Kielen syövän oireet

Yksi hallitsevista sairauksista, jotka ovat vaivanneet tätä maailmaa, on vakava kansannoususyöpä, johon sopiva pysyvä ratkaisu on vielä voittamaton. Vaikka syövällä on oma tapa luoda sotku, tässä on yksi syövän muoto, joka saattaa jättää sinut sanattomaksi. Yleensä suun syöpään kohdistuvaa kieltäsi kutsutaan kielisyöväksi, vaikka siinä on kaksi osaa. Yleinen termi kielisyövälle on suun tai nielun syöpä.

Kielen syövän oireet

Kun syöpä havaitaan kielten etupuolella, eli kaksi kolmasosaa siitä edestä, sitä kutsutaan suusyöväksi. Kun kasvain sijaitsee kielen juuressa, jossa kaikki elintärkeät kudokset kohtaavat ja tervehtivät, se luokitellaan yleensä suun ja nielun syöpään.

Yleensä syöpä vaikuttaa kehon kudoksiin, jotka voivat reagoida tupakan tai alkoholin käyttöön. Sitten on aina alistuva geeni, joka voi yhtäkkiä reagoida. Syöpä on erittäin hankala sairaus, jossa paitsi havaitseminen myös parantaminen on kallis pidennysprosessi ilman vakaata takuuta. Syöpä ei kuitenkaan koskaan kukki yhdessä päivässä. Vaikka prosessi on vakaa, se vie aikaa ja jos se havaitaan alkuvaiheessa, se voidaan parantaa yhtä hyvin kuin uusi penni.

Kielen syövän oireet:

Tässä on joitain oireita kielisyövän havaitsemiseksi.

1. Fyysinen muutos:

Ensimmäinen merkki kielen syövästä on kudoksiin vaikuttavien syöpäsolujen hyytymä; siksi paikkaan muodostuu usein pieni paakku tai jonkinlainen infektio. Usein kärsimme haavaumista, jotka kestävät noin kaksi viikkoa, joten varmista, että et ole hyperventilaatiota pienestä asiasta. Jos kuitenkin epäilyttävä paakku tai infektio on vaivannut, tarkista se.

2. kipu:

Vaikka joissakin tapauksissa kipua jätetään viimeiseen hetkeen, kunnes syöpä on täysin muodostunut, jos olet onnekas, saatat kokea lievää pistelyä tai kipua tai ärsytystä, kun pureskelet tai nielet ruokaa tai juomaa. Tämä epämukavuus, jos se kestää pitkään, vaatii tarkastusta.

3. Maku muuttuu:

Nielemisvaikeuksien ohella saattaa jopa tuntua muutoksesta makuhermoissaan. Ruoka, jonka olit aiemmin kuollut, maistuu nyt arkiselta ja lempeältä, ja ruokahalu kutistuu joka päivä. Tämä saattaa olla yksi kielisyövän oireista.

4. tunnottomuus:

Kielen kokkareiden ohella saatat jopa toisinaan tuntea tunnottomuutta suussaan tai kielessään. Tämä tapahtuu yleensä silloin, kun on olemassa suun ja nielun syövän skenaario, jossa kielen ja aivojen yhdistävät kudokset vaikuttavat aiheuttaen kielen väliaikaisen halvaantumisen ehkä vain muutaman minuutin ajan.

5. Paksuuntuminen:

Tämäkin kuuluu fyysisten häiriöiden kriteerien piiriin, jolloin tietty kielen osa saattaa tuntua paksuuntuneelta ja raskaalta, mikä turpoisi ja olisi tuskallista liikkua tai koskettaa.

6. Jatkuva kipu:

Vaikka kielesi on kohde, jatkuva kurkkukipu voi olla akuutti vihje myös kielen syöpään. kurkun lisäksi jatkuva korvakipu voi olla myös syy, koska kurkku ja korva ovat lähimpänä kieltä.

7. Verenvuoto:

Tähän voi usein liittyä pehmeää verenvuotoa suusta tai alueelta, jolle polku tai kyhmy muodostuu. Nämä ovat syöpäsoluja, jotka aiheuttavat ajoittain verenvuotoa.

8. laihtuminen:

Tämä voi tulla yllätyksenä, mutta usein syöpä voi aiheuttaa vakavan painonlaskun. Jos menetät kiloa tasaisesti ja jos se saavuttaa äärimmäisen painonpudotuksen, pidä lääkärintarkastus luettelossasi.

9. Vaikeus puhua:

Kaikkien särkyjen ja haavaumien ja kokkareiden kanssa kurkussa ja kielessä puhuminen voi olla vaikeaa. Tämä voi ilmetä äkillisenä äänenmuutoksena, ongelmana tai kipuna puhumisen aikana tai vaikeutena päästä ääntä.