Marmordesignmöbler – Ädla möbler som imiterar det porlande havsvattnet

marmordesignmöbler elegant 3d svart marmor

För många formgivare, konstnärer och arkitekter är naturen en oändlig inspirationskälla. I dagens inlägg presenterar vi möbler i marmor som lämnar ett imponerande intryck på alla och upplevs inte bara som användbara möbler utan som verkliga konstverk. Dessa unika möbler fungerar som en osynlig bro mellan det moderna interiören och naturligheten. Marmordesignmöblerna från Ocean Memories -kollektionen med sitt unika utseende förtjänar vår fulla uppmärksamhet. Den franska designern Mathieu Lehanneur har skapat en samling bord, bänkar och pallar vars design var inspirerad av det mystiska och unika havet.

oceanminnen samling mathieu lehanneur marmorbrons

Ocean Memories -serien är en fortsättning på Liquid Marble -serien. Alla möbler i marmordesign från Ocean Memories ser ut som om det porlande havsvattnet plötsligt har frusit. Möblerna var digitalt designade av marmorblock eller polerat brons. Designern Mathieu Lehanneur använder 3D specialeffektprogramvara speciellt utvecklad för filmindustrin för att skapa unika möbler. Den ojämna, tredimensionella och vågiga ytan ser bedrägligt ut som det verkliga vattnet. Den släta, polerade ytan reflekterar ljuset på ett liknande sätt som vattnet, vilket gör likheten med världens mystiska hav häpnadsväckande. Den böljande strukturen ger det tysta marmormaterialet rörelse och dynamik. Å andra sidan verkar dessa vågor förstenade på grund av effekten de skapar.

soffbord svart marmor vågliknande struktur

Den organiska ytan flyter smidigt in i geometriska strukturer och skapar en unik kontrast som inte går obemärkt förbi i ett modernt rum. För dem som vill ha de uttrycksfulla designmöblerna färgade, erbjuds de också i brons som ett alternativ till den svarta marmorn. Mathieu Lehanneur anser att sådana möbler bara blir vackra om vi inte ifrågasätter innovationen bakom dem. På grund av den snabbt utvecklande tekniken och processerna är dessa marmordesignmöbler verk av nutiden, modern tid. Möblerna från serien Ocean Memories fascinerar med en overklig effekt och framstår som extremt innovativa och moderna.

designermöbelkollektion havsminnen bord

tredimensionella vågor bord yta marmor design möbler

marmorblock ojämn yta svart bänk

modern design i naturstenmarmorbord

designmöbler pall svart marmor

havet minnen samling marmor design möbler rektangulärt bord

marmor design möbler yta brons soffbord

havsvågsbord tabell lamell form marmor block design möbler

bord ojämn yta marmor design möbler

* Du kan hitta fler projekt av designern Mathieu Lehanneur här