15 πιο πρόσφατα σαμπουάν χωρίς θειικό άλας διαθέσιμα το 2021

Τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα δημιουργούν θύελλα στη βιομηχανία περιποίησης μαλλιών! Σήμερα, μπορείτε να περπατήσετε στο διάδρομο οποιουδήποτε σούπερ μάρκετ ή να περιηγηθείτε σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να βρείτε ετικέτες που γράφουν “Μηδενικά θειικά άλατα” στα μπουκάλια. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτά τα προϊόντα είναι καλύτερα για τα μαλλιά σας, σε σύγκριση με το κανονικό σαμπουάν.

Τι είναι όμως τα θειικά άλατα και είναι πραγματικά κακά για εσάς; Αυτά τα σαμπουάν λειτουργούν καλά για να καθαρίσουν τα μαλλιά σας; Πριν αυτοκτονήσετε με αυτές τις ερωτήσεις, σας συνιστούμε να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα σαμπουάν χωρίς SLS, μαζί με 15 καλύτερες μάρκες στην αγορά!

Τι είναι το θειικό σαμπουάν?

Τα σαμπουάν, τα σαπούνια και άλλα απορρυπαντικά περιέχουν χημικές ουσίες που ονομάζονται θειικά άλατα. Αυτοί οι παράγοντες δημιουργούν μια παχιά φόρμουλα και επιτρέπουν επίσης τον αφρισμό ή τον αφρισμό για βαθύ καθαρισμό. Ειδικά στα σαμπουάν, χρησιμοποιούνται δύο τύποι θειικών – Λαυρυλοθειικό νάτριο (SLS) και Sodium Laureth Sulphate (SLES). Περισσότερο από το 95% των σημερινών σαμπουάν τα χρησιμοποιούσαν ως βασικά συστατικά στη φόρμουλα.

Σε ένα σαμπουάν χωρίς θειικό άλας, αυτοί οι παράγοντες δεν χρησιμοποιούνται και αντικαθίστανται από κάποιες άλλες χημικές ουσίες για να δημιουργήσουν την ίδια δράση γαλακτωματοποίησης. Μπορεί να μην αφρίζουν όσο ένα κανονικό σαμπουάν, αλλά η καθαριστική τους ικανότητα παραμένει ανεπηρέαστη.

Γιατί να επιλέξετε ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα?

Τα θειικά του σαμπουάν είναι παράγοντες βαθύ καθαρισμού, τα οποία μπορούν να απομακρύνουν τα αιθέρια έλαια και την υγρασία από τα υγιή μαλλιά. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος πίσω από τα ξηρά και φριζαρισμένα μαλλιά σας. Επίσης, το SLS συνδέεται με ορισμένες παρενέργειες όπως τοξικότητα στο σώμα, αλλεργικές αντιδράσεις στα μάτια και το δέρμα. Αν αντιμετωπίζετε συνεχώς αυτά τα θέματα ενώ πλένετε τα μαλλιά σας, ο ένοχος θα μπορούσε να είναι το σαμπουάν σας.

Η μετάβαση σε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα μπορεί να σας δώσει ένα υγιές και καθαρό τριχωτό της κεφαλής, χωρίς να αφαιρέσετε τα φυσικά έλαια. Είναι επίσης ασφαλές για χρώματα και χημικά μαλλιά.

15 καλύτερα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα:

Ελέγξτε αυτά τα τελευταία σαμπουάν Zero sulfate που διατίθενται στα περισσότερα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα. Αν και η τιμή τους είναι σε υψηλότερη πλευρά, τα οφέλη που παίρνετε αξίζουν κάθε δεκάρα. Ας δούμε λεπτομερώς καθένα από αυτά τα 15 προϊόντα και να μάθουμε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, καθώς και τις μέσες αξιολογήσεις χρηστών.

1. Aveeno Pure Renewal Shampoo:

Σαμπουάν Aveeno Pure Renewal Sulphate Free

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Amazon.com, Amazon.in

Το σαμπουάν Aveeno Pure Renewal έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει σε βάθος τα μαλλιά σας, χωρίς να τα στεγνώνει. Η απαλή φόρμουλα περιέχει καθαριστικούς παράγοντες που προέρχονται από τη φύση, όπως εκχυλίσματα φυκιών για να καθαρίσει τα υπολείμματα και τις ακαθαρσίες. Με μηδενικά θειικά άλατα, αυτό το προϊόν μπορεί να εξισορροπήσει τα επίπεδα υγρασίας στα ωοθυλάκια σας και να το επαναφέρει στη ζωή.

Βασικά συστατικά: Νερό, ισθιονικό νάτριο κοκυλίου, κοκαμιδοπροπυλο βεταΐνη, σαρκοσινικό λαμοϋλικό αμμώνιο, συμπολυμερές ακρυλικών αλάτων, κοκαμίδιο ΜΕΑ, διμεθικόνη, υδρολυμένο νάτριο άμυλο πατατών δωδεκενυλοηλεκτρικό κ.λπ..,

Πλεονεκτήματα:

 • Πολύ απαλή φόρμουλα.
 • Ασφαλές για βαμμένα μαλλιά.
 • Μαλακώνει τα μαλλιά.
 • Δεν στεγνώνει το τριχωτό της κεφαλής μας.
 • Αφαιρεί το περιττό λάδι και λίπος με ένα μόνο πλύσιμο.

Μειονεκτήματα:

 • Πολύ ακριβό.
 • Διατίθεται μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα.

Εκτίμηση: 4.1/5

2. Giovanni Smooth As Silk Deep Moisture Shampoo:

Giovanni Smooth As Silk Deep Moisture Shampoo

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Amazon.com, Amazon.in

Αυτή η επαναστατική φόρμουλα είναι κατασκευασμένη χωρίς θειικά άλατα, parabens, ορυκτέλαιο και άλλες επικίνδυνες χημικές ουσίες. Διαθέτει φινίρισμα που μοιάζει με μαργαριτάρι και μπορεί να αφρίσει καλά για να σας δώσει ένα τρίξιμο καθαρό τρίχωμα. Ακόμα και εξαιρετικά ξηρά και χημικά επεξεργασμένα μαλλιά μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το σαμπουάν. Φτιαγμένο με φυσικά συστατικά όπως μήλο, δεντρολίβανο και άλλα εκχυλίσματα, το προϊόν μπορεί να θρέψει τα μαλλιά σας και να τα κάνει μεταξένια απαλά.

Βασικά συστατικά: Apple Fruit Extract, Aloe Vera Leaf Juice, Chamomilla Extract, Valencia Orange Extract, Extreme Grapefruit, Lemongrass Extract, Echinacea Purpurea Extract, Ginkgo Biloba Extract, Soybean Seed Extract, Lavender Extract, Rosemary Leaf Extract, Extra Εκχύλισμα.

Πλεονεκτήματα:

 • 94% πιστοποιημένα βιολογικά συστατικά στο σαμπουάν.
 • Χωρίς επιβλαβή συστατικά όπως φορμαλδεhyδη, τρικλοζάνη κλπ.,
 • Δεν έχει δοκιμαστεί σε ζώα.
 • Ασφαλές για όλους τους τύπους μαλλιών.

Μειονεκτήματα:

 • Δεν αφρίζει καλά. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολλά προϊόντα για ένα πλύσιμο.
 • Μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά και να σας χαρίσει μια φριζαρισμένη χαίτη.
 • Χρειάζεται επανορθωτικό μαλακτικό.
 • Ακριβό και δεν διατίθεται σε όλα τα καταστήματα.

Ακροαματικότητα: 3.3/5

3. Kinky Curly Come Clean Natural Moisturizing Shampoo:

Kinky Curly Come Clean Φυσικό ενυδατικό σαμπουάν

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Amazon.com, Amazon.in

Εάν έχετε τη συνήθεια να χρησιμοποιείτε σαμπουάν για καθημερινό πλύσιμο μαλλιών, τότε πρέπει να στραφείτε σε κάτι τόσο απαλό όσο αυτό το προϊόν. Το σαμπουάν χωρίς θειικά Kinky Curly Come Clean έχει σχεδιαστεί για καθημερινή χρήση και είναι μια πολύ ήπια σύνθεση. Περιέχει εκχυλίσματα πορτοκαλιού μανταρινιού για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση στο τριχωτό της κεφαλής σας, μαζί με το Sea Kelpt που μπορεί να εξισορροπήσει τα επίπεδα ενυδάτωσης στα σκέλη σας.

Βασικά συστατικά: Καθαρισμένο νερό, οργανικά φρούτα πορτοκαλιού μανταρινιού, βιολογικό άνθος κατιφές, οργανικός λευκός φλοιός ιτιάς, οργανικός φύλλος θαλάσσης, c14-16 ολεφίνη, σουλφονική και κοκαμιδοπροπυλο βεταΐνη (προερχόμενη από καρύδα), φυτικό οξύ, κιτρικό οξύ, θαλασσινό αλάτι, φαινοξυαιθανόλη, φυσικό άρωμα.

Πλεονεκτήματα:

 • Πολύ ήπια φόρμουλα.
 • Αφαιρεί καλά τις ακαθαρσίες του τριχωτού της κεφαλής.
 • Δεν στεγνώνει τα μαλλιά.
 • Ασφαλές για όλους τους τύπους μαλλιών.

Μειονεκτήματα:

 • Πολύ ακριβό.
 • Εάν έχετε ξηρά ή φριζαρισμένα μαλλιά, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό για να αποφύγετε περαιτέρω ζημιά.

Εκτίμηση: 4,5/5

4. Σαμπουάν περιποίησης L’Oreal Paris Xtenso Lr Sulfate:

Σαμπουάν περιποίησης L'Oreal Paris Xtenso Lr Sulfate

Αυτό το απαλό σαμπουάν χωρίς θειικά μπορεί να επιδιορθώσει και να αναζωογονήσει τα χαλασμένα μαλλιά και τα χημικά επεξεργασμένα μαλλιά. Ο τύπος είναι απαλλαγμένος από επιβλαβή θειικά άλατα, parabens και άλλους επικίνδυνους παράγοντες. Είναι επίσης εμπλουτισμένο με την καλοσύνη της Ασταξανθίνης, του Κεράβις, της Κεραμίδης και της Αργινίνης για να δυναμώνει και να θρέφει τα μαλλιά σας. Η τεχνολογία Xtenso μπορεί να αποκαταστήσει την ελαστικότητα των λεπτών μαλλιών σας και να τα κάνει ζωντανά.

Βασικά Συστατικά: Κερατίνη – Επισκευή Asta Care.

Πλεονεκτήματα:

 • Κολλάει καλά στα μαλλιά σας.
 • Προσθέτει λάμψη.
 • Ελέγχει το φριζάρισμα σε ένα βαθμό.
 • Λειτουργεί επίσης για περιποιημένα μαλλιά.

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να μην ταιριάζει σε πολύ ξηρούς τύπους μαλλιών.
 • Ακριβό προϊόν.
 • Όχι για καθημερινή χρήση.

Εκτίμηση: 3.6/5

5. Organix Nourishing Coconut Milk Shampoo:

Organix Nourishing Coconut Milk Sulphate Free Shampoo

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Amazon.com, Amazon.in

Περιποιηθείτε τις κλειδαριές σας με αυτό το καταπληκτικό σαμπουάν γάλακτος καρύδας από την Ogx. Η πολυτελής φόρμουλα περιέχει ένα εκπληκτικό μείγμα γάλακτος καρύδας με εξαιρετικά χτυπημένο αυγό και λάδι καρύδας για να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας και να προσθέσετε φωτεινότητα. Μαζί με ένα καθαρό τριχωτό της κεφαλής, μπορείτε επίσης να χαθείτε στο παραδεισένιο τροπικό άρωμα.

Βασικά συστατικά: Εκχυλίσματα γάλακτος καρύδας, λάδι καρύδας, πρωτεΐνες ασπράδι αυγού.

Πλεονεκτήματα:

 • Χαλαρωτικό άρωμα.
 • Θρέφει τα μαλλιά σας και τα κάνει εύχρηστα.
 • Καθαρίζει καλά το τριχωτό της κεφαλής σας.
 • Δεν στεγνώνει τα μαλλιά.

Μειονεκτήματα:

 • Η κοινή ετυμηγορία είναι ότι η ινδική γκάμα σαμπουάν OGX δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο τα παγκόσμια προϊόντα OGX.

Εκτίμηση: 4/5

6. The Body Shop Rainforest Shine Shampoo:

Σαμπουάν The Body Shop Rainforest Shine

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Amazon.com

Αυτό το δημοφιλές σαμπουάν από το κατάστημα Body δεν περιέχει θειικά άλατα, σιλικόνες, parabens και τεχνητές χρωστικές. Περιέχει ένα ακαταμάχητο μείγμα από αλόη βέρα και οργανικό ζαχαροκάλαμο για να αφήσετε τα μαλλιά σας καθαρά και φρέσκα. Η φόρμουλα είναι απαλή και ταιριάζει σε κανονικά έως ξηρά μαλλιά. Με ένα μόνο πλύσιμο, μπορείτε να παρατηρήσετε μια φυσική λάμψη στη χαίτη σας, χάρη στα λάδια Precaxi και Cameline.

Βασικά συστατικά: Pracaxi Oil, Caméline Seed Oil and Community Trade Olive Oil, Sugar, and Aloe Vera.

Πλεονεκτήματα:

 • Περιέχει κοινοτικό εμπόριο και οργανικά συστατικά.
 • Χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες.
 • Απαλό για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.
 • Υπέροχη μυρωδιά που διαρκεί πολύ.

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να μην είναι το ιδανικό σαμπουάν για πολύ ξηρά και φριζαρισμένα μαλλιά.
 • Ακριβό προϊόν.

Εκτίμηση: 3,5/5

7. Σαμπουάν μαλλιών Mamaearth Happy Heads Natural Protein Hair:

Σαμπουάν μαλλιών Mamaearth Happy Heads Natural Protein Hair

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Amazon.com, Amazon.in

Το σαμπουάν Mama Earth’s Happy Heads είναι εμπλουτισμένο με τη δύναμη των φυσικών συστατικών. Περιέχει βιοτίνη, Amla, Bhringraj και άλλα συστατικά για να ενισχύσετε τους άξονές σας και να αυξήσετε την ελαστικότητά τους. Η φόρμουλα είναι απαλλαγμένη από Parabens, SLS, βαφές και τεχνητό άρωμα. Το σαμπουάν είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών και δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.

Βασικά συστατικά: Λάδι λάιμ, σορβικό κάλιο, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α, λινολεϊκό οξύ, βιοτίνη, εκχύλισμα καστανιάς, εκχύλισμα φύλλου ελιάς, γαλακτικό οξύ, εκχύλισμα σκόνης φρούτων Amla, εκχύλισμα σκόνης Bhringraj.

Πλεονεκτήματα:

 • Χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παιδιά άνω των 6 ετών.
 • Πολύ απαλό σαμπουάν και δεν βλάπτει τα μαλλιά σας.
 • Προσιτή τιμή.

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να επιδεινώσει τα ξηρά μαλλιά, εάν δεν χρησιμοποιείτε μαλακτικό.
 • Το ακροφύσιο δεν διανέμει τη σωστή ποσότητα σαμπουάν.

Εκτίμηση: 3,5/5

8. WOW Ξύδι μηλίτη μήλου χωρίς parabens & Θειικό σαμπουάν:

WOW Ξύδι Μηλίτη Μη Parabens & amp; Θειικό σαμπουάν

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Amazon.com, Amazon.in

Τα σαμπουάν WoW είναι ένα από τα προϊόντα με τις υψηλότερες πωλήσεις στη γκάμα χωρίς θειικά άλατα. Αυτό το πρωτότυπο σαμπουάν μηλόξυδου προάγει ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής και όμορφα μαλλιά. Η φόρμουλα λειτουργεί επίσης για πιτυρίδα, φαγούρα και νιφάδες. Ξεμπερδεύει απαλά τα μαλλιά σας και σφραγίζει ανοίγοντας ρωγμές και σχισμένα άκρα. Η φόρμουλα τροφοδοτείται επίσης με αναστολείς DTH για την πρόληψη της τριχόπτωσης και πιθανής φαλάκρας λόγω DTH.

Βασικά συστατικά: Ακατέργαστο μηλόξυδο, γλυκό αμυγδαλέλαιο, έλαιο αργκάν.

Πλεονεκτήματα:

 • Κάνει τα μαλλιά εμφανώς φωτεινά.
 • Αφαιρεί το υπερβολικό λίπος και τις συσσωρεύσεις προϊόντων στο τριχωτό της κεφαλής.
 • Ελαφριά φόρμουλα.
 • Αφήνει τα μαλλιά σας να μυρίζουν φρέσκα και καθαρά.
 • Δίνει προσωρινή ανακούφιση από την πιτυρίδα.
 • Σχέση ποιότητας και τιμής.

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να μην λειτουργεί καλά για πολύ ξηρά και φριζαρισμένα μαλλιά.
 • Διατίθεται μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα.

Εκτίμηση: 3.7/5

9. SoulTree Triphala Αναζωογονητικό Σαμπουάν με Henna και Shikakai:

SoulTree Triphala Αναζωογονητικό Σαμπουάν με Henna και Shikakai

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Amazon.com, Amazon.in

Το Soul Tree είναι ένα άλλο οικολογικό brand που προμηθεύεται όλα τα συστατικά του από τοπικές βιολογικές εκμεταλλεύσεις. Το σαμπουάν Triphala Revitalizing είναι εμπλουτισμένο με την καλοσύνη του Triphala – Amla, Bibhitaki και Haritaki που θρέφουν το τριχωτό της κεφαλής σας και τονώνουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Περιέχει επίσης Henna για κλιματισμό και Shikakai για αποτελεσματικό καθαρισμό. Αυτό το εκπληκτικό μείγμα αγιουρβεδικού μπορεί να επιβραδύνει το πρόωρο γκριζάρισμα και την τριχόπτωση. Είναι κατάλληλο για κανονικά έως λιπαρά μαλλιά και είναι απαλλαγμένο από ορυκτέλαια, πετρέλαιο, σιλικόνες, μόλυβδο, parabens κ..,

Βασικά συστατικά: Amla, Triphala, Henna και Shikakai.

Πλεονεκτήματα:

 • Χωρίς σκληρές χημικές ουσίες που βλάπτουν τα μαλλιά.
 • Μια μικρή ποσότητα προϊόντος είναι αρκετή.
 • Προσθέστε ζωντάνια στα μαλλιά σας.
 • Ελέγχει την πτώση των μαλλιών σε κάποιο βαθμό.

Μειονεκτήματα:

 • Εάν έχετε κανονικά ή ξηρά μαλλιά, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό.
 • Δεν αφρίζει καλά.
 • Ακριβό σε σύγκριση με άλλα προϊόντα αυτής της κατηγορίας.

Εκτίμηση: 4.1/5

10. Khadi Natural Aloe vera and Neem Herbal Cleanser:

Khadi Natural Aloevera and Neem Herbal Cleanser

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Amazon.in

Αυτό το καθαριστικό μαλλιών Aloe vera και Neem από το Khadi έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της πιτυρίδας και του κνησμού του τριχωτού της κεφαλής. Μαζί με το καθάρισμα ανεπιθύμητων σωματιδίων στα μαλλιά, ενυδατώνει επίσης τα νήματα από μέσα. Το σαμπουάν είναι απαλλαγμένο από SLS και parabens για να σας προσφέρει μια ασφαλή εμπειρία πλυσίματος μαλλιών. Λειτουργεί για όλους τους τύπους μαλλιών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες.

Βασικά συστατικά: Neem, Αλόη βέρα.

Πλεονεκτήματα:

 • Χωρίς θειικά άλατα και Parabens.
 • Κολλάει καλά.
 • Ιδανικό για λιπαρό και λιπαρό τριχωτό της κεφαλής.

Μειονεκτήματα:

 • Δεν έχει πλήρη λίστα συστατικών.
 • Μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά.
 • Λειτουργεί μόνο για ορατές νιφάδες.

Εκτίμηση: 3.6/5

11. Himalaya Herbals Protein Shampoo – Απαλή καθημερινή φροντίδα:

Himalaya Herbals Protein Shampoo - Απαλή καθημερινή φροντίδα

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Amazon.com, Amazon.in

Αυτό το απαλό σαμπουάν από τα Ιμαλάια είναι απαλλαγμένο από θειικά άλατα και άλλες σκληρές χημικές ουσίες που βλάπτουν τα μαλλιά σας. Περιέχει αφριστικά, προερχόμενα από φυσικές πηγές που καθαρίζουν απαλά το τριχωτό της κεφαλής σας χωρίς να αφαιρούν τα αιθέρια έλαια. Είναι εμπλουτισμένο με πρωτεΐνες από ρεβίθι για να δυναμώσει τις ρίζες και να αποτρέψει την πτώση των μαλλιών λόγω της καθημερινής φθοράς. Σε αντίθεση με τα κανονικά σαμπουάν, δεν αφήνει καμία συσσώρευση προϊόντος στο τριχωτό της κεφαλής και είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση.

Βασικά συστατικά: Εκχυλίσματα από ρεβίθι, Amla, Black Myrobalan, Eclipta, γλυκόριζα, χέννα και αμύγδαλο παραλίας.

Πλεονεκτήματα:

 • Απαλή φόρμουλα για λεπτά μαλλιά.
 • Καλό για καθημερινή χρήση.
 • Δεν βλάπτει τα μαλλιά.
 • Κάνει τα μαλλιά σας εύχρηστα.
 • Προμηθευτός.
 • Διατίθεται εύκολα.

Μειονεκτήματα:

 • Δεν είναι κατάλληλο για πολύ ξηρά μαλλιά.
 • Κάνει τα μαλλιά σας να φριζάρουν εάν δεν έχουν καλλωπιστεί καλά.

Εκτίμηση: 4.1/5

12. The Blessing Tree Moroccan Argan Oil Shampoo:

The Blessing Tree Moroccan Argan Oil Sulphate Free Shampoo

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Amazon.in

Φτιαγμένο με 100% φυσικά ενεργά συστατικά, αυτό το σαμπουάν μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά το τριχωτό της κεφαλής σας χωρίς να προκαλέσει ξηρότητα. Είναι απαλλαγμένο από επιβλαβή parabens, θειικά, βαφές, πετροχημικά και άλλα επιβλαβή συστατικά. Το βασικό συστατικό αυτού του σαμπουάν είναι το έλαιο Μαρόκου που μπορεί να ενυδατώσει τα σκέλη σας, ενώ τα φυσικά εκχυλίσματα φρούτων και η βιταμίνη Ε μπορούν να τα προστατεύσουν από εξωτερικές βλάβες.

Βασικά συστατικά: Μαροκινό έλαιο αργκάν, γλυκονικό νάτριο, εκχύλισμα καρυδιών σαπουνιού, εκχυλίσματα φρούτων κ.λπ.

Πλεονεκτήματα:

 • Εξαιρετικά φυσικά συστατικά.
 • Ελκυστική εμφιάλωση.
 • Πολύ προσιτό.
 • Δεν στεγνώνει τα μαλλιά σας.
 • Απαλό για καθημερινή χρήση.

Μειονεκτήματα:

 • Δεν είναι κατάλληλο για εξαιρετικά ξηρά μαλλιά.
 • Διατίθεται μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα.

Εκτίμηση: 3.9/5

13. Σαμπουάν χωρίς θειικό Aaranyaa με ιπποφαές & Shikakai:

Σαμπουάν χωρίς θειικά Aaranyaa

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Amazon.in

Το σαμπουάν Aaranyaa Sulphate free είναι μια επαναστατική φόρμουλα που χρησιμοποιεί φυσικούς παράγοντες για να σας δώσει μια αφριστική δράση. Συστατικά όπως το έλαιο ιπποφαούς, το έλαιο κέδρου και άλλα βότανα προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία καθαρισμού μαλλιών. Τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν σε αυτόν τον τύπο μπορούν να θρέψουν τα σκέλη σας και να τα προστατεύσουν από την απώλεια υγρασίας. Το σαμπουάν προάγει επίσης ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής με τις αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες των εκχυλισμάτων Reetha και Ashwagandha.

Βασικά συστατικά: Seabuckthorn Oil, Cedarwood Oil, Reetha Extract, Ashwagandha Extract κ.λπ.

Πλεονεκτήματα:

 • Vegan προϊόν.
 • Δεν περιέχει θειικά άλατα, αλκοόλ, σιλικόνες και άλλα ανεπιθύμητα συστατικά.
 • Κατάλληλο για βαμμένα μαλλιά.
 • Απαλή καθαριστική δράση.
 • Δεν προκαλεί πτώση μαλλιών.

Μειονεκτήματα:

 • Διατίθεται μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα.

Εκτίμηση: 3.9/5

14. Σαμπουάν Schwarzkopf BC Color Freeze Sulfate:

Σαμπουάν Schwarzkopf BC Color Freeze Sulfate

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Amazon.com

Αυτό το επαγγελματικό σαμπουάν περιποίησης Schwarzkopf είναι ειδικά σχεδιασμένο για μαλλιά με βαφή. Σας δίνει 90% διατήρηση χρώματος και λάμψη, μαζί με την προστασία της φυσικής ελαστικότητας των κλώνων σας. Η τεχνολογία Amino Cell Rebuild ενισχύει τα μαλλιά σας και επισκευάζει την επιφάνειά τους. Με αυτό το σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το χρώμα που αφαιρείται με κάθε πλύσιμο.

Βασικά συστατικά: Τεχνολογία ανοικοδόμησης αμινοκυττάρων.

Πλεονεκτήματα:

 • Προϊόν ποιότητας σαλόνι.
 • Ιδανικό για σκούρα χρωματισμένα μαλλιά και ανταύγειες επίσης.
 • Κολλάει καλά.
 • Καθαρίζει τα μαλλιά με ένα μόνο λούσιμο.

Μειονεκτήματα:

 • Διατίθεται μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα.
 • Ακριβός.

Εκτίμηση: 3.7/5

15. WishCare® Argan Oil Biotin Shampoo – Επανορθωτική φόρμουλα:

WishCare® Argan Oil Biotin Shampoo - Restorative Formula

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΩΡΑ: Amazon.in

Το σαμπουάν WishCare Biotin χρησιμοποιεί τη δύναμη των φυσικών συστατικών για να σας χαρίσει υγιή και δυνατά μαλλιά. Περιέχει έλαιο Αργκάν έχει το βασικό συστατικό που διεισδύει βαθιά στα ωοθυλάκια και τα ανανεώνει. Η βιοτίνη, από την άλλη πλευρά, προστατεύει τα μαλλιά σας από εξωτερικές βλάβες λόγω θερμότητας, styling και υπεριώδους ακτινοβολίας. Δεν περιέχει θειικά άλατα και parabens και είναι κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες.

Βασικά συστατικά: Έλαιο Αργκάν, Ελαιόλαδο, Εκχύλισμα δεντρολίβανου, Εκχύλισμα γλυκόριζας.

Πλεονεκτήματα:

 • Εξαιρετική συσκευασία.
 • Ελαφριά φόρμουλα.
 • Αφήνει μια ωραία μυρωδιά βοτάνων στα μαλλιά σας.
 • Κάνει τα μαλλιά πιο εύχρηστα.

Μειονεκτήματα:

 • Ελαφρώς ακριβό.
 • Διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Εκτίμηση: 4.4/5

Πώς να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα?

Δεν υπάρχει διαφορά στη χρήση ενός σαμπουάν χωρίς θειικό άλας από ένα κανονικό. Η μόνη αλλαγή που μπορεί να παρατηρήσετε μπορεί να είναι με την ποσότητα αφρού. Ελλείψει θειικών, το προϊόν δεν δίνει πολύ αφρό, γεγονός που μπορεί να σας κάνει να αμφιβάλλετε για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Αλλά το γεγονός είναι ότι αυτά τα σαμπουάν καθαρίζουν καλά το τριχωτό της κεφαλής σας και προσφέρουν επίσης πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα. Εδώ είναι ο σωστός τρόπος χρήσης ενός σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα (ή οποιοδήποτε σαμπουάν για αυτό το θέμα)!

 • Βρέξτε τα μαλλιά με χλιαρό νερό.
 • Πάρτε την απαιτούμενη ποσότητα σαμπουάν στις παλάμες σας.
 • Απλώστε το στα μαλλιά και κάντε μασάζ καλά.
 • Δουλέψτε σε όλη τη διαδρομή από τις ρίζες μέχρι τις άκρες των μαλλιών.
 • Μετά από 1-2 λεπτά, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με νερό.
 • Επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο.
 • Ακολουθήστε το με ένα κατάλληλο μαλακτικό.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο πρόσφατα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα στην αγορά. Συλλέξαμε τα κορυφαία προϊόντα που έχουν κερδίσει τεράστια δημοτικότητα ως προς την τιμή, τη διαθεσιμότητα και την αποτελεσματικότητα. Μαζί με αυτά τα σαμπουάν, υπάρχουν πολλές άλλες διεθνείς και ινδικές μάρκες που προσφέρουν παραλλαγές χωρίς θειικό άλας. Ελέγξτε τα επίσης και πείτε μας αν κάποιο από τα σαμπουάν αξίζει να είναι σε αυτήν τη λίστα.

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις:

Q1. Do Sulphate Shampoos Προκαλεί Καρκίνο?

Απάντηση: Πολλοί ιστότοποι και εφημερίδες εκτός σύνδεσης αναφέρουν ότι η παρατεταμένη χρήση SLS και SLES μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Αυτή η δήλωση, ωστόσο, δεν είναι καθόλου αληθινή! Τα θειικά είναι επιφανειοδραστικά που βρίσκονται σε πολλά προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Ειδικά σε ένα σαμπουάν, μια μικρή ποσότητα αυτών των παραγόντων προστίθεται για αφριστική δράση, η οποία δεν μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνδυνο για το σώμα. Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το SLS προκαλεί απειλητικές για τη ζωή ασθένειες όπως οι Καρκίνοι. Όμως, τα θειικά στεγνώνουν τα μαλλιά σας και προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Q2. Γιατί τα σαμπουάν χωρίς θειικά συνιστώνται για σγουρά μαλλιά?

Απάντηση: Εάν έχετε εξαιρετικά σγουρά μαλλιά που είναι επίσης στεγνά και φριζαρισμένα, ένα κανονικό σαμπουάν μπορεί να επιδεινώσει την κατάστασή του. Τα θειικά μέσα σε αυτό το προϊόν μπορούν να αφαιρέσουν τα αιθέρια έλαια και τα επίπεδα υγρασίας για να αφήσουν τα μαλλιά σας στεγνά και σαν σανό. Τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα μπορούν να καθαρίσουν απαλά τα μαλλιά σας και επίσης να εξισορροπήσουν τα επίπεδα ενυδάτωσης στα θυλάκια. Έτσι, μπορείτε να παρατηρήσετε μια πιο καθορισμένη δομή μαλλιών με μηδενικό θειικό σαμπουάν σε σύγκριση με το κανονικό σαμπουάν.

3. Μήπως ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα μειώνει την πτώση των μαλλιών?

Δεν υπάρχει καμία εμπειρική απόδειξη ότι ένα σαμπουάν χωρίς θειικά μπορεί να αποτρέψει την τριχόπτωση. Ωστόσο, οι χρήστες έχουν βιώσει μικρότερη τριχόπτωση μετά τη μετάβαση σε αυτά τα προϊόντα. Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι ότι αυτά τα σαμπουάν δεν στεγνώνουν τα μαλλιά σας και προκαλούν σπάσιμο. Θρέφουν τα μαλλιά σας και προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση. Έτσι, οι πιθανότητες πτώσης των μαλλιών μειώνονται!

Προτεινόμενα άρθρα

 • 9 καλύτερα φυσικά σαμπουάν διαθέσιμα στην Ινδία
 • Κορυφαία 9 σαμπουάν χωρίς χημικά στην Ινδία
 • 15 Καλύτερα Αγιουρβεδικά Σαμπουάν στην Ινδία
 • 6 καλύτερες οδοντόκρεμες χωρίς SLS στην Ινδία