25 πιο πρόσφατα σχέδια ντουλαπιών κουζίνας με εικόνες το 2021

Κάθε δωμάτιο σε ένα σπίτι παίζει σημαντικό ρόλο και έχει τον δικό του σκοπό. Η κουζίνα είναι το μέρος όπου μαγειρεύετε περισσότερο όταν δεν έχετε διάθεση για φαγητό. Είναι επίσης το μέρος όπου υπάρχουν πολλά ράφια για να αποθηκεύσετε προσεκτικά πολλά είδη πρώτης ανάγκης κουζίνας. Αλλά επειδή τα περισσότερα ράφια είναι ανοιχτά, είναι επιρρεπή στη συσσώρευση σκόνης. Τι κι αν σας λέγαμε υπάρχει ένας απλός και προσιτός τρόπος για να διευκολύνετε την κουζίνα σας με ντουλάπια ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας. Ναί! Αυτό το άρθρο σας παρέχει μια λίστα με τα καλύτερα σχέδια ντουλαπιών κουζίνας που μπορείτε να δείτε και να διακοσμήσετε με ένα φανταστικό φινίρισμα.

Τα καλύτερα σχέδια ντουλαπιών κουζίνας στην Ινδία:

Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με 25 απλά αλλά μοντέρνα σχέδια ντουλαπιών κουζίνας που μπορεί να σας κάνουν να κοιτάξετε την κουζίνα σας με νέο φως.

1. Σχέδια ντουλαπιών κουζίνας για μικρούς χώρους:

Σχέδια ντουλαπιών κουζίνας για μικρούς χώρους

Αν έχετε μικρό χώρο κουζίνας και όμως θέλετε να τον ομορφύνετε, τότε αυτό είναι ένα έξυπνο σχέδιο. Υπάρχει ήδη μια ενσωματωμένη σόμπα και πλυντήριο πιάτων, χωρίς περιθώρια προσθήκης ντουλαπιών στον κάτω όροφο. Υπάρχουν δύο δίθυρα ντουλάπια, το ένα μεγάλο και το άλλο περιλαμβάνει φούρνο. Τα ντουλάπια είναι μονόχρωμα αφού είναι πολύ λίγα.

2. Σχεδιασμός γυαλιού ντουλαπιών κουζίνας:

Ντουλάπι κουζίνας Γυάλινο σχέδιο

Πρόκειται για σχέδιο ντουλαπιού που καλύπτεται με ξύλινο κάλυμμα με υαλοβάμβακα στο κέντρο. Αυτό είναι ιδανικό για άτομα που χρησιμοποιούν ευαίσθητα ρούχα για την καθημερινή τους χρήση και πρέπει να δουν πού βρίσκονται. Υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι πάνω από τη σόμπα και στα πλάγια που μπορούν να αποθηκεύσουν μια μεγάλη ποικιλία από ευαίσθητα μαχαιροπίρουνα και πιατικά της κουζίνας σας.

3. Ντουλάπι κουζίνας Sunmica Design:

Ντουλάπι κουζίνας Sunmica Design

Το Sunmica, σε μια επικάλυψη τοποθετημένη στην επιφάνεια του ντουλαπιού σας, κάνει τα ντουλάπια σας να φαίνονται όμορφα. Αυτό το ξύλινο ντουλάπι έχει λαβές στην κορυφή με ασημί, άνοιγμα, το οποίο αποκαλύπτει έναν τεράστιο χώρο αποθήκευσης για όλα τα απαραίτητα της κουζίνας σας. Υπάρχουν επίσης λευκά ντουλάπια με ασημένιες λαβές στο πλάι.

4. Σχεδιασμός ντουλαπιών κουζινών αλουμινίου:

Σχέδια ντουλαπιών κουζινών αλουμινίου

Αυτός είναι ένας τύπος σχεδιασμού ντουλαπιών κουζίνας όπου χρησιμοποιείται αλουμίνιο αντί για ξύλο. Ομιχλώδες γυαλί στο κέντρο που υποστηρίζεται από χοντρά φύλλα αλουμινίου που έχουν λαβές από κάτω σε μορφή push and pull. Μπορείτε να αποθηκεύσετε οτιδήποτε σε αυτά τα ντουλάπια, από γυάλινα σκεύη, σκεύη έως παντοπωλεία. Δεδομένου ότι το ποτήρι είναι λίγο ομιχλώδες, μόνο εσείς γνωρίζετε τι υπάρχει μέσα και κανείς άλλος δεν μπορεί να δει το εσωτερικό των ντουλαπιών σας.

5. Σχεδιασμός ντουλαπιών κουζίνας σε σχήμα L:

Σχέδια ντουλαπιών κουζίνας σε σχήμα L

Αυτή είναι μια τέλεια επιλογή για κουζίνες με σχήμα L. Αυτά τα ντουλάπια έχουν γυαλιστερό φινίρισμα από ξύλο που έρχεται σε συνδυασμό καφέ και λευκού. Υπάρχουν ντουλάπια κάτω από την μαρμάρινη πλατφόρμα που έχουν λαβές στο επάνω μέρος και είναι τύπου push and pull. Υπάρχουν ντουλάπια σε προσιτό μήκος πάνω με διάφανο γυαλί για την αποθήκευση λεπτών. Αυτή η κουζίνα έχει επίσης ντουλάπια στο επάνω μέρος για να αποθηκεύσετε πράγματα που δεν χρησιμοποιούνται στην κουζίνα σας, αλλά θέλετε να εξοικονομήσετε.

6. Σχέδια ντουλαπιών PVC για κουζίνα:

Σχέδια ντουλαπιών PVC για κουζίνα

Το PVC είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται άφθονα στις μέρες μας σε ντουλάπια και πόρτες για την αντοχή του. Αυτή η ολόλευκη κουζίνα έχει ντουλάπια πάνω και κάτω από PVC. Τα κάτω ντουλάπια είναι απλά και έχουν κυκλικές λαβές για να τα ανοιγοκλείνουν. Τα επάνω ντουλάπια έχουν εξωτερικό κάλυμμα με υλικό PVC και έχουν γυαλί στο κέντρο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσετε τις αγαπημένες σας κούπες ή ποτήρια κρασιού.

7. Ντουλάπια κουζίνας χωρίς χειρολαβές:

Ντουλάπια κουζίνας χωρίς χειρολαβές

Οι κουζίνες χωρίς χειρολαβή γίνονται μόδα αυτές τις μέρες αφού παρέχουν μια ομαλή μετάβαση από την τραπεζαρία στην κουζίνα. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά μιας κουζίνας χωρίς χειρολαβές είναι ότι υπάρχει μια ράγα ενσωματωμένη συνεχώς στο ντουλάπι, καθιστώντας σας ευκολότερο να τις ανοίξετε από κάτω. Αυτή είναι μια ολόλευκη κουζίνα με γυαλιστερά ντουλάπια για να αποθηκεύσετε τα κομψά είδη πρώτης ανάγκης της κουζίνας σας. Υπάρχουν ντουλάπια στο πάνω και κάτω μέρος για αποθήκευση.

8. Ντουλάπια κουζίνας κατά παραγγελία:

Ντουλάπια κουζίνας κατά παραγγελία

Τα ντουλάπια κουζίνας κατά παραγγελία είναι αυτά που προσαρμόζονται και κατασκευάζονται με σειρά ώστε το ντουλάπι να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις σας. Αυτό το ντουλάπι έχει μια συγκεκριμένη θέση για ποτά, σνακ, ψωμί, μπισκότα και φρούτα και λαχανικά επίσης. Ολόκληρο το ντουλάπι είναι κατασκευασμένο από ξύλο και έχει εσωτερικά τμήματα που ταιριάζουν ιδανικά στις ανάγκες σας.

9. Σχέδιο ντουλαπιών λευκής και μαύρης κουζίνας:

Λευκά και μαύρα σχέδια ντουλαπιών κουζίνας

Αυτός είναι ένας θεματικός σχεδιασμός κουζίνας, ειδικά για άτομα που τους αρέσει το μαύρο και το άσπρο χρώμα. Τα επάνω ντουλάπια και μέρος των κάτω ντουλαπιών είναι κατασκευασμένα από μαύρο ξύλο με ασημένιες λαβές για να τα ανοίγουν και να κλείνουν άνετα. Τα λευκά ντουλάπια βρίσκονται κυρίως σε ένα μέρος όπου υπάρχουν μια σόμπα και ένας νεροχύτης με ροή νερού. Υπάρχει επίσης μια ασημένια ράβδος ακριβώς κάτω από τα επάνω ντουλάπια που σας διευκολύνει να τοποθετήσετε τα φλιτζάνια και τις σπάτουλες σας.

10. Πολύχρωμα σχέδια ντουλαπιών κουζίνας:

Σχέδια χρώματος ντουλαπιών κουζίνας

Είναι η κουζίνα σας και η επιλογή χρώματος θα είναι επίσης δική σας, εδώ είναι μια γραφική επιλογή όπου η αποθήκευση είναι ελάχιστη και καλύπτεται με έντονα χρώματα. Υπάρχει μια ξεχωριστή πλατφόρμα που έχει μια τοποθετημένη βρύση, και λίγο χώρο για κοπή και το αντίθετο άκρο έχει μια ενσωματωμένη σόμπα με ντουλάπια αποθήκευσης πάνω από την οποία μπορείτε να ανοίξετε από τα πλάγια.

11. Παραδοσιακός σχεδιασμός ντουλαπιών κουζίνας:

Παραδοσιακό σχέδιο ντουλαπιών κουζίνας

Εάν θέλετε μια συμβατική πινελιά στην κουζίνα σας, τότε αυτά τα ντουλάπια από ξύλο ξυλείας δίνουν στην κουζίνα σας την τόσο απαραίτητη αίσθηση αίσθησης. Υπάρχουν ντουλάπια όλων των μεγεθών για την αποθήκευση σκευών, παντοπωλείων. Υπάρχει επίσης χώρος αποθήκευσης για την αποθήκευση γυάλινων πιατικών και υπάρχουν γυάλινες πόρτες για να τα βλέπετε. Υπάρχει μια κρεμάστρα στο κέντρο, που σας δίνει γάντζους για να τοποθετήσετε πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

12. Μοντέρνα σχέδια ντουλαπιών κουζίνας:

Μοντέρνα σχέδια ντουλαπιών κουζίνας

Τα μοντέρνα ντουλάπια αλλάζουν εντελώς την κουζίνα σας. Η ξυλεία είναι ανοιχτόχρωμη, ταιριάζει με το θέμα της κουζίνας. Ντουλάπια που καλύπτουν την κάτω περιοχή του χώρου της κουζίνας για αποθήκευση σκευών και το κεντρικό τμήμα παραμένει έξω για φούρνο. Τα ράφια της πάνω περιοχής είναι μακριά με ένα άνοιγμα στο κάτω μέρος και η θέση αφήνεται στο κέντρο για μια καμινάδα. Υπάρχει ένα μακρύ λεπτό ντουλάπι για την αποθήκευση υαλικών.

13. Σύγχρονος σχεδιασμός ντουλαπιών κουζίνας:

Σύγχρονος σχεδιασμός ντουλαπιών κουζίνας

Πρόκειται για ένα μοντέρνο ντουλάπι σε σχήμα U που θεωρείται ως η κύρια επιλογή για μια κουζίνα που συνδέεται με τον χώρο διαβίωσης. Τα ντουλάπια είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικές ίνες, ασπρόμαυρο ατσάλι χερσονήσου. Η μία πλευρά του τοίχου έχει ντουλάπια για την αποθήκευση ειδών παντοπωλείου και σκεύη με ανοιχτό χώρο τραπεζιού για εργασία στην κουζίνα. Μια άλλη πλευρά του τοίχου έχει περισσότερο χώρο αποθήκευσης με μια θέση που μένει έξω για αέριο και φούρνο.

14. Σχεδιασμός ντουλαπιών βικτοριανής κουζίνας:

Σχεδιασμός ντουλαπιών βικτοριανής κουζίνας

Αν σας αρέσουν τα παραδοσιακά σχέδια για το σπίτι σας, τότε αυτά τα ντουλάπια βικτοριανού στιλ θα πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή. Αυτά είναι κατασκευασμένα από σκούρο καφέ ξύλινο υλικό και τοποθετούνται εδώ και εκεί στην κορυφή για αποθήκευση. Υπάρχουν ντουλάπια μαζί με την πλατφόρμα της κουζίνας με λίγο χώρο για φούρνο και σόμπα.

15. Πολυτελή σχέδια ντουλαπιών κουζίνας:

Πολυτελή σχέδια ντουλαπιών κουζίνας

Εάν είναι πολυτέλεια που θέλετε στην κουζίνα σας, τότε τα ντουλάπια από μαλακό λευκό ξύλο με μαρμάρινο φινίρισμα είναι αυτά που δεν μπορείτε να αγνοήσετε. Υπάρχουν δύο πλατφόρμες, η μία όπου υπάρχει σόμπα και έχει ντουλάπια στο κάτω άκρο χωρίς σχέδιο λευκού χρώματος. Η δεύτερη πλατφόρμα είναι όπου μπορείτε να κόψετε λαχανικά ή να το χρησιμοποιήσετε ως τραπέζι φαγητού, ενώ διαθέτει και αποθηκευτικό χώρο για τα πόδια των ντουλαπιών. Ο επάνω χώρος της κουζίνας έχει ντουλάπια με παρόμοια σχεδίαση καμινάδα και λίγο χώρο για φούρνο. Τα μοντέλα έχουν μια πλούσια πινελιά.

16. Σχεδιασμός αριστοκρατικού ντουλαπιού κουζίνας:

Αριστοκρατικό ντουλάπι κουζίνας

Αυτός είναι ο σχεδιασμός ενός ντουλαπιού για μια μικρή κουζίνα όπου όλος ο αποθηκευτικός χώρος είναι μόνο στη μία πλευρά και περιλαμβάνει επίσης τραπεζαρία. Όλα τα ντουλάπια είναι λευκά και έχουν χρυσές λαβές σε αντίθεση με το λευκό. Μερικά από τα ράφια είναι διαφανή με γυαλί που εμφανίζει τις όμορφες κούπες καφέ σας. Έχουν επίσης ένα λεπτό ξύλινο φινίρισμα με υφή στρωμάτων που γίνεται παντού γύρω από τα ντουλάπια.

17. Σχεδιασμός μίνι ντουλαπιών κουζίνας:

Σχεδιασμός ντουλαπιών μίνι κουζίνας

Αυτό είναι ένα στυλ ντουλαπιών κουζίνας ιδανικό για άτομα που ζουν σε στούντιο διαμερίσματα που δεν έχουν χώρο για να διαθέσουν. Εάν είστε εργένης που σας αρέσει να κρατάτε τα πάντα οργανωμένα, τότε προχωρήστε! Όλα τα περιεχόμενα της κουζίνας σας καλύπτονται στο ντουλάπι με τα ράφια μπροστά, με ένα μέρος για να τοποθετήσετε τα σκεύη σας στο επάνω μέρος και μια κρεμάστρα για να τοποθετήσετε τα κουτάλια, τις σπάτουλες σας κ.λπ., Διαθέτει επίσης μεγάλο χώρο για το φούρνο σας και το τραπέζι έχει σόμπα στη δεξιά πλευρά και νεροχύτη στα αριστερά.

18. Σχέδιο ντουλαπιών κινεζικής κουζίνας:

Σχέδιο ντουλαπιών κινεζικής κουζίνας

Εάν έχετε κουζίνα και τραπεζαρία συνδυασμένα ως ένα με κοινόχρηστο χώρο κουζίνας, τότε το κινέζικο σχέδιο για το ντουλάπι σας είναι αυτό που μπορείτε να επιλέξετε. Τα ντουλάπια προς τα κάτω είναι κατασκευασμένα από ξύλο με ενδιάμεσο χώρο για φούρνο μικροκυμάτων και το επάνω μέρος έχει λευκό μαρμάρινο φινίρισμα. Τα ντουλάπια προς τα πάνω έχουν διπλό εξάρτημα που συνδυάζεται με διαφανείς γυάλινες πόρτες και πόρτες από ίνες. Υπάρχουν κρεμάστρες για να κρεμάσετε τα απαραίτητα.

19. Σχέδια ντουλαπιών ιταλικής κουζίνας:

Σχέδια ντουλαπιών ιταλικής κουζίνας

Τα ιταλικά ντουλάπια είναι ιδανικά για μια κουζίνα που έχει καλοφτιαγμένους τοίχους. Τα ντουλάπια έχουν πιο λαμπερή πινελιά, κάνοντάς τα να φαίνονται λαμπρά και ελκυστικά. Η πλατφόρμα διαθέτει προσαρτημένο ψυγείο και φούρνο μικροκυμάτων. Μπορείτε να ανοίξετε το ντουλάπι με τη βοήθεια μιας επιλογής εξαγωγής που παρέχεται στο επάνω μέρος του ντουλαπιού. Σε αντίθεση με άλλα ντουλάπια, αυτό έχει γυαλιστερό ροζ ροζ χρώμα.

20. Ρυθμιζόμενο σχέδιο ντουλαπιών κουζίνας:

Ρυθμιζόμενο σχέδιο ντουλαπιών κουζίνας

Αυτό είναι ένα σχέδιο κουζίνας που έχει εξωτερικά καλύμματα από ξύλο αλλά έχει ρυθμιζόμενο μέταλλο στο εσωτερικό του με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει χώρο για να αποθηκεύει τα σκεύη των αντικειμένων που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά. Αυτό σας βοηθά να εξοικονομήσετε περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χώρο. Αυτό είναι το καλύτερο κατάλληλο για άτομα που έχουν πολλά πράγματα στην κουζίνα τους αλλά λιγότερο χώρο για να το αποθηκεύσουν. Απορροφώντας αυτόν τον τύπο σχεδίου, μπορείτε να αποθηκεύσετε διπλά αντικείμενα στην ίδια περιοχή.

21. Απλή σχεδίαση ντουλαπιών κουζινών ραφιών:

Απλό σχέδιο ντουλαπιών κουζινών ραφιών

Αντί για ντουλάπι κουζίνας, αυτό είναι ένα αρθρωτό σχέδιο ντουλαπιού που σας βοηθά να αποθηκεύσετε μεγάλο αριθμό ειδών παντοπωλείου σε μια μικρή περιοχή. Ο εξωτερικός χώρος είναι κατασκευασμένος από σκούρο ξύλο και η εσωτερική περιοχή έχει σχέδιο από χάλυβα που προσαρμόζεται κατάλληλα όταν η πόρτα είναι κλειστή. Τα διαμερίσματα που παρέχονται έχουν αρκετό χώρο για να τοποθετήσετε προσεκτικά τα απαραίτητα.

22. Σχέδιο ντουλαπιών κουζίνας ανοιχτού ραφιού:

Σχέδιο ντουλαπιών κουζίνας ανοιχτού ραφιού

Αυτή είναι μια τέλεια επιλογή για άτομα που έχουν λιγότερα πράγματα στην κουζίνα τους και επομένως δεν χρειάζονται πολύ χώρο για να τα αποθηκεύσουν. Τα ανοιχτά ράφια σε αυτές τις κουζίνες είναι κατάλληλα για να τοποθετήσουν τα σκεύη που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Τα ντουλάπια στην κάτω περιοχή έχουν χοντρές ξύλινες πόρτες με μεταλλικά χερούλια με πέτρινη πλατφόρμα για να τοποθετήσετε μερικά ακόμη απαραίτητα για την κουζίνα.

23. Σχεδιασμός ντουλαπιών κουζινών με ράφι κρασιού:

Σχέδιο ντουλαπιών κουζινών ραφιών κρασιού

Αυτό είναι ένα δελεαστικό σχέδιο που χρησιμοποιείται σωστά για την αποθήκευση κρασιών. Εάν είστε μανιώδης συλλέκτης και οινοπότης, τότε έχετε επίσης ενδιαφέρον να τα σώσετε σωστά. Ένας φούρνος τοποθετείται στο κέντρο του ανοιχτού και κλειστού ντουλαπιού. Τα ντουλάπια διασταύρωσης χρησιμοποιούνται γενικά για την αποθήκευση αγγείων και μπουκαλιών κρασιού.

24. Σχέδια ντουλαπιών κουζίνας αυλής:

Σχέδια ντουλαπιών κουζίνας στην αυλή

Εάν έχετε έναν κήπο όπου καλλιεργείτε φρέσκα λαχανικά, τότε αυτός ο τύπος κουζίνας και τα ντουλάπια είναι τέλεια. Με πράσινο τριγύρω, το μαγείρεμα θα είναι πολύ πιο διασκεδαστικό! Με μια πέτρινη πλατφόρμα, υπάρχουν ντουλάπια από ανοξείδωτο ατσάλι που έχουν λαβές στο επάνω μέρος για να κατεβάζουν τα ντουλάπια. Λειτουργεί τέλεια για κήπο ή αυλή κουζίνας.

25. Σχέδια ντουλαπιών εξαγωνικής κουζίνας:

Εξαγωνικό ντουλάπι κουζίνας

Αυτός είναι ένας τύπος κουζίνας σε σχήμα εξάγωνου με μάρμαρο. Υπάρχουν δύο τμήματα της πλατφόρμας, το ένα είναι η σόμπα και το άλλο χρησιμεύει ως χώρος τραπεζαρίας. Τα ντουλάπια είναι εκεί μαζί με το σχήμα του εξάγωνου που σας βοηθά να αποθηκεύετε πράγματα και το εξωτερικό κάλυμμα είναι κατασκευασμένο από ξύλο και ανάγλυφο μοτίβο.

Κάθε μέρος του σπιτιού σας χρειάζεται την ιδιαίτερη πινελιά σας για να το ομορφύνετε, με την κουζίνα να είναι ένα από αυτά. Πολλοί από εμάς ξεχνάμε την κουζίνα μόνο εστιάζοντας στο σαλόνι και τα υπνοδωμάτια. Αλλά το να έχεις μια όμορφη και υγιή κουζίνα είναι επίσης απαραίτητο. Με τη λίστα με τα 25 κορυφαία σχέδια ντουλαπιών κουζίνας, επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στο σπίτι σας και ξεκινήστε να εργάζεστε!