Gör rosenkvarts naglar själv – instruktioner och tips

Rose quartz look långa naglar mandelform

Ända sedan Pantone valde rosenkvarts tillsammans med den pastellblå Serenity som årets färg 2016 har vi alla varit galen om den här känsliga nyansen av ros. Naturligtvis integrerade vi dem direkt i vår garderob och våra egna fyra väggar och nu kan våra naglar också formas i det här utseendet. Rosenkvarts naglar är en enorm trend just nu! Det hela började med marmorutseendet, sedan erövrade denna ljusrosa ädelsten världen av nageldesign. Inspirerad av mineralets skönhet kan denna manikyrtrend ses överallt på internet eller på gatan. Om du också har blivit kär i rosenkvarts naglar kan du läsa vår guide om hur enkelt det är att göra det hemma också. Den känsliga nageldesignen ser särskilt vacker ut på våren och sommaren.

Rosenkvarts naglar är trendiga

Rose quartz design naglar Heitlstein Optik

Först och främst är det värt att förklara hur rosenkvartsmanikyren ser ut. Rosenkvarts kännetecknas inte bara av sin fina, mjölkiga färg, utan också av sin fina korn. Inom mineralet finns tunna, mikroskopiska vener som påminner om marmorering. Vanlig kvarts är mycket grumlig, halvtransparent eller ogenomskinlig.

Efter logik bör rosenkvarts naglar imitera denna vackra korn av mineralet. Slutresultatet är mycket elegant och särskilt elegant. För övrigt anses rosenkvarts vara kärlekens och hjärtans sten. Inom esoterismen är det en av de viktigaste helande kristallerna för att öppna och läka hjärtchakrat. Inte konstigt att denna nageltrend får kvinnors hjärtan att slå snabbare!

Rosenkvarts naglar himalaya salt apelsinton

Rosenkvartsmanikyr är också känd som “Himalaya Rock Salt Nails”. Detta förklaras av likheten mellan Himalaya -saltkristaller och rosenkvarts. Himalaya -saltet har dock en orange färg, som är varmare än rosé. Men oavsett inspirationen bakom den trendiga nageldesignen tar många kvinnor utseendet och tolkar det efter deras egen smak.

Kistspikar i rosenkvartslook i kombination med guld

Du ställer dig förmodligen redan frågan: För vilka spiktyper är rosenkvartsdesignen bäst lämpad? På grund av den känsliga och feminina estetiken i denna mjölkiga rosenskugga kan utseendet användas utmärkt för alla nagellängder. Oavsett om du har korta eller långa naglar kan du bära den underbara manikyrtrenden. Detsamma gäller naglarnas form. Oavsett om den är kvadratisk, rund, oval eller mandelformad – rosekvartsutseendet passar alla nagelformer.

Vissa tycker att rosenkvarts naglar ser lite konstiga ut

Rosenkvarts naglar utan gel med guld accent

De flesta kvinnor älskar det känsliga utseendet och den luftiga, ljusa effekten av färgen. Rosenkvartsspikarna ser vackra ut på nära håll, men ser de inte konstiga ut på avstånd? Hur ohälsosamma och flagnande naglar med en blank topplack? Det är bäst att testa det själv och bestämma om du gillar utseendet eller inte.

Rose Quartz Nails Design Handledning

Gör rosenkvarts naglar själv Instruktioner med en tunn borste

Gör rosenkvarts naglar själv

Nageldesign för korta ovala naglar i roskvartslook

Vad du behöver:

Nagellack i ros och vitt

Nagellacks bortagning

en medelstor borste för nagelkonst

en tunn borste för detaljer

Bas och överlack

Hur man gör rosenkvarts naglar:

– Applicera ett lager baslack.

– Så snart baslacken har torkat används rosé nagellack. Du kan också använda ett klart, rosa färgat nagellack som är lämpligt för franska naglar.

Rosenkvarts naglar instruktion med borste korta ovala naglar

– Använd den tunna borsten och det vita nagellacket för att trolla fram några fina vågiga linjer på naglarna. Rita en linje diagonalt från höger till vänster och lägg sedan till ytterligare två små streck. För många rader skulle få din design att se rörig ut.

– Använd den mellersta borsten för att smeta kanterna något så att övergångarna ser mjukare ut.

– Applicera ytterligare ett lager av det rosa nagellacket och låt det torka.

– Naglarna målas sedan med en topplack.

– Upprepa ovanstående steg på de andra naglarna, men variera mönstret.

Variationer i teknik

Det enklaste sättet att göra detta är med en mycket tunn borste. Men det finns också andra sätt att få rosenkvarts på naglarna. Du kan göra mönstret med skrynklig plastfilm eller sminksvampar. För att göra linjerna lättare att rita kan du först doppa penseln i nagellackborttagare. Experimentera med de olika teknikerna!

Spice upp roskvarts naglar med guld accenter

Rosenkvarts naglar i kombination med gyllene glitter

Rosenkvartsspikarna är mycket diskreta och därför absolut lämpliga för daglig användning. Men om du vill ha lite mer glitter, gå för guld! Guldblad, guldglitterlack, guldränder, strass – allt är tillåtet! Ros och guld är en riktigt bra kombination. Det ser inte ostlikt ut heller, eftersom färgerna balanserar varandra.

Vad tycker du om denna trend – ja eller nej?!

Rosenkvarts naglar stilettspetsade med gel

Naglar i rosenkvartslook med geldekorationer

Gör rosenkvarts naglar själv spetsiga glitter

Rosenkvarts naglar spetsade kort guld accent

Gör nageldesign för korta naglar rosenkvarts se ut själv

Rosenkvarts naglar blekrosa vita

Rosenkvarts naglar fyrkantiga DIY

Rosenkvarts naglar med gelmarmor effekt

Rosenkvarts naglar med gelkistform

Rosenkvarts naglar ringfinger blekningseffekt

Få rosenkvarts naglar att se ut själv

Rosenkvarts naglar stilett gel naglar

Rosenkvarts nageldesign korta naglar feminina