Όμορφα καταφύγια και πάρκα στο Γκουτζαράτ με εικόνες

Το Γκουτζαράτ υπόσχεται να καλύψει κάθε είδους ανάγκες ενός φυσιολάτρου. Τα τοπία του είναι τόσο ποικίλα όσο

πάρκα στο Γκουτζαράτ

 • Φυλλοβόλα δάση,
 • Λιβάδια,
 • Θαλάσσια οικοσυστήματα,
 • Υγρότοποι και
 • Υγρά φυλλοβόλα δάση.

Η Χώρα των Θρύλων όπως ονομάζεται είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα Λιοντάρια που προέρχονται από το αποθεματικό Gir και είναι η κορυφαία τουριστική έλξη του κράτους. Το Γκουτζαράτ διαθέτει επίσης το πρώτο Marine Reserve Park στην Ινδία.

Εδώ είναι μια πανοραμική άποψη για το τι έχει να προσφέρει η πολιτεία.

Διάσημα καταφύγια και πάρκα στο Γκουτζαράτ με εικόνες:

Εθνικό Πάρκο Vansda:

πάρκα-στο-γκουτζαράτ-βανσντά-εθνικό πάρκο

Το Εθνικό Πάρκο Vansda, που καλύπτεται από ψηλά τικ και κοντά σε 443 είδη ορχιδέων. Είναι το σπίτι για πύθωνες, οχιά Russel, κόμπρες, kraits και πληθώρα φυλών εντόμων. Προστατεύει επίσης το απειλούμενο με εξαφάνιση δάσος κουκουβάγια μαζί με σχεδόν 154 άλλα είδη πτηνών. Μαζί δημιουργούν μια συμφωνία μελωδικών ήχων της φύσης. Βρίσκεται στην περιοχή Valsad στο Νότιο Γκουτζαράτ, το δάσος ανήκει στην κατηγορία των τροπικών υγρών φυλλοβόλων δασών.

Έχει επίσης τον βοτανικό κήπο Waghai σε κοντινή απόσταση που καθιστά το περπάτημα σε αυτήν την περιοχή μια ευχάριστη και εκπαιδευτική εμπειρία.

Θαλάσσιο Εθνικό Πάρκο και Ιερό:

πάρκα-στο-γκουτζαράτ-θαλάσσιο-εθνικό-πάρκο-και-ιερό

Αυτό το μοναδικό ιερό στην Ινδία πέφτει στη ζώνη της παλίρροιας κατά μήκος της ακτής Jamnagar και του κόλπου του Kachchh. Ευλογημένη με τη βιοποικιλότητα, έχει κοραλλιογενείς υφάλους, κολπίσκους, εκβολές, μαγκρόβια, αλμυρά λιβάδια και ένα δίκτυο 42 νησιών που σχηματίζουν ένα μοναδικό οικολογικό σύστημα.

Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι και τα μαγκρόβια έχουν μεγάλη διατηρητική αξία. Ένας θησαυρός από πολύχρωμα κοράλλια, φιλοξενεί σφουγγάρια, χταπόδια, ζελέ ψάρια, στρείδια μαργαριταριών, θαλάσσια άλογα, αστερίες, καρχαρίες, δελφίνια και πολλές άλλες ποικιλίες υποβρύχιων πλασμάτων και φυτών. Μια σπάνια εικόνα για τη θαλάσσια ζωή, αυτό είναι μακράν το πιο μοναδικό πάρκο στο Γκουτζαράτ καθώς και στην Ινδία.

Εθνικό Πάρκο Blackbuck:

park-in-gujarat-blackbuck-national-park

Η ομορφιά του ιερού των βοσκοτόπων ενισχύεται από τα μεγαλοπρεπή άλματα blackbucks και nilgais. Αυτά τα ζώα που βρέθηκαν στο βόρειο τμήμα του ιερού δεν είναι ντροπαλά των ανθρώπων και μπορεί κανείς να τα δει από μπροστά.

Ένα τμήμα του Πάρκου προσελκύει πουλιά όπως πελεκάνους, φλαμίνγκο, λευκούς πελαργούς, πάπιες, βαμμένους πελαργούς και γερανούς sarus για να αναφέρουμε μερικά. Είναι μία από τις καλύτερες τοποθεσίες στον κόσμο για χιλιάδες μεταναστευτικούς Ευρωπαίους Harriers. Τα μικρότερα φλωρίνια είναι ένα από τα πενήντα πιο σπάνια είδη πουλιών στον κόσμο, που εκτρέφονται στο πάρκο.

Το κορίτσι:

Τουρίστες που ποζάρουν για τις λέαινες

Το Gir είναι ο μοναδικός βιότοπος του ασιατικού λιονταριού που εξακολουθεί να είναι υπό εξαφάνιση είδος. Διεθνώς αναγνωρισμένο για την επιτυχή διάσωση των λιονταριών από το χείλος της εξαφάνισης, το Gir είναι επίσης ένας χώρος παρατήρησης πτηνών.

Σύμφωνα με τον ορνιθολόγο Δρ Salim Ali, η περιοχή θα ήταν ένα από τα πιο μαγευτικά καταφύγια πουλιών της χώρας, αν δεν ήταν τα λιοντάρια.

Καταφύγιο άγριας ζωής Hingolgadh:

πάρκα-στο-γκουτζαράτ-χινγκολγκάντ-φύση-εκπαίδευση-ιερό

Είναι ένας προτιμώμενος βιότοπος για το Chinkara, το γαλάζιο ταύρο και ένα σμήνος διαφόρων ειδών πτηνών. Η πλούσια βιοποικιλότητά του έγκειται στο

 • 314 είδη φυτών,
 • 230 είδη πουλιών και
 • 19 είδη φιδιών.

Περίπου 50-100 Κατασκηνώσεις Εκπαίδευσης στη Φύση διοργανώνονται από το Foundationδρυμα GEER κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των ανθρώπων.

Καταφύγιο πτηνών Nalsarovar:

πάρκα-στο-γκουτζαράτ-ναλσαρόβαρ-ιερό πουλιών

Μια εκπληκτική φυσική λίμνη με ρηχά νερά, λασπωμένες λιμνοθάλασσες και διάσπαρτη από τις εκπληκτικές 360 νησίδες προσελκύει μια ποικιλία μεταναστευτικών πτηνών σε αυτό το ιερό. Κάποιος μπορεί να κάνει κανό μέσα από αυτά τα νερά και να παρακολουθήσει αυτά τα κοπάδια πελεκάνων, φλαμίνγκο, παλάτια και πάπιες από κοντινή απόσταση. Ο καλύτερος χρόνος για επίσκεψη είναι Οκτώβριος έως Απρίλιος.

Τα πιο μοναδικά είδη που φωτίζουν τις λιμνοθάλασσες είναι:

 • Μικρότερα και μεγαλύτερα φλαμίνγκο
 • Γκρίζες χήνες,
 • Πελαργός ανοιχτού λογαριασμού,
 • Γυαλιστερό ibis,
 • Coots,
 • Γερανοί
 • Ροζέ και Δαλματικοί πελεκάνοι.

Εάν η άγρια ​​ζωή δεν σας προσελκύει, υπάρχουν κήποι γύρω από διάφορες πόλεις όπως, Sarita Udyan, Sayaji Garden, Law Garden και Parimal Garden, κλπ. Που είναι επίσης σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα.

Το συγκρότημα της λίμνης Kankaria προσφέρει ειρήνη, ηρεμία και ατελείωτες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως ο ζωολογικός κήπος, το ενυδρείο, η περιήγηση με μίνι τρένο στη λίμνη, η βαρκάδα κ.λπ..