Akash Mudra – Πώς να κάνετε βήματα και οφέλη

Η γιόγκα είναι ο πιο εκπληκτικός και ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή σας. Η γιόγκα έχει διάφορες μορφές άσκησης. Όπως υπάρχουν διάφορες ασάνα, ασκήσεις αναπνοής, πραναγιάμα και πολλά άλλα! Δεν μπορείτε καν να φανταστείτε πόσο υπέροχη είναι η γιόγκα.

Akash Mudra Πώς να κάνετε βήματα και οφέλη

Akash Mudra Σημασία:

Σε αυτό το άρθρο θα εξοικειωθείτε με μια απλή στάση του δακτύλου σας που ονομάζεται “mudra”, θα εστιάσουμε σε ένα μόνο mudra “akash mudra” ή μπορείτε επίσης να το ονομάσετε ως “aakash mudra”. Τα μούτρα των δακτύλων της γιόγκα είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματικά για να ευημερήσουν την υγεία σας. Τα εσένα mudra σχηματίζονται συνήθως κατά την περίοδο της dhyana (όταν συγκεντρώνεσαι στη θεότητα). Το ίδιο το mudra είναι αρκετό για να θεραπεύσει επίσης πολλούς τύπους προβλημάτων υγείας.

Βήματα και οφέλη από το Akash Mudra:

Μέθοδος Εκτέλεσης Akash Mudra:

Πρέπει να καθίσετε σταυρώνοντας τα πόδια σας. Αυτή η μούδρα σχηματίζεται εύκολα ενώνοντας τις άκρες του αντίχειρα και του μεσαίου δακτύλου σας.

Επιδράσεις του Akash Mudra στο σώμα σας:

 • Το Akash-vardhak mudra σας βοηθά να αυξήσετε το aakaash ή το διαστημικό στοιχείο μέσα στο σώμα.
 • Λέγεται ότι ο χώρος μέσα στο σώμα είναι μέρος του εξωτερικού χώρου ή του Κόσμου, επομένως η άσκηση αυτής της μούδρας θα επιτρέψει στην ψυχή του ατόμου (ή αάτμαα) αυτό να γίνει για να επανενωθεί η ψυχή με τη συλλογική συνείδηση ​​του Παραμαάτμα ή του Θεού.
 • Όλα τα αρνητικά συναισθήματά σας όπως ο φόβος, ο θυμός, η θλίψη κ.λπ., διαβρώνονται εύκολα και αυτά αντικαθίστανται από θετικά συναισθήματα και σκέψεις.
 • Τα προαναφερθέντα σημεία καθορίζουν σαφώς ότι πώς αυξάνει τον εσωτερικό χώρο και επηρεάζεται από την αποβολή όλων των μεταβολικών αποβλήτων από το σώμα.
 • Έτσι το Aakaash-vardhak mudra είναι μια μούτρα αποτοξίνωσης.
 • Καθώς αυτή η μούδρα αυξάνει τον εσωτερικό χώρο, αυτό επιτρέπει στα υπόλοιπα τέσσερα σωματικά στοιχεία: vaayu (αέρας), agni (φωτιά), jal (νερό) και prithvi (γη) να αυξηθούν στο σώμα σας.
 • Έτσι, η μούντρα Aakash-vardhak είναι μια από τις πιο ευεργετικά συνδυασμένες μούντρα που εκτελούνται καθημερινά.
 • Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με άλλα μούτρα που αυξάνουν τα άλλα τέσσερα στοιχεία, αυτά είναι τα μούτρα Vaayu-vardhak, mudra Prithvi-vardhak, mudra Agni-vardhak και mudra Jal-vardhak.
 • Όπως σε γενικές γραμμές, η Aakaash-vardhak mudra είναι η εξαιρετική mudra που βοηθά στην τόνωση ευγενών σκέψεων και επίσης βοηθά τον ασκούμενο να κάνει γρήγορα βήματα κατά μήκος του μονοπατιού προς τη Μόκσα ή τη σωτηρία.
 • Βοηθά επίσης τους ασκούμενους που είναι πρόθυμοι να κλιμακώσουν μεγάλα ύψη στην τέχνη του διαλογισμού.
 • Η εκπληκτική μούντρα Aakaash-vardhak ενισχύει το χιούμορ Vaata του σώματος.
 • Αυτή η μούτρα σας παρέχει την ικανοποίηση της πληρότητας.
 • Θα νιώσετε καθαρά και θετικά μετά την ίδια τη δοκιμή.

Οφέλη από το Akash-Vardhak Mudra:

1. Αυτή η μούδρα είναι πολύ αποτελεσματική που βοηθά -να αναπτυχθεί ευγενής & αυξημένες σκέψεις

2. Αυτή η μούδρα είναι γνωστό ότι έχει ένα όφελος για την ανάπτυξη της διαίσθησης και των επιπλέον αισθητηριακών δυνάμεων (ESP)

3. Τα οφέλη του Akash mudra περιλαμβάνουν επίσης την αποτοξίνωση του σώματος με την εξάλειψη των μεταβολικών αποβλήτων

4. Αυτή η μούτρα είναι επίσης χρήσιμη για να ξεπεράσετε ένα αίσθημα πληρότητας / βαρύτητας στο σώμα.

5. Δεν χρειάζεται να ενοχλείτε για τη δυσφορία που προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση τροφής

6. Αυτή η μούτρα χρησιμοποιείται επίσης για την ανακούφιση της συμφόρησης (και του πόνου) στο κεφάλι που μπορεί να οφείλεται σε ημικρανία ή ιγμορίτιδα ή στα αυτιά σας λόγω λοίμωξης ή στο στήθος λόγω λοίμωξης ή άσθματος.

7. Μπορεί ακόμη και να ελέγξει την υψηλή αρτηριακή πίεση

8. Είναι επίσης ευεργετικό στον έλεγχο των ακανόνιστων καρδιακών παλμών

Πόσες φορές πρέπει να κάνετε αυτό το Akash Mudra?

Πρέπει να το κάνετε αυτό για περίπου 30 έως 45 λεπτά κάθε μέρα. είτε το κάνετε τεντωμένο είτε σε τρία μέρη (δηλαδή, για 10 έως 15 λεπτά, τρεις φορές την ημέρα).