Ta bort gel naglar själv hemma – instruktioner och tips

Ta bort gel naglar -gellack-grå-rosa-modern-design

Om du bestämmer dig för att ha en permanent manikyr har du valet mellan UV -gel och UV -gelpolish. Vanligtvis går du till en nagelsalong där du litar på professionella händer. Ibland, som ett undantag, när manikyren är skadad eller börjar gå sönder, även det Ta bort gel naglar. Med rätt tips och instruktioner visar vi dig hur detta fungerar så skonsamt som möjligt. Så länge du observerar allt kan du inte bara skydda dina naglar utan också förbereda dig för nästa manikyr så att du kan fortsätta njuta av det i framtiden.

Ta bort gel naglar – gel polish eller UV gel

Ta bort gel naglar -instruktioner-tips-black-moon-manikyr

Begreppet ”gelnaglar” kan ofta förstås som två olika metoder för manikyr på samma UV -gelbasis. I ett fall talar vi om UV -gel och i det andra – så kallat UV -nagellack. Båda varianterna håller riktigt länge, nämligen två till fyra veckor, kännetecknas av en gelkonsistens och torkar inte i luften som vanligt nagellack, men härdar tack vare en speciell UV- eller LED -lampa. Och det är här som likheterna mellan de två metoderna slutar.

Ta bort gel naglar – skillnader mellan UV nagellack och UV gel

Ta bort gelnaglar -mond-form-svart-glitter-guld

UV -nagellacket är mer en mellanprodukt mellan UV -gel och konventionellt nagellack och kombinerar därmed kanske de bästa egenskaperna hos de två. Liksom sin föregångare kan den appliceras direkt på naglarna med en pensel från en flaska. Detta kräver en bas och en topplack. UV -nagellackets konsistens är tjock och torkar på bara en kort tid under en UV- eller LED -lampa, som man känner till från gel. Resultatet är en blank, rep- och utstrykningsbeständig yta som varar två till fyra veckor, även med vanligt hushållsarbete, vilket är en stor fiende för traditionellt nagellack.

Gör gel naglar själv – 9 idéer med instruktioner för vackra manikyr

Shellac -naglar – allt du behöver veta om nageltrenden!

Gör rosa naglar själv – 24 moderna nageldesigner och tips

Ta bort gel naglar -instruktioner-gel-polish-svart-egenvård

Du kan inte förlänga dina naturliga naglar med ett nagellack av gel. Så det appliceras för att ge naglarna extra styrka, göra dem mindre spröda och uppnå en slät, enhetlig yta. Om du vill ha långa naglar måste du först vaxa dina egna. Fastheten som skapas tack vare gelén gör dina naglar särskilt stabila, så att även kvinnor med spröda naglar kan se fram emot en lång, konstnärlig manikyr. Gel naglar har sina fördelar, men har också nackdelar. En av dessa är att gelén är svår att ta bort.

Ta bort gel naglarna hemma – nödvändiga tillbehör

gel-nagel-borttagning-instruktioner-gel-polish-tips-produkter-vård

Innan du tar bort dina gel naglar måste du få tag på nödvändiga tillbehör och lära dig att använda dem på rätt sätt. Du behöver absolut filer med olika styrkor, en grov och en fin fil, samt ett slipblock för polering, Pro Pusher för att ta bort nagelbanden, en dammborste och en bra nagelolja. Bomullskuddar, aluminiumfolie och en speciell gelpoleringsborttagare med aceton krävs också. Den skiljer sig från vanlig nagellackborttagare genom att den består av 100% aceton och tar bort gelén bättre.

Ta bort gel naglar – fila det översta lagret först

gel-nagel-borttagning-instruktioner-gel-lack-svarta-filer-själv

Det första steget är att noggrant fila den vackra glansiga ytan på gel nagellack. Det här handlar bara om det översta lagret så att avlägsnaren lättare kan tas upp. Gör detta för alla 10 fingrar och förbered sedan 10 bitar aluminiumfolie för varje. Använd en större fil för detta första steg. Var försiktig så att du inte plötsligt lägger ner spiken. Målet är en grov yta som acetonen kan tränga igenom bättre senare. I princip är det samma sak som att slipa trä och sedan måla det – den grova ytan ger de bästa förutsättningarna.

Ta bort gel naglar med aceton och linda in i aluminiumfolie

gel-nagel-borttagning-instruktioner-gel-lack-svart-aceton-aluminiumfolie

Blötlägg sedan bomullstussar (totalt 10) i avlägsnaren och lägg en boll på varje nagel. Linda sedan in naglarna och bomullen helt i aluminiumfolie. Försök att fixa allt stadigt och lufttätt och fixa det så tätt som möjligt, eftersom acetonen förångas snabbt. Låt sedan borttagaren fungera i 10-15 minuter först. Huruvida denna tid är tillräcklig kan avgöras senare och vid behov kan det hela upprepas.

Ta av gel naglar – låt aceton verka i 10 minuter

gel-nagel-borttagning-instruktioner-gel-lack-svart-aluminium-folie-aceton-varaktighet

Dina fingrar ska se ut ungefär så här. Den grova ytan har små sprickor och hål, så att säga, i vilka acetonen kan tränga underbart in. Eftersom du har lindat allt lufttätt i folie, förångas inte acetonen, det kommer att fungera bra hela tiden och lösa upp gelen på detta sätt. Däremot är den släta gelen lite mer skyddad.

Skala av gel naglar

gel-nagel-borttagning-instruktioner-gel-lack-aceton-varaktighet-minuter

Beroende på avlägsnaren kan det ta mer eller mindre tid tills gelagellacket är helt upplöst. Om avlägsnaren är tillräckligt stark och du har försiktigt arkiverat ytan i förväg bör detta hända. Gelen är lätt att ta bort. Men så är naturligtvis inte alltid fallet. Om det inte kan tas bort omedelbart som visas kan du använda propushers eller ett liknande föremål av trä som hjälp. För att göra detta, tryck försiktigt på gelen i en riktning med ditt hjälpmedel tills den lossnar. Ibland tar det lång tid att ta bort alla gelpartiklar.

Ta bort resterna av gel nagellack och låt naglarna lysa med en poleringsfil

gel-nagel-borttagning-instruktioner-gel-lack-svart-aceton-glid-filer

Resterna av gel nagellack kan sedan avlägsnas med en bomullstuss som du också har fuktat med tillräckligt med aceton i förväg. Om dessa fortfarande är för grova kan du upprepa stegen med aluminiumfolien en gång till och låta den vara på några minuter till. Skjut vid behov bort resterna från spiken med pushern och polera spikytan med ett fint slipblock. Återigen, om möjligt, ska endast gelen slipas och inte själva nageln.

Nagelvård efter gelnaglar – applicera nagelolja och massera in

gel-nagel-borttagning-instruktioner-gel-polish-vård-hem-botemedel-själv

Efter acetonproceduren och när färgen har tagits bort helt från naglarna behöver de tillräcklig fukt och vård, och det rekommenderas att doppa fingertopparna i ett nageloljebad i tio minuter och gnugga in en vårdprodukt. Detta stärker naglarna efter det ganska extrema förfarandet och garanterar att de kan växa tillbaka igen utan att gå sönder. Sådant underhåll rekommenderas också om du inte använder gel för att forma dina naglar. Du kommer snabbt att ta reda på hur positivt detta är för din nagelstruktur. Och välskötta naglar ser ännu vackrare ut när de målas.

Ta bort gel naglar och gå tillbaka till naturliga naglar

gel-nagel-borttagning-instruktioner-gör-gel-polska-vård-dig själv

Efter dessa steg kan du se fram emot dina naturliga naglar igen. Naturligtvis har du nu möjlighet igen att skapa en ny design med gel. Du bestämmer själv om du vill ge naglarna vila och underhållstid i förväg, men på så sätt erbjuder du dem möjlighet att återhämta sig. För detta ändamål, använd högkvalitativa, högkvalitativa vårdprodukter som nagelhärdare och oljor.

Ta bort UV -gel naglar: I nagelsalongen eller dig själv?

gel-naglar-ta bort-akryl-naglar-design-ombre-svart-guld.

Till skillnad från gel nagellack kan naglarna förlängas och nästan helt omformas med UV -gelén. Efter 1-2 timmar i nagelsalongen får du alltså 0,5 till 1 cm längre och framför allt starka naglar som knappast är spröda och som helt enkelt ser perfekta ut. Detta är den perfekta varianten för alla kvinnor vars naglar växer hårt och plågas av spröda naglar. Men du bör vara försiktig med nageldesignen, eftersom konstgjorda naglar inte är önskvärda inom vissa yrken. De kan också orsaka allergier.

Gel naglar: hur fungerar det?

gel-nagel-ta bort-scrylnaegel-design-rosa-glitter-skimmer

Det finns också nackdelar med perfekt utformade naglar. En första av dessa är skador på naglarnas naturliga struktur. Så att UV -gelén är ordentligt fixerad bör den naturliga nageln slipas ner i delar, så att den blir porös och garanterar perfekt vidhäftning för applicering av gelén. När du tar bort det starka gelskiktet förblir det naturliga mycket mindre stabilt, mjukare och tunnare än tidigare.

Ta bort gel naglar med huskurer – vad fungerar och vad som inte fungerar

Hur man tar bort gel-naglar-instruktioner-gör-hem-botemedel-akryl-naglar-tand-tråd-själv

När naglarna växer skapar det ett avtäckt, litet område som ser ful ut. Om du av någon anledning inte kan besöka nagelsalongen under en längre tid, eller om du bara vill ta bort dina gel naglar själv, finns det risk för att naglarna bryts. Vi rekommenderar inte att experimentera med olika huskurer som ättika, eftersom detta kan leda till allvarliga skador. Observera att det kan ta över 6 månader innan de nya naglarna växer ut. Så det är bättre att inte låta det hända i första hand.

Ta bort gelaglarna genom att fila – instruktioner

Hur man tar bort gel-naglar-instruktioner-huskurer-själv-fil-tips

UV -gelén på konstgjorda naglar kan endast avlägsnas genom filning. Avblötningsgeler, som avlägsnas med aceton på liknande sätt som gel nagellack, är ett undantag. I alla andra fall börjar du med en grövre fil och ju närmare du kommer den naturliga nageln, desto finare ska filen du använder vara. Mindre tryck bör också appliceras för att inte skada de naturliga naglarna. Ett tunt lager av gelén kan lämnas på dina naglar utan problem, eftersom detta stärker dina naturliga naglar lite.

Ta bort gel naglar och behandla ytan med en poleringsfil, applicera sedan underhållsolja

gel-nagel-borttagning-instruktioner-huskurer-akryl-nagel-filer-vård

Polera naglarna och massera i en närande olja för att hjälpa dem att växa ut. Under de närmaste dagarna är det lämpligt att inte applicera nagellack så att den naturliga nageln kan andas. Detta gör att keratinet i den naturliga nageln härdar och snabbt återfår sitt ursprungliga tillstånd. Precis som håret behöver vila ibland då och då är det också detsamma med naglarna.

Ta bort gel naglarna med en skärare – videoinstruktioner

Om du redan har lite erfarenhet av att hantera naglar är du välkommen att använda en spikborste till att börja med när du tar bort gelmodellen. Det är fortfarande särskilt viktigt att inte skada de naturliga naglarna. Med den elektriska filen tar du bort de första lagren och sedan bör du försiktigt fortsätta för hand. När allt kommer omkring vill du inte av misstag ta bort några lager av din nagel och göra den tunnare också.

Om du vill ta bort dina gel naglar på egen hand är det mycket viktigt att du inte river dem från de naturliga med våld eller använder godkända huskurer. Följ istället en guide för att skydda nageln på varje finger.

Spider Gel Nails – 70+ idéer och 3 DIY -instruktioner!