Πιπέρι Καγιέν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι το πιο συναρπαστικό αλλά απροετοίμαστο ταξίδι στη ζωή μιας γυναίκας. Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες έχουν παράξενη λαχτάρα αυτό το διάστημα. Το αγαπημένο σας φαγητό μπορεί να μην φαίνεται καθόλου ελκυστικό και μπορεί να λαχταράτε ξαφνικά κάτι ασυνήθιστο όπως το πιπέρι καγιέν. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για τη χρήση μπαχαρικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αναρωτιέστε είναι ασφαλές να έχετε πιπέρι καγιέν ενώ είστε έγκυος; Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πιπέρι καγιέν και την εγκυμοσύνη; Εάν κουνάτε το κεφάλι σας, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα πάντα για την κατανάλωση πιπεριού καγιέν ενώ είστε έγκυος.

Πιπέρι Καγιέν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Οφέλη από το πιπέρι καγιέν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Το πιπέρι καγιέν είναι ένα βασικό μπαχαρικό που χρησιμοποιείται στις κουζίνες. Έχει ακανόνιστο σχήμα. Κόκκινο δέρμα και είναι γεμάτο με σπόρους στο εσωτερικό. Το πιπέρι καγιέν προστίθεται στο παρασκευασμένο φαγητό για την ένταση και τη χαρακτηριστική γεύση του. Είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό που χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε όλους τους τύπους κουζινών όπως η μεξικανική, η ιταλική και η κινέζικη. Το πιπέρι καγιέν χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες λόγω των αξιοσημείωτων ευεργετικών ιδιοτήτων του για την υγεία.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η κατανάλωση πιπεριού καγιέν με τη μορφή πλήρους τροφής επιτρέπεται και δεν προκαλεί καμία βλάβη στην υγεία του αγέννητου μωρού σας. Ωστόσο, η πρόσληψη πιπεριού καγιέν ως συμπλήρωμα δεν επιτρέπεται.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης, οι έγκυες μητέρες μπορούν να αρωματίσουν το φαγητό τους προσθέτοντας μια πιπεριά καγιέν χωρίς τον φόβο τυχόν σοβαρών κινδύνων για την υγεία. Μερικά από τα οφέλη του πιπεριού καγιέν δίνονται παρακάτω.

Βελτιώνει την πέψη:

Η ευεργετική ιδιότητα του πιπεριού καγιέν ενεργοποιεί την παραγωγή αρκετών ενζύμων που βοηθούν στην πέψη. Χρησιμοποιείται ως φυσική θεραπεία για τη θεραπεία γαστρικών προβλημάτων.

Είναι καλό για την καρδιά σας:

Ναι, το πιπέρι καγιέν είναι υπέροχο για την καρδιά σας καθώς αφαιρεί τις πλάκες που εναποτίθενται στις αρτηρίες σας. Λειτουργεί ως αγγειοδιασταλτικό ανοίγοντας τις αρτηρίες και έτσι αποτρέπει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικών επεισοδίων έκτακτης ανάγκης.

Προλαμβάνει τον καρκίνο:

Το πιπέρι καγιέν είναι μια εξαιρετική πηγή καψαϊκίνης. Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες από το σώμα, αποτρέποντας έτσι τον καρκίνο. Η κατανάλωση πιπεριού καγιέν είναι επίσης καλή για το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ενισχύει τον μεταβολισμό του σώματος:

Έχει επιβεβαιωθεί ότι η πρόσληψη πιπεριάς καγιέν αυξάνει τον μεταβολισμό κατά σχεδόν 25%. Αυτό βοηθά επίσης στη διαχείριση βάρους.

Παρενέργειες του πιπεριού καγιέν:

Ενώ επιτρέπεται η κατανάλωση πιπεριού καγιέν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να αποφεύγεται από τις μέλλουσες μητέρες. Ποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως καούρα και γαστρίτιδα; Αυτό συμβαίνει επειδή η πρόσληψη σε τέτοιες περιπτώσεις θα επιδεινώσει μόνο την κατάσταση. Επίσης, εκτός από αυτά τα προβλήματα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, η κατανάλωση πιπεριού καγιέν πρέπει επίσης να αποφεύγεται εάν είστε αλλεργικοί στο ακτινίδιο, το αβοκάντο, το λάτεξ ή τις μπανάνες. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι μετά την γέννηση του μωρού σας, το πιπέρι καγιέν ως συμπλήρωμα καθώς και το φαγητό, πρέπει να παραλείπεται εντελώς από τη διατροφή σας, μέχρι να θηλάσετε το βρέφος σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η καψαϊκίνη που υπάρχει στο πιπέρι καγιέν μπορεί να φτάσει στο νεογέννητο μωρό σας μέσω του γάλακτος και να προκαλέσει ευερεθιστότητα.

Το να παραμείνετε υγιέστεροι καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα διασφαλίσει την καλή υγεία του νεογέννητου μωρού σας. Έχετε μάθει λοιπόν ότι προσθέτοντας μια δόση πιπέρι καγιέν στη διατροφή της εγκυμοσύνης σας. Δεν θα αποτελέσει σοβαρή απειλή για το αγέννητο μωρό σας. Αλλά ταυτόχρονα η κατανάλωση πιπεριού καγιέν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επιτρέπεται μόνο σε μικρές ποσότητες. Ωστόσο, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις επιδράσεις του πιπεριού καγιέν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μιλήστε με το γιατρό σας.