Πώς να προχωρήσετε στις ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι από τα πιο συνηθισμένα πράγματα με τα οποία έχουμε μάθει να ζούμε. Ωστόσο, όλοι πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι δεν χρειάζεται κάθε έγκυος να παίρνει βαθμούς. Συγκεκριμένοι λόγοι προκαλούν τις ραγάδες στην εγκυμοσύνη και είναι επίσης δυνατό να τις αποτρέψουμε. Οι σωματικές αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτό το όμορφο χρονικό σημείο στη ζωή κάθε γυναίκας είναι φυσικές. Αλλά όλα είναι να μάθεις για αυτά, να τα αγκαλιάσεις και να μάθεις τι μπορεί να αναιρεθεί και με τι είναι ακόμα καλό.

Τώρα, αν αναρωτιέστε πώς να τα πάτε μαζί τους; Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε και να σας εξηγήσουμε όλα σχετικά με την επιστήμη πίσω από τις ραγάδες εγκυμοσύνης. Ας αρχίσουμε!

ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τι είναι οι ραγάδες και είναι οι φυσιολογικές ραγάδες φυσιολογικές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Οι ραγάδες είναι σημαντικά ορατές κατά τη διάρκεια 13 εβδομάδων στο δρόμο προς τις 21 εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Μόλις το δέρμα σας αναπηδήσει, τείνει να χωριστεί σε συγκεκριμένες περιοχές, το επίπεδο κολλαγόνου και τα νέα κύτταρα του δέρματος μειώνονται, υποστηρίζοντας τη δημιουργία ραγάδων. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα μεγαλώνει νωρίτερα από το δέρμα (1). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ραγάδες καθώς οι ίνες κάτω από την επιφάνεια του δέρματός σας αρχίζουν να σπάνε. Το χρώμα των ραγάδων είναι μοβ ραβδώσεις ή στενά ροζ περιγράμματα που αναπτύσσονται στο εξωτερικό του δέρματος. Αναγνωρίζονται επίσης ως ραβδώσεις ή ραβδώσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μαύρες ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βρίσκονται στο στήθος, στον γλουτό, στην κοιλιά, στον άνω βραχίονα, στους γοφούς και στους άνω μηρούς καθώς και στο στήθος.

Τι προκαλεί ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Οι ραγάδες είναι μικροσκοπικά δάκρυα στα δευτερεύοντα στρώματα ιστού κάτω από το δέρμα σας. Οι πιο κοινές αιτίες πίσω από τη δημιουργία ραγάδων στην κοιλιά και το σώμα της εγκύου είναι οι ακόλουθες (2).

  • Εάν δεν έχετε ενεργό τρόπο ζωής, τότε μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ραγάδες.
  • Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να επιστρέψει και στη γενετική. Εάν τα στενά μέλη της οικογένειάς σας έχουν ραγάδες, πιθανότατα θα τα αντιμετωπίσετε και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
  • Η γρήγορη αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επίσης υπεύθυνη για την πρόσληψη ραγάδων.
  • Οι ορμονικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ραγάδες.

Πότε μπορούν να εμφανιστούν ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ραγάδες εμφανίζονται μετά το δεύτερο τρίμηνο ή στο τελευταίο δεύτερο τρίμηνο. Αρκετές γυναίκες αρχίζουν να αναπτύσσουν αυτά τα σημάδια γύρω στο δεύτερο έως το τρίτο τρίμηνο ή στα τέλη της εγκυμοσύνης, τότε του πρώτου. Η αύξηση βάρους, οι ορμονικές αλλαγές και ο τρόπος ζωής σταδιακά αρχίζουν να σημαδεύουν τις ραγάδες στα πιο κοινά μέρη του σώματός μας, όπως η κοιλιά, τα πόδια, τα πλευρά, η πλάτη, η μέση, οι μηροί, οι γοφοί και το στήθος.

Πώς να αποτρέψετε και να αποφύγετε τις ραγάδες στην εγκυμοσύνη:

Τώρα, εδώ σας λέμε μερικές βασικές συμβουλές που είναι χρήσιμες για να αποφύγετε τις ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε καμία περίπτωση, μπορεί να είναι δυνατή η πλήρης πρόληψη στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, μερικά κόλπα και αλλαγές μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και την αποφυγή των επιπτώσεων στο χρόνο της εγκυμοσύνης (3, 4). Ωστόσο, οι μελέτες είναι αραιές και τα επιστημονικά αποτελέσματα δεν είναι μεγάλα, γεγονός που δείχνει ότι μια τέτοια πρόληψη μπορεί να είναι απολύτως δυνατή.

Πώς να αποτρέψετε τις ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Οι συμβουλές έχουν ως εξής:

1. Ενυδατώστε το δέρμα σας με λάδι:

Ενυδατώστε το δέρμα σας με λάδι

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εφαρμόστε μια καλή ενυδατική κρέμα στο κάτω μέρος της πλάτης, την κοιλιά, τους γοφούς, το άνω χέρι, τα πόδια και τους μηρούς με κυκλικές κινήσεις για να μετακινηθείτε αρκετά βαθιά στο δέρμα. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά έλαια όπως καστορέλαιο, λάδι καρύδας, μέχρι λάδι ή σησαμέλαιο για να κάνετε μασάζ στο δέρμα. Το βούτυρο κακάο είναι επίσης μια πρακτική επιλογή. Έτσι, κατά την εγκυμοσύνη σας, κάντε ήπιο μασάζ στις περιοχές είναι καλή ιδέα να ταιριάζει με σημαντικές αλλαγές του δέρματος, αύξηση βάρους και διαχείριση της ελαστικότητας στους ιστούς. Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη θεραπεία στο σπίτι για ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

2. Πόσιμο νερό:

σπιτικές θεραπείες για ραγάδες