Πάρκα και ιερά στο Ανταμάν και το Νικομπάρ

Αυτά τα νησιά αποτελούν περιουσιακό στοιχείο για την υποήπειρο με περισσότερους από έναν τρόπους. Τον τελευταίο καιρό έχει ψηφιστεί για να υπάρχουν μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ασία. Έχει πολλά πάρκα διάσπαρτα γύρω από τα παρθένα εδάφη του, εκτός από την τουριστική πρωτεύουσα των νησιών Havelock.

Δημοφιλή και όμορφα πάρκα σε Andaman και Nicobar με εικόνες:

Εδώ είναι τα καλύτερα πάρκα σε Andaman και Nicobar.

Εθνικό Πάρκο Campbell Bay:

πάρκα σε andaman και nicobar

Βρίσκεται στο νησί Great Nicobar των νησιών Andaman και Nicobar, το οποίο είναι το μεγαλύτερο νησί στον ανατολικό Ινδικό Ωκεανό. Αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος του Great Nicobar Biosphere Reserve, αυτό το πάρκο πήρε το εθνικό καθεστώς το έτος 1992. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο μικρότερο Εθνικό Πάρκο Γαλαθέα, χωρισμένο από μια προστατευόμενη δασική περιοχή

Σπίτι μιας ποικιλίας χλωρίδας και πανίδας, οι κύριοι κάτοικοι αυτής της περιοχής είναι είδη:

  • Nicobar scrubfowl
  • Swiftlet βρώσιμης φωλιάς
  • Νικομπάρ Μακάκ Μακρυά ουράς
  • Κροκόδειλος με θαλασσινό νερό
  • Giant Leatherback Sea Turtle
  • Μαλαϊκή κουτί χελώνα
  • Nicobar δέντρο οξυδέρκεια
  • Δικτυωτός πύθωνας και
  • Γιγαντιαίος καβούρι ληστής.

Εθνικό Πάρκο Γαλαθέας:

park-in-andaman-and-nicobar_galathea-national-park

Βρίσκεται επίσης στο νησί Great Nicobar στα Νησιά Nicobar, δίπλα στο Εθνικό Πάρκο Campbell Bay που βρίσκεται στον ανατολικό Ινδικό Ωκεανό σχηματίζοντας το Great Nicobar Biosphere Reserve. Χάρη στην απομόνωση και τη βλάστηση στην περιοχή στεγάζει κάποια σπάνια χλωρίδα και πανίδα που δεν υπάρχει αλλού. Φωλιασμένα στα τροπικά πλατύφυλλα είναι είδη όπως ένας γιγαντιαίος καβούρι ληστής και το μοναδικό περιστέρι Nicobar.

Θαλάσσιο Εθνικό Πάρκο Mahatma Gandhi:

parks-in-andaman-and-nicobar_mahatma-gandhi-marine-national-park

Βρίσκεται στο Wandoor στα νησιά Ανταμάν, 29 χιλιόμετρα από το Πορτ Μπλερ, το πάρκο είναι ένα σύμπλεγμα 15 μικρών νησιών. Προσελκύει τουρίστες κατά τη διάρκεια της σεζόν από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο στα νησιά Jolly Buoy και Red Skin. Οι τυχοδιώκτες κάνουν παρέα για καγιάκ με γυάλινες βάρκες, κολύμβηση με αναπνευστήρα ή καταδύσεις για να απολαύσουν τους κοραλλιογενείς υφάλους και τη πολύχρωμη θαλάσσια ζωή.

Η θαλάσσια ζωή εδώ είναι πολύτιμη, επομένως απέκτησε το καθεστώς προστατευόμενης περιοχής για να καλλιεργήσει και να σώσει τις θαλάσσιες χελώνες και τους κοραλλιογενείς υφάλους. Μαζί με αυτό εξασφαλίζει μια καλύτερη ζωή για όσους κατοικούν στα νησιά που είναι κυρίως φυλετικής προέλευσης.

Το Tarmugli είναι το μεγαλύτερο νησί στο σύμπλεγμα και καλύπτεται από πυκνή μαγκρόβια βλάστηση που είναι ζωτικής σημασίας για την οικολογική ισορροπία αυτής της περιοχής.

Εθνικά πάρκα Button Island:

πάρκα-στο-andaman-and-nicobar_button-island-national-park

Υπάρχουν τρία τμήματα των Νήσων Κουμπί με βάση την τοποθεσία των οποίων ονομάζονται ξεχωριστά. Το καθένα έχει την επικράτηση κάποιας μοναδικής πανίδας με σχεδόν παρόμοια χλωρίδα.

Νησί μεσαίου κουμπιού:

Αυτό το πάρκο βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Πορτ Μπλερ και είναι διάσημο για την αναπαραγωγή και την προστασία των κηλιδωτών ελαφιών.

Νησί North Button:

Βρίσκεται στην περιοχή Ανταμάν, κοντά στο Λονγκ Άιλαντ, φιλοξενεί το Ντουγκόνγκ και τα Δελφίνια που κυριαρχούν σε αυτήν την περιοχή. Η καλύτερη στιγμή για να τα δείτε είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου κάθε έτους.

Νησί South Button:

Αυτό το πάρκο βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού Havelock και τα κύρια αξιοθέατα είναι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι με ρηχά νερά, οι οποίοι είναι σαφώς ορατοί και ως εκ τούτου δημοφιλείς στους δύτες σε όλο τον κόσμο.

Εθνικό Πάρκο Mount Harriet Island:

park-in-andaman-and-nicobar_mount-harriet-island-national-park

Βρίσκεται στην περιοχή Ferrargunj και φιλοξενεί την τρίτη υψηλότερη κορυφή της γης που ονομάζεται Mount Harriet. Πήρε το όνομά της από τη σύζυγο ενός Βρετανού στρατιώτη και φυσιοδίφου, Χάριετ Τάιτλερ, το πάρκο φιλοξενεί τα σπάνια άγρια ​​γουρούνια Ανταμάν, ελέφαντες, χελώνες, καβούρια ληστές και κλέφτες με θαλασσινό νερό..

Εθνικό Πάρκο Saddle Peak:

Αυτό το εθνικό πάρκο φιλοξενεί την υψηλότερη κορυφή και αδρανή ηφαίστειο στην περιοχή που ονομάζεται κορυφή σέλας. Η ζεστασιά και το σκληρό έδαφος της λάβας το κάνουν καταφύγιο για ερπετά όπως οι Water Monitor Lizards και Seacater Crocodiles, μαζί με το Andaman Hill Myna, Andaman Imperial Pigeon, Wild Pigs και την υδρόβια πανίδα όπως τα δελφίνια και οι φάλαινες. Κάποια μοναδική χλωρίδα βρίσκεται επίσης εδώ, όπως αειθαλής Cleistanthus robustus και Scolopia pusilla.

Αν αυτά δεν σας κάνουν να φανταστείτε, τότε καταφύγετε στα νησιά Havelock για αριστουργήματα της φύσης που κόβουν την ανάσα. Σίγουρα θα εμπλουτίσει την ταξιδιωτική σας εμπειρία.