17 διαφορετικοί τύποι ξύλου στην Ινδία και οι ιδιότητες και οι χρήσεις τους

Τύποι ξύλου: Το ξύλο αναγνωρίζεται ως το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό. Ενώ θα μπορούσατε πραγματικά να μαζέψετε οποιοδήποτε είδος ξύλου για να φτιάξετε τα έπιπλά σας, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Το πιο συνηθισμένο προϊόν του δάσους είναι το ξύλο που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ξυλείας. Χρειάζεται χρόνος για να εξελιχθεί ένα φυτό σε δέντρο. Ωστόσο, το πιο κοινό είδος που γίνεται το δέντρο είναι τα αγγειόσπερμα. Τα αγγειόσπερμα είναι η ομάδα των φυτών που παράγουν λουλούδια και κλειστούς σπόρους. Η κατηγορία φυτών gymnosperms ονομάζεται δέντρα (αυτά που παράγουν σπόρους που είναι ακάλυπτοι όπως το πεύκο, το έλατο κ.λπ.). Το ξύλο που λαμβάνεται από τα αγγειόσπερμα ονομάζεται σκληρό ξύλο ενώ αυτό που λαμβάνεται από τα γυμνοσπερμικά ονομάζεται μαλακό ξύλο.

Γιατί Wood: Η σημασία του

Έχετε αναρωτηθεί γιατί χρειάζεται πραγματικά να χρησιμοποιήσετε ξύλο; Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους.

ένα. Ισχυρός: Τα περισσότερα ξύλα είναι ανθεκτικά και αντέχουν για πολύ καιρό. Το σκληρό ξύλο είναι συνήθως επιρρεπές στη φθορά, καθιστώντας το αξιόπιστο.

σι. Λιγότερη ενέργεια: Η παραγωγή μαζί με το κόστος επεξεργασίας του ξύλου χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη ενέργεια, σε σύγκριση με άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για την οικοδόμηση.

ντο. Αποτελεσματική αντικατάσταση: Το ξύλο θεωρείται επίσης αποτελεσματική υποκατάσταση άλλων υλικών που απαιτούν μεγάλη ποσότητα ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή τους.

Ταξινόμηση του ξύλου και των ονομάτων τους:

Το σκληρό ξύλο προέρχεται από τα φυλλοβόλα δέντρα που έχουν πλατιά φύλλα. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να αναπτυχθούν και έτσι είναι γνωστό ότι παράγουν τόσο πυκνό ξύλο. Έχουν σκούρα απόχρωση και είναι ακριβά από το μαλακό ξύλο. Τα σκληρά ξύλα είναι επιρρεπή στη φθορά, έτσι τείνουν να διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το μαλακό ξύλο προέρχεται από τα κωνοφόρα δέντρα, τα φύλλα των οποίων μοιάζουν με βελόνα. Τα μαλακά ξύλα είναι συνήθως ανοιχτόχρωμα και είναι συνήθως λιγότερο δαπανηρά.

Ρίξτε μια ματιά στους διαφορετικούς τύπους ξύλου και τις χρήσεις τους.

Ένα από τα ευρέως και συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά είναι το ξύλο. Γνωρίζατε ότι τα πολλά είδη ξύλου είχαν μεγάλη ποικιλία χρήσεων; Αυτό από το οποίο είναι φτιαγμένο το κρεβατάκι σας θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από αυτό της ντουλάπας σας. Ρίξτε μια ματιά στις πολλές χρήσεις και τα είδη της.

Δέντρα σκληρού ξύλου:

Τα σκληρά ξύλα είναι αυτά των οποίων το ξύλο προέρχεται από φυλλοβόλα δέντρα. Είναι ανθεκτικά και αντέχουν στο χρόνο. Τα δέντρα σκληρού ξύλου πιστοποιούνται καλύτερα για την ισχυρή ανθεκτικότητα και αντοχή τους. Ρίξτε μια ματιά σε μερικές από τις εκλεκτές ξυλείες από σκληρό ξύλο.

ένα. Δρυς:

Το Oak είναι ένα σκληρό ξύλο, από τα οποία η βόρεια κόκκινη βελανιδιά είναι η πιο ακριβή. Ανήκει στην ομάδα φυτών αγγειόσπερμου και είναι ιθαγενές στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει την Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Οι βελανιδιές έχουν βαθύ καφέ και χάλκινο χρώμα. Προσδιορίστε τη βελανιδιά σας αναζητώντας απλά τα βελανίδια. Εάν εντοπίσετε βελανίδια, αυτό είναι σίγουρα μια βελανιδιά. Ο φλοιός του δέντρου έρχεται σε μικρά, σκληρά και φολιδωτά κομμάτια φλοιού με φύλλα που έχουν μυτερά πόμολα που θα εκτείνονται από την κεντρική γραμμή.

Χρήση: Χρησιμοποιείται ως ξυλεία από σκληρό ξύλο για πολλά χρόνια. Δάπεδα, είδη σπιτιού, βαρέλια κρασιού είναι μερικά από τα αντικείμενα από ξύλο βελανιδιάς ή όπου το ξύλο βελανιδιάς είναι κατάλληλο.

σι. Σφεντάμι:

Τα σφενδάμια ανήκουν στην κατηγορία των αγγειόσπερμων και είναι εγγενή στην Ασία. Αποτελούν περίπου 128 παραλλαγές του. Αναπτύσσονται σε ύψος 10-45 μέτρων και είναι φυλλοβόλα. Τα σφενδάμια είναι πιο γνωστά για το χρώμα των φύλλων του φθινοπώρου. Μπορούν να γίνουν γρήγορα κατανοητές από την αντίθετη διάταξη των φύλλων τους και ανθίζουν στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης. Το χρώμα τους κυμαίνεται από λευκό έως υπόλευκο κρεμ χρώμα. Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να προσδιορίσετε ένα σφενδάμι με τις πολλές παραλλαγές. Ωστόσο, πιο συχνά εντοπίζεται χρησιμοποιώντας τα φύλλα του.

Χρήση: Το ξύλο σφενδάμου είναι αυτό που χρησιμοποιείται ως μπλοκ κρεοπωλείου, άξονες πισίνας, λωρίδες μπόουλινγκ και επίσης στα άκρα του τόξου για την ακαμψία του.

ντο. Μαόνι:

Το ξύλο μαόνι είναι ευθεία -κοκκοποιημένο με κοκκινωπό -καφέ ξυλεία. Είναι αυτόχθονο στην Αμερική και είναι σκληρό ξύλο. Η αναγνώριση του μαόνι είναι λίγο εύκολη. Νιώστε το ξύλο για να καταλάβετε αν είναι μαλακό ή σκληρό. Το μαόνι είναι δύσκολο. Οι γωνίες του ξύλου πρέπει να είναι μαλακές. Αν δεν είναι, τότε είναι καπλαμά. Ο κόκκος πρέπει να είναι μακρύς και επίσης λεπτός. Ο καλύτερος δείκτης του μαόνι είναι οι σκοτεινές λεπτές γραμμές προς τον κόκκο. Τέλος, προσέξτε το χρώμα. Αν είναι κοκκινωπό-καφέ είναι μαόνι. Αν είναι νεαρό, το ξύλο έχει ροζ χρώμα.

Χρήση: Το μαόνι χρησιμοποιείται για την κατασκευή επίπλων, σκαφών, μουσικών οργάνων και για επένδυση. Είναι περισσότερο γνωστοί για την ομορφιά τους.

ρε. Κεράσι:

Το κεράσι είναι καταγωγής Ευρώπης και Δυτικής Ασίας. Το ξύλο κερασιάς είναι γνωστό για την κοκκινωπή-καφέ απόχρωση που είναι όμορφη. Τα άνθη τους είναι είτε ροζ είτε λευκά και δεν έχουν καμιά μυρωδιά. Ανθίζουν νωρίς την άνοιξη και είναι γνωστό ότι παράγουν ανοιχτό πράσινα μούρα. Δείτε πώς μπορείτε να τα αναγνωρίσετε. Έχουν μεγάλα και λαμπερά φύλλα που οργανώνονται εναλλακτικά στα κλαδιά του δέντρου. Ενώ τα φύλλα στο κάτω μέρος του δέντρου είναι μεσαίου πράσινου χρώματος, αυτά στην κορυφή είναι ανοιχτό κίτρινο. Έχουν στιβαρό φλοιό και γίνονται πιο απαλά προς το πάνω μέρος του δέντρου. Μερικά κερασιά φυσικά ξεφλουδίζουν τον φλοιό εμφανίζοντας ένα χρώμα μαόνι. Αυτό είναι σίγουρα το κερασιά σας!

Χρήση: Χρησιμοποιείται καλύτερα για την κατασκευή επίπλων και αντικειμένων ντουλαπιών. Η μαύρη παραλλαγή ξύλου κερασιού χρησιμοποιείται για την κατασκευή εσωτερικού χείλους, καπλαμάδων, λαβών και άλλων επιστημονικών οργάνων.

μι. Καρυδιά:

Η καρυδιά είναι ελκυστική για δύο λόγους, ο ένας για τα καρύδια και ο άλλος για την ξυλεία του. Το χρώμα του ξύλου τους είναι κατάλληλο για την κατασκευή επίπλων, που κυμαίνονται από ανοιχτό καφέ έως σκούρο καφέ σοκολάτα Το ξύλο καρυδιάς ανήκει στην κατηγορία των σκληρών ξύλων και είναι εγγενές σε μια περιοχή της Δυτικής Ευρώπης που ονομάζεται Γαλατία. Το δέντρο παράγει θρεπτικά και σκληρά καρύδια. Η υφή του ξύλου είναι εξαιρετικά σκληρή και μπορεί εύκολα να αναγνωριστεί από το καφέ σοκολατένιο χρώμα τους, των οποίων τα μοτίβα των κόκκων είναι πολύ λεπτά και ίσια. Έχουν επίσης ακανόνιστα μοτίβα με πολλές στροφές και καμπύλες.

Χρήση: Χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή λεπτών επίπλων, πόμολων, καπλαμάδων ή άλλων σκαλισμένων αντικειμένων.

φά. Τριανταφυλλιά:

Το τριανταφυλλιά είναι σκληρό ξύλο και προέρχεται από την Ινδία. Τα δεντρολίβανα είναι ταχέως αναπτυσσόμενα που θεωρούνται και στο Νότιο Ιράν. Το δέντρο είναι ξεχωριστό και καλύπτεται από Ειδικές Πράξεις στην Ινδία για να τα προστατεύσει. Το ξύλο του δέντρου είναι ένα βαθύ μαόνι που είναι γνωστό ότι ωριμάζει με την ηλικία. Η ερυθρότητα του μειώνεται ανάλογα με την ποσότητα ηλιοφάνειας που δέχεται, καθιστώντας το έτσι ένα άλλο κατάλληλο ξύλο για την κατασκευή επίπλων. Η ταυτοποίηση του τριανταφυλλιάς θα ξεκινήσει με την έντονη μυρωδιά, η οποία θα σας επιτρέψει να εντοπίσετε εύκολα. Το ξύλο είναι σκληρό και ανθεκτικό και ζυγίζει πολύ βαρύ από 53 έως 75 κιλά. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά.

Χρήση: Χρησιμοποιείται για την κατασκευή επίπλων, ξυλάκια και άλλα κομμάτια ξυλείας.

σολ. Τεκτονία:

Το Teak είναι ένα άλλο σκληρό ξύλο που έχει μικρά λευκά αρωματικά λουλούδια με μεγάλα φύλλα από χαρτί. Το δέντρο έχει δερμάτινη μυρωδιά, φρεσκοτριμμένη. Έτσι, ο εντοπισμός τους είναι εύκολος. Είναι εγγενές στη Νότια και Νότια Ασία. Το χρώμα του ξύλου είναι κίτρινο και είναι γνωστό ότι σκουραίνει με την ηλικία με πολύ σκληρή υφή ξύλου.

Χρήση: Χρησιμοποιείται κυρίως για την κατασκευή επίπλων εξωτερικού χώρου και καταστρωμάτων σκαφών, σανίδων κοπής, εσωτερικών δαπέδων.

Δέντρα μαλακού ξύλου:

Το μαλακό ξύλο είναι μια άλλη ταξινόμηση ξύλου που προσφέρει λεπτή ξυλεία για πολλούς σκοπούς. Είναι προϊόν κωνοφόρων δέντρων και το ξύλο τους δεν είναι τόσο δαπανηρό όσο τα σκληρά ξύλα. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα ξύλα μαλακού ξύλου που έχουν χρησιμοποιηθεί από πολύ καιρό.

ένα. Πεύκο:

Το πεύκο είναι ελαφρώς πιο εύπλαστο από τα άλλα διαθέσιμα σκληρά ξύλα. Η ανθεκτικότητά τους ποικίλλει και μπορεί να διαρκέσει πολύ όταν κατασκευαστεί καλά με αυτό. Είναι ανθεκτικό, παρ ‘όλα αυτά, μπορεί να γρατζουνιστεί γρήγορα και να χαράξει. Είναι γνωστό ότι παραμορφώνεται όταν εκτίθεται σε υγρασία ή είναι υπερβολική υγρασία. Αναπτύσσεται στις περιοχές του Βόρειου Ημισφαιρίου και είναι γνωστό ότι αντιστέκεται στη συρρίκνωση ή το πρήξιμο. Το χρώμα του φλοιού είναι συνήθως λευκό ή ανοιχτό κίτρινο. Δεν έχει τυπική φιγούρα και είναι ελαφρύ. Έτσι, ο εντοπισμός τους είναι εύκολος.

Χρήση: Χρησιμοποιείται κυρίως για έπιπλα, κουφώματα και στέγες. Η ρητίνη ορισμένων πεύκων χρησιμοποιείται ως πηγή τερεβινθίνης.

σι. Φλαμουριά:

Η λευκή τέφρα χρησιμοποιείται ευρέως για εμπορικούς λόγους και καλλιεργείται ευρέως στις Ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Το ξύλο είναι σκληρό και βαρύ. Η αναγνώριση του ξύλου τέφρας μπορεί να ξεκινήσει με την αναζήτηση κόκκων σε αυτό, όπως αυτό της βελανιδιάς και κυμαίνεται από λευκό έως ανοιχτό καφέ χρώμα. Έχουν μια συνυφασμένη φιγούρα και μπορούν να αναγνωριστούν από τις εξέχουσες λευκές κουκίδες τους, που μπορούν εύκολα να εντοπιστούν.

Χρήση: Χρησιμοποιήθηκε για τα πλαίσια, τα τσεκούρια, τα σφυριά, τις βελανιδιές και τα μπαστούνια χόκεϊ. Είναι σχετικά ακριβότερο από άλλα μαλακά ξύλα.

ντο. Αγριοκαρυδιά:

Το Hickory είναι εγγενές στις Ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν περίπου 15-16 είδη κοτόπουλου, εκ των οποίων τα 8-10 είναι εμπορικά πολύ σημαντικά. Ένα από τα σκληρότερα και βαρύτερα ξύλα είναι το ξύλο hickory και ποικίλλει ανάλογα με το χρώμα. Συνήθως, κυμαίνεται από κοκκινωπό-καφέ, ανοιχτό καφέ ή λευκό. Η παραλλαγή χρώματος έχει ριγέ εμφάνιση και το ξύλο έχει χοντρή υφή. Προσδιορίστε το ξύλο του hickory μέσω των κάθετων κορυφογραμμών τους στο φλοιό. Θα μπορούσατε επίσης να αναζητήσετε ξηρούς καρπούς και τα φύλλα τους που αναπτύσσονται από ένα διακριτικό μίσχο.

Χρήση: το ξύλο του αγκάθι χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή τροχών και ακτίνων βαγονιών, καροτσιών και καροτσιών. Τώρα χρησιμοποιείται για την κατασκευή δαπέδων, επίπλων και λαβών εργαλείων.

ρε. Φηγός:

Η οξιά είναι εγγενής στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Η οξιά έχει ισχυρό και ανθεκτικό ξύλο που έχει μικροσκοπικούς πόρους και μοιάζει με ξύλο σφενδάμου. Το ξύλο έχει απαλό κρεμ χρώμα και είναι σχετικά φθηνό. Για να τα αναγνωρίσετε, αναζητήστε πολύ μικρούς ξηρούς καρπούς οξιάς, που έχουν τριγωνικό σχήμα. Το χρώμα των φύλλων τείνει να είναι πράσινο το καλοκαίρι και έχει αποχρώσεις του κίτρινου το χειμώνα. Ο φλοιός του δέντρου είναι λείος και ελαφρώς πικρός όταν αγγίζεται.

Χρήση: Χρησιμοποιείται για την κατασκευή κόντρα πλακέ από καπλαμά, δάπεδα και άλλους δεσμούς σιδηροδρόμων. Χρησιμοποιείται επίσης ως καύσιμο λόγω της υψηλής πυκνότητάς του μαζί με την καλή ικανότητα καύσης.

μι. Σημύδα:

Η σημύδα έχει μια μεγάλη ποικιλία παραλλαγών. Η κίτρινη σημύδα είναι το εμπορικά σημαντικό ξύλο και προτιμά το εύκρατο κλίμα. Είναι εγγενές στο βόρειο ημισφαίριο. Η κίτρινη σημύδα είναι ανοιχτό κίτρινο έως λευκό ξύλο με κοκκινωπό-καστανόξυλο. Ωστόσο, η λευκή σημύδα έχει λευκό χρώμα, όπως το σφενδάμι. Είναι μαλακό ξύλο και προέρχεται από τη σημύδα. Προσδιορίστε τη σημύδα κοιτάζοντας τη βάση των ωοειδών φύλλων τους με πριονωτές άκρες. Το ξύλο σημύδας είναι εύκολα διαθέσιμο και είναι λιγότερο ακριβό.

Χρήση: χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κόντρα πλακέ, κιβωτίων, κουτιών και εσωτερικών διακοσμητικών. Το καπλαμά σημύδας χρησιμοποιείται για δάπεδα και επενδύσεις.

φά. Κέδρος:

Ο Κέδρος είναι γνωστό ότι καλλιεργείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική. Έχει κόκκινο-καφέ χρώμα με ανοιχτές ραβδώσεις και τους όμορφους κόκκους πάνω του. Μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε έναν κέδρο μέσω του αρώματος και της εντομοαπωθητικής του ποιότητας. Είναι μέτρια ακριβό και είναι ένα είδος μαλακού ξύλου.

Χρήσεις: Χρησιμοποιείται για την κατασκευή καταστρωμάτων, κασετίνων και ντουλαπιών.

σολ. Ερυθρόδενδρο:

Το Redwood είναι αυτόχθονο στις Ηνωμένες Πολιτείες του Ειρηνικού και είναι γνωστό ότι μεγαλώνει περισσότερο από 300 πόδια και διαρκεί έως και 2500 χρόνια. Είναι μαλακό ξύλο και λέγεται ότι είναι ανθεκτικό σε σήψη και έντομα. Αναζητήστε τους βαθύ-κοκκινωπού καφέ και δείκτες ανάπτυξης για να τους εντοπίσετε γρήγορα. Στέκεται δυνατά και είναι πολύ σπάνιο και πολύτιμο.

Χρήση: χρησιμοποιούνται κυρίως για χειροτεχνίες, έπιπλα εξωτερικού χώρου. Το ξύλο είναι μέτρια σκληρό.

η Κώνειο:

Το Hemlock είναι ελαφρύ και έχει ομοιόμορφη υφή σε όλο το μήκος. Έχει μικρότερη αντίσταση στην αποσύνθεση. Είναι εγγενείς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το εγκάρδιο είναι κοκκινωπό καφέ ενώ ο χυμός μπορεί να είναι ελαφρώς ελαφρύτερος. Προσέξτε τους δακτυλίους ανάπτυξης για να τους εντοπίσετε. Υπάρχουν περίπου 10 είδη αιμοκαλλιέργειας και έτσι η ακριβής αναγνώρισή τους θα μπορούσε να είναι δύσκολη. Προσέξτε την εικόνα όπως η παρακάτω.

Χρήση: Χρησιμοποιείται για την κατασκευή θυρών, ξυλείας, επενδύσεων, σανίδων και σανίδων.

Εγώ. Ελατο:

το επόμενο είδος ξύλου είναι το έλατο. Το έλατο είναι γνωστό ότι λειτουργεί εύκολα και δίνει καλό φινίρισμα. Βρίσκονται στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, την Ασία, τη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη. Μπορούν να αναγνωριστούν εύκολα από άλλα μαλακά ξύλα μέσω των φύλλων που μοιάζουν με βελόνα και των κώνων τους. Τα πολλά είδη του μπορούν να αναγνωριστούν από τη διάταξη των φύλλων τους και το μέγεθος και το σχήμα των κώνων τους. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι μερικά από το ξύλο έλατου σπάνε ή στρίβουν ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας. Αλλά το πιο ανθεκτικό ξύλο θα είναι ανθεκτικό στον πηλό. Συνήθως το ξύλο είναι ανοιχτό καφέ και έχει μια πινελιά κίτρινου και κόκκινου.

Χρήση: Χρησιμοποιούνται για διακοσμητικούς σκοπούς, κολώνες και κόντρα πλακέ. Το έλατο Douglas χρησιμοποιείται για εργασίες μύλων, δάπεδα και κατασκευή επίπλων και ντουλαπιών.

η Ελατο:

το έλατο είναι δυνατό και σκληρό. Έχει πολύ μικρότερη αντοχή στον πηλό και είναι γνωστό ότι είναι ελαφρύ. Το εγκάρδιο είναι κοκκινωπό-καφέ, ενώ το ξύλο είναι κίτρινο. Προσδιορίστε την ερυθρελάτη μέσα από τον ίσιο κόκκο που έχει λεπτή και κάπως μεσαία υφή. Είναι εγγενές στη Βόρεια Αμερική.

Χρήση: Χρησιμοποιείται για την κατασκευή καλαθιών, γενικών εργασιών μύλου και για ιστούς και σπαστάρια για αεροσκάφη και κιβώτια.

Ποιο ξύλο πρέπει να επιλέξετε για την κατασκευή επίπλων στην Ινδία?

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ξύλου για να χτίσετε ένα έπιπλο, αλλά αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι το καθένα από αυτά, ωστόσο, μεταδίδει διαφορετικούς βαθμούς ζεστασιάς. Ελέγξτε αυτόν τον οδηγό για να επιλέξετε το σωστό ξύλο για τις ανάγκες σας.

1. Teak: Το ξύλο τικ είναι μέτρια σκληρό και είναι πολύτιμο. Ωστόσο, μπορεί εύκολα να δουλευτεί και στέκεται ισχυρά ενάντια στα λευκά μυρμήγκια και τους τερμίτες. Το ξύλο είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό στη φωτιά. Είναι επίσης γνωστό ότι δεν διαβρώνεται με σίδηρο και χρησιμοποιείται μόνο για βαριές ανώτερες εργασίες. Η ξυλεία teak θεωρείται το πιο πολύτιμο ξύλο σε ολόκληρη την ταξινόμηση των ξύλων. Ενώ τα έπιπλα από τικ θα μπορούσαν να κάψουν λίγο την τσέπη σας, ωστόσο διαρκεί πολύ. Βρίσκεται συνήθως στην Κεντρική και Νότια Ινδία.

2. Rose Wood: Το επόμενο είδος ξύλου είναι το τριανταφυλλιά που είναι ισχυρό και σκληρό. Χρειάζεται υψηλό γυάλισμα και φαίνεται όμορφο μετά την ολοκλήρωση. Διατίθεται σε μεγάλες διαστάσεις και χρησιμοποιείται για ανώτερη κατασκευή επίπλων. Χρησιμοποιείται επίσης στην κατασκευή ντουλαπιών και άλλων διακοσμητικών αντικειμένων. Το τριαντάφυλλο θεωρείται πολύτιμο. Βρίσκεται συνήθως στη Μάντια Πραντές, την Καρνατάκα, την Κεράλα και την Ορίσα.

3. Sissoo Wood: Είναι κοινώς γνωστό ως tali. Το ξύλο είναι πολύ ανθεκτικό και ανθεκτικό. Είναι γνωστό ότι διατηρεί το σχήμα του και μπορεί να αρωματιστεί εύκολα. Συχνά θεωρείται ως καλό ξύλο για διακοσμητικά αντικείμενα. Το ξύλο Sissoo χρησιμοποιείται στην κατασκευή επίπλων και ντουλαπιών εξαιρετικής ποιότητας. Το ξύλο Sissoo είναι κοινό στο Uttar Pradesh, τη Βεγγάλη, το Assam, το Mysore, το Maharashtra και την Orissa.

4. Sal Wood: Το ξύλο Sal βρίσκεται στην Κεράλα, την Καρνατάκα, το Μαντιαπραντές, το Ταμίλ Νάντου και την Ορίσα. Έχει στενό κόκκο και είναι πολύ στιβαρό σε συνδυασμό με ανθεκτικότητα. Το ξύλο είναι ευάλωτο χρησιμοποιείται στην κατασκευή έπιπλα ανώτερης ποιότητας, ντουλάπι και άλλα διακοσμητικά κομμάτια. Είναι γνωστό ότι διατηρεί καλά το σχήμα του και διαρκεί πολύ.

5. Ξύλο πεύκου: Το ξύλο πεύκου βρίσκεται συνήθως στα Ιμαλάια και τις άλλες οροσειρές. Το λευκό πεύκο είναι μαλακό ενώ το άλλο πολύ σκληρό. Είναι πολύ βαρύ και χοντρόκοκκο. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι αποσυντίθεται όταν έρχεται σε επαφή με το έδαφος. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή θυρών, κουφωμάτων για παράθυρα. Το λευκό πεύκο χρησιμοποιείται στην κατασκευή σπίρτων.

Εκπληκτικό δεν είναι; Λοιπόν, τα διαφορετικά είδη ξύλου και οι χρήσεις τους είναι πραγματικά ποικίλες. Σως, λοιπόν, να σας βοηθήσει να μάθετε λίγο για την ταξινόμηση των ξύλων προτού αρχίσετε να κάνετε την επιλογή σας. Ο οδηγός μας είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε να κατανοείτε τα πολλά είδη ξύλων και ποιες είναι οι εφαρμογές τους. Ξεκινήστε το κυνήγι σας!