Lös, avslappnad och fortfarande välklädd: den trendiga fritidstrenden

fritid-chic-outfit-man-shirt-rock-jeans-vita-sneakers

Som den berömda tyska modedesignern Karl Lagerfeld sa i en sändning med Markus Lanz i april 2012: ”Den som bär joggingbyxor har tappat kontrollen över sitt liv.” Nu, fem år senare Lagerfelds uttalande denna åsikt verkar vara ett minne blott – åtminstone för resten av modevärlden. Eftersom fritidens chica utseende för närvarande är allt raseri. Och vad är den viktigaste delen av modestilen? Träningsbyxor! Kombinerat med en klassisk skjorta säger vi adjö till rena kostymbärare och ger lite komfort i spel – utan att förlora kontrollen över våra liv. Men utseendet går inte bra överallt, i vissa situationer kan det till och med se olämpligt ut. Vad du bör veta om återupplivningen av träningsbyxor har vi sammanfattat för dig i den här artikeln.

Träningsbyxorna tappar sin dåliga image

fritid-chic-sweatpants-harem-byxor-halsduk-shirt

Vanligtvis är det här bekväma vardagskläder som vi bär när vi kommer hem från jobbet. Vi ligger runt i soffan, vi kan till och med ta ut papperskorgen eller gå ut för att träna. När allt kommer omkring vill vi vara bekväma utanför arbetsplatsen. Men när vi har på oss joggingbyxor på gatan och kanske vill köpa lite i stormarknaden bredvid, är det verkligen inte bara vi som märker de många blickarna i sidled. Du har förmodligen redan fått dig själv att skaka huvudet mot bäraren av en byxa. De så kallade joggarna hade ett ganska dåligt rykte hittills. Men de tiderna är äntligen förbi.

Joggingsbyxor piggas upp och görs socialt acceptabla

joggingbyxor-svart-denim-jacka-sneaker-hatt

Fritidschic betyder naturligtvis inte att du kan få ut dina slitna kläder ur garderoben. De kommersiellt tillgängliga sportbyxorna är användbara och bekväma, men de är fortfarande en absolut no-go. Det är trots allt fritidschic, där bekväma byxor med hög kvalitet och visuellt tilltalande skjortor kombineras. De nya modellerna består därför av ett funktionellt material, är utrustade utan midjeband vid fotleden och kallas träningsbyxor. Dessa skärs vanligtvis lite längre än vanligt så att de når över skorna. Det finns dock också kortare varianter. När det gäller färger och mönster liknar de igen vanliga byxor.

De grundläggande reglerna för fritidschic

fritid-chick-man-blazer-sneaker-byxor

I princip är fritidschic -looken en stil som du kan experimentera perfekt med för att i slutändan få den perfekta kombinationen för dina behov, där du helt enkelt mår bra. Det finns dock några regler som vi skulle vilja rekommendera dig så att du alltid är snyggt klädd:

1. Rätt kombination är avgörande

fritid-chic-tips-tops-kombinera-skjorta

Motsatser lockar. Det är just denna punkt som gör att fritidschicet ser så intressant ut för oss. De breda, avslappnade joggingbyxorna ser särskilt bra ut med en smal T-shirt (för fritid) eller en chic skjorta / blus (för kontoret). Om det måste vara lite mer formellt är det heller inga problem, bara ta på dig en jacka, kostymväst eller kavaj också. Om sakerna är lite mer avslappnade är det värt att sträcka sig efter färgen eller provlådan. Slående heltäckande utskrifter kan vara ett riktigt blickfång.

2. Notera färgval!

fritid-chic-jogging-byxor-grå-svart

Joggingbyxorna lyser med dämpade färger som nattblått, skymningsgrått eller täckevitt. De kan kombineras särskilt bra, är återhållsamma och därför lämpliga för nästan alla tillfällen. Skjortorna, blusarna eller skjortorna kan också väljas ton-i-ton, så att en harmonisk helhetsbild skapas. Det finns inget emot att spela med ett iögonfallande mönster då och då, åtminstone på toppen. Utseendet förstärks dock vanligtvis med fashionabla tillbehör.

3. Tillbehör, tillbehör, tillbehör

fritid-chic-accessoarer-ryggsäck-rosa

För att utseendet inte ska se ut som fritid eller till och med tråkigt bör du nu gräva djupt i din påse med tricks. I princip kan kvinnor inte gå fel med en elegant väska, och inte heller män med en högkvalitativ portfölj eller bärbar väska. Fashionistor har också turen att kunna lysa med rätt smycken: stora örhängen eller en uttalandekedja förbättrar definitivt klädseln. Var dock försiktig så att du inte ser överbelastad ut. Annars påminner du mer om en julgran än en trendig fashionista. Både kvinnor och män kan sätta sin stil i rampljuset med snygga skor, eftersom de skapar en önskad kontrast med rätt val. Naturligtvis bör matchande solglasögon eller en hatt inte saknas på sommaren, men på vintern är en färgglad kappa det perfekta blickfånget.

fritid-chic-damer-byxor-kalv-längd-lång-topp

© GaudiLab _ shutterstock.com

© inchic _ shutterstock.com

© Katsiaryna Pakhomava _ shutterstock.com

© CC0 Pixabay.com / Pxhere.com