Shabby chic möbler för en saga rum inredning

Shabby Chic-möbler vit-rosa-vardagsrum-beige-matta

Shabby chic är en kombination av gammalt och nytt. Gamla möbler, antika tavelramar eller ljuskronor används ofta för detta. Det nya utseendet ger dig en feminin och romantisk, men samtidigt elegant look. För detta bearbetas möbeln på ett sådant sätt att den får en gammal, sliten look. Nu ska du inte luras av detta ord, eftersom den resulterande effekten ser allt annat än lumpen ut (som förresten är den tyska översättningen av “shabby”). När det gäller färgerna på Shabby chica möbler prydliga undviks. Pastell, känsliga färger används, men alla möjliga nyanser är tillåtna. Vit, antikvit och olika ljusgrå toner, beige och ljusblå, ros och gul är särskilt populära.

Shabby chic möbler och dekoration

shabby-chic-dekoration-metall-kristallglas

En mängd olika blommor och tillbehör kan användas för att markera den underbara stilen hos Shabby Chic -möblerna med matchande dekorationer. Till exempel är dekorativa föremål i silver, pioner eller syren lämpliga. Om du vill använda kuddar som dekoration, använd skimrande siden eller sammet. Allt som är naturligt är i princip tillåtet. Handgjorda är också en bra idé. Så oavsett om det är virkat eller spetsat eller handblåst glas – du kan inte gå fel med dessa material. Rummet kan se ännu mer elegant ut om du använder kristall för att matcha de shabby chica möblerna. Blommotiven kan också upprepas i tapeten, på mattan eller i form av prydnader.

Shabby chica möbler för en sagostämning

Ta en titt på bra exempel här för att få en uppfattning om sagostämningen som du kan uppnå med shabby chic möbler och en matchande dekoration.

1. Byrå

shabby-chic-sovrum-möbler-byrå-blå

Det ursprungliga träet skimrar igenom i denna vackra byrå. Det fantastiska utseendet stöds av de böjda linjerna i denna möbel.

2: a byrå i antikt vitt

shabby-chic-möbler-hög byrå-gamla-vita-lådor

Antikt vitt valdes som färg för denna höga byrå. Fötterna och handtagen på de enskilda lådorna är utsmyckade och skapar ett romantiskt utseende. Se bara hur underbar blommig tapet kan gå med shabby chic möbler.

3. Shabby chica möbler i vardagsrummet

shabby-chic-möbler-vardagsrum-inredning

Med den här anläggningen sparades inte den shabby chic -stilen. Men som ni ser är resultatet en underbar atmosfär. Här uppnås det genom att kombinera olika Shabby Chic -möbler i olika färger. Men dekorationerna bidrar också.

4. Shabby chica möbler i köket

shabby-chic-kök-grädde-möbler-rosa-tillbehör

Vad tycker du om detta drömmande kök i shabby chic stil? Vi har verkligen inga ord. Det nya pentryet kombinerades med shabby chica möbler i form av en gammal, utsmyckad matlagningsö och ett återanvänt skåp. Och resultatet är fantastiskt! Blommotiv valdes som dekoration för duken, för kökshanddukarna, men också för de synliga disken. Objekten i ros markeras underbart av den blågröna väggen i bakgrunden. Matlagning är ännu roligare i det här köket.

5. Shabby chica möbler i sovrummet

shabby-chic-möbler-sovrum-möbler-rosa-mönster-sängkläder

Självklart är shabby chic -stilen också perfekt för sovrummet. Vi tror faktiskt att det är säkert att göra underbara drömmar. Sängen, garderoben och toalettbordet är gjorda av antikt vitt och, som du kan se, är blommotiven i form av ett överkast, konstgjorda och riktiga blommor och en lampskärm accenterna.

6. Shabby chica möbler – matbord och stolar

Shabby Chic-möbler-matrum-möbler-vit-rosa

Du kan också inreda din matsal i denna stil. Som du kan se i detta exempel var endast stolarnas kanter och bordsbenen slitna. Sätena och bordsskivan har ett nytt utseende. Du tror inte att det är den perfekta kombinationen av gammalt och nytt?

7. Shabby chic möbler – soffbord

Shabby Chic möbler soffbord-blå-grädde-deco-grenar

Soffbordet får inte saknas i något vardagsrum. Om ditt vardagsrum är inrett i en shabby chic stil, borde soffbordet också matcha det. Här valdes en pastellblå. Och även om blått faktiskt är en kall färg, verkar det i det här fallet utstråla en viss värme. Naturliga kvistar, ljus och en golvlampa i shabby-stil används för dekoration.

8. Shabby chic möbler – gungstol

Shabby Chic Furniture - gungstol - barnrum - rosa sittdyna

Gungstolen är en drömmöbel i sig. Vem gillar inte att svänga en kall vinterdag med en kopp te och en bok framför spisen? Föreställ dig nu vilket intryck en mysig gungstol shabby stil skulle ha. I exemplet valdes antikt vitt i kombination med ros- och blommotiv. Det perfekta valet för ett romantiskt barnrum. Gunga din lilla dotter i sömn!

9. Shabby Chic -möbler – garderob

Shabby-chic-möbler-garderob-blommig dekoration

En riktigt unik garderob är detta exempel. De blommiga prydnaderna i en nyans av gul skapar en underbar accent till det annars vitfärgade träet. Krydda ditt kök med ett sådant skåp så får du en unik möbel som ingen lätt kan efterlikna.

10. Shabby Chic Furniture – Toalettbord

shabby-chic-möbler-sovrum-toalettbord-spegel

Fantastiskt, eller hur? Möblerna ensamma är uppfyllelsen av nästan varje damdröm. I kombination med den sjaskiga stilen blir det kosmetiska bordet ännu mer perfekt. Och med denna glädje kommer smink och frisyr definitivt att bli bättre.