Baskerhatt för en burk fransk chic: 30+ snygga utseende och stylingtips

basker hatt stil look färg läder

Basker, basker eller fortfarande känd som en basker är en absolut klassiker och tilldelas mestadels den franska stilen. Det har också varit en oskiljaktig del av modeshower sedan förra året och gör nu en comeback. Gucci, Chanel, Dior presenterade i sina senaste kollektioner hur mångsidig det snygga huvudbonaden är. En baskermössa är mångsidig och ger det enkla utseendet en fransk stil. Beroende på material och individuell stil är rockar och kavajer av ull, samt läderjackor, tröjor etc. bra stylingpartners. Fler stylingtips? Läs sedan vidare!

Baskerhatten gör comeback

basker hatt stil look färg brun beige skördetröska

Fransk stil är en symbol för klassen. Det är en symbios av elegans, nåd, kvinnlighet, karisma och karaktär. En fransk kvinna verkar vara född med modemedvetande. Hon är säker på sig själv och sin smak. Hennes klädstil är enkel, samtidigt väldigt chic och färgerna är aldrig slut. Hon gör sig utan påkostade smycken och för många accessoarer och kombinerar smart mönster. Franska kvinnor tillämpar inte nya trender, utan stilregler som går utöver säsongen. Ett av de bästa exemplen är baskerhatten. För att få lite av den franska chicen i ditt eget utseende, våga bära basker!

Baskerhatten är mångfacetterad

basker hatt stil ser höst elegant chic

En baskermössa kan ge den återhållna klädseln en perfekt finish. Elegant, elegant, stenigt eller snarare sportigt, det kan kombineras på ett extremt mångsidigt sätt och framkallar omedelbart ett “kantigt” utseende. Modiga fashionistas förlitar sig på läder- eller lackoptik. Kvinnor som föredrar klassiska kombinationer väljer ullvarianter.

Baskerhatt: Stjärnor älskar dem

basker hatt stilar stjärnor inspirationer bella hadid

Det var inte så länge sedan när Dior Maria Grazia Chiuri, chefsdesigner, prydde varje outfit för modevisningen med en svart baskerhatt i läder. Sedan dess har många stjärnor som Rihanna, Beyonce, Bella Hadid, Kendal Jenner, etc. setts med en. Kändisarna är alltid modiga och presenterar gärna extravaganta utseende. Från dessa kan vi samla inspiration och bestämma med säkerhet att baskerna är riktiga allroundare.

basker hatt stilar stjärnor inspirationer beyonce

När det gäller huvudbonader är modeikoner fortfarande överens: det måste vara en basker. Vi ser mångsidigheten hos denna hatt både på Instagram och på catwalks. En favoritbit är nämligen varianten av Dior i svart läder.

basker hatt stilar stjärnor inspirationer rihanna ser ut

En basker garanterar både uppror och elegans. Tidigare användes den av bönder, soldater, konstnärer och adelsmän samtidigt. För många kända personligheter som har satt ett avtryck i mänsklighetens historia har det varit en symbol för motstånd eller ett uttalande som Ernest Hemingway, Che Guevara, Audrey Hepburn, prinsessan Diana, etc..

basker hatt stilar stjärnor inspirationer kendal jenner

En baskerkeps är mycket mer förknippad med idén om den typiska franska tjejen. Idag förenar It -tillbehöret motsatserna och framkallar ett coolt utseende som för närvarande har etablerat sig som en trendig trend.

basker hatt stilar stjärnor inspirationer salma hayek

Som en inre term för elegans förlitar sig skådespelerskan Salma Hayek på en klassisk variant av ullberet. Hon byggde sitt snygga utseende i tre färger: Bordeaux, antracit och babyblått. Accenterna är tillbehören – den blå hatten, den röda Gucci -väskan och blomman i tyg som ger burken fransk chic.

Beret hattvarianter: Dekorerad med brosch etc..

basker hatt stil ser svart paljetter

Basker finns i fantasifulla mönster och bestämmer rätt modell för varje smak och varje outfit. Från enkla modeller av högkvalitativa material som ull och kashmir till varianter med dekorationer som broscher, pärlor, paljetter, fjädrar till steniga varianter av läder eller lack.

Baskermössa med pompon

basker hatt stil look vinter pompon

Baskerhatten enligt den välkända Parisienne-chicen finns i många färger och mönster och passar både vinter och övergångsperiod. Under tiden har märketillverkare kommit på ett brett utbud av lätta tyger eller med foder för de kalla dagarna. En basker är alltid ett vackert och moderiktigt tillbehör.

Style en baskermössa: färger 

basker hatt stilar modern trend schwraz

Basker är inte bara för kvinnor, tvärtom. Länge ansågs de vara en del av soldatuniformen etc. Sedan blev de populära bland konstnärer och intellektuella i synnerhet. Idag är de bland favoritaccessoarerna för kvinnor, av vilka det finns ett stort urval av färger.

Svart baskermössa

basker hatt stil look färg svart kappa neon

Som med andra plagg och i mode i allmänhet anses svart vara en populär klassiker och är valet för de flesta kvinnor. Det är samma sak med basker. Svart fungerar alltid, för varje tillfälle, för varje färg och för varje typ.

basker hatt stil modern trend svart elegant lång kappa

För att framkalla ett elegant och elegant utseende kombineras den svarta baskern med en klassisk, lång kappa med ett enkelt snitt och gärna i en mörk färg som svart eller grått. Pepita -mönster är ett utmärkt val för ett elegant utseende med en burk fransk chic.

Baskermössa i olika färger: beige och brun

basker hatt stil ser färg beige

Den klassiska varianten av den runda, kantlösa ullhatten med en liten svans finns i många färger. Förutom svart är andra neutrala toner som beige, brun och grå mycket populära eftersom de kan kombineras med nästan vilken outfit som helst.

basker hatt stil look färg beige brun chic läderjacka

Beroende på om du vill bygga hela looken runt det ursprungliga huvudbonaden eller sätta på det som ett perfekt komplement till outfiten, väljer du också färgen på hatten. En färgkombination med hög kontrast orsakar en känsla och baskern blir ett blickfång och fokus för utseendet. En hatt i samma färg som kappan eller jackan ser ut som ett enhetligt tillbehör som passar perfekt till outfiten.

basker hatt stil look färg brun beige röd skördetröska

Oavsett om syftet är att använda hatten med franskt ursprung som en elegant höjdpunkt för outfiten eller å andra sidan att se den som en enkel huvudbonad, ger en basker varje look en charmig touch.

basker hatt stil look färg grå ull

Älskare av det klassiskt eleganta utseendet bär baskerhatten med en enkel ullrock eller tröja med turtleneck. I vardagen föredrar människor praktiska och bekväma kläder som smala jeans med slitsar och overaller. Trendtillbehöret passar perfekt med detta och ger det omedelbart en lekfull känsla.

basker hatt stilar ser outfit idéer franska chic

Sportig, stenig eller elegant, med baskermössa får varje outfit ett nytt utseende. Pastellfärger är en het trend och ser extremt feminina ut. Om du är sugen på mer färg kan du välja en färgad eller mönstrad variant för dig själv. Ta en titt på det coola utseendet i fotogalleriet. Vi har också förberett några användbara tips om hårstyling.

basker hatt stil ser färg pulverrosa

basker hatt stil look gräddfärg stenig läderjacka

basker hatt stil look färgmönster leotryck

basker hatt stil ser färg orange röd ut

basker hatt stil modern trend frisyr färgdesign

basker hatt stilar modern trend röd

basker hatt stil modern trend sportig sneaker

Style baskermössa och hår ordentligt

baskerkeps frisyr lockar naturligt

Precis som när man sätter på någon annan hatt, kommer frågan om rätt frisyr också här. En basker går bra med vilken längd som helst, oavsett om håret är lockigt, vågigt eller rakt. De kan också knytas i en låg hästsvans eller en knut i nacken eller vid sidan. Två låga flätor på vardera sidan eller en fiskbensfläta är också bra idéer.

basker hatt kort hår frisyr bob lugg

Damer med kort hår kan också ta på sig en baskerkeps på ett snyggt sätt. Den perfekta varianten är en bobfrisyr med haklängd som framkallar ett elegant och typiskt franskt utseende. Ett annat sätt att presentera ditt hår elegant är att fästa upp det och gömma det helt under hatten. Det ser likadant ut med kvinnor med mycket kort hår, till exempel med pixie cut etc..

basker hatt hår frisyr gabunden gömd mycket kort

basker cap frisyr avslappnad hästsvans baskermössa frisyr updo chic

baskerkeps frisyr hårfläta i sidled