15 διαφορετικά είδη στυλ φωτογραφίας με φωτογραφίες

Οι αναμνήσεις σου σε κάνουν αυτό που είσαι! Ξεκινώντας από τη γέννηση έως το θάνατο, κάθε δευτερόλεπτο που περνά σε αυτόν τον πλανήτη είναι αξέχαστο και πρέπει να το αγαπάμε. Ενώ σίγουρα δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν, μπορούμε να «ξαναζήσουμε» αυτές τις στιγμές με τη δύναμη της φωτογραφίας. Κάθε καρέ αποτυπώνει μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές που περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η χρήση διαφορετικών τύπων φωτογραφίας προσθέτει μια δημιουργική και καλλιτεχνική πινελιά σε αυτές τις εικόνες και μας επιτρέπει να βλέπουμε τα καθημερινά πράγματα διαφορετικά!

είδη φωτογραφίας

Σε αντίθεση με τη συνηθισμένη φωτογραφία point-and-shoot του παρελθόντος, αυτοί οι νέοι τύποι φωτογραφίας απαιτούν ειδικά σετ δεξιοτήτων, τεχνικές γνώσεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό για να τραβήξετε μια «τέλεια λήψη». Εάν θέλετε να ασχοληθείτε με τη φωτογραφία ως χόμπι ή ως ένα επάγγελμα, αυτό το άρθρο μπορεί να βοηθήσει πολύ!

Αλλά πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τους 15 πιο δημοφιλείς τύπους φωτογραφίας με εικόνες και λεπτομέρειες, ας ρίξουμε μια ματιά στο παρασκήνιο της φωτογραφίας.

Ιστορία της Φωτογραφίας:

Η φωτογραφία είναι μια σχετικά νέα μορφή τέχνης που ξεκίνησε στις αρχές του 11ου αιώνα με την εφεύρεση της πρώτης κάμερας Obscura. Ταν μια κάμερα που έβγαζε θολές μη εκτυπώσιμες φωτογραφίες που μπορούσαν να προβληθούν μόνο σε μια πιο ομαλή επιφάνεια. Το 1826 η πρώτη έντυπη φωτογραφία στον κόσμο δημιουργήθηκε μετά από πολύ πειραματισμό με τις τεχνικές εκτύπωσης.

18ταν το 1880 που η ιδέα μιας εμπορικής κάμερας εισήχθη από τον George Eastman μέσω της εταιρείας Kodak. Η κάμερα ήταν συμπαγής και είχε εύκαμπτα ρολά, τα οποία μπορούσαν να τραβήξουν έως και 100 λήψεις. Αυτό ήταν σχετικά φθηνό και έκανε μια κάμερα προσβάσιμη σε όλους. Στη δεκαετία του 1950, η Nikon εισήγαγε την έννοια των φωτογραφικών μηχανών SLR, η οποία έφερε επανάσταση στην επαγγελματική φωτογραφία.

Στην ψηφιακή εποχή, η έννοια της φωτογραφίας ανεβαίνει σε άλλο επίπεδο. Οι φυσικές εκτυπώσεις αντικαθίστανται τώρα με ψηφιακές εκδόσεις που μπορούν να αποθηκευτούν στο “cloud”. Εικόνες υψηλής ευκρίνειας μπορούν να ληφθούν οπουδήποτε, οπουδήποτε χρησιμοποιώντας φορητά smartphone με προηγμένες ρυθμίσεις. Οι εργασίες μετά την επεξεργασία γίνονται τώρα σε υπολογιστές αντί για τους αποπνικτικούς σκοτεινούς χώρους. Διάφορες μορφές φωτογραφίας εισάγονται για να καλύψουν μια ποικιλία θεμάτων, θεμάτων και θεμάτων αντί να περιορίσουν την τέχνη στην καταγραφή γεγονότων και περιστάσεων.

Τύποι φωτογραφίας: Κάθε φωτογράφος πρέπει να γνωρίζει:

 • Τοπίο
 • Αρχιτεκτονικός
 • Αφηρημένη
 • Πορτρέτο
 • Αγρια ζωή
 • ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
 • Νεογέννητος
 • Μακροεντολή
 • Εναέριος
 • Εκδήλωση
 • Timelapse
 • Μόδα
 • Δρόμος
 • Υποβρύχιος
 • Τροφή

Ελέγξτε τα διαφορετικά στυλ φωτογραφίας στον κόσμο, με λεπτομέρειες και εικόνες που έχουν ληφθεί από διάφορες πηγές (με τις απαιτούμενες πιστώσεις):

1. Φωτογραφία Τοπίου:

διαφορετικούς τύπους φωτογραφίας

Αυτός είναι ένας από τους δημοφιλείς τύπους φωτογραφικών στυλ που αποτυπώνει την ομορφιά της φύσης. Τα θέματα περιλαμβάνουν εξωτερικά στοιχεία όπως βουνά, υδάτινα σώματα, εποχές, αγροκτήματα, ανατολή, ηλιοβασιλέματα κ.λπ. Εκτός από τη φύση, αυτή η φωτογραφία μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τεχνητά στοιχεία όπως κτίρια ή κήπους. Η φωτογραφία άγριας ζωής, η οποία περιλαμβάνει τόσο τη χλωρίδα όσο και την πανίδα, είναι μια υποκατηγορία αυτού του είδους.

Συνήθως, οι φωτογράφοι χρησιμοποιούν τη λειτουργία τοπίου στις κάμερες για τη λήψη πολλαπλών αντικειμένων σε πλαίσιο ή πανο63οραμικό φακό για προβολή 180 μοιρών. Για να δημιουργηθούν διάφορα εφέ, πειραματίζονται πτυχές όπως το βάθος πεδίου, το διάφραγμα, η ταχύτητα κλείστρου. Η χρήση τρίποδων μπορεί να διασφαλίσει τη σταθεροποίηση της εικόνας και να αποτρέψει τις θολές εικόνες.

2. Αρχιτεκτονική φωτογραφία:

είδη φωτογραφίας

Επίσης ονομάζεται φωτογραφία “Αστικό τοπίο”, η αρχιτεκτονική φωτογραφία επικεντρώνεται σε λεπτομέρειες όπως κτίρια, κατασκευές, μνημεία, ναούς ή ακόμη και τοπία της πόλης. Το θέμα μπορεί να είναι είτε εσωτερικό είτε εξωτερικό και αναπαριστάται σε δημιουργική μορφή. Οι αρχιτεκτονικές φωτογραφίες λαμβάνονται κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά οι νυχτερινές λειτουργίες, όταν λαμβάνονται με σωστό φωτισμό μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακές.

Ενώ τα προηγμένα τηλέφωνα με κάμερα μπορούν να τραβήξουν υπέροχες λήψεις, η χρήση διαφορετικών τύπων φακών σάς επιτρέπει να καταγράφετε τα κτίρια με διαφορετικούς τρόπους. Οποιοσδήποτε φωτογράφος χρησιμοποιεί τον φακό Tilt-and-shift για να εξαλείψει την προοπτική παραμόρφωση, όπου το αντικείμενο φαίνεται πολύ διαφορετικό από την κανονική μας οπτική.

3. Αφηρημένη φωτογραφία:

κατηγορίες φωτογραφίας

Πρόκειται για ένα νέο είδος φωτογραφίας που δεν έχει σωστό ορισμό. Οι φωτογράφοι χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητά τους για να εκφράσουν τις έννοιές τους με έναν δραματικά διαφορετικό τρόπο. Στοιχεία όπως το φως, η σκιά ή τα σχήματα μπορούν να συλληφθούν τυχαία για να αντιπροσωπεύσουν μια ιδέα ή θέμα που διαφορετικά δεν μπορεί να δει με κανονική προβολή. Οι συνηθισμένες λεπτομέρειες που εμφανίζονται σε μια παραδοσιακή φωτογραφία αγνοούνται και τα γραφικά πυροδοτούν τη φαντασία ενός θεατή.

Οι αφηρημένες φωτογραφίες μπορεί να εμφανίζονται διαφορετικά σε κάθε άτομο, με βάση την ιδεολογία και την τρέχουσα κατάσταση του μυαλού τους. Η απλότητα και το μυστήριο είναι οι λέξεις -κλειδιά αυτού του στιλ φωτογραφίας. Η σύνθεση, η γωνία θέασης και ο φωτισμός παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ελαχιστοποίηση της ανεπιθύμητης ακαταστασίας και στην επίτευξη μιας πιο ευκρινούς, σαφέστερης φωτογραφίας. Η μετα-επεξεργασία μπορεί να είναι απαραίτητη για τον χειρισμό των εικόνων και τη δημιουργία μιας αίσθησης έκπληξης.

4. Πορτραίτη φωτογραφία:

ποικιλία φωτογραφίας

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς τύπους φωτογραφίας που αποτυπώνει τις λεπτομέρειες των ανθρώπων, όπως χαρακτηριστικά, εκφράσεις και συναισθήματα. Χρησιμοποιώντας κατάλληλο φωτισμό και σκηνικά, ένα φυσιολογικό άτομο μπορεί να απεικονιστεί με καλλιτεχνικό τρόπο. Τα πορτρέτα μπορούν να έχουν πολλούς σκοπούς όπως επιχειρήσεις, κλινικές μελέτες ή περιστάσεις όπως γάμοι ή ειδικές εκδηλώσεις. Το τμήμα του σώματος, που αποτελεί το κύριο θέμα της φωτογραφίας, τίθεται σε έντονη εστίαση, διατηρώντας τις άλλες περιοχές σε απαλή εστίαση.

Ο φωτισμός παίζει βασικό ρόλο στη φωτογραφία πορτρέτου. Μερικά από τα πολλά σχέδια φωτισμού που χρησιμοποιούνται σε αυτό το στυλ είναι το φως-κλειδί, το πλήκτρο υψηλής έντασης, το χαμηλό πλήκτρο, το φως πλήρωσης κλπ. Ακόμη και το φυσικό φως του ήλιου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένες ώρες για λήψη πλούσιων λήψεων. Εφέ όπως η σιλουέτα μπορεί να ληφθεί τοποθετώντας την κάμερα σε συγκεκριμένες γωνίες για να επιτύχετε το σωστό παιχνίδι φωτός και σκιάς.

5. Φωτογραφία άγριας ζωής:

τύπους φωτογραφιών

Η φωτογραφία άγριας ζωής είναι ένας από τους δημοφιλείς τύπους φωτογραφίας που αποτυπώνει την άγρια ​​ζωή στα φυσικά τους περιβάλλοντα, όπως δάση, εθνικά πάρκα κ.λπ. κρύβεται. Χρειάζονται επίσης καλή κατανόηση των κινήσεων και της συμπεριφοράς του ζώου για να τραβήξουν τις φωτογραφίες τη σωστή στιγμή.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη φωτογραφία άγριων ζώων, θα χρειαστείτε ειδικούς φακούς που έχουν μεγάλη εστιακή απόσταση για να καταγράψετε το θέμα σε πλήρες καρέ. Ανάλογα με τον τύπο του οικοτόπου, μπορεί να χρειαστούν πρόσθετα εργαλεία όπως επεκτάσεις φλας, drones, παγίδες κάμερας κ.λπ. για λήψη εξαιρετικών λήψεων. Επίσης, επενδύοντας σε κάμερες με υψηλή σταθεροποίηση εικόνας για να καταγράψετε κινούμενα ζώα χωρίς να καταστρέψετε τη λήψη.

6. Φωτογραφία τρόπου ζωής:

είδη φωτογράφισης

Ο τρόπος ζωής φωτογραφίζει τους ανθρώπους σε πραγματικές καταστάσεις, όπως είναι. Δεν υπάρχει προκαθορισμένη ρύθμιση ή αναμονή για την «κατάλληλη» στιγμή. Αντ ‘αυτού, οι φωτογραφίες αποτυπώνουν τις φυσικές εκφράσεις και στιγμές για να δημιουργήσουν συναρπαστικά οπτικά καταστήματα για τους ανθρώπους. Μπορεί επίσης να ονομαστεί Candid photography, αλλά τα εφέ είναι πιο επαγγελματικά και εντυπωσιακά καλά.

Ο τρόπος ζωής της φωτογραφίας είναι ένας από τους απαιτητικούς τύπους φωτογραφίας, όπου οι καταστάσεις μπορεί να είναι ανεξέλεγκτες. Συνήθως λαμβάνονται σε καθημερινές τοποθεσίες για να αντιπροσωπεύουν τον φυσικό τρόπο ζωής των ανθρώπων. Όμως, τον τελευταίο καιρό, οι προγραμματισμένες ή σκηνοθετημένες φωτογραφίες κατηγοριοποιούνται επίσης σε αυτό το είδος, όπου τα θέματα μεταφέρονται σε τοποθεσίες που δεν έχουν πάει ποτέ και αναπαριστούν μια συγκεκριμένη σκηνή.

7. Φωτογραφία νεογέννητων:

δημοφιλείς τύποι φωτογραφίας

Η φωτογράφιση νεογέννητων είναι ένας από τους εξειδικευμένους τύπους φωτογραφίας. Αυτό το δύσκολο είδος περιλαμβάνει κλικ εικόνων μωρών που δεν είναι μεγαλύτερα των 2-3 μηνών. Οι φωτογράφηση απαιτούν ένα ασφαλές περιβάλλον για το μωρό, με ελεγχόμενο φωτισμό για να αποτρέψουν το τρυφερό δέρμα και τα μάτια τους να υποστούν βλάβη. Πρέπει επίσης να λάβετε πλήρεις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του μωρού όπως ο χρόνος σίτισης, ο χρόνος ύπνου και η τρέχουσα κατάσταση υγείας.

Τα στηρίγματα φωτογραφίας μωρών είναι διαθέσιμα σε ιστότοπους, οι οποίοι διατίθενται σε όλα τα μεγέθη και τους προϋπολογισμούς. Από χαριτωμένα καπέλα μέχρι αφράτα υφάσματα και μοναδικά κοστούμια, μπορείτε να επενδύσετε σε μερικά από αυτά για να κάνετε τα πλάνα σας να φαίνονται πιο ενδιαφέροντα. Επίσης, επιλέξτε κάμερες χωρίς καθρέφτη που είναι αθόρυβες και δεν θα ξυπνήσουν ένα μωρό που κοιμάται. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε φυσικό ηλιακό φως ή softbox, διαχύτη και ανακλαστήρα φωτός, τα οποία είναι ασφαλή στο ευαίσθητο δέρμα τους.

8. Μακροφωτογραφία:

διαφορετικούς τύπους φωτογραφιών

Η μακρο φωτογραφία είναι ένας από τους πιο εκπληκτικούς τύπους φωτογραφίας που τραβάει ακραίες λήψεις από μικροσκοπικά αντικείμενα, όπως έντομα, λουλούδια (εσωτερικές λεπτομέρειες) κ.λπ. Μπορείτε είτε να επιλέξετε το φυσικό περιβάλλον του οργανισμού είτε να το φέρετε στο στούντιο εάν είναι νεκρό. Στη συνέχεια, το θέμα μεγεθύνεται για να συμπληρώσει το πλαίσιο και κατά τη διαδικασία, να τραβήξει ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Ωστόσο, κοντινές λήψεις μεγαλύτερων αντικειμένων δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως φωτογραφίες μακροεντολών.

Πριν επιχειρήσετε να τραβήξετε μια μακρο φωτογραφία, πρέπει να κατανοήσετε την έννοια της αναλογίας 1: 1. Αυτός ο λόγος μεγέθυνσης καθορίζει τη σχέση μεταξύ του μεγέθους του θέματος που εστιάζει στον αισθητήρα και του μεγέθους του στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, εάν τραβάτε ένα σφάλμα μεγέθους 1cm, τότε η προβολή του στον αισθητήρα θα είναι επίσης 1cm. Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να επενδύσετε σε φακούς μακροεντολών που είναι συνήθως ακριβοί.

Άλλες φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις για αυτούς τους φακούς είναι οι σωλήνες επέκτασης, οι φακοί με κλιπ ή η χρήση περίπλοκων τεχνικών όπως η μακρογραφία αντίστροφης φακού.

9. Αεροφωτογραφία:

διαφορετικά είδη φωτογραφίας

Η αεροφωτογραφία είναι ένας από τους υπέροχους τύπους φωτογραφίας που καταγράφει σκηνές από ψηλά στον ουρανό. Οι φωτογραφίες μας δίνουν μια πανοραμική άποψη του περιβάλλοντός μας και μας δίνουν πολύτιμα δεδομένα για την τοπογραφία, τις συνθήκες του εδάφους, τη βλάστηση κλπ. Προηγουμένως αεροφωτογραφίες τραβήχτηκαν από αεροσκάφη, ελικόπτερα ή αερόστατα. Όμως, η προκλητική φύση αυτών των μέσων έκανε πολλούς φωτογράφους να στραφούν σε drones ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).

Τα drones έχουν διαφορετικούς προϋπολογισμούς και προηγμένες δυνατότητες που μπορούν να τραβήξουν εντυπωσιακά καλές εικόνες. Πριν επιχειρήσουν να τραβήξουν μια φωτογραφία, οι φωτογράφοι συχνά αναλύουν την εναέρια άποψη της τοποθεσίας χρησιμοποιώντας χάρτες google και ανακαλύπτουν τους κανόνες των κανονισμών για ένα drone σε εκείνη την περιοχή. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ορισμένα φίλτρα και σύνθετες ρυθμίσεις για να αποφύγετε θολές και υπερβολικά εκτεθειμένες εικόνες.

10. Φωτογραφία εκδηλώσεων:

τύπους φωτογράφισης

Η φωτογραφία εκδηλώσεων είναι ένα από τα συναρπαστικά είδη φωτογραφίας που αποτυπώνει τις ιδιαίτερες στιγμές και περιστάσεις των ανθρώπων. Αυτό το είδος έχει εξελιχθεί από το βασικό point-and-shoot στη χρήση προηγμένων τεχνικών για την καταγραφή όλων των λεπτών λεπτομερειών. Προσλαμβάνονται φωτογράφοι για να καλύψουν τους καλεσμένους και τα γεγονότα σε εκδηλώσεις όπως γάμους, γενέθλια, πάρτι και γιορτές.

Οι φωτογράφοι έχουν συνήθως μια σταθερή ρύθμιση για φωτογραφημένες φωτογραφίες και φορητή ρύθμιση για λήψη ειλικρινών φωτογραφιών. Μετακινούνται, περιμένοντας τον καλύτερο χρόνο για να συλλάβουν τις εκφράσεις των ανθρώπων και να προσελκύσουν το κοινό για να νιώσουν άνετα. Εκτός από τη λήψη φωτογραφιών ντοκιμαντέρ, ο φωτογράφος πρέπει επίσης να ανεβάσει τον πήχη της δουλειάς του, προτείνοντας δημιουργικές πόζες και χρήση ειδικών στηριγμάτων για να χαρίσει στους ανθρώπους τις τέλειες στιγμές της εικόνας τους.

11. Φωτογραφία Timelapse:

όλα τα είδη φωτογραφίας

Στη φωτογραφία Timelapse, οι εικόνες καταγράφονται σε πολύ υψηλότερη συχνότητα από το κανονικό εύρος προβολής με ένα μάτι. Επίσης, πολλαπλές εικόνες είναι ραμμένες μεταξύ τους σε εργασίες μετά την επεξεργασία για να αποκτήσετε μια εξαιρετικά λεπτομερή εικόνα, η οποία διαφορετικά δεν μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας μία μόνο εικόνα. Αυτός ο τύπος φωτογραφίας χρησιμοποιείται για τη λήψη θεμάτων όπως συνθήκες κυκλοφορίας, ανθοφορία λουλουδιών, βλάστηση σπόρων, τοπίο ή καιρικές συνθήκες, ουράνια κίνηση.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε ένα στυλ φωτογραφίας timelapse είναι ένα τρίποδο. Θα χρειαστείτε ένα στιβαρό τρίποδο για να κρατήσετε την κάμερα ανενόχλητη για μεγάλο χρονικό διάστημα για να καταγράψετε τις σκηνές που αλλάζουν γρήγορα. Προηγμένα αξεσουάρ όπως το Intervalometer χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες φωτογράφους για τον έλεγχο του αριθμού των φωτογραφιών που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.

12. Μόδα Φωτογραφία:

είδη φωτογράφισης

Αυτός είναι ένας από τους εξέχοντες τύπους φωτογραφίας που συλλαμβάνει αντικείμενα και άτομα που σχετίζονται με τον κόσμο της μόδας ή της αίγλης. Περιλαμβάνει τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, χορογραφίας και αισθητικών τοποθεσιών ή ρύθμισης για να αποτυπώσετε την ομορφιά των αξεσουάρ. Υπάρχουν τέσσερις υποκατηγορίες σε αυτό το είδος – Φωτογραφία καταλόγου, Φωτογραφία υψηλής μόδας, Φωτογραφία δρόμου και Συντακτική φωτογραφία μόδας, οι οποίες έχουν διαφορετικούς στόχους προς επίτευξη.

Αυτό το στυλ φωτογραφίας χρησιμοποιείται ευρέως για διαφημίσεις και περιοδικά μόδας για να παρουσιάσει τα ρούχα ή τα αξεσουάρ με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Είναι ένα προσοδοφόρο είδος που μπορεί να σας αποφέρει καλά χρήματα και φήμη, αλλά έχει επίσης έναν ανταγωνισμό στο λαιμό ταυτόχρονα. Μαζί με μια κάμερα υψηλής ποιότητας και εξοπλισμό φωτισμού, θα χρειαστείτε επίσης μια καλή ομάδα που θα σας βοηθήσει με ρούχα και μακιγιάζ για να έχετε τις καλύτερες λήψεις ποτέ!

13. Φωτογραφία δρόμου:

διαφορετικά στυλ για φωτογράφιση

Αυτός είναι ένας υποτύπος ειλικρινούς φωτογραφίας που συλλαμβάνει τυχαία άτομα και καταστάσεις σε δημόσιους χώρους. Συνήθως δεν απαιτεί προηγούμενη άδεια ή γνώση των θεμάτων σας και μπορεί να ληφθεί οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Οι φωτογράφοι βρίσκουν συχνά μια ενδιαφέρουσα στιγμή ή χαρακτήρα στους δρόμους, οι οποίοι αποτυπώνονται δημιουργικά στις κάμερές τους. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε συμπαγή εξοπλισμό παρά βαρύ εξοπλισμό στούντιο για να αποφύγετε να φαίνεται εμφανής στους δρόμους και να τραβήξετε ανεπιθύμητη προσοχή.

Η επιλογή του σωστού φακού μπορεί να κάνει τη βασική διαφορά στην ποιότητα των φωτογραφιών. Οι ειδικοί συνιστούν τη μετάβαση στη λειτουργία AV και την επιλογή των σωστών χειροκίνητων παραμέτρων ISO και f-stop ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την ποσότητα φωτισμού. Μπορείτε να ξεπεράσετε τον κίνδυνο θολών λήψεων προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις για να αυξήσετε την ταχύτητα κλείστρου.

14. Υποβρύχια φωτογραφία:

διαφορετικούς τύπους φωτογραφικών στυλ

Αυτός ο τύπος φωτογραφίας αποτυπώνει τη ζωή κάτω από το νερό και χρησιμοποιεί υποβρύχιο εξοπλισμό. Εκτός από τις εξαιρετικές ικανότητες κάμερας, ο φωτογράφος πρέπει επίσης να κυριαρχεί στις τεχνικές κολύμβησης και κατάδυσης για να παίζει με ασφάλεια. Η υποβρύχια φωτογραφία χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για τη μελέτη της θαλάσσιας ζωής όπως ψάρια, κοράλλια, σπηλιές, υποβρύχια τοπία, συντρίμμια ή ακόμη και λήψη φωτογραφιών ανθρώπων μέσα στο νερό.

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις σε αυτό το στυλ φωτογραφίας. Τα θέματα κινούνται συνεχώς και οι καταστάσεις κάτω από το νερό μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο σε δευτερόλεπτα. Επίσης, η λήψη της απαιτούμενης ποσότητας φωτισμού μπορεί να είναι δύσκολη και ακόμη και αν το κάνετε, τα χρώματα και η αντίθεση μπορεί να επηρεαστούν λόγω της απορρόφησης μήκους κύματος από το νερό. Αυτό είναι όπου οι σύγχρονες υποβρύχιες κάμερες με τους κατάλληλους φακούς και αξεσουάρ όπως οι διαχύτες κάνουν τη σημαντική διαφορά.

15. Φωτογραφία τροφίμων:

λίστα τύπων φωτογραφίας

Η φωτογραφία φαγητού είναι ένα από τα πιο περιζήτητα είδη τον τελευταίο καιρό. Συχνά συνδυάζεται με ταξιδιωτική φωτογραφία, όπου οι φωτογράφοι τραβούν εξαιρετικές φωτογραφίες από τις τοπικές κουζίνες στο πλαίσιο του ταξιδιού τους. Ωστόσο, η αληθινή φωτογραφία φαγητού είναι μια φωτογραφία νεκρής φύσης στην οποία το θέμα, δηλαδή τα τρόφιμα φτιάχνονται για να φαίνονται ελκυστικά και πολύχρωμα χρησιμοποιώντας ειδικές τεχνικές φωτισμού, διασκευές και τεχνικές επιμετάλλωσης.

Συνήθως, η φωτογραφία φαγητού χρησιμοποιείται για την προβολή των προϊόντων σε περιοδικά, σε μενού, σελίδες Instagram, ιστότοπους blogging ή ακόμα και σε διαφημίσεις. Θα χρειαστείτε ξεχωριστό εξοπλισμό για να καταγράψετε τις λεπτομέρειες κάθε στοιχείου στην πλάκα, όπως φακούς μακροεντολών, τρίποδο και ανακλαστήρες. Χρησιμοποιώντας στηρίγματα όπως vintage πιατικά, ρουστίκ πιάτα, αριστοκρατική χαρτοπετσέτα και επιτραπέζια σκεύη κλπ. Μπορεί να ανεβάσει την ομορφιά των εικόνων σας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Αυτοί είναι μερικοί από τους σημαντικότερους τύπους φωτογραφιών που ακολουθούν οι φωτογράφοι τον τελευταίο καιρό. Εκτός από αυτά τα είδη, υπάρχουν πολλές άλλες κατηγορίες όπως ασπρόμαυρο, εσωτερική φωτογραφία, ιατρική φωτογραφία, νυχτερινή φωτογραφία κ.λπ. Ανάλογα με την περιοχή που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να εξερευνήσετε έναν από αυτούς τους τύπους και να αποκτήσετε την απαραίτητη δεξιότητα και εμπειρία για να κατακτήσετε το. Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τους σχετικούς ιστότοπους ιστολογίου και λογαριασμούς Instagram δημοφιλών φωτογράφων για να αναβαθμίσετε τις γνώσεις σας σχετικά με τις τεχνικές. Καλό κλικ!

Πηγή εικόνων: 5 & 8