Möbler av glas och keramik från Metropolis-serien presenterar en mikroarkitektur

möbler av glas och keramisk tonelli design mini -arkitektur

I dagens inlägg skulle vi vilja presentera dig för den nya designermöbelserien från Tonelli Design. De moderna designmöblerna från Tonelli Design är en framgångsrik, harmonisk kombination av glasets charm och keramiken med marmoreffekt. I det moderna utseendet på de ädla möblerna är två material sammanvävda, som kännetecknas av olika djup och intensitet. Den nya samlingen av Giuseppe Maurizio Scutellà kallades Metropolis. Detta namn valdes naturligtvis inte av en slump.

matbordsmöbler av glas och keramisk elegant ram

Designern hänvisar till den tysta filmen med samma namn av Fritz Lang från 1927, som skildrar en ny, futuristiskt utseende värld. Genom att välja detta namn lyfter designern fram det arkitektoniska koncept som döljer sig bakom hans nya projekt. Möblerna av glas och keramik är ett uttryck för försöket att bryta sig loss från det traditionella konceptet med det fyrbenta bordet och att skapa en ny generation möbler genom en unik mikroarkitektur.

glasbas klarglasmöbler metropol

Alla glas- och keramiska möbler i Metropolis -serien från Scutellà är utrustade med en central ram av klart eller rökt glas, som består av glasrutor som är svetsade vertikalt. De enskilda komponenterna har olika längder och höjder och är fästa vid varandra i olika vinklar. De attraktiva bordsskivorna finns i olika storlekar gjorda av glas och i tre polerade versioner med marmorlook: Noir Desire med guld- och bronstråd, Calacatta Arabescato med gråbeige tråd och Grigio Orobico med ljust och mörkt korn. Matsalen, vardagsrummet och sidoborden i Metropolis -serien utstrålar en estetisk renhet som har uppnåtts genom storlek, minskad tjocklek och hög teknisk utförande.

metropolis bord kvadratisk bas mörk

Designmatsbordet Metropolis är utan tvekan en höjdpunkt för modern italiensk glasdesign. Den extravaganta basen består av lutande glasrutor. Bordsskivan var gjord av lätt säkerhetsglas.

Bordsskiva i marmorlook med guldtråd i klart glas

Detta designade matbord fascinerar med den eleganta och lyxiga blandningen av glas och marmor. Tack vare den polerade ytan ser den keramiska bordsskivan bedrägligt äkta ut till äkta marmor. Glasramen på Metropolis -bordet framkallar ett intressant, omväxlande spel av ljus och skugga genom arrangemanget av de enskilda glaselementen. Det extravaganta designbordet är mycket lättskött och finns, liksom de andra produkterna i serien, i olika storlekar, samt i glas- och keramikversioner.

vardagsrumsbord i marmor med glas och keramik

Ta en titt på andra glas- och keramiska möbler från Metropolis -kollektionen i vårt bildgalleri!

soffbord rundmarmor beige rökt glas

tonelli design rökt glaskeramisk bordsskiva

glasrutor, bordsskiva, keramikgrå

glasunderlag glasrutor arrangemang klart glas

bord, glasskiva, glasrammetropol

konsol glaskeramik svart tonelli design

metropolskonsol tonelli designmetropol

sidobordsmöbler av glas och keramiskt rökt glas

* Du kan hitta fler samlingar från Tonelli Design här