Οφέλη από λάδι από πίτουρο ρυζιού: 14 καταπληκτικές λίστες για υγεία, μαλλιά & δέρμα

Το λάδι από πίτουρο ρυζιού είναι εξαιρετικό καθώς είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε την υγεία της οικογένειάς σας υψηλή. Το λάδι από πίτουρο ρυζιού έναντι ηλιελαίου είναι πάντα μια συζήτηση μεταξύ των ανθρώπων. Η ήπια γεύση του ελαίου πίτουρου ρυζιού είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα για κάθε είδους φαγητό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για οποιοδήποτε από τα ινδικά πιάτα και επίσης για ευρωπαϊκά. Έχει υψηλό σημείο καπνίσματος που το καθιστά ιδανικό και για τηγάνισμα. Το λάδι περιέχει καλά λιπαρά και μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης σας. Είναι λιγότερο λιπαρό και πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Το λάδι θα σας βοηθήσει πολύ να μειώσετε το βάρος σας. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε μερικά από τα καλύτερα οφέλη του ελαίου πίτουρου ρυζιού μαζί με τα θρεπτικά στοιχεία και τις παρενέργειες.

Οφέλη από το λάδι πίτουρου ρυζιού

Τι είναι το λάδι από πίτουρο ρυζιού?

Μια δημοφιλής ερώτηση που πολλοί άνθρωποι έχουν είναι – Τι είναι το λάδι από πίτουρο ρυζιού; Το λάδι πίτουρου ρυζιού όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι το λάδι που παράγεται από το πίτουρο του ρυζιού. Αυτός είναι ο εξωτερικός φλοιός, το καφέ κάλυμμα του ρυζιού. Αυτός ο εξωτερικός φλοιός ή τρίχωμα συλλέγεται και στη συνέχεια πιέζεται για να πάρει το λάδι. Αυτό είναι ένα από τα καλά έλαια για την υγεία σας.

Είναι το λάδι από πίτουρο ρυζιού καλό για την υγεία?

Το φυσικό έλαιο πίτουρου ρυζιού είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα στο φαγητό σας. Δεδομένου ότι είναι λιγότερο λιπαρό και μειώνει τη χοληστερόλη, το λάδι το κάνει καλό και για ινδική τροφή. Τα καλά λιπαρά και η βιταμίνη Ε που υπάρχουν στο λάδι από πίτουρο ρυζιού το καθιστούν καλύτερο λάδι από άλλα συμβατικά έλαια. Επιλέξτε λοιπόν λάδι από πίτουρο ρυζιού για την καλύτερη υγεία σας και της οικογένειάς σας.

Η διατροφική αξία των 100 ml Λάδι από πίτουρο ρυζιού περιέχει περίπου:

 • Θερμίδες: 884
 • Συνολικό λίπος: 100 γρ
 • Κορεσμένο λίπος: 20 γρ
 • Πολυακόρεστα λιπαρά: 35 γρ
 • Μονοακόρεστα λιπαρά: 39 γρ

Πώς να φτιάξετε λάδι από πίτουρο ρυζιού?

Συστατικά:

 • Σπόροι ρυζιού με φλοιό

Παρασκευή:

 • Αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται μόνο σε μύλους. Οι φλοιές των κόκκων ρυζιού αφαιρούνται.
 • Αυτό σας δίνει έναν κόκκο καφέ ρυζιού. Στη συνέχεια αφαιρείται το στρώμα πίτουρου και το φύτρο του ρυζιού που αφήνει έναν κόκκο λευκού ρυζιού.
 • Το έλαιο πίτουρου ρυζιού εξάγεται από αυτό το φύτρο πίτουρου και ρυζιού. Το λάδι στη συνέχεια εξευγενίζεται.

Κορυφαία οφέλη για το λάδι από πίτουρο ρυζιού:

Εδώ καταχωρήσαμε 14 καλύτερες χρήσεις ελαίου πίτουρου ρυζιού για υγεία, μαλλιά και δέρμα. Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

ορυκτέλαιο οφέλη για την υγεία

1. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης:

Το καλύτερο λάδι από πίτουρο ρυζιού στην Ινδία είναι ιδανικό για την υγεία της καρδιάς σας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά επίσης το λάδι από πίτουρο ρυζιού ως το καλύτερο λάδι για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Καθώς το λάδι είναι λιγότερο λιπαρό, δεν κολλάει στις αρτηρίες και το εμποδίζει. Αυτό επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση της ροής του αίματος και δίνει στην καρδιά σας την ευκολία λειτουργίας. Έτσι, η επιλογή χοληστερόλης ελαίου πίτουρου ρυζιού θα βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης σας. Είναι καλό για άτομα με καρδιακά προβλήματα καθώς και για άλλους που αγαπούν να τρώνε περισσότερο φαγητό. Κρατήστε το σύστημά σας υπό έλεγχο με αυτό το λάδι.

2. Λάδι από πίτουρο ρυζιού για διαβήτη:

Οι μάρκες ελαίου πίτουρου ρυζιού στην Ινδία διατηρούν τους Ινδιάνους σε καλή κατάσταση. Το έλαιο είναι γνωστό ότι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και επίσης τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα κατά περίπου 30%. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που λαμβάνουν ινσουλίνη κατάφεραν να μειώσουν το ημερήσιο επίπεδο ενέσεων καταναλώνοντας λάδι από πίτουρο ρυζιού για δύο μήνες. Το λάδι από πίτουρο ρυζιού για τον διαβήτη είναι το ασφαλέστερο στοίχημα που μπορούν να πάρουν οι άνθρωποι. Σας επιτρέπει να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή φροντίζοντας παράλληλα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Οι άνθρωποι, που επιδίδονται σε γλυκά ή τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, μπορούν τώρα να τα έχουν χωρίς φόβο σε φυσιολογικό επίπεδο.

3. Λάδι από πίτουρο ρυζιού για απώλεια βάρους:

Το λάδι πίτουρου ρυζιού για απώλεια βάρους είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η ζυγαριά θετική. Καθώς το λάδι από πίτουρο ρυζιού είναι λιγότερο λιπαρό, δεν κολλάει στα τρόφιμα. Αυτό είναι καλό όταν τσιγαρίζετε αντικείμενα. Αυτό το λάδι δεν αισθάνεται λιπαρό όταν τρώτε επίσης. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να παραμείνετε υγιείς και να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο είναι η μετάβαση σε έλαιο από πίτουρο ρυζιού. Το κορυφαίο έλαιο πίτουρου ρυζιού στην Ινδία σας δίνει την εγγύηση ότι το έλαιο είναι βιολογικής παραγωγής και είναι τόσο ασφαλές για κατανάλωση. Επιλέξτε το καλύτερο λάδι για τη διατροφή σας και δείτε τη διαφορά στην υγεία και το βάρος.

4. Πρόληψη του καρκίνου:

Καθώς το ρύζι παράγεται στην Ινδία, οι μάρκες λαδιού πίτουρου ρυζιού που διατίθενται στην Ινδία είναι πολλές. Έτσι, η επιλογή του κατάλληλου για την υγεία σας είναι εύκολη. Ο καρκίνος είναι ένα πρόβλημα που φαίνεται να επηρεάζει πολύ περισσότερους Ινδιάνους τώρα από ποτέ. Η χημειοπροφύλαξη θεωρείται ότι είναι ένα καλό υποπροϊόν της κατανάλωσης ρυζιού. Φαίνεται λοιπόν ότι ο καρκίνος ελαίου πίτουρου ρυζιού μπορεί να έχει κάποιον τρόπο για να αποτρέψει τον καρκίνο και τη θεραπεία του καρκίνου επίσης. Το ρύζι και τα υποπροϊόντα του είναι εξαιρετικοί τρόποι για να σας κρατήσει σε καλή υγεία. Απαιτούνται περαιτέρω μελέτες και κλινικές δοκιμές για να δούμε την πλήρη αλλαγή προς αυτήν την κατεύθυνση.

5. Υψηλό σημείο καπνού για τηγάνισμα:

Τα συστατικά του ελαίου πίτουρου ρυζιού το καθιστούν το καλύτερο λάδι για τηγάνισμα και τηγάνισμα. Το υψηλό σημείο καπνίσματος του ελαίου πίτουρου ρυζιού είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για κινέζικο μαγείρεμα και επίσης για τηγάνισμα κάθε είδους φαγητού. Το λάδι πίτουρου ρυζιού για το μαγείρεμα είναι ο τέλειος τρόπος για να δείτε ότι παίρνετε υγιεινά γεύματα κάθε φορά. Έτσι, ακόμα κι αν θέλετε να απολαύσετε ένα κοτόπουλο τηγανητό, μπορείτε να το κάνετε χωρίς απολογία. Καθώς το λάδι είναι λιγότερο λιπαρό δεν κολλάει στο τηγανητό φαγητό και αυτό τα αφήνει τραγανά και ελαφρύτερα για να τα απολαύσετε.

6. Το λάδι από πίτουρο ρυζιού ενισχύει την υγεία της καρδιάς:

Η φύση φρέσκο ​​λάδι από πίτουρο ρυζιού είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή. Οι τιμές του ελαίου πίτουρου ρυζιού στην Ινδία είναι ανταγωνιστικές και αυτό διασφαλίζει ότι μπορείτε να αγοράσετε αυτό το λάδι για να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας. Καθώς το έλαιο πίτουρου ρυζιού έχει ορυζανόλη είναι ένα τέλειο αντιοξειδωτικό για να κάνει την καρδιά σας καλή. Μειώνει την απορρόφηση της χοληστερόλης και αυξάνει την αποβολή της. Έτσι, εάν εσείς ή το μέλος της οικογένειάς σας είναι επιρρεπής σε καρδιακά προβλήματα, πρέπει να στραφείτε σε λάδι από πίτουρο ρυζιού. Όλες οι εικόνες του ελαίου πίτουρου ρυζιού δείχνουν την καλοσύνη αυτού του υπέροχου ελαίου. Μπορείτε να δείτε τα στοιχεία διατροφής του ελαίου πίτουρου ρυζιού παραπάνω.

7. Βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος:

Τα οφέλη του ελαίου από πίτουρο ρυζιού μπορούν να φανούν και με τη μορφή ηπατικών λειτουργιών. Τα ηπατικά ένζυμα ενισχύονται και αυτό καθαρίζει τις τοξίνες που υπάρχουν στο ήπαρ. Η μείωση των λίθων στα νεφρά είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα του ελαίου πίτουρου ρυζιού. Αν λοιπόν υποφέρετε από πέτρες στα νεφρά ή έχετε αδύναμο συκώτι, τότε είναι καλή ιδέα να στραφείτε στο έλαιο πίτουρο ρυζιού. Η μείωση της χοληστερόλης θα βοηθήσει επίσης στην πλήρη καλή και σωστή υγεία άλλων ζωτικών οργάνων του σώματός σας. Τα οφέλη για την υγεία του ελαίου πίτουρου ρυζιού φαίνονται από αυτήν τη λίστα που έχουμε φτιάξει.

8. Λάδι από πίτουρο ρυζιού για μαγείρεμα:

Οι χρήσεις λαδιού πίτουρου ρυζιού είναι οι πιο αποτελεσματικές για το μαγείρεμα. Δεδομένου ότι το λάδι έχει πολύ υψηλό σημείο καπνίσματος, είναι ιδανικό για τηγάνισμα-το τηγάνισμα ή το τηγάνισμα. Αυτό καθιστά το φαγητό μαγειρεμένο σε αυτό υγιεινό και χωρίς λάδι. Το λάδι είναι επίσης λιγότερο λιπαρό και έτσι δεν κολλάει στο φαγητό. Δεν αισθάνεστε το λάδι στο στόμα σας όταν τρώτε τηγανητά σε αυτό το λάδι. Το μαγείρεμα των τροφίμων απαιτεί να προσθέσετε πολύ λίγο λάδι και αυτό διατηρεί την καρδιά σας υγιή. Συνολικά, αυτό είναι το τέλειο μαγειρικό λάδι για όλους. Εάν είστε επιρρεπείς σε καρδιακά προβλήματα, διαβήτη κλπ, τότε επιλέξτε αυτό το λάδι.

9. Λάδι από πίτουρο ρυζιού για μασάζ:

Τα πλεονεκτήματα του ελαίου πίτουρου ρυζιού είναι πολλά όταν λαμβάνονται εσωτερικά. Αλλά αυτό το λάδι έχει επίσης την ιδιότητα να σας θεραπεύει εξωτερικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι από πίτουρο ρυζιού για το δέρμα και να δείτε τις επιπτώσεις στην υγεία σας. Ένα καλό μασάζ είναι η καλύτερη απάντηση στους πονεμένους μύες και τους πόνους στις αρθρώσεις. Όταν γίνεται από μασέρ, το μασάζ αποκτά περισσότερη δύναμη. Το λάδι πίτουρου ρυζιού για μασάζ είναι μια καλή επιλογή σε αντίθεση με το λάδι καρύδας ή το σησαμέλαιο. Επιλέξτε αυτό το λάδι για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε που θα εισχωρήσει στο δέρμα και θα το ενυδατώσει. Η βιταμίνη Ε στο έλαιο πίτουρο ρυζιού είναι το τέλειο εργαλείο για υγιές δέρμα.

Τα κορυφαία 4 οφέλη του ελαίου από πίτουρο ρυζιού για το δέρμα:

Εδώ καταγράψαμε τα 4 καλύτερα οφέλη του ελαίου από πίτουρο ρυζιού για το δέρμα. Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

1. Λάδι από πίτουρο ρυζιού για τη φωτεινότητα του δέρματος:

Τα οφέλη του ελαίου πίτουρου ρυζιού Vestige είναι ορατά και για το δέρμα. Η λάμψη του δέρματος με πίτουρο ρυζιού είναι ο τέλειος τρόπος για να κάνετε το δέρμα σας να λάμπει και να λάμπει. Καθώς αυξάνει την ενυδάτωση και μειώνει τη χρώση, ο τόνος του δέρματος γίνεται ομοιόμορφος και έτσι φωτίζει τον τόνο του δέρματος.

Πώς να εφαρμόσετε λάδι από πίτουρο ρυζιού για δερματικά προβλήματα:

Συστατικά:

 • Λάδι από φλοιό ρυζιού

Πώς να το κάνουμε:

 • Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι και βουτήξτε το σε λάδι από πίτουρο ρυζιού.
 • Κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας με αυτό με κυκλικές κινήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα.
 • Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Πόσο συχνά πρέπει να το κάνω αυτό?

 • Κάνετε αυτό μία φορά την εβδομάδα για λιπαρό/μικτό δέρμα ή δύο φορές την εβδομάδα για ξηρό δέρμα.

2. Βοηθά στη θεραπεία της ακμής:

Η ακμή είναι το κύριο πρόβλημα λόγω του άγχους και της ρύπανσης που αντιμετωπίζουν πολλοί νέοι. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ελαίου πίτουρου ρυζιού μπορεί να είναι πολλά, αλλά η χρήση του σε δερματικά προβλήματα είναι καλή. Το λάδι από πίτουρο ρυζιού έχει οφέλη για το δέρμα και τα μαλλιά, καθιστώντας το τη νούμερο ένα βάση λαδιού. Λόγω των αντιοξειδωτικών, του λυκοπενίου, κλπ. Βοηθά στην προστασία του δέρματος από περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες.

Πώς να εφαρμόσετε λάδι από πίτουρο ρυζιού για δερματικά προβλήματα:

Συστατικά:

 • Λάδι από φλοιό ρυζιού

Πώς να το κάνουμε:

 • Φτιάξτε μια πάστα από λάδι πίτουρου ρυζιού και πιο γεμάτη γη.
 • Εφαρμόστε αυτήν την πάστα στις πληγείσες περιοχές.
 • Μόλις στεγνώσει, ξεπλύνετε.

Πόσο συχνά πρέπει να το κάνω αυτό?

 • Κάνετε αυτό για μερικές ημέρες μέχρι να μειωθεί η ακμή.

3. Βοηθά στη θεραπεία του εκζέματος:

Το λάδι από πίτουρο ρυζιού για το πρόσωπο έχει βιταμίνη Ε και αυτό προάγει την ενυδάτωση του δέρματος. Το έκζεμα είναι μια κατάσταση του δέρματος όπου το δέρμα είναι εξαιρετικά ξηρό και έχει ως αποτέλεσμα τον κνησμό. Οπότε η αντιμετώπισή του από μέσα είναι καλή ιδέα. Τα λιπαρά οξέα, η βιταμίνη Ε και τα Ω-9 είναι τέλειοι φορείς ενυδάτωσης που απαιτεί το ξηρό δέρμα.

Πώς να εφαρμόσετε λάδι από πίτουρο ρυζιού για δερματικά προβλήματα:

Συστατικά:

 • Λάδι από φλοιό ρυζιού

Πώς να το κάνουμε:

 • Εφαρμόστε λάδι από πίτουρο ρυζιού στο πρόσωπο ή στις πληγείσες περιοχές και κάντε μασάζ καλά.
 • Αυτό μπορεί να γίνει και μετά το μπάνιο.

Πόσο συχνά πρέπει να το κάνω αυτό?

 • Μπορείτε να το κάνετε αυτό καθημερινά – μία ή δύο φορές.

4. Βοηθά στην καθυστέρηση της διαδικασίας γήρανσης:

Η βιταμίνη Ε που υπάρχει στο έλαιο πίτουρου ρυζιού είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους η εμφάνιση του δέρματος είναι τόσο πιο φωτεινή και καθαρή. Όταν το δέρμα ενυδατώνεται, του δίνει μεγάλη λάμψη. Ωμέγα-9, λιπαρά οξέα, βήτα καροτίνη και λυκοπένιο είναι όλα εξαιρετικά για το δέρμα. Αυτά είναι τα οφέλη του ελαίου από πίτουρο ρυζιού για το δέρμα καθυστερώντας τη διαδικασία γήρανσης.

Πώς να εφαρμόσετε λάδι από πίτουρο ρυζιού για δερματικά προβλήματα:

Συστατικά:

 • Λάδι από φλοιό ρυζιού

Πώς να το κάνουμε:

 • Κάντε μασάζ στο λάδι με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο και σε όλο το σώμα.

Πόσο συχνά πρέπει να το κάνω αυτό?

 • Δύο φορές την εβδομάδα είναι καλή ιδέα.

Οφέλη από λάδι από πίτουρο ρυζιού για τα μαλλιά:

1. Προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών:

Τα οφέλη του ελαίου από πίτουρο ρυζιού για τα μαλλιά είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιείται τόσο συχνά. Το λάδι πίτουρου ρυζιού για την ανάπτυξη των μαλλιών φαίνεται να έχει θετική επίδραση. Αυτά τα καλλυντικά με λάδι από πίτουρο ρυζιού έχουν όλες τις ιδιότητες της βιταμίνης Ε που εισέρχονται στο τριχωτό της κεφαλής και φτάνουν στις ρίζες των μαλλιών. Αυτό προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών. Όταν χρησιμοποιείτε λάδι από πίτουρο ρυζιού, η τριχόπτωση μειώνεται σημαντικά.

Πώς να εφαρμόσετε λάδι από πίτουρο ρυζιού για δερματικά προβλήματα:

Συστατικά:

 • Λάδι από φλοιό ρυζιού

Πώς να το κάνουμε:

 • Κάντε μασάζ με το λάδι στο τριχωτό της κεφαλής και αφήστε το για μισή ώρα.
 • Ξεπλύνετε κανονικά με σαμπουάν.

Πόσο συχνά πρέπει να το κάνω αυτό?

 • Δύο φορές την εβδομάδα

Παρενέργειες από λάδι πίτουρο ρυζιού:

Οι παρενέργειες του ελαίου πίτουρου ρυζιού δεν ήταν πολλές και έτσι θα διαπιστώσετε ότι είναι στην πραγματικότητα αρκετά ασφαλές να το έχετε. Δεν υπάρχουν μειονεκτήματα ελαίου πίτουρου ρυζιού που έχουν μελετηθεί μέχρι τώρα.

 • Οι μόνοι κίνδυνοι για το έλαιο πίτουρου ρυζιού για την υγεία θα μπορούσαν να είναι σε περίπτωση προβλημάτων του πεπτικού σωλήνα καθώς οι φυτικές ίνες στο πίτουρο ρυζιού μπορούν να μπλοκάρουν την πεπτική οδό. Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν αλλεργία στο λάδι από πίτουρο ρυζιού.
 • Τα οφέλη του ελαίου πίτουρου ρυζιού υπερτερούν σαφώς των παρενεργειών.
 • Ελέγξτε τα επίπεδα αλλεργίας μόνοι σας πριν το χρησιμοποιήσετε εξωτερικά στο δέρμα. Συνολικά, θα πρέπει να είναι μια καλή επιλογή για την υγεία σας.

Όπως έχετε δει ότι το λάδι από πίτουρο ρυζιού είναι μια καλή επιλογή για εσάς και την οικογένειά σας. Αυτό έχει προταθεί και από τον ΠΟΥ. Έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι αυτό το λάδι θα σας βοηθήσει όσον αφορά την υγεία της καρδιάς, τα προβλήματα των μαλλιών και τις δερματικές παθήσεις. Κάθε ένα από αυτά τα προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπιστεί και να διατηρηθεί υπό έλεγχο με τη βοήθεια ελαίου από πίτουρο ρυζιού. Επιλέξτε το καθαρό ανόθευτο λάδι για το σκοπό αυτό και δείτε πώς αυτό έχει θετική επίδραση στην υγεία σας.