13 εκπληκτικά οφέλη από το αλάτι Epsom για το δέρμα, τα μαλλιά και την υγεία

Πρέπει να έχετε κάνει σίγουρα μπάνιο με αλάτι Epsom ή μούσκεμα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Το αλάτι Epsom είναι ένα από τα άλατα μπάνιου που χρησιμοποιούνται στο ντους ή το μούλιασμα για διάφορα οφέλη. Είναι ένα από τα φυσικά προϊόντα που αν χρησιμοποιηθεί εξωτερικά σας βοηθά στην επίτευξη πολλών στόχων. Μαζί με άλλα μέταλλα, το μαγνήσιο είναι αυτό που έχει πολλές σημαντικές ιδιότητες για το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των μυών, της παραγωγής ενέργειας και της απομάκρυνσης των τοξινών από το σώμα. Για να αξιοποιήσετε το ορυκτό μαγνήσιο, δεν υπάρχει καλύτερο προϊόν από το άλας Epsom το οποίο έχει τεράστιες ποσότητες αυτού του ορυκτού.

Πριν μπορέσετε πραγματικά να συμπεριλάβετε άλατα Epsom στο μπάνιο, το καλύτερο πράγμα είναι να έχετε λεπτομερείς γνώσεις σχετικά με τα διάφορα οφέλη που μπορεί να έχει κάποιος. Αυτό θα τους βοηθήσει να βασίζονται στα άλατα Epsom με πολύ πιο εύκολο τρόπο. Δείτε την παρακάτω λίστα:

Τα καλύτερα οφέλη αλατιού Epsom:

Για όσους αναζητούν ένα φυσικό συστατικό που τους βοηθά να μειώσει το άγχος και να δώσει μερικά άλλα οφέλη, το αλάτι Epsom είναι η σωστή επιλογή. Διαβάστε παρακάτω τον οδηγό για τα οφέλη και τις χρήσεις του αλατιού Epsom για το δέρμα, τα μαλλιά και την υγεία.

1. Ξεπλένει τοξίνες:

Ένα από τα γνωστά οφέλη των αλάτων Epsom και του λουτρού που παρασκευάζονται από αυτό, έχει τη μορφή αποβολής των τοξινών από το σώμα. Αποβάλλει τις βλαβερές ουσίες από το σώμα και διασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν βαρέα μέταλλα στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό είναι ένα όφελος που πρέπει να περιμένουμε για ένα καθαρισμένο σύστημα.

2. Βοηθήματα στην υγεία της καρδιάς:

Τα άλατα Epsom έχουν πολλά μεγάλα οφέλη για την καρδιά. Αυτό περιλαμβάνει επίσης το κυκλοφορικό σύστημα. Μαζί με την πρόληψη της σκλήρυνσης των αρτηριών, μειώνει κάθε είδους θρόμβους αίματος και εξισορροπεί τους καρδιακούς παλμούς. Μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο εξωτερικά για αυτά τα οφέλη.

3. Βοηθά το σώμα να χρησιμοποιεί ινσουλίνη:

Τα άλατα Epsom διασφαλίζουν ότι το σώμα έχει μεγαλύτερη ικανότητα να κάνει χρήση της εκκρινόμενης ινσουλίνης βοηθώντας έτσι τον οργανισμό να ελέγξει τη σοβαρότητα του διαβήτη και προλαμβάνει κάθε εμφάνιση αυτού του προβλήματος στους ανθρώπους. Με τις αυξανόμενες περιπτώσεις διαβητικών, αυτό είναι ένα όφελος που μπορεί πραγματικά να αποδειχθεί αποτελεσματικό.

4. Αντιμετωπίζει τη φλεγμονή:

Τα άλατα Epsom έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Με αυτό, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της φλεγμονής και του οιδήματος στο σώμα που προκαλεί μυϊκό πόνο καθώς και κράμπες. Αυτή η θεραπεία είναι φυσική και 100 % αποτελεσματική για όλα τα είδη πόνων στο σώμα.

5. Ενισχύει τη διατροφική απορρόφηση:

Τα λουτρά αλατιού Epsom, σύμφωνα με τους επαγγελματίες κάνουν το σώμα πιο ικανό όταν πρόκειται για την απορρόφηση των βασικών θρεπτικών συστατικών καθιστώντας το ακόμη πιο ωφέλιμο για το σώμα και τη γενική ευημερία του ατόμου.

6. Θεραπεύει τις ημικρανίες:

Τα άλατα Epsom μπορούν είτε να απαλύνουν είτε να θεραπεύσουν τους πονοκεφάλους της ημικρανίας με έναν απλό τρόπο. Βοηθά επίσης στην πρόληψη του προβλήματος και το κρατάει στον κόλπο με τις μοναδικές του ιδιότητες.

7. Μειώνει το άγχος:

Το κύριο όφελος από τη χρήση αλάτων Epsom στο μπάνιο κάθε μέρα είναι η μείωση του στρες από το σώμα και το μυαλό. Το μαγνήσιο είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες και υπάρχει σε τεράστιες ποσότητες σε άλατα Epsom. Βοηθάει στην τόνωση της χημικής ουσίας που ονομάζεται σεροτονίνη στον εγκέφαλο και βοηθά στην αύξηση της διάθεσης. Δίνει μια αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας στο σώμα και το μυαλό.

8. Ενισχύει τη χρήση οξυγόνου:

Δεδομένου ότι τα άλατα Epsom βοηθούν στην ανακούφιση του στρες στα αιμοφόρα αγγεία και επίσης ελέγχουν την αρτηριακή πίεση, βοηθά στη διασφάλιση της σωστής ροής οξυγόνου στο σώμα και βοηθά τα όργανα να κάνουν καλύτερη χρήση αυτής της σημαντικής απαίτησης για σωστή λειτουργία.

9. Αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα:

Εάν ληφθεί εσωτερικά, το αλάτι Epsom μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του παχέος εντέρου. Τα άλατα είναι περισσότερο σαν καθαρτικό που βοηθά στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου. Αυτό κάνει τα κόπρανα να περνούν εύκολα από το σύστημα και έτσι να θεραπεύουν τη δυσκοιλιότητα.

10. Λειτουργικότητα μυών και νεύρων

Διάφορες έρευνες έχουν αποδείξει ότι το άλας Epsom ρυθμίζει τους ηλεκτρολύτες στο σώμα. Επιτρέπουν στα νεύρα, τους μυς και τα ένζυμα να λειτουργούν σωστά. Είναι επίσης μια ισχυρή πηγή μαγνησίου. Το μαγνήσιο είναι γνωστό για τη σημασία του στο ανθρώπινο σώμα. Το μαγνήσιο ρυθμίζει περίπου 300 σημαντικά ένζυμα στο σώμα μας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι για τη σωστή λειτουργία των μυών, την παραγωγή ενέργειας και την αποβολή των τοξινών.

11. Ομορφιά και μαλλιά:

Το αλάτι Epsom χρησιμοποιείται ως προϊόν απολέπισης από πολλούς ανθρώπους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ελαιόλαδο και κάνει ένα πολύ καλό scrub για να αφαιρέσει το νεκρό δέρμα. Το αλάτι Epsom είναι απαλό για το δέρμα αλλά ένα πολύ αποτελεσματικό συστατικό απολέπισης σώματος. Μπορεί επίσης να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό καθαριστικό προσώπου. Ανακατέψτε το με την κανονική σας κρέμα πλύσης ή μασάζ, κάντε μασάζ για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό. σας δίνει ένα καθαρό και φρέσκο ​​πρόσωπο. Βοηθά επίσης στην απαλλαγή από τα μαύρα στίγματα. Φτιάξτε ένα μείγμα από ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι Epsom με 3 σταγόνες ιωδίου ανακατεμένα μαζί με ½ φλιτζάνι βραστό νερό και εφαρμόστε το στα μαύρα στίγματα με βαμβάκι.

Το αλάτι Epsom μπορεί να μετατρέψει το κανονικό σας κοντίσιονερ σε μαλακτικό όγκου. Απλώς προσθέστε μαλακτικό και αλάτι Epsom σε ίσες αναλογίες και χρησιμοποιήστε το ως μαλακτικό μετά το σαμπουάν. Βοηθά στη μείωση του λιπαντικού από τα μαλλιά και τους δίνει όγκο.

12. Πρόληψη αρτηριών και πήξης αίματος:

Οι υγιείς αρτηρίες εξασφαλίζουν μικρότερη πήξη αίματος, συσσώρευση πλάκας και βλάβη των αρτηριακών τοιχωμάτων. Το αλάτι Epsom βελτιώνει τη ροή του αίματος στο σώμα και επίσης αυξάνει την ελαστικότητα των αρτηριών. Αποτρέπουν τυχόν πήξη αίματος στο σώμα και ιδιαίτερα στις αρτηρίες κοντά στην καρδιά. Έτσι εξαλείφουν τις πιθανότητες αιφνίδιων καρδιακών προσβολών.

13. Χρήση σπιτιού:

Το αλάτι Epsom χρησιμοποιείται σε διάφορους σκοπούς οικιακού καθαρισμού. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό πλακιδίων μπάνιου και το απορρυπαντικό συσσωρεύεται στα πλυντήρια. Αναμειγνύονται επίσης με βρεφικό λάδι και χρησιμοποιούνται ως αποτελεσματικό πλύσιμο χεριών. Οι άνθρωποι ψεκάζουν επίσης αλάτι Epsom στην πηγή εισόδου των γυμνοσάλιαγκων για να τα ξεφορτωθούν. Για το τρίψιμο πλακιδίων αναμείξτε ίσες ποσότητες καθαριστικού δαπέδου και αλάτι και χρησιμοποιήστε το. Για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα απορρυπαντικού από το πλυντήριο, προσθέστε λίγο αλάτι Epsom σε ζεστό νερό στο πλυντήριο και εκτελέστε το σε λειτουργία πλύσης/εμποτισμού/πλύσης.

Το Epsom Salts είναι κάτι που πάντα παρείχε διάφορους λόγους για να χαμογελάτε. Η λίστα με τα οφέλη που συνδέονται με αυτό το φυσικό προϊόν είναι ατελείωτη και κάτι που δείχνει πραγματικά αποτέλεσμα. Για όσους βρίσκονται υπό άγχος, αυτό μοιάζει περισσότερο με όφελος στα ράφια τους που πρέπει να χρησιμοποιούν κάθε τόσο.