Uppblåsbar fåtölj anda av Tehila Guy

Uppblåsbar fåtölj Trä-och-nylon-transparent stol

Tehila Guy presenterar ”anda” den genomskinliga fåtöljen som ett avslutande projekt i slutet av sina studier vid Academy for Art and Design i Bezalel i Israel. Uppblåsbar fåtölj, som anses vara ett platt hus, designades under överinseende av universitetsprofessorn Hanan de Lange. Alla bilder är med tillstånd av Tehila Guy.

Uppblåsbar fåtölj och idéerna bakom

Uppblåsbar fåtölj stor-utförande-av-designern-fåtöljen

Tehila Guy delar med sig av tankar, idéer och känslor som inspirerade henne att designa en “annorlunda” fåtölj. Uppblåsbar fåtölj uppstår efter att designern har följt flatpack -möblerna och de återkommande designerna och materialanvändningen, liksom tillverkningsmetoder och estetik för möblerna i den moderna världen med intresse. Hon ville designa en fåtölj med ett annat utseende och överraska det mänskliga ögat i en fartfylld värld där vi har varit mättade med nästan allt på marknaden. Hon lyckades också. En viktig del av tillverkningsprocessen är att ändra den vanliga klädseln genom att öka utrymmet i vardagsrummet tack vare förpackningar och samtidigt skapa ett bekvämt och ganska stort säte. Efter mycket forskning och analytiskt arbete med uppblåsbara strukturer, som kommer från 1960 -talet som billiga reliker med begränsad användning, skapas formgivaren anda.

Uppblåsbar fåtölj – konstruktionen

Uppblåsbar fåtölj Desgner-fåtölj-med-transparent-del

Designern som strävar efter en möbel som fungerar och passar i ett vardagsrum leder till användning av träelement som grund. Uppblåsbar fåtölj som målmedvetet har utvecklats så att den enkelt kan transporteras, sättas upp och underhållas och till ett rimligt pris. Enligt Guys var den största utmaningen med detta projekt att hitta den rätta kopplingen mellan den uppblåsbara delen och träkonstruktionen. Designern bestämmer sig för att synliggöra träelementen genom att göra sätet mer transparent. På detta sätt gör konstruktionen varje element avgörande för utförandet. Ramen och ryggstödet är fyllda med luft och omsluter armarnas sidor, varigenom fundamentet ger det nödvändiga stödet med hjälp av bubbelliknande kuddar och därmed förhindrar kollaps.

Anda fåtölj med genomskinligt säte

Uppblåsbar fåtölj Naturvänlig fåtölj-transparent

fåtöljen-upplöses-i-rummet