Έχετε περιόδους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Γεγονότα και άλλα

Είχατε περιόδους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Αναρωτιέστε στις γραμμές ότι εάν είναι δυνατόν να έχετε αιμορραγία περιόδου στη φάση της εγκυμοσύνης; Λοιπόν, αν και πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να μην είναι δυνατό, υπάρχουν επίσης ορισμένες πιθανότητες. Και είναι πράγματι ανησυχητικό για την αιμορραγία, καθώς αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει.

Είτε έχετε ελαφριά είτε έντονη αιμορραγία, η περίοδος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι ευχάριστη. Ενημερώστε μας για όλα σήμερα και μάθετε πότε πρέπει να ανησυχείτε και να κάνετε έναν έλεγχο σε αυτήν την περίπτωση. Ας αρχίσουμε!

Περίοδοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Περίοδος εναντίον εγκυμοσύνης: Μπορείτε να έχετε έμμηνο ρύση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Οι περίοδοι και ο εμμηνορροϊκός κύκλος εμφανίζονται σε κάθε γυναίκα όταν γονιμοποιηθεί ένα ωάριο. Τα αυγά απελευθερώνονται από τις ωοθήκες των γυναικών κάθε μήνα. Αλλά γεια, ας είμαστε ξεκάθαροι και να λύσουμε τις αμφιβολίες! Δεν μπορεί κανείς να έχει περιόδους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν το αίμα βγαίνει, σίγουρα δεν είναι περίοδος (όχι βαριά ροή) και αν είναι βαριά και κατάλληλη περίοδος, μπορεί να μην είστε έγκυος επίσης!

Ωστόσο, καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι μια απλή και προφανής περίπτωση πάντα. Μπορεί να έχετε αιμορραγία ή κηλίδες μόνο σε κάποιο βαθμό (1). Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν μπορούν να εμφανιστούν πλήρεις περίοδοι. Ωστόσο, ο εντοπισμός μπορεί. Αυτή είναι μια πιθανή περίπτωση και αν το εντοπίσετε, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει σοβαρή ανησυχία ή ζήτημα. Αυτή η κηλίδωση συχνά έχει ροζ ή σκούρο καφέ χρώμα και σταματάει σε χρόνο μηδέν. Αλλά εάν έχετε έντονη ή αρκετή αιμορραγία κατά τη διάρκεια της περιόδου όπως η εγκυμοσύνη, πρέπει να συμβουλευτείτε και να σπεύσετε αμέσως στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Αιτίες περιόδων (αιμορραγία) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Παρόλο που οι περίοδοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι δυνατές, τα αίτια αιμορραγίας και κηλίδωσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οφείλονται σε διάφορους λόγους. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι και αιτίες αιμορραγίας κατά την εγκυμοσύνη κατά τη φάση και το τρίμηνο είναι οι εξής (2,3)

Πρώτο τρίμηνο ή πρώιμη εγκυμοσύνη:

Τι προκαλεί περιόδους κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη; Είναι ευρέως διαδεδομένο για τον εντοπισμό κηλίδωσης κατά την πρώιμη εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με λίγες μελέτες, περίπου το 20 % των ανθρώπων εντοπίζουν κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι και αιτίες για περιόδους στην αρχή και τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης εδώ είναι:

 1. Λοιμώξεις. Αυτά είναι γενικά θέματα με τραχηλικές παθήσεις.
 2. Αλλαγές στον τράχηλο ή αυξήσεις στην περιοχή του τραχήλου
 3. Μοριακή εγκυμοσύνη, δηλαδή αντί για το έμβρυο, η μη φυσιολογική μάζα γονιμοποιείται
 4. Αιμορραγία εμφύτευσης, που σημαίνει ότι το γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στη γραμμή της μήτρας. Αυτό συμβαίνει κυρίως εντός δύο εβδομάδων μετά τη σύλληψη.
 5. Κύηση εκτός μήτρας, δηλαδή έκτοπη κύηση. Εδώ, το γονιμοποιημένο ωάριο αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα και τη σάλπιγγα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περιόδους αιμορραγίας κατά τη διάρκεια μιας έκτοπης εγκυμοσύνης.
 6. Αποτυχία. Αυτό συμβαίνει κυρίως με μια ξαφνική απώλεια εγκυμοσύνης πριν από την ίδια την 20ή εβδομάδα.

Αυτοί οι λόγοι μπορούν να προκαλέσουν εγκυμοσύνη στην πρώιμη φάση της εγκυμοσύνης. Η αιμορραγία μπορεί να συνοδεύεται από κόπωση, πυρετό, κράμπες, πόνο στους ώμους, λιποθυμία, κολπική έκκριση, πόνο στην πλάτη, ναυτία και έμετο.

Δεύτερο και τρίτο τρίμηνο:

Τις περισσότερες φορές, κάποιος πρέπει να ανησυχεί για αιμορραγία και κηλίδες στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο από ό, τι στην πρώτη φάση. Μπορείτε να έχετε περιόδους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; ΟΧΙ! Πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας, είτε πρόκειται για ελαφρά αιμορραγία είτε για βαριά.

Οι πιο συχνές αιτίες για περιόδους αιμορραγίας στα τέλη της εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν,

 1. Αποτυχία
 2. Πρόωρος τοκετός, στην οποία περίπτωση, ορισμένες γυναίκες εμφανίζουν συμπτώματα της περιόδου λόγω έκκρισης βλέννας. Σε αυτή την περίπτωση, ο τοκετός μπορεί να συμβεί πριν από τις 37 εβδομάδες. Αυτό συχνά συνοδεύει άλλα συμπτώματα όπως πόνο στην πλάτη και πίεση κοντά στην κολπική περιοχή.
 3. Ο πλακούντας προηγουμένως, στην οποία περίπτωση ο πλακούντας βρίσκεται χαμηλά στη μήτρα είναι επίσης μια από τις αιτίες αιμορραγίας εδώ.
 4. Αποκόλληση πλακούντα, όπου ο πλακούντας αποσπάται από τη μήτρα και προκαλεί έντονη αιμορραγία. Αυτό συμβαίνει γενικά στην τελευταία φάση της εγκυμοσύνης
 5. Ρήξη μήτρας, μια σπάνια περίπτωση όπου οι μύες της μήτρας σπάνε και σχίζονται.

Η φυσιολογική και ελαφριά αιμορραγία κοντά στο τέλος της φάσης της εγκυμοσύνης σχετίζεται γενικά με την έναρξη του τοκετού. Ωστόσο, δεν μπορεί να έχει περίοδο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Συμπτώματα περιόδου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (αιμορραγία):

Έτσι, μέχρι τώρα, γνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατή η έμμηνος ρύση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι δυνατή μόνο για αιμορραγία. Υπάρχουν πολλά συμπτώματα αιμορραγίας της εμμήνου ρύσεως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μερικά από αυτά δίνονται παρακάτω.

1. Υπερβολικός πόνος:

Εάν υποφέρετε από υπερβολικό πόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο πόνος συγκρίνεται περισσότερο με τον φυσιολογικό πόνο, από τον οποίο όλοι υποφέρουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στη συνέχεια, μπορεί να αρχίσετε να αιμορραγείτε αμέσως ή κάποια στιγμή τις επόμενες ημέρες. Να είστε προσεκτικοί και να διατηρείτε το μωρό σας ασφαλές.

2. Κράμπες:

Εάν ξαφνικά αρχίσετε να έχετε κράμπες στο στομάχι κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, πιθανότατα θα αιμορραγείτε σε κάποιο χρονικό διάστημα. Οι κράμπες όπως μια περίοδος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επίσης ένα σημαντικό σημάδι εδώ.

3. Κόπωση:

Η επικείμενη απώλεια αίματος μπορεί να σας κάνει να νιώθετε κουρασμένοι και τεμπέληδες. Και μόλις αρχίσετε να αιμορραγείτε, θα αισθανθείτε αδιαθεσία και ναυτία. Επομένως, μείνετε ασφαλείς και λάβετε έναν άμεσο έλεγχο από το γιατρό σας.

Τα σπιτικά φάρμακα για περιόδους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Υπάρχουν επίσης συγκεκριμένες θεραπείες στο σπίτι που μπορεί κανείς να ακολουθήσει για να αισθάνεται καλά και υγιής σε αυτή την πορεία του χρόνου. Είτε πρόκειται για περιόδους κηλίδωσης κατά τη διάρκεια της 6ης εβδομάδας και του τριμήνου της εγκυμοσύνης είτε στις 9 εβδομάδες και ακόμη και αργά, αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα.

1. Άφθονα υγρά:

Για να ελέγξετε την αιμορραγία, πρέπει να πίνετε πολλά υγρά. τα υγρά θα ξεπλύνουν σημαντικά το σύστημά σας, προκαλώντας έκπλυση όλου του περιττού αίματος, αφήνοντας το σώμα σας καθαρό. Τα υγρά θα σας δώσουν επίσης την απαραίτητη δύναμη για να χειριστείτε τον εαυτό σας.

2. Τροφές εμπλουτισμένες με βιταμίνες:

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α και C πρέπει να υπάρχουν για να χτίσουν ανοσία και δύναμη. Η αιμορραγία μπορεί να σας κάνει να χάσετε πολύ αίμα που είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα σας. Τα τρόφιμα που εμπλουτίζουν βιταμίνες μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν συνολικά.

3. Φυσικές πρωτεΐνες:

Οι πρωτεΐνες στα τρόφιμα ενισχύουν το σώμα και σας βοηθούν να παραμείνετε δυνατοί για να καταπολεμήσετε τυχόν περιττές λοιμώξεις που μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε ό, τι περνά από το χέρι σας για να ελέγξετε την αιμορραγία για να διατηρήσετε το παιδί σας ασφαλές.

Πότε να συμβουλευτείτε γιατρό εάν αιμορραγείτε?

Κάθε περίπτωση κολπικής αιμορραγίας και κηλίδωσης πρέπει να αναφέρεται στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης και στο γιατρό σας. Πρέπει να περιγράψετε τα συμπτώματα και τη φύση της αιμορραγίας.

Επικοινωνήστε πάντα με το γιατρό σας εάν έχετε αιμορραγία για περισσότερες από 24 ώρες στην αρχή της εγκυμοσύνης. Πρέπει να ενημερώσετε και να σπεύσετε στον γιατρό ακόμη και αν έχετε περίπτωση βαριάς αιμορραγίας.

Σε περίπτωση δεύτερης και όψιμης εγκυμοσύνης ή τρίτου τριμήνου, συμβουλευτείτε το γιατρό σας σε κάθε περίπτωση αιμορραγίας. Ελέγξτε εάν έχετε κράμπες, πόνους και κόπωση και ενημερώστε το ίδιο.

Είναι φυσιολογικό να έχω περίοδο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Μέχρι τώρα, όλοι γνωρίζετε την απάντηση. Ελπίζουμε να καταλαβαίνετε τις περιόδους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πότε να ανησυχείτε και να συμβουλευτείτε το γιατρό. Είναι πάντα καλύτερο να σημειώνετε και να παρακολουθείτε τα πρώτα συμπτώματα και σημεία και να ελέγχετε τον εαυτό σας για την ασφάλεια της μητέρας και του μωρού.

Αποποίηση ευθυνών:

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι μόνο για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Συμβουλευτείτε πάντα τον γιατρό και τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για καλύτερες πληροφορίες και εξατομικευμένες πληροφορίες, ανάλογα με τις συνθήκες υγείας και τον τύπο του σώματός σας. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για τυχόν λάθη.