15 μοντέρνα σχέδια κουζίνας σε σχήμα L για ινδικά σπίτια

Εάν εργάζεστε σε μια μικρή κουζίνα βαριά και χρονοβόρα, τότε είναι καιρός να αναδιαμορφώσετε τη διάταξη της κουζίνας σας. Τα σχέδια κουζίνας σε σχήμα L προσφέρουν έξυπνες και πρακτικές λύσεις για να κάνουν την κουζίνα σας πιο αποτελεσματική και να ανοίξουν χώρο. Αυτό το λεπτομερές άρθρο σας δίνει έξυπνες ιδέες που λειτουργούν καλύτερα για μικρές και μεσαίες κουζίνες. Δείτε αυτό το εκτενές άρθρο και βρείτε τις καλύτερες ιδέες κουζίνας σε σχήμα l μαζί με εικόνες και ιδέες διάταξης.

Μοντέρνα σχέδια κουζίνας σε σχήμα L

Ιδέες διάταξης L σε σχήμα κουζίνας:

Είναι σημαντικό να θυμάστε μερικά βασικά πράγματα πριν κατασκευάσετε μια κουζίνα σε σχήμα l:

 • Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσετε ότι ο σχεδιασμός επιτρέπει στην κουζίνα να παραμένει συνδεδεμένη με το υπόλοιπο σπίτι.
 • Κρατήστε τα πράγματα σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο και αποφύγετε ένα ακατάστατο βλέμμα.
 • Προσαρμόστε το μήκος των ντουλαπιών σας.
 • Πρέπει να παρέχεται επαρκής φωτισμός τόσο για το χώρο εργασίας όσο και για το καθιστικό.
 • Καθώς αυτή η διάταξη δείχνει μεγαλύτερη επιφάνεια δαπέδου, επιλέξτε ένα έντονο σχέδιο που ξεχωρίζει.
 • Ο αποθηκευτικός χώρος είναι ζωτικής σημασίας και, αν είναι δυνατόν, είναι πιο σοφό να επιλέξετε ένα ντουλάπι στη γωνία.

Τα καλύτερα σχέδια κουζίνας σε σχήμα L στην Ινδία:

Εδώ είναι τα 15 απλά και αρθρωτά σχέδια κουζίνας σε σχήμα l με εικόνες. Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

1. Εσωτερική διακόσμηση κουζίνας σε σχήμα L:

L Διαμορφωμένη εσωτερική διακόσμηση κουζίνας

Σε αυτήν την έξυπνη ιδέα κουζίνας σε σχήμα L, βλέπουμε ένα δίχρωμο ντουλάπι κουζίνας σε μπλε και γκρι χρώμα με καθαρές γραμμές που δίνουν στην κουζίνα μια ακατάστατη σύγχρονη εμφάνιση. Τα επιτοίχια λευκά ντουλάπια δεν βγαίνουν ποτέ από τη μόδα και προσφέρουν επαρκείς λύσεις αποθήκευσης. Βλέπουμε ότι ο πάγκος έχει όλα τα απαραίτητα gadget που χρειάζεται κανείς σε κοντινή απόσταση. Ο ανοιχτός χώρος σε αυτήν τη φωτεινή κουζίνα επιτρέπει τεράστιες επιλογές για να σχεδιάσετε έναν χώρο φαγητού για όλες αυτές τις διασκεδαστικές κουβέντες κουζίνας με την οικογένειά σας!

2. L σχήματος αρθρωτή κουζίνα:

L Σχηματισμένη σπονδυλωτή κουζίνα

Αυτή η ανοιχτή μοντέρνα κουζίνα σε σχήμα L είναι ένας αποτελεσματικός σχεδιασμός σπιτιού με δίχρωμα ντουλάπια σε χρώμα εσπεριδοειδών που προσφέρουν μια αναζωογονητική οπτική γοητεία. Τα κομψά ντουλάπια με επαρκή χώρο αποθήκευσης είναι κομψά αλλά λειτουργικά και ταιριάζουν με τα επιτοίχια γκρι ντουλάπια όπου μπορούν να αποθηκευτούν αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε καθημερινά. Ο βολικός σχεδιασμός ανοιχτής κουζίνας δείχνει πόσο βέλτιστα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον χώρο της κουζίνας, δίνοντας άφθονη ευκαιρία για τη δημιουργία μιας άνετης τραπεζαρίας.

3. Σχέδια κουζίνας σε σχήμα L για μικρές κουζίνες:

Σχέδια κουζίνας σε σχήμα L για μικρές κουζίνες

Εδώ βλέπουμε ένα απλό σχέδιο κουζίνας σε σχήμα L με τραγανά λευκά και γκρι ντουλάπια που προσθέτει στην οπτική γοητεία αυτής της κουζίνας με το απλό συνδυασμό χρωμάτων. Διαθέτει μια αποτελεσματική διάταξη κουζίνας που ταιριάζει ιδανικά σε ένα μοντέρνο σπίτι. Η διακόσμηση έχει μια καθαρή προφορά mi, η οποία κάνει την κουζίνα να φαίνεται προσεγμένη και εκλεπτυσμένη. Το φυσικό φως συμπληρώνει τον νεροχύτη και τα αξεσουάρ κουζίνας από ανοξείδωτο ατσάλι, χαρίζοντας σε όλο το χώρο εργασίας μια αέρινη εμφάνιση με ένα σκούρο χρώμα που προσφέρει το πράσινο στο περβάζι του παραθύρου.

4. Σχεδιασμός επίπλων κουζίνας σε σχήμα L:

Σχεδιασμός επίπλων κουζίνας L Shape

Αυτό είναι ένα δωμάτιο κουζίνας σε σχήμα L που παρατηρείται συχνά στα περισσότερα σπίτια. Έχει τυπικό σχεδιασμό που αποτελείται από γυαλιστερά πλαστικοποιημένα άνω και κάτω ντουλάπια που προσφέρει πολύ αποθηκευτικό χώρο. Υπάρχει ένα παράθυρο στη μία πλευρά της κουζίνας που παρέχει περισσότερο από επαρκές φως, καθαρό αέρα και εξαερισμό. Ο χώρος εργασίας έχει λευκό πάγκο και είναι αποτελεσματικός με ανοξείδωτο νεροχύτη και εξαρτήματα που είναι εύκολο να διατηρηθούν και να φαίνονται καθαρά και τακτοποιημένα.

5. Κουζίνα σε σχήμα L με νησί:

L Shaped Kitchen With Island

Εδώ βλέπουμε μια ολόλευκη κουζίνα με νησί. έχει απρόσκοπτη σχεδίαση που αποπνέει φωτεινότητα και αφήνει τη διάταξη της κουζίνας σε σχήμα L να φαίνεται καλά αεριζόμενη και ευάερη. Οι λαμπερές σύγχρονες συσκευές κουζίνας το κάνουν να μοιάζει με τον χώρο μαγειρέματος των ονείρων μας. Το ψυγείο τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξοικονομεί χώρο. Τα κομψά λευκά ντουλάπια με απλά σκαμπό στο ύψος του πάγκου γύρω από το νησί και τα φώτα εκκρεμούς ολοκληρώνουν την εμφάνιση αυτής της μινιμαλιστικής διακόσμησης αφήνοντας την κουζίνα με μια φρέσκια, καθαρή και διαχρονική εμφάνιση.

6. Κουζίνα σε σχήμα L με χερσόνησο:

L σε σχήμα κουζίνας με χερσόνησο

Σε αυτήν την κουζίνα, βλέπουμε μια κουζίνα σε σχήμα L με χερσόνησο που συμπληρώνει τα κομψά ντουλάπια με ένα όμορφο, μοτίβο δαπέδου. Ο γυαλιστερός μαύρος μαρμάρινος πάγκος σε αντίθεση με τους ανοξείδωτους τόνους και η συμπαγής τοποθέτηση των συσκευών κουζίνας ταιριάζει πολύ στη διακόσμηση. Τα χαμηλά στρογγυλά μαύρα σκαμπό γύρω από τη χερσόνησο στην τραπεζαρία έχουν έναν αντίστοιχο πάγκο σε αυτόν τον καλά αεριζόμενο χώρο μαγειρέματος κάτω από τη λάμψη των κυκλικών κρεμαστών φώτων. Μερικά ανοιχτά ράφια και ντουλάπια προσφέρουν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο κάνοντας αυτήν την κουζίνα να φαίνεται οργανωμένη και εκλεπτυσμένη.

7. Σχέδια κουζίνας σε σχήμα 10 × 10 L:

Σχέδια κουζίνας σε σχήμα 10x10 L

Εδώ σε αυτή τη μικρή κουζίνα σε σχήμα L με μεγάλα παράθυρα, υπάρχει άφθονο φυσικό φως που κάνει την κουζίνα να φαίνεται καθαρή και ευάερη. Τα ράφια εδώ είναι σχεδιασμένα με χάλκινους σωλήνες και παρέχουν επαρκή χώρο για να ταιριάξουν τέλεια τα μαγειρικά σκεύη. Τα μπλε ντουλάπια σε σκόνη με γυαλιστερό μαύρο πάγκο προσφέρουν μια περιοχή εργασίας χωρίς ακαταστασία με συμπαγή νιπτήρα και χάλκινα μαγειρικά σκεύη που προσθέτουν στην εμφάνιση για να κάνετε μια δήλωση σε αυτή τη μοντέρνα κουζίνα.

8. Σχέδια κουζίνας σε σχήμα 8 × 10 L:

Σχέδια κουζίνας σε σχήμα 8x10 L

Βλέπουμε ότι αυτή η μινιμαλιστική κουζίνα σε σχήμα L παρέχει εντυπωσιακό βάθος, ενώ ο έξυπνος χώρος αποθήκευσης στα ράφια αυξάνεται για την αποθήκευση βιβλίων και μαγειρικών σκευών. Υπάρχουν κομψά ξύλινα συρτάρια που ταιριάζουν με ντουλάπια τοίχου με λευκή επένδυση και συνδυάζονται με έναν λαμπερό μαρμάρινο πάγκο κουζίνας για να δώσουν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα στην κουζίνα. Η μαύρη και γκρι εστία μαγειρέματος και ο φούρνος προσθέτουν μια όμορφη αντίθεση σε αυτήν την λευκή και κρεμ χρωματισμένη κουζίνα με επαρκή χώρο μαγειρέματος και τραπεζαρία.

9. Κουζίνα σε σχήμα L με γωνιακό ντουλάπι:

L σε σχήμα κουζίνας με γωνιακό ντουλάπι

Εδώ βλέπουμε μια καθαρή και απλή ιδέα σχεδιασμού κουζίνας σε σχήμα L με λευκά ντουλάπια σέικερ με τραβήγματα από ορείχαλκο και είναι ένα δημοφιλές στυλ θυρών ντουλαπιών. Οι μαρμάρινοι πάγκοι με πλακόστρωτο μετρό με πλακάκια δίνουν στην κουζίνα μια φρέσκια και τακτοποιημένη γοητεία. Το γωνιακό ντουλάπι βοηθά στην έξυπνη απόκρυψη πραγμάτων που δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά και παρέχει στην κουζίνα ένα απρόσκοπτο βλέμμα. Αυτό που κάνει αυτή την κουζίνα μοναδική είναι ο τοίχος σε στιλ από τούβλα στη μία πλευρά του δωματίου που κάνει την κουζίνα να φαίνεται ζεστή και φιλόξενη.

10. Λευκή κουζίνα σε σχήμα L:

Κουζίνα σε λευκό σχήμα L

Αυτή η κουζίνα σε σχήμα L είναι μια ιδανική κουζίνα για ένα μικρό λευκό και φωτεινό σπίτι με κομψό μοντέρνο σχεδιασμό που λειτουργεί καλά με μια ανοιχτή κάτοψη και έχει μια μικρή τραπεζαρία στη μία πλευρά. Τα μεγάλα ντουλάπια με βαθιά συρτάρια εξασφαλίζουν άφθονο χώρο αποθήκευσης και ο πάγκος είναι κατασκευασμένος από μάρμαρο με νεροχύτη στο κέντρο. Υπάρχει φούρνος στη μία άκρη του δωματίου. Ο σχεδιασμός είναι τέτοιος που παρέχει επαρκή χώρο εργασίας στην περιοχή μαγειρέματος και μπορεί κανείς να κάνει μια δήλωση με αυτήν την όμορφη κουζίνα.

11. Ανοιχτή κουζίνα σε σχήμα L:

L Ανοιχτή κουζίνα σε σχήμα

Εδώ μπορούμε να δούμε μια όμορφη κουζίνα σε σχήμα L με γκρι λακαρισμένα ντουλάπια και συρτάρια σε συνδυασμό με έναν δροσερό λευκό πάγκο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα όμορφα σχέδια εξαγωνικών κεραμιδιών τερακότας που προσθέτουν μια ζεστή ατμόσφαιρα στην κουζίνα. Επιτρέπεται η τοιχοποιία να παραμένει πάνω από τον χώρο εργασίας της κουζίνας, δίνοντας μια παλιά γοητεία στη διακόσμηση. Υπάρχουν ανοιχτά ράφια για να φιλοξενήσουν βιβλία μαγειρικής και περίεργα και μια επαρκή τραπεζαρία που αποτελείται από ένα στρογγυλό τραπέζι με καρέκλες που ολοκληρώνουν την εμφάνιση αυτής της ζεστής και κλασικής κουζίνας.

12. Μεγάλη κουζίνα σε σχήμα L:

Μεγάλη κουζίνα με σχήμα L

Η διάταξη αυτού του εσωτερικού σχεδιασμού κουζίνας σε σχήμα L σε συνδυασμό με λευκά πλακάκια του μετρό δίνει οπτικά την εντύπωση ότι έχετε περισσότερο χώρο. Θερμά ξύλινα ντουλάπια βρίσκονται παντού γύρω από το λευκό νησί και ο χώρος φαγητού έχει σκαμπό σε ύψος για να ταιριάζει με τη διακόσμηση. Υπάρχει ένα ορθογώνιο κουτί λουλουδιών κοντά στον χώρο εργασίας της κουζίνας που δίνει ένα πολύ απαραίτητο χρώμα σε αυτόν τον λευκό και ξύλινο χώρο κουζίνας. Συνολικά, αυτή η κουζίνα έχει μια πρακτική διάταξη που καθιστά την εργασία και το φαγητό πολύ βολικό και άνετο με επαρκές φυσικό φως και αέρα.

13. L Shaped Farmhouse Kitchen:

L Shaped Farmhouse Kitchen

Εδώ σε αυτό το σχέδιο κουζίνας σε σχήμα L, βλέπουμε μια σπιτική κουζίνα που συμπληρώνει όμορφα την κομψή ντουλάπα. τα ανοιχτά ράφια και τα λευκά ντουλάπια παρέχουν άφθονες εγκαταστάσεις αποθήκευσης. Υπάρχει ένα μεγάλο παράθυρο που επιτρέπει τόνους φυσικού φωτός να ρέουν. Το νησί έχει μαξιλαράκια σκαμπό και κομψά κρεμαστά φώτα πάνω, προσθέτοντας στην ομορφιά της διακόσμησης. Η ισορροπία είναι ο πρωταρχικός παράγοντας σε αυτή την κουζίνα, όπου το χρωματικό σχέδιο των επίπλων, των συσκευών και του πράσινου σε γλάστρες ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους αρμονικά

14. Κουζίνα σε γκρι σχήμα L:

Γκρι σε σχήμα κουζίνας

Σε αυτά τα σχέδια κουζίνας σε σχήμα L, βλέπουμε μια ιδέα να εκτελείται επιτυχώς, όπου τα ζεστά γκρι ντουλάπια συμπληρώνουν τα πλακάκια της πλάτης και του μετρό και φαίνονται δροσερά και κομψά. Η μινιμαλιστική διακόσμηση του χώρου δημιουργεί μια διαχρονική εμφάνιση με τα λαμπερά εξαρτήματα από ανοξείδωτο ατσάλι και τα ράφια που κρατούν κουτάλια. Μπορούμε να δούμε αποχρώσεις του γκρι σε αυτή τη διάταξη, όπου τα υπέροχα γκρι προσθέτουν μια σκοτεινή πολυτέλεια σε ολόκληρη τη διάταξη της κουζίνας.

15. Σύγχρονη κουζίνα σε σχήμα L:

Σύγχρονη κουζίνα σε σχήμα L

Εδώ βλέπουμε έναν από τους καλύτερους σχεδιασμούς κουζίνας σε σχήμα L με ναυτικά μπλε ντουλάπια που συμπληρώνει τέλεια τους γκρι πάγκους και το πάτωμα με σχέδια. Η πρασινάδα προσθέτει ένα χρώμα σε αυτή τη δίχρωμη κουζίνα. Μπορούμε επίσης να δούμε έξυπνα ράφια όπου τα ράφια έχουν χωριστεί και χωριστεί για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος αποθήκευσης για την έκθεση βιβλίων, μαγειρικά σκεύη από χαλκό των οποίων η λαμπρή λάμψη αναδεικνύει την ομορφιά αυτής της μοντέρνας κουζίνας.

Ιδέες ανακαίνισης κουζίνας σε σχήμα L:

 • Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση ή την ανακαίνιση, έχετε ένα σαφές σχέδιο για το πού θέλετε να τοποθετηθούν οι συσκευές σας.
 • Διαθέστε χώρο για να δημιουργήσετε ένα νησί που μπορεί να βοηθήσει στην προετοιμασία φαγητού.
 • Υιοθετήστε ανοιχτά ράφια εάν διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλά κλειστά ντουλάπια και ντουλάπια.
 • Αφήστε τα επιτοίχια ντουλάπια να εκτείνονται μέχρι την οροφή.
 • Ενώ επιλέγετε το είδος του πάγκου που χρειάζεστε, εκτός από την αισθητική αξία και τον προϋπολογισμό, κοιτάξτε τον παράγοντα πρακτικότητας.
 • Κοιτάξτε τον τύπο νεροχύτη, βρύσες και συσκευές που χρειάζεστε.
 • Να έχετε πάντα κατά νου ότι δεν χρειάζεται να αναδιαμορφώσετε πλήρως την κουζίνα σας.

Αν ψάχνετε τρόπους για να ανανεώσετε τη μικρή κουζίνα σας και να της δώσετε μια ανατριχιαστική αναβάθμιση, μην ανησυχείτε. Αυτό το εκτενές άρθρο σας δείχνει πώς να το κάνετε αυτό με σχέδια κουζίνας σε σχήμα L για μικρές κουζίνες. Αυτές οι δημιουργικές ιδέες θα σας εμπνεύσουν με μια πλήρη σειρά σχεδίων κουζίνας και προσαρμοσμένες συμβουλές στυλ. Ενημερώστε μας ποια σχέδια σας εντυπωσίασαν περισσότερο και βοήθησαν να μετατραπεί το αγαπημένο σας μέρος από βαρετό σε glam!