Ombre look i kläder – 18 sommarkläder och stylingtips

Ombre look kläder-sommar-trend-klänning-orange-fiksia färg

Ombre -looken är inte längre bara reserverad för frisyrer. Trenden har tagit sig från hårstyling till smink till nageldesign. Ombre -effekter hittar också sin plats i tygerna i de nuvarande modesamlingarna. Mjuka färggradienter är helt hip och ett absolut måste för den kommande sommaren. I det följande presenterar vi outfits i fräscha färger och 18 stylingtips för ett fantastiskt utseende.

Ombre look i kläder

Ombre look -kläder-sommar-trend-jlo-2015-american-music-awards

Vi börjar bidraget med en prinsessklänning som Jennifer Lopez valde ut till American Music Awards 2015. Den fantastiska klänningen är helt dekorerad med gnistrande kristaller och paljetter som reflekterar ljuset och skapar ett sagolikt utseende. Tyget under glitteret kännetecknas av en rosa gradient – från magenta (den så kallade fuchsifärgen) till rosa till vitt. En lös bulle och glittrande höga klackar kompletterar det glamorösa utseendet.

Het sommartrend: Ombre look i kläder

Ombre look -kläder-sommar-trend-mxi-rock-grön

Ombre -looken i kläder och mode är väldigt typisk, särskilt för Boho -stilen. Mjuka färgtoner och tvättade motiv ser avslappnade ut och utstrålar en speciell sommarkänsla. Om du inte har köpt en maxikjol eller en lång sommarklänning, då är tiden förbi. Lita på glada sommarfärger som turkos, grönt, gult eller orange och välj en modell med en vacker ombre -effekt på den nedre delen.

Ombre hårfärgning – idéer för ombre blond, brunett och ljusa färger

Sommarfrisyrer för långt hår – 16 idéer och guider

Balayage brown vs balayage blonde – den stora hårfärgsfrågan

Ombre-look -kläder-sommar-trend-blå-vit-elegant

Ombre klänningar är väldigt olika, som plagget i sig. Om du vill ha ett fräscht, men samtidigt elegant, somrigt utseende, välj sedan en enkel modell med en lutning mellan vitt och en annan färg, till exempel blå. Om klänningen har en klassisk linje och den inte är för kort, är den perfekt även för affärsmöten, men också för andra speciella informella tillfällen.

ombre-look-kläder-sommar-trend-klänning-boho-blå

Å andra sidan är en luftig klänning med spagettiband något för fritiden. Det är helt enkelt perfekt för de varma sommardagarna och den perfekta följeslagaren för vardagen såväl som för en resa eller en promenad. De fräscha färgerna och det avslappnade snittet kombineras mycket enkelt med platta eller högklackade skor. Espadriller är väldigt trendiga för tillfället, är också bekväma och extremt lätta att ta hand om. Dräkten på bilden är en riktig inspiration för

ombre-look-kläder-sommar-trend-klänning. affärsdräkt

Pastellfärger och neutrala, ljusa färger är idealiska för kontorsdräkter på sommaren. De ser fräscha ut, men inte lika ljusa och sticker inte ut så mycket. Med en smidig övergång mellan de olika tonerna kan du skapa en snygg ombre -look som passar alla tillfällen. Undvik starka kontraster för ett elegant utseende. Skor i nakenfärg går mycket bra med detta. Förresten, med ett sådant par kompletterar du alla kläder.

Denim ombre look

ombre-look-kläder-sommar-trend-jeans-effekt-byxben

Ombre look för jeans är en het trend, särskilt i fotledets längd. Även här, som med klänningar och kjolar, är det möjligt att köra färggradienten från botten till toppen eller vice versa. Det skulle vara idealiskt för figuren om det mörka området är runt höfterna. Alternativt är plagget mestadels lätt och kontrasten ställs in i det nedre området, så under knäna. Effekten kan uppnås med olika tekniker. En variant är nedsänkningsbadet eller dip-dye. Alternativt uppnås ett liknande resultat om olika tygbitar sys ihop i motsvarande färgnyanser. Se exemplet ovan.

Gör ombre jeans själv – instruktioner

ombre-look-kläder-sommar-trend-jeans-grå-svart

Med dip-dye-tekniken sänks respektive textil i ett eller flera färgbad. Beroende på hur länge tyget hänger i vattnet blir färgövergången mer intensiv eller tvärtom ljusare. Denna metod kommer dock bara att uppnå de bästa resultaten om textilierna är vita. Å andra sidan kan mörka tyger bleknas. Färggradienten beror på koncentrationen av blekmedlet. Snart en enkel guide.

ombre-look-kläder-sommar-trend-färg-färg-instruktioner

Det finns färgämnen på marknaden särskilt lämpliga för textilier, med vilka du kan färga dina kläder direkt i tvättmaskinen. Dessa kan dock användas för att designa ett plagg för hand i den valda färgen. Endast hälften av mängden används för detta och löses i varmt vatten. Beroende på önskat färgdjup kan du använda mer eller mindre färgämnen. Vanligtvis är 60 ° C vattentemperatur tillräckligt för att uppnå önskat resultat. Det är lämpligt att låta textilen stå i färgbadet i 30 till 45 minuter.

ombre-look-kläder-sommar-trend-jeans-färg-gör-dig-själv

Om du vill färga plagget i två lika stora halvor eller om du vill uppnå flera lika lager med olika tjocklekar kan du markera enskilda områden som du senare ska designa i respektive färgstyrka. Säkerhetsnålar eller helt enkelt stift kan användas här som markeringspunkter och för fixering. Det är bäst att använda en kjolhängare och hänga plagget över en hink. Detta gör det lättare att hantera tyget för att uppnå relativt jämna färglager och överflödigt färgvatten droppar ner i skopan. Om det finns mer än bara två färgstyrkor med en fin gradient, sänk ner tyget i färgbadet lite efter lite samtidigt, till exempel i cirka 10 minuter.

ombre-look-kläder-sommar-trend-jeans-färg-själv-instruktioner

För att uppnå ytterligare effekter kan du fixa tyget på vissa ställen med gummiband eller kabelband och fördjupa det i färgbadet. Om du placerar banden med samma avstånd mellan dem får du ett fint, regelbundet mönster. Skölj slutligen noggrant med vatten och tvätta en gång separat från andra kläder.

* Det är lämpligt att bära gummihandskar under färgprocessen, eftersom plåten är mycket aggressiv mot huden. Du bör också skydda dina kläder eftersom oönskade blekfläckar kan dyka upp snabbt.

Ombre denimlook

ombre-look-kläder-sommar-trend-jeans-shorts10

Jeansshorts är definitivt något för sommaren och i kombination med ombre -effekten blir de snabbt en favorit. Det är till och med vettigt för ditt första försök efter nedsänkningstekniken med ett mindre klädesplagg än byxor.

ombre-look-kläder-sommar-trend-denim-jacka-acne-designer

En jeansjacka eller denimkjol med ombre -effekt är också något alldeles speciellt. Varumärken som Acne och Levis förlitar sig på det trendiga utseendet i sina kollektioner. Dessutom, i kläder gjorda av Destroyed, visas detaljer som tårar och rynkad fåll igen och igen och kompletterar det avslappnade, lösa utseendet.

ombre-look-kläder-sommar-trend-midi-denim kjol

Ombre look för tillbehör – örhängen av Oscar de la Renta

ombre-look-kläder-sommar-trend-örhängen-oscar-de-la-renta

Om ombre -looken inte är något för dig när det gäller kläder, välj då effektiva accessoarer. Här har vi lite inspiration för dig.

Ombre skor: från höga klackar till sneakers

ombre-look-kläder-sommar-trend-skor-sneaker-höga klackar

Ombre look för designerväskor – Dior, Chanel

ombre-look-kläder-sommar-trend-väska-chanel-dior

Ombre leta efter kläder: enkelt och oansenligt

ombre-look-kläder-sommar-trend-t-shirt-ränder