Πώς να αυξήσετε το ύψος μετά από 22 χρόνια φυσικά;

Αν νομίζατε ότι οι πιθανότητές σας να ψηλώσετε έχουν τελειώσει στα 22, κάνετε λάθος! Το 22 είναι πολύ νωρίς για να χάσει την ελπίδα στη ζωή! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα σας καθοδηγήσουμε πώς να αυξήσετε το ύψος μετά τα 22, σε αυτό το άρθρο. Είναι μύθος ότι η ανάπτυξη του ύψους ενός ατόμου σταματά μετά την ηλικία των δεκαοκτώ έως είκοσι ετών. Το να είσαι κοντός είναι η μεγαλύτερη απόγνωση κάποιου και ένα καλό ύψος είναι πάντα ευχή. Ένα κοντό άτομο χάνει την αυτοπεποίθησή του και νιώθει αμηχανία δημόσια.

Πώς να αυξήσετε το ύψος μετά από 22 χρόνια φυσικά

Κάθε άτομο κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας προσπαθεί να μεγαλώσει το ύψος του επιδίδοντας σε σωματικές ασκήσεις και λαμβάνοντας θρεπτικά τρόφιμα. Το ύψος ενός παιδιού εξαρτάται από τα χρωμοσώματα που προέρχονται από τους γονείς και είναι κληρονομικό. Οι κοντοί άνθρωποι τείνουν να φαίνονται χοντροί και να μην είναι εμφανίσιμοι σε πολλές περιπτώσεις.

Φυσικοί τρόποι για να αυξήσετε το ύψος μετά τα 22:

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να αυξηθεί σε ύψος μετά από είκοσι δύο, και αυτοί είναι:-

1. Κρεμαστές ασκήσεις:

Κρεμαστές ασκήσεις για αύξηση του ύψους

Οι ασκήσεις είναι πολύ χρήσιμες για τη διατήρηση της υγείας και επίσης βοηθούν στην αύξηση του ύψους σε μεγάλο βαθμό. Αρχικά, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να κρεμάσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά η εξάσκηση κάνει έναν άντρα τέλειο. Με συνεχείς δοκιμές απαγχονισμού, ένα άτομο μπορεί να ενισχύσει τους μύες του και να αποκτήσει τη δύναμη να κρεμάσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Κρατώντας σε ένα απλό μπαρ για λίγα λεπτά κάθε μέρα θα κάνει κάποιος να πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Συνεχίστε να αυξάνετε το χρόνο σας και αφήστε τους μυς σας να τεντωθούν πέρα ​​από την ικανότητά τους.

2. Κολύμβηση:

Κολύμπι για αύξηση του ύψους

Ένας άλλος καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε το ύψος μετά τα 22 είναι το κολύμπι! Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική άσκηση γιατί ενεργοποιεί όλο το σώμα από κάθε γωνία. Τα καλοκαίρια, το κολύμπι είναι διασκεδαστικό και φέρνει μεγάλη χαλάρωση στο σώμα και το μυαλό. Το εβδομαδιαίο κολύμπι για πέντε έως έξι ώρες συμβάλλει στην αύξηση του ύψους. Η κολύμβηση βοηθά στην επιμήκυνση και ενδυνάμωση των μυών και το στήθος θεωρείται ότι είναι το καλύτερο, καθώς περιλαμβάνει τα χέρια, τα πόδια και το σώμα.

3. Τεντώνει:

Τεντώνει για να αυξήσει το ύψος

Οι διατάσεις είναι πολύ συχνές και ένα άτομο επιδίδεται σε διατάσεις στην καθημερινή ζωή. Από τον ήλιο έως το φεγγάρι, το τέντωμα υιοθετείται σε κάθε συγκυρία. Οι διατάσεις είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές και ευεργετικές επειδή είναι η καλύτερη προπόνηση. Το να κάνετε διάφορους τύπους ασκήσεων διάτασης για να αυξήσετε το ύψος μετά τα 22 όπως κόμπρα, γέφυρα, κάμψη κ.λπ. για διάστημα δεκαπέντε έως είκοσι λεπτών είναι πολύ αποτελεσματικό. Αυτή είναι μια από τις αποτελεσματικές συμβουλές για την αύξηση του ύψους μετά τα 22.

4. Αφθονία ύπνου:

Άφθονος ύπνος για αύξηση του ύψους

Περίπου οκτώ έως έντεκα ώρες ύπνου απαιτούνται από κάθε άτομο επειδή όταν το σώμα είναι σε ηρεμία, βοηθά στην αναζωογόνηση και την αναγέννηση των ιστών. Συνιστάται η προσαρμογή σε ένα ήρεμο και ειρηνικό περιβάλλον και η αποφυγή υπερβολικού θορύβου και φωτός.

Μια γουλιά τσάι χαμομηλιού ή ένα μπάνιο με ζεστό νερό βοηθά στον καλό ύπνο. Οι υπόφυση τείνουν να εκκρίνουν ορμόνες υψηλής ανάπτυξης όταν το σώμα είναι σε ηρεμία.

5. Ισορροπημένη διατροφή:

Ισορροπημένη διατροφή για αύξηση του ύψους

Η κατανάλωση φρέσκων ζουμερών φρούτων και πράσινων φυλλωδών λαχανικών είναι πολύ καλή για την υγεία. Η επάρκεια διαφόρων μετάλλων, βιταμινών και πρωτεϊνών είναι πολύ απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη του ύψους. Δεδομένου ότι το σώμα χρειάζεται υψηλή ενέργεια για να αναπτυχθεί, η πρόσληψη υδατανθράκων θα πρέπει να είναι καλή. Η ακριβής ποσότητα ασβεστίου που υπάρχει στα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα λαχανικά βοηθά στην προώθηση της ανάπτυξης των οστών και προλαμβάνει ασθένειες.

Η βιταμίνη D βοηθά τους μύες και τα οστά να αναπτυχθούν και η έλλειψή της συμβάλλει στην αργή ανάπτυξη. Το κιτρικό οξύ που βρίσκεται κυρίως στο λεμόνι ή στους γλυκούς λάιμ είναι πολύ αποτελεσματικά καθώς κάνουν το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρότερο. Τα επεξεργασμένα και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα πρέπει να απέχουν. Τακτικά και μικρά γεύματα βοηθούν ένα άτομο να παραμείνει υγιές και σοφό.

6. Αποχή Συνηθειών Παρακώλυσης Ανάπτυξης:

Αποχή Συνηθειών Παρακώλυσης Ανάπτυξης

Ορισμένες περιβαλλοντικές, φυσικές και καθημερινές δραστηριότητες δημιουργούν εμπόδιο στην ανάπτυξη. Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ είναι τρόφιμα που δεν εκτιμώνται και δεν επιτρέπουν στο ύψος να αυξηθεί. Η πρόσληψη καφεΐνης βλάπτει την ικανότητα να κοιμάστε καλά και το κάπνισμα είναι πολύ κακό για την αύξηση του ύψους. Οι σωστές συστάσεις από τους γιατρούς πρέπει να λαμβάνονται πριν από την πρόσληψη φαρμάκων ή στεροειδών.

Μαζί με το να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για να αυξήσετε το ύψος μετά τα 22, πρέπει επίσης να έχετε κατά νου μερικά σημεία. Το ύψος καθορίζεται από μια σειρά παραγόντων όπως γενετικοί, ιατρικοί παράγοντες, τρόπος ζωής κ.λπ., Στα 22, οι αυξητικές σας ορμόνες επιβραδύνονται, αλλά εξακολουθούν να είναι ενεργές. Έτσι, πρέπει να έχετε υπομονή και αποφασιστικότητα για να επιτύχετε τα αποτελέσματα και να μην ψάχνετε για ένα θαύμα. Αν έχετε περισσότερες πληροφορίες να μοιραστείτε, ενημερώστε μας στα σχόλια!

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις:

Q1. Ποια είναι η καλύτερη γιόγκα για αύξηση ύψους μετά το 22?

Απάντηση: Μεταξύ των πολλών σωματικών ασκήσεων για αύξηση ύψους μετά τα 22, η γιόγκα θεωρείται αρκετά αποτελεσματική. Υπάρχουν πολλές στάσεις που περιλαμβάνουν σωστή διάταση των μυών και της σπονδυλικής στήλης. Μερικά από αυτά είναι τα Tadasana, Vriksh Asana, Sarvang Asana, Ujjayi Pranayama κ.λπ., απλά ασκείστε τα καθημερινά για να έχετε καλά αποτελέσματα.

Q2. Ποιο είναι το καλύτερο αγιουρβεδικό φάρμακο για αύξηση ύψους μετά τα 22?

Απάντηση: Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει φάρμακο σε οποιαδήποτε μορφή άσκησης για να αυξήσετε το ύψος απευθείας. Ωστόσο, τα αγιουρβεδικά φάρμακα συμβάλλουν στην έμμεση αύξηση ύψους χρησιμοποιώντας ορισμένα βότανα όπως το Ashwagandha και το Shilajit για να ενισχύσουν τα νεύρα σας και να τα ενεργοποιήσετε. Αυτά τα βότανα παρέχουν επίσης στο σώμα τις απαραίτητες αντοχές στην προπόνηση.

Q3. Τι προκαλεί αναπτυξιακό κόλπο στους ανθρώπους?

Απάντηση: Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που οδηγούν σε καθυστέρηση της ανάπτυξης των ανθρώπων. Τα παιδιά που υποσιτίζονται σε μικρή ηλικία καταγράφουν λιγότερες ίντσες από εκείνα με υγιεινή διατροφή. Άλλοι παράγοντες όπως ο υποθυρεοειδισμός, οι ορμονικές αλλαγές, η γενετική, τα προβλήματα στον τρόπο ζωής, οι κακές συνήθειες ύπνου, το άγχος, η άρση νεκρών βαρών κ.λπ., μπορεί να οδηγήσουν σε καθυστέρηση ή διακοπή της ανάπτυξης.

Q4. Μπορώ να ψηλώσω μετά τα 22;?

Απάντηση: Ενώ αυτή είναι μια πολύ συνηθισμένη ερώτηση, η απάντηση είναι Ναι! Μπορείς! Γενικά, οι ειδικοί πιστεύουν ότι στα 18 η έκκριση αυξητικών ορμονών σταματά, οδηγώντας σε σχεδόν καθόλου ανάπτυξη μετά από αυτό. Αυτό δεν αποδεικνύεται με στοιχεία. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ηλικία που θα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας για εσάς. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι μετά τα 22, ο ρυθμός με τον οποίο μεγαλώνετε επιβραδύνεται δραστικά και μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικός, ακόμη και με τα σπιτικά φάρμακα.

Q5. Μπορεί να παραλείψετε να αυξήσετε το ύψος μετά από 22?

Απάντηση: Ναί! Η παράλειψη θεωρείται μία από τις καλύτερες, φυσικές ασκήσεις που βοηθούν το ύψος να αυξάνεται μετά τα 22. Όταν παραλείπετε, οι σύνδεσμοί σας τεντώνονται καλά, καθώς και οι μύες σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την παράλειψη για να χάσετε βάρος κατά μερικά κιλά. Ένα πιο αδύνατο σώμα είναι πάντα εύκολο να εργαστείτε από μια υπέρβαρη προσωπικότητα. Έτσι, αναλάβετε την παράλειψη για να εξυπηρετήσετε και τους δύο σκοπούς σας!