Πάρκα και καταφύγια στη Μεγαλάγια

Η γη των σύννεφων έχει πολλά να προσελκύσει τις κοσμικές γεύσεις των γήινων όντων. Εδώ είναι μια λίστα με τα πάρκα και την ομορφιά που αυτή η πολιτεία έχει σερβίρει στο θολό πιάτο της.

Τα καλύτερα και όμορφα πάρκα στη Meghalaya με εικόνες:

Εθνικό Πάρκο Balpakram:

πάρκα στη μεγαλάγια

Πρόκειται για μια ολόκληρη συνοικία του Balpakram, Meghalaya, η οποία ανακηρύχθηκε ως εθνικό πάρκο το 1987. Είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της περιπέτειας και αγαπημένος στους λάτρεις της άγριας ζωής. Βρίσκεται κοντά στο South Garo Hills District, το πάρκο αυτό είναι προσβάσιμο μόνο οδικώς. Έτσι, μετά το Guwahati κάποιος πρέπει να πάρει μια τοπική συγκοινωνία για να φτάσει εδώ.

Τα αστικά αξιοθέατα του Πάρκου είναι

• Διαφορετικά είδη πεταλούδων,

• Άγριος βίσωνος,

• Άγρια αγελάδα και

• Ελέφαντες.

Μερικά από αυτά είναι σπάνια και κινδυνεύουν επίσης. Αλλά το πάρκο προσελκύει ζωολόγους, βοτανολόγους και φυσιοδίφες. Είναι ένας όρμος θησαυρού ορισμένων σπάνιων φαρμακευτικών φυτών επίσης. Ο καλύτερος χρόνος για επίσκεψη είναι από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, όταν η χλωρίδα είναι σε πλήρη φωτεινή θέα. Είναι ιδιαίτερα πολύχρωμο χάρη στις όμορφες πεταλούδες.

Εθνικό Πάρκο Nokrek:

πάρκα-στο-meghalaya-nokrek-εθνικό πάρκο

Το Βιόσφαιρο Αποθεματικό Nokrek είναι ένα από τα είδη του στη βορειοανατολική περιοχή της Ινδίας. Είναι επίσης μια από τις πιο απομονωμένες ζούγκλες στο έδαφος των υπο-Ιμαλαΐων. Βρίσκεται στους λόφους Garo, απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από την κορυφή Tura. Σπίτι ενός μεγάλου αριθμού ποικίλων ειδών, μερικά κοινά, μερικά σπάνια και λίγα υπό εξαφάνιση. Είναι γνωστό κυρίως για

• Συννεφιασμένη Λεοπάρδαλη,

• Χρυσή γάτα,

• Άγριο Βούβαλο,

• Serow,

• Capped Langur,

• Fishing-Cat,

• Pangolin,

• Πράσινο Περιστέρι.

Μπορεί να επισκεφθεί όλο το χρόνο και έχει μια πρόσθετη έλξη σπηλαίων για να επισκεφθείτε ενώ βρίσκεστε εδώ.

Siju Bird Sanctuary:

πάρκα-σε-meghalaya-siju-bird-ιερό

Ένα από τα καλύτερα πάρκα πουλιών στους λόφους της Βορειοανατολικής Ασίας, είναι ένα καταφύγιο για όλους τους ορνιθολόγους παντού. Όμορφα διακοσμημένα από τους βραχώδεις σχηματισμούς αυτής της περιοχής, τα πουλιά αφήνονται ελεύθερα να ευδοκιμήσουν στο φυσικό περιβάλλον. Ο καλύτερος χρόνος για επίσκεψη είναι οι χειμώνες όταν είναι γεμάτος αποδημητικά πουλιά, προς μεγάλη χαρά παιδιών και ενηλίκων. Η πλησιέστερη πόλη είναι η Baghmara που συνδέεται με τους πλησιέστερους σιδηροδρόμους και αεροδρόμιο στο Guwahati.

Selbagre Hoolock Gibbon Reserve:

πάρκα-σε-meghalaya-hoolock-gibbon-reserve

Αυτό το μικρό πάρκο εφεδρείας φιλοξενεί τους Hoolock Gibbons. Αυτά είναι τα μόνα είδη πιθήκων που βρίσκονται σε αυτό το μέρος της Ινδίας. Οι Garos δεν σκοτώνουν ή κυνηγούν ποτέ τον Hoolock Gibbon καθώς πιστεύεται ότι είναι πηγή μεγάλης δυστυχίας. Ως εκ τούτου, είναι η ύψιστη πρωτοβουλία τους να προστατεύσουν το ζώο.

Ενώ αυτά τα πάρκα αφορούν κυρίως τη χλωρίδα και την πανίδα της άγριας ζωής, υπάρχουν άλλα πάρκα στην πολιτεία που είναι κυρίως για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

• Πάρκο Lady Hydari:

πάρκα-στη-μεγαλάγια-λαίδη-υδάρι-πάρκο

Αυτός ο καλά περιποιημένος κήπος βρίσκεται στην περιοχή East Khasi και διαθέτει επίσης μίνι ζωολογικό κήπο και παιδική χαρά. Φτιαγμένο στην καρδιά του Shillong, αυτό το πάρκο βρίσκεται κοντά στις καταρράκτες Crinoline και τη μόνη διαθέσιμη πισίνα της πόλης.

• Πάρκο Mattilang:

πάρκα-σε-meghalaya-ελέφαντας-πέφτει

Αυτό είναι ένα λούνα παρκ που δημιουργήθηκε από μια τοπική ομάδα αυτοβοήθειας, που βρίσκεται στην περιοχή Upper Shillong. Με φόντο τους Καταρράκτες των Ελεφάντων είναι ένα ωραίο σημείο για πικνίκ για τους περισσότερους ντόπιους.

• Πάρκο Thangkharang:

πάρκα-στο-meghalaya-thangkharang-park

Ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο αυτό το πάρκο προσφέρει πανοραμική θέα στη γειτονική χώρα του Μπαγκλαντές. Το πάρκο Thangkharang είναι τοποθετημένο σε ψηλούς βραχώδεις βράχους, όπου μπορεί κανείς να εντοπίσει τις εντυπωσιακές καταρράκτες του Kynrem που μεγαλουργούν κατακόρυφα.

• Eco Park:

πάρκα-σε-μεγαλάγια-οικολογικό πάρκο

Αυτό το πάρκο έχει δημιουργηθεί από την κυβέρνηση της πολιτείας Meghalaya και φιλοξενεί αρκετές υβριδικές και αυτόχθονες ορχιδέες στο Green House του. Χτισμένο στο φόντο των μακρινών πεδιάδων Sylhet, αυτό το πάρκο έχει τη δική του μοναδική γοητεία.

• Stone Park:

πάρκα-σε-meghalaya-πέτρα-πάρκο

Το πέτρινο πάρκο Jaintia Hills είναι ένα μοναδικό θέαμα βράχων.

Η Meghalaya έχει μια μοναδική ομορφιά που μπορεί να βιωθεί μόνο με τις αισθήσεις μας.