Πολιτισμός και Φεστιβάλ του Χιματσάλ Πραντές

Το Χιματσάλ Πραντές είναι μια ζωντανή πολιτεία της βόρειας Ινδίας. Αυτό το άρθρο παραθέτει τα κορυφαία φεστιβάλ που γιορτάζονται σε αυτήν την πολιτεία:

Διάσημα φεστιβάλ Himachal Pradesh:

Φεστιβάλ Χόλι:.

Το φεστιβάλ του Χόλι γιορτάζεται με πολύ ενθουσιασμό στην πολιτεία του Χιματσάλ Πραντές. Το Χόλι είναι γνωστό ως το φεστιβάλ των χρωμάτων. Γιορτάζεται κάθε μήνα τον Μάρτιο και διαρκεί δύο ημέρες. Η πρώτη μέρα ξεκινά με νηστεία και προσευχές. Το βράδυ, ανάβουν φωτιές για τον εορτασμό του θριάμβου του καλού επί του κακού. Αυτό συμβολίζει επίσης το τέλος των σκληρών χειμώνων. Η δεύτερη μέρα ξεκινά με ανθρώπους που παίζουν με χρώματα και χρωματιστά νερά. Αν και το Χόλι γιορτάζεται σε όλο το Χιματσάλ Πραντές, οι πιο εξωφρενικές γιορτές πραγματοποιούνται σε μέρη όπως το Παλαμπούρ στην Κάγκρα και το Σουτζανπούρ στο Χαμιρπούρ.

Φεστιβάλ Lohri:

φεστιβάλ του Ιματσάλ Πραντές

Το Lohri είναι επίσης γνωστό ως φεστιβάλ Maghi. Αυτό το φεστιβάλ γιορτάζεται κάθε χρόνο στο Himachal Pradesh κάποια στιγμή στα μέσα Ιανουαρίου. Αυτό το φεστιβάλ τιμά την τελευταία ημέρα για τη σπορά του ραμπιού ή των χειμερινών καλλιεργειών. Αυτή η μέρα γενικά σηματοδοτεί τα μέσα του χειμώνα. Αυτό το φεστιβάλ γιορτάζεται από φωτιές της κοινότητας, χορούς και δημοτικά τραγούδια.

Φεστιβάλ Gochi:

Το Φεστιβάλ Γκότσι γιορτάζεται κάθε χρόνο στο Χιματσάλ Πραντές. Γιορτάζεται στην περιοχή της κοιλάδας Bhaga της πολιτείας. Αυτό το φεστιβάλ γιορτάζει τη γέννηση του αρσενικού παιδιού. Γίνονται ψεύτικοι γάμοι ανήλικων παιδιών ηλικίας περίπου έξι ετών. Δεδομένου ότι είναι χειμώνας, τα παιδιά τιμούν αυτήν την ημέρα παίζοντας με χιονόμπαλες.

Φεστιβάλ Baisakhi:

Το φεστιβάλ Baisakhi είναι ένα πολύ σημαντικό φεστιβάλ που γιορτάζεται στο Χιματσάλ Πραντές. Πραγματοποιείται τον μήνα Απρίλιο. Μνημονεύει την πρώτη μέρα της άνοιξης ή το πρώτο «Baisakh» και γιορτάζει το πέρασμα του χειμώνα. Αυτό είναι κυρίως ένα αγροτικό φεστιβάλ. Αυτό το φεστιβάλ γιορτάζει τη σπορά νέων καλλιεργειών. Οι άνθρωποι κάνουν βόλτες στη Γάγγα αυτήν την ημέρα, σε διάφορα μέρη όπως το Rewalsar, το Tattapani είναι κοντά στο Shimla και στις λίμνες Prashar που βρίσκονται κοντά στο Mandi. Διοργανώνονται διάφορες εκθέσεις χωριών που εισάγουν και συνδυάζουν το χορό, την πάλη και την τοξοβολία.

Έκθεση Gugga:

Η έκθεση Gugga είναι μια έκθεση που γιορτάζεται κάθε χρόνο στα διάφορα μέρη του Himachal Pradesh. Γιορτάζεται και πραγματοποιείται σε μέρη όπως το Sirmour, το Chamba και το Bilaspur. Όλες οι εκθέσεις πραγματοποιούνται τον Αύγουστο. Η έκθεση Gugga λατρεύει τον Nag God του Gugga.

Φεστιβάλ Fullaich:

Το φεστιβάλ Fullaich ή Phulech γιορτάζεται κάθε χρόνο στα διάφορα μέρη του Himachal Pradesh .. Γιορτάζεται και πραγματοποιείται σε μέρη όπως το Kinnaur. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται τον μήνα Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ένα διάσημο φθινοπωρινό φεστιβάλ λουλουδιών που γιορτάζεται στο τέλος της φθινοπωρινής περιόδου. Για αυτό το φεστιβάλ, οι ντόπιοι χωρικοί πηγαίνουν στις πλαγιές για να μαζέψουν αγριολούλουδα και να φέρουν τα μαζεμένα λουλούδια στην πλατεία του χωριού. Αυτά τα λουλούδια προσφέρονται στη συνέχεια με προσευχή στην τοπική θεότητα. Υπάρχουν εορτασμοί το βράδυ χορού, τραγουδιού και γλέντι.

Φεστιβάλ Dussehra:

Το φεστιβάλ Dussehra είναι το περίφημο φεστιβάλ που γιορτάζεται κάθε χρόνο στα διάφορα μέρη του Himachal Pradesh. Γιορτάζεται κυρίως στο Kullu. Αυτό το φεστιβάλ πραγματοποιείται τον μήνα Οκτώβριο. Στο Kullu, με αφορμή το φεστιβάλ Dussehra, οι άνθρωποι συλλέγουν περισσότερες από 200 θεότητες της κοιλάδας και τις χρησιμοποιούν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κύριο Raghunathji και να του ζητήσουν να τους ευλογήσει. Η «Ασημένια Κοιλάδα» είναι γεμάτη χορό, τραγούδι και γλέντι. Με την ιστορία του Χιματσάλ Πραντές που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, ο αρχαίος τοπικός βασιλιάς Τζάγκαναντ έβαλε ένα είδωλο του Λόρδου Ράμα ή του Βασιλιά Ραγκουνάθ σε ένα θρόνο ως μέρος της μετάνοιάς του. Ο Λόρδος Ράμα έγινε η θεότητα που λατρεύουν οι κάτοικοι της κοιλάδας. Έτσι προέκυψε η ιστορία του Kullu Dussehra.

Έτσι, το Χιματσάλ Πραντές είναι γεμάτο πολυπολιτισμική ποικιλομορφία. Αυτά τα φεστιβάλ βοηθούν στην ανάδειξη της πραγματικής ουσίας μιας συγκεκριμένης κοινωνίας.