Gör vackra sjöjungfrunaglar själv – tips och inspiration för trendig nageldesign

Sjöjungfrun och havsinspirerad nageldesign med snäckskal och sjöstjärnor

Minst lika populär som enhörningen är sjöjungfrun som motiv och tema. Och naturligtvis är nageldesignen inget undantag. Sjöjungfrur är mystiska och sagoliknande och deras koppling till havet får oss att drömma om sommaren och stranden. Det finns flera alternativ för motiv och tekniker för att skapa en sjöjungfruinspirerad nageldesign. Och oavsett om du bara letar efter idéer för ditt nästa besök hos nageldesignern eller om du vill prova själv hemma, kommer inspirationen och tipsen vi har för dig definitivt att hjälpa. Förvandla dina naglar till en riktig blickfångare genom att välja sjöjungfrunaglar.

Designa sjöjungfrunaglar med rätt färger

Sjöjungfrunaglar i pastellfärger för mjälleffekt i rosa korallgult och grått

Många nyanser och nyanser är lämpliga för att skapa sjöjungfrunaglar. I princip ska designen bara påminna om havet eller fisken. Följaktligen är en viss glimt av hur den kan hittas på fiskvågar mycket hjälpsam. En kameleont effekt är inte bara möjlig, utan även önskvärd. Detta betyder dock inte att enfärgsvarianter inte är tillåtna. Använd färger som blått, grönt och orange och deras nyanser, gråtoner, rosa eller andra pastellfärger. Också värt att nämna är guld, silver och pärlemor, eftersom de också imiterar skalets utseende eller utstrålar en viss elegans som är typisk för sjöjungfrur. Vackra ombre -effekter är mycket välkomna för sjöjungfrunaglar och gör den redan attraktiva designen ännu mer intressant och romantisk.

Nageldesigner inspirerade av Arielle i rosa, lila och turkos eller grönt

Om du vill designa dina naglar själv och bli inspirerad av Disney -filmen “Ariel, Mermaid”, är givetvis respektive hjältar eller färgteman från filmen också lämpliga. Då får färgerna gult och blått (för Fabius), rött (för Arielle eller Sebastian) och grönt och lila (även för Arielle) inte saknas. Oavsett om det är med eller utan glitter är helt ditt beslut.

Extravaganta sjöjungfrunaglar i neongult, grönt och ljusblått med ombre- och guld accenter

Naturligtvis kan du också leka med andra färger och skapa mer extravaganta nageldesigner. Så om du gillar ljusa neonfärger, varför inte experimentera med dem om du vill skapa sjöjungfrunaglar. När allt kommer omkring behöver regler inte alltid följas. Om du använder mer ovanliga färger, använd bara några av motiven, mönstren och dekorationerna nedan för att fortfarande uppnå sjöjungfrueffekten.

Mönster och motiv för naglar med sjöjungfrueffekt

Sjöjungfrunaglar med ombre -effekt i blått och turkost

Det viktigaste mönstret för sjöjungfrunaglar är naturligtvis skalmönstret. Du kanske känner till det från möbler, där det finns i form av kakel duschar och kaklade speglar, men också dekorerar golvet. Skalmönstret är också mycket populärt för naglar och kan antingen pryda alla naglar eller bara användas här och där som en accent.

Stilett sjöjungfrunaglar med glitter och olika dekorativa element

Men det är långt ifrån tillräckligt. Det finns också andra motiv för sjöjungfrunaglar som påminner om havet. Dessa inkluderar snäckskal, sjöstjärnor, koraller, pärlor, sjöhästar och liknande. En sjöjungfru kan också avbildas på en spik. Du kan också imitera snäckskal med hjälp av grovt glitter nagellack i pärlemor. På naglarna kommer det att se ut som att det finns skimrande snäckskal på dem.

Effekter för sjöjungfrun naglar

Nagellack med kameleont effekt i rosa, blått, orange och grönt

Vi har redan nämnt ovan att skimmer eller glitter inte får saknas. Metallic eller glitter nagellack är mycket lämpliga för detta. Men det finns också andra intressanta produkter som du kan använda om du vill göra sjöjungfrun naglar själv. Å ena sidan finns det sjöjungfrupigment med en glittereffekt, som används för gelnaglar.

Ett mörkblått och guld passar bra ihop - idé med sjöstjärnor och pärlor

Eller vad sägs om att du imiterar sand på naglarna? Detta fungerar också med ett nagellack i rätt färg, men den här varianten saknar fortfarande det där vissa. Även här är pigmentpulver en underbar idé. I en ljus beige ser de ut som äkta sand och om du också klarar dig utan topplack är effekten ännu bättre.

Extra dekorationer för sjöjungfrunaglar

Blå och mintgrön med sjöhästar, sjöstjärnor och skal

Du kan skapa glittereffekter inte bara med glitter nagellack, utan också med strass. Så det är en bra variant för att designa sjöjungfrunaglarna. Men även pärlor, som, som du vet, förekommer naturligt i havet, visar sig vara en mycket lämplig dekoration för naglarna om de är utformade med en sjöjungfrueffekt. Pärlor finns inte bara i olika storlekar, utan också i olika färger, så att du enkelt kan hitta rätt modell för din personliga nageldesign.

Frodiga sjöjungfrunaglar med skal, pärlor, stenar och glitter i mörkgrönt

Andra lämpliga dekorationer är de som motsvarar ovannämnda motiv. Det finns olika 3D -dekorationer som helt enkelt limmas på spiken. Men eftersom dessa kan visa sig vara ganska klumpiga, rekommenderas de mer för gelnaglar, eftersom de är bättre fixade där. På vanlig färg kommer de troligen att lossna alldeles för snabbt. Men det beror i slutändan också på dina dagliga aktiviteter och hur mycket du anstränger dina naglar.

Sexkantig glitter påminner om vågar och passar för sjöjungfrun manikyr

Små glitterpigment i form av hexagoner eller i andra former är egentligen inte typiska sjöjungfrur, men de är fortfarande mycket lämpliga för att uppnå sjöjungfrueffekten, förutsatt att du använder en lämplig färg. Du är välkommen att kombinera flera färger eller nyanser på en spik istället för att bara använda en enda färg. Ge det ett försök. Du kommer att bli förvånad över resultatet! Med hjälp av pincett eller spets kan du placera de enskilda elementen mer exakt på spiken.

Gör-det-själv-tekniker

Med rätt nagelkonsttillbehör kan du måla vågmönstret själv

Om du vågar kan du naturligtvis måla alla mönster och motiv som nämns på dina naglar för hand. Men om du har bråttom eller helt enkelt inte har talang för att måla så små bilder kan du räkna dig lycklig nuförtiden, för det finns många hjälpare som även nybörjare kan skapa vackra nageldesigner med. Å ena sidan finns det naturligtvis klistermärken som helt enkelt sitter fast på det färdiga och torkade nagellacket. Detta är möjligen den snabbaste och enklaste tekniken, inte bara för sjöjungfrunaglar, utan också för många andra nageldesigner

Idéer till sjöjungfrunaglar i matchande färger och med stämpelmotiv och dekoration

Det finns också frimärken för naglar, för vilka det finns speciella stenciler med motiv och med vilka det önskade motivet kan överföras från stencilen till nageln. Eftersom sjöjungfrunaglar är väldigt trendiga just nu kommer det säkert inte vara svårt för dig att hitta en lämplig stencil för att börja med din personliga design så snart som möjligt. Om du regelbundet designar dina naglar själv bör du definitivt överväga att investera i en frimärke och därmed utöka dina nagelkonsttillbehör.

Designa sjöjungfrulseffekten med typiska havsfärger som grönt, blått och turkost

Sedan finns det också mallarna som limmas på spiken och sedan tas bort igen i slutet. Det är viktigt att nagellacket har torkat väl i förväg. Annars skulle du skala av den med schablonen efteråt. Sådana stenciler är också väl lämpade om du vill ha skalmönstret snyggt och jämnt, vilket är mycket svårt med fria händer. Efter att du har limmat schablonen på nageln, applicera önskat lack och skala bort det omedelbart, även innan nagellacket har torkat, annars drar det trådar.

En mörkblå och en ljus ljusblå skördetröska för sjöjungfrun skalmönstret

Mörkblått glitter nagellack och skalor av svart färg

Eleganta stilett sjöjungfrunaglar i grönblått med glitter och strass

Skimrande nagellack med metallisk effekt är perfekt för sjöjungfrunaglar

Nail art för kvinnor med slående accenter inspirerade av havet

Ombre i rosa, lila, ljusblått och grönt med glitter och skalor

Pastellfärger som korall, persika och ljusblå med accenter i guld för denna sjöjungfrudesign

Diamantmönster som ett alternativ till skalmönstret för sjöjungfrunaglarna

Drömlika gelnaglar i turkos och lila med sjöjungfrur och skalmönster

Dessa mörkblå naglar imiterar natten och har en sjöjungfru som motiv

De trendiga stilettorna är särskilt feminina och perfekta för sjöjungfrun

Sjöjungfrunaglarna kan kombineras med en matchande hårfärg

Subtil nageldesign i blå-lila med skalmönster som accent

Lekfulla sjöjungfrunaglar med mönster och motiv

Ett originellt spikskalmönster i blått med lapptäcke

Mousserande nagelkonstidé av lila och blått för korta naglar

Gel naglar med ombre effekt och accenter med glitter i guld

Glamorös nageldesign i rosa och lila med massor av strass

Sjöjungfrunaglar i mörkblått och ljusblått med skalmönster

Gör långa naglar rosa med en pärlemorseffekt för sjöjungfrulooken

Konstgjorda naglar och manikyridéer med dekorationer och glitter

Koraller som motiv för gör-det-själv-manikyr

Kombination av skalmönster, glitter och skimmer i mintgrönt

Kombination av grönt och lila och sjöjungfrumotiv på ringfingret

Idé för korta naglar med en ljus pastellblå

Kombinera sjöjungfrunaglar med fransk manikyr

Grovt glitter kan användas för att designa sjöjungfrunaglar och imitera snäckskal