Top 20 syyt ja oireet munuaiskivet

Viime kesänä, kun äidilleni diagnosoitiin munankivi, joka oli yhtä suuri kuin ankanmuna, lääkärin mukaan munuaiskivi on melko tunnettu sairaus, joka vaikuttaa sekä miehiin että naisiin ja on melko hoidettavissa oleva sairaus, jos tämän vakavuutta ei oteta huomioon.

Kehomme käy päivittäin läpi paljon myrkkyjä ja tarpeettomia kivennäisaineita, jotka kertyvät kehoomme ja kehoomme päästäkseen eroon niistä, huuhtelevat tai tyhjentävät ne virtsamme kautta. Munuaiskivi muodostuu, kun yksi tai osa näistä myrkkyistä tai mineraalihiukkasista erottuu virtsasta ja laukaisee munuaisen. Ajan mittaan tämä mineraalifragmenttien ja -hiukkasten kerrostuminen jatkuu, kunnes näiden mineraalien kerääntynyt massa muuttuu kiveksi.

Tutkijat paljastavat tämän mineraalin olevan kalsiumoksalaattia, mineraaliyhdistettä, jolla on kiteinen rakenne ja joka on samanlainen kuin kiven sakeus. Jos tätä yhdistettä ei käsitellä, se voi kasvaa niin suureksi kuin se voi lopulta rikkoa munuaisten seinämät.

Munuaiskivien syyt ja oireet

Siellä on virtsaputki, joka yhdistää itsensä munuaisiin ja usein nämä kivet luistavat ja kulkevat virtsaputkeen. Jos se on luonteeltaan pieni, se voi usein yksinkertaisella lääkkeiden avulla siirtyä helposti kehon ulkopuolelle virtsaamisen avulla. Tämä on kuitenkin harvinainen tila, koska suurin osa kivistä odottaa muiden lisäelementtien lisäämistä niihin, kunnes niiden koko kasvaa. Vaikka yleisin kivimuoto on kalsiumoksalaatti, on olemassa muitakin kivimuodostumia riippuen mineraalien kerrostumispitoisuudesta. Esimerkiksi magnesium -ammoniumfosfaattia ja kalsiumfosfaattia ja jopa virtsahappoa.

Lääkärit sanovat, että munuaiskivet ovat usein yleinen syy, ja ihmiset, jotka yleensä ovat nuoruutensa ja keski -iän välillä, saattavat kärsiä mahdollisuudesta saada se. Aikaväli on yleensä suuri, 20 -vuotiaasta 50 -vuoteen on ihanteellinen aika, vaikka ihmiset voivat kärsiä niistä myös tietyn iän jälkeen.

Syyt ja oireet Munuaiskivet:

Munuaiskivien syyt:

Vaikka tarkkaa syytä ei ole vielä vakautettu, on usein joitakin syitä, jotka liittyvät munuaiskiviin:

1. kuivuminen:

Usein on huomattu, että ihmiset, jotka asuvat kuumassa ja kosteassa ilmastossa, ovat todennäköisemmin vaarassa munuaiskiven kuin ne, jotka elävät viileässä viileässä ilmastossa. Kuuma ilmasto aiheuttaa hikeä ja lämpöä, mikä liittyy suoraan kehomme veden menetykseen joko hikoilun tai kostean ilmaston ja paahtavien auringon säteiden vuoksi. Tämä kehon vedenpuute tekee virtsastamme tiiviin ja paksun, minkä vuoksi vähemmän vettä juominen saa virtsan muuttamaan väriä. Tämä pitoisuus on jäykkä ja auttaa siten mineraaleja saostumaan helposti.

2. Pohjaveden korjaus:

Jopa silloin, kun joku juo oikean määrän vettä, jos asut lähellä mineraaliesiintymää tai jos elinympäristön alla olevassa maassa on suuri mineraalivarasto, kulutukseen soveltuva pohjavesi kantaa mukanaan mineraalikuormaa järjestelmä. Järjestelmä suodattaa ja käyttää tarvittavan määrän poistamalla epäolennaiset. Tämä prosessissa varastoituu ja muodostaa lopulta kiven.

3. Virtsahappo:

Ihmiset, jotka kärsivät korkeasta virtsahaposta, ovat yleensä virtsahappokiven uhreja. Keho hajottaa elementtejä, kuten puriinia, ja korkea virtsahappotilanne muodostuu, kun puriinia on liikaa ja virtsa on hapan. Tämä voi olla peritty aiemmilta sukupolvilta tai se voi johtua kehon riittämättömästä vesipitoisuudesta.

4. Kilpirauhasen liikatoiminta:

Tässä tilanteessa kehon kalsiumpitoisuus nousee nopeasti. Munuaiskivet liittyvät suoraan kehomme kalsiumpitoisuuteen, koska jotkut näiden kivimuodostelmien tärkeimmistä ainesosista ovat kalsiumoksalaatti ja fosfaatti.

5. Perinnöllisyys:

Munuaiskivet voivat myös liittyä perinnöllisyyteen ja sukupolven geeneihin. Näitä kutsutaan yleensä kystiinikiviksi, jotka johtuvat menneisyyden perheen sairaushistoriasta.

6. Crohnin tauti ja liikalihavuus:

Crohnin tauti voi olla johtava syy munuaiskiviin. Tämä tila tunnistetaan sappitiehyen tai ruoansulatuskanavan aiheuttamaan tulehdukselliseen tilanteeseen. Se voi alkaa mistä tahansa suustasi aina kehon toiseen päähän, ja sen taustalla on yleensä kipua ja haavaumia. Lihavuus ja diabetes kulkevat käsi kädessä ja auttavat munuaiskivien muodostumista. Usein kehon lihavuus pakottaa kehon salaamaan insuliinimehuja, mahdollisesti suuremmalla annoksella. Liian paljon insuliinia voi aiheuttaa hyperinsulinemiaa, mikä helpottaa kalsiumkivien muodostumista kehossa.

7. Lisäravinteiden saanti ja raskaus:

Lisäravinteet viittaavat tässä yleensä kehonrakennusproteiineihin tai -vitamiiniin, jotka lisäämme ulkoisesti saadaksemme repimisen nopeammin tai yksinkertaisesti pitämään itsesi terveenä ja vahvana raskauden aikana. Lisäravinteet ovat kuitenkin liittyneet munuaiskivien syihin, joissa elimistön ylimääräinen mineraalien ja suolojen saanti voi lisätä mineraalikerrostumien muodostumista munuaisiin. Raskaus voi olla kaunis asia, kunnes opit kuinka raskaana oleminen voi lisätä mahdollisuuksiasi päätyä munuaiskiviin. Se perustuu yleensä naisen ruumiillisiin muutoksiin, jotka voivat pahentaa tilannetta ja kannustaa kiven muodostumaan. Ehkä se on ylimääräisten mineraalien läsnäolo, jonka hänen kehonsa imee, tai yksinkertaisesti hänen usein virtsaamisen tarpeensa.

8. Munuaisten tubulaarinen asidoosi:

Munuaiskiviä aiheuttaa munuaistiehyiden asidoosi tai RTA, joka yleensä liittyy munuaisiin ja sen epäonnistunut yritys vapauttaa kertyneet hapot virtsan kautta. Munuaiskiviä aiheuttaa happojen kertyminen munuaisten sisälle, jotka jäävät loukkuun sisälle ja kiinteytyvät kalliomuodostumiksi.

9. Ruokavaliosuunnitelmat:

Päivittäisellä ruokavaliollasi on valtava rooli munuaiskivien muodostumisessa. Tässä viitataan pääasiassa arvaamattomiin ruokailutottumuksiin, joihin liittyy liiallinen rasvan, öljyn ja rasvan kulutus. Roskaruoka liikkeellä ollessa on usein parempi kuin terveellinen ravitsemuslevy, ja jos se jatkuu, se voi johtaa munuaiskiviin. Myös elintarvikkeita, kuten suklaata tai runsaasti kuitua sisältäviä pähkinöitä, tulisi välttää, koska ne sisältävät oksalaattia, kiteistä ainetta, kalsiumia muistuttavaa mineraalia, joka edistää munuaiskivien kasvua.

10. Korkea verenpaine ja virtsatieinfektio:

Korkean verenpaineen potilaat ovat usein alttiina munuaiskivien uhrille. Korkea verenpaine vahingoittaa munuaissoluja, mikä estää munuaisia ​​suorittamasta tavanomaista toimintaansa. Ilman suodatusta tai vaihtoa kertyneet mineraalit jäävät jumiin ja tuloksena on munuaiskivi. Virtsatieinfektio tunnetaan myös virtsatietulehduksena, infektiona kehon nesteen erittymisessä, joka aiheuttaa tulehdusta, turvotusta ja kipua ja vaikeuksia kehon nesteen vapauttamisessa. munuaiskivien mahdollisuudet lisääntyvät, kun sinulla on jatkuva virtsatieongelma.

Munuaiskivien oireet:

Jotkut munuaiskiven oireista on lueteltu alla paremman tiedon saamiseksi:

1. Äkillinen epämukavuus:

Vaikka viimeinen pisara on valtava kipukausi, usein kipu ei kestä pitkään tai ei ole jatkuvaa, vaan esiintyy ja toistuu ajoittain. Tämä on yleensä silloin, kun istutaan hankalassa asennossa, joka aiheuttaa pistelyä.

2. Kipu miesten sukupuolissa:

Tämä koskee lähinnä miespuolista sukupuolta, jossa yksi monista munuaiskiven oireista voi myös tulla taakkaa kiveksillesi, koska terävä ampumakipu häiritsee sinua usein pahimmin aikoina. Tällaisen tunteen sattuessa on parasta kääntyä lääkärin puoleen. Sama koskee peniksen hienovaraista kipua, joka voi olla kehosi, joka kertoo sinulle munuaiskivien hitaasta muodostumisesta.

3. Kuume ja vilunväristykset:

Kuume on vain yksi tavallisista munuaiskiviongelmista, joissa saatat kokea korkean kehon lämpötilan, mikä on aivan luonnollista. Kuitenkin korkean kehon lämpötilan mukana tulee huomattavia vilunväristyksiä, jotka kulkevat selkärankaa pitkin ja saavat sinut värisemään silloin tällöin. Silloin esiintyy vielä yksi ongelma, jossa kehosi energia tyhjenee kokonaan, mikä tekee sinusta heikon ja heikon.

4. Pahoinvointi ja oksentelu:

Ylivoimainen pahoinvoiva tunne saattaa voittaa sinut, jota voidaan myös pitää munuaiskivimerkinä. Usein aterioiden jälkeen saatat tuntea pahoinvoinnin tunteen, mutta mikä pahentaa asiaa, on oksentelu, joka todella ilmenee pahoinvointituntuman jälkeen, jolloin suolistosi on vääntynyt ja olet täysin heikko. Tämä on yksinkertainen oire, eikä sitä pidä jättää huomiotta.

5. Virtsaamisvaikeudet:

Munuaiskivioireet alkuvaiheessa voivat olla virtsaamisvaikeuksia. Täällä näemme usein virtsaamisprosessin häiritsevän mahdollisesti ampumakipu kanavassa.

6. Polttava tunne:

Tämä on jälleen yksi yleinen oire, jossa usein virtsaamiseen voi liittyä kirvelyä polttava tunne elimistössäsi ja sen ympärillä. Tämä voi olla myös johtava syy virtsatietulehdukseen, joka lopulta sallii munuaiskivien muodostumisen.

7. Virtsan muutos:

Usein terveellä ihmisellä on kirkkaanvärinen virtsa, jolla ei ole säädytöntä hajua, mutta kun otetaan huomioon munuaiskivi, virtsa näyttää usein muuttavan väriä joko ruskeaksi, punertavaksi tai keltaiseksi. Tämä voi myös olla ensisijainen syy, miksi sinun pitäisi huolehtia kehosi vesipitoisuudesta. Oikean veden puute kehossa voi muuttaa virtsan väriä. Sen mukana tulee runsaasti ammoniakin hajua.

8. Usein virtsaaminen:

Kun munuaiskiviä esiintyy, saatat tuntea usein tarvetta lievittää itseään ja usein tämä tunne saattaa olla epämääräinen. Jatkuva virtsaamisen tunne voi olla vain ohimenevä tunne. Muina aikoina virtsaaminen huuhtelee kehosta osittain.

9. Kipu:

Vaikka munuaiskivet eivät yleensä osoita monia oireita, yksi tappavimmista oireista munuaiskivelle on tuskallista kipua. Usein herätään aamunkoiton halkeamassa väänteleen kipua niin sietämättömäksi, että voi jopa pyörtyä tällaisen äärimmäisen kivun tunteen vuoksi. Henkilö on sairaalahoidossa ja hoidettava välittömästi tällaisena aikana. Tämä tapahtuu yleensä silloin, kun kertynyt mineraalikivi poistuu munuaisesta ja kulkee virtsaputken läpi. Tätä kutsutaan munuaiskoliikiksi ja se alkaa yleensä huonolla selällä tai alaselän kipuilla, jotka sitten muuttuvat nopeasti vakaviksi.

10. Virtsan ongelmat:

Munuaiskivien mukana tulee ehdoton uhkaava ongelma virtsaamisvaikeuksien läpikäymisessä. Munuaiskivet liittyvät usein valkosolujen esiintymiseen suuremmissa määrissä, ja tässä taistelemme samaa ajatusta vastaan, kun luetamme mätä virtsan oireeksi munuaiskivelle. Usein näet virtsassa valkoista mätätä, joka itse asiassa erittää valkosolusi. Mikä hämmentää meitä enemmän, on veren kulku ajoittain virtsan läpi. Tämä on hyvin harvinainen tapaus, mutta sitä pidetään edelleen munuaiskiven oireina. Täällä voidaan nähdä verta virtsan mukana ja joskus saattaa myös liittyä teräviin kiputunteisiin. Tällaisina aikoina lääkärin välitöntä lääketieteellistä apua on haettava ilman lisäkysymyksiä.