9 διάσημοι ναοί στο Ταμίλ Νάντου που είναι εκπληκτικό να επισκεφθείτε

Η Ινδία είναι γνωστή για την πλούσια ποικιλία και τον πολιτισμό της. Από βορρά προς νότο, ανατολικά προς δυτικά, έχουμε έναν αριθμό μικρών και μεγάλων, παλαιών και νέων ναών που λατρεύονται για πολλούς λόγους. Μερικοί από τους ναούς είναι γνωστοί για την ιστορική τους αξία και τον πολιτισμό τους. Ένα τέτοιο μέρος όπου πρέπει να επισκεφθείτε ναούς είναι το Ταμίλ Νάντου. Το Ταμίλ Νάντου είναι μια χώρα ναών. Η ίδια η δομή το καθιστά μοναδικό καθώς έχει ένα μακρύ τρίγωνο σε σχήμα κώνου gopurams στις 4 πλευρές του περιβλήματος. Το Ταμίλ Νάντου μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλούς τόπους λατρείας με στυλ Dravidian. Μπορείτε να δείτε τον παλαιότερο ναό καθώς και τον μεγαλύτερο ναό στο Ταμίλ Νάντου. Επίσης, υπάρχει ένας χρυσός ναός στο Ταμίλ Νάντου που είναι γνωστός ως Golden Temple, Sripuram. Ας ρίξουμε μια ματιά στους 9 κορυφαίους ναούς.

Κορυφαίοι 9 ινδουιστικοί ναοί στο Ταμίλ Νάντου με λεπτομέρειες:

1. Ναός Meenakshi Amman At Madurai:

ναοί στο tamilnadu

Αυτός ο πανέμορφος ναός που βρίσκεται στην πόλη των ναών του Μαδουράι, το Ταμίλ Νάντου έχει 14 γκόπουρα με το ψηλότερο να είναι 170 πόδια. Είναι επίσης γνωστός ως ναός Meenakshi Sundareswarar που είναι πραγματικά εναλλακτικά ονόματα του Parvati και του Shiva αντίστοιχα. Η πόλη του ναού του Μαδουράι δημιουργήθηκε πριν από 2.500 χρόνια με αυτή την ιερή κατασκευή. Υπάρχουν δύο χρυσά γλυπτά βιμάνια, τα ιερά πάνω από τα ιερά των κύριων θεοτήτων. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, 15.000 επισκέπτες την ημέρα και 25.000 την Παρασκευή επισκέπτονται το ναό Meenakshi Sundareswarar. Ο ναός αυτός εκτιμά ότι εκτιμάται σε 30.000 γλυπτά. Τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, ένα εκατομμύριο επισκέπτες επισκέπτονται τον ναό για να γιορτάσουν το ετήσιο 10ήμερο Φεστιβάλ Meenakshi Tirukalyanam.

 • Χρόνοι ναών: Ανοιχτό όλες τις ημέρες στις 9:00 π.μ. και κλείνει στις 7:00 μ.μ
 • Διεύθυνση Ναού: Madurai Main, Madurai, Tamil Nadu 625001
 • Ενδυματολογικός κώδικας: δεν υπάρχει συγκεκριμένος κώδικας ενδυμασίας, αλλά ο ναός απαιτεί από τους πιστούς να φορούν παραδοσιακά ρούχα. Οι γυναίκες πρέπει να φορούν saree, half saree ή churidar. Οι άνδρες πρέπει να φορούν ντότι, πιτζάμες ή μαντού με πάνω ύφασμα.
 • Πώς να προσεγγίσετε: Με πτήση, μπορείτε να σταματήσετε στο αεροδρόμιο Chennai και να επιλέξετε ταξί για να φτάσετε στον ναό. Διαρκεί 90 λεπτά ταξίδι. Αν έρχεστε με τρένο, κατεβείτε στον σιδηροδρομικό σταθμό Madurai, ο οποίος απέχει 1,70 χιλιόμετρα από το ναό Meenakshi Amman. Με λεωφορείο, υπάρχουν συχνά λεωφορεία που εξυπηρετούν το Madurai. Κατεβείτε στη στάση λεωφορείου Mattuthavani που απέχει 20 λεπτά από τον ναό.
 • Πλησιέστερα αξιοθέατα: Aayiram Kaal Mandapam, Καθεδρικός Ναός της Αγίας Μαρίας, Μουσείο Γκάντι.

2. Ναός Thillai Natarajah στο Chidambaram:

ναοί στο tamil nadu

Ο ναός Thillai Natarajah στο Chidambaram, Tamil Nadu είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Shiva. Ο Thillai Koothan ή Natarajh είναι η θεότητα που προεδρεύει εδώ από τον 12ο αιώνα. Αυτός ο ναός ήταν η αρχή όλων των ναών των Σαϊβιτών. Το Chidambaram αντιπροσωπεύει το Aakash (αιθέρα), ένα από τα πέντε κλασικά στοιχεία των ιερότερων ναών του Shiva, γνωστό ως Pancha Bootha Sthalams. Ο ναός Chidambaram γιορτάζει διαφορετικά φεστιβάλ όλο το χρόνο.

 • Χρόνοι ναών: Η ώρα Ντάρσαν είναι από τις 6:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ. και από τις 5:00 μ.μ. έως τις 10:00 μ.μ
 • Διεύθυνση Ναού: Chidambaram, Tamil Nadu 608001
 • Ενδυματολογικός κώδικας: δεν υπάρχει συγκεκριμένος κώδικας ενδυμασίας για τις γυναίκες, αλλά γενικά προτιμάται η παραδοσιακή ένδυση. Οι άνδρες υποτίθεται ότι αφαιρούν το πουκάμισό τους κατά την είσοδό τους στο εσωτερικό του ναού.
 • Πώς να προσεγγίσετε: Ο ναός βρίσκεται σε εύκολη πρόσβαση. Υπάρχουν συχνά λεωφορεία που εξυπηρετούν το Chidambaram.
 • Πλησιέστερα αξιοθέατα: Μαγγροβικό δάσος Pichavaram, ναός Thillai Kali Amman, Pichavaram backwater.

3. Ναός Kanchi Kailasanathar στο Kanchipuram:

ναοί στο tamil nadu

Ο ναός Kanchi Kailasanathar είναι η παλαιότερη δομή στο Kanchipuram που είναι ένας ινδουιστικός ναός σε αρχιτεκτονικό στυλ Dravidian. Αφιερωμένο στον Λόρδο Shiva, χτίστηκε από το 685-705 μ.Χ. από έναν ηγεμόνα της δυναστείας Pallava. Ο ναός έχει 58 ιερά αφιερωμένα σε διαφορετικές μορφές του Σίβα. Χιλιάδες πιστοί κάνουν τις προσευχές τους το βράδυ του Maha Shivratri από παντού. Είναι επίσης ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.

 • Χρόνοι ναών: Ανοιχτό όλες τις ημέρες – 5:30 π.μ. έως 12:00 μ.μ. και 4:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ
 • Διεύθυνση Ναού: Pillaiyarpalayam, Kanchipuram, Tamil Nadu 631501
 • Ενδυματολογικός κώδικας: δεν υπάρχει συγκεκριμένος κώδικας ενδυμασίας για άνδρες και γυναίκες.
 • Πώς να προσεγγίσετε: το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Τσενάι. Από το Chennai, μπορείτε να πάρετε ένα τρένο για Kanchipuram. Αλλά η πιο βολική επιλογή θα ήταν να νοικιάσετε ένα λεωφορείο και να φτάσετε στο Kanchipuram. Από το Καντσιπουράμ, μπορείτε να επιλέξετε ταξί ή αυτοκίνητο για να φτάσετε στον ναό.
 • Πλησιέστερα αξιοθέατα: Ναός Kamakshi Amman, Kanchi Kamakoti Peetam, μνημείο της Άννας.

4. Σπηλαιώδεις ναοί Mahabalipuram στην περιοχή Kanchipuram:

ναοί στο tamil nadu

Οι σπηλαιώδεις ναοί του Mahabalipuram βρίσκονται στο λόφο της πόλης στην περιοχή Kanchipuram. Υπάρχουν έντεκα μαντάπες ή σπηλιές που παρατηρούνται στο Μαχαμπαλιπουράμ, εκ των οποίων οι πιο σημαντικές είναι οι ναοί των σπηλαίων Κρίσνα, Μαχισασουραμαρντίνι, Βάραχα, Τριμούρτι, Κότικαλ, Τίγρης, Ατιραχάντανα, Παντσαπαντάβα. Αυτοί οι ναοί θεωρούνται αριστούργημα της ινδικής τέχνης. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε στο Μαχαμπαλιπουράμ είναι αυτές οι σπηλιές που ονομάζονται «αποκοπές» από την UNESCO. Αυτοί οι ναοί σπηλαίων έχουν μοναδικά στυλ που δεν μπορούν να συγκριθούν με άλλους ναούς σπηλαίων στην Ινδία. Όταν επισκέπτεστε τους ναούς του σπηλαίου Mahabalipuram, μπορείτε να δείτε πολλούς ναούς σπηλαίων διαφορετικών θεοτήτων όπως ο ναός του σπηλαίου Krishna, ο ναός του σπηλαίου Mahishasuramardhini, ο σπήλαιο Varaha, ο ναός του σπηλαίου Trimurti, ο ναός των σπηλαίων Kotikal, ο ναός των σπηλαίων Tiger, ο ναός των σπηλαίων Panchapadava και πολλοί άλλοι.

 • Χρόνοι ναών: Ανοιχτό όλες τις ημέρες 8:00 π.μ. έως 5:00 μ.μ
 • Διεύθυνση Ναού: Μαχαμπαλιπουράμ, Καντσιπουράμ, Ταμίλ Νάντου
 • Ενδυματολογικός κώδικας: δεν υπάρχει συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας για την επίσκεψη στους ναούς του σπηλαίου Mahabalipuram.
 • Πώς να προσεγγίσετε: Ο πιο βολικός τρόπος μεταφοράς για να φτάσετε στο ναό των σπηλαίων είναι να έρθετε με το τρένο. Ο πλησιέστερος σταθμός είναι Chengalpettu, ο οποίος απέχει 24 χιλιόμετρα από τον ναό.
 • Πλησιέστερα αξιοθέατα: Ναός ακτής, Pancha Rathas, Κάθοδος του Γάγγη

5. Ναός Ramanathswamy στο Rameshwaram:

ναοί στο tamil nadu

Ο ναός Ramanathswamy βρίσκεται στο Rameshwaram είναι αφιερωμένος στην Jyothirlinga, μια μορφή του Λόρδου Shiva. Ο ναός επεκτάθηκε κατά τον 12ο αιώνα. Θεωρείται ως ιερός τόπος προσκυνήματος για τους Shaivites, Vaishnavites και Smarthas. Η πρωταρχική θεότητα έχει τη μορφή linga ή φαλλικής πέτρας. Ο ναός είναι ένας από τους τέσσερις ιερότερους χώρους Hindu Char Dham.

 • Χρόνοι ναών: Η ώρα Ντάρσαν ξεκινά στις 4:30 π.μ. και κλείνει στις 1 μ.μ. και ανοίγει ξανά στις 15:00 μ.μ. και κλείνει στις 8:30 μ.μ.
 • Διεύθυνση Ναού: Rameswaram, Tamil Nadu 623526
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Δεν επιτρέπεται η δυτική ένδυση στο ναό. Επιτρέπεται μόνο η παραδοσιακή ένδυση που περιλαμβάνει saree, churidar, πουκάμισα, dhotis, παντελόνια. Οι άνδρες υποτίθεται ότι αφαιρούν τα πουκάμισά τους κατά την είσοδό τους στο ναό.
 • Πώς να προσεγγίσετε: υπάρχουν πολλά λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια από το Ταμίλ Νάντου στον ναό Rameshwaram Ramanathaswamy. Μπορείτε να πάρετε ένα κανονικό λεωφορείο ή να νοικιάσετε ταξί για να φτάσετε στον ναό.
 • Πλησιέστερα αξιοθέατα: Agni Tirtham, Ramar Patham, 5 ναός Hanuman, παραλία Ariyaman, παραλία Dhanushkodi, γέφυρα του Αδάμ.

6. Ναός Brihadeeswarar στο Thanjavur:

ναοί στο tamil nadu

Ο ναός Brihadeeswarar στο Thanjavur είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς στην Ινδία που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Raja Raja Chola I το 1010 μ.Χ. Η πρωταρχική θεότητα του ναού Brihadeeswar είναι ο Λόρδος Σίβα. Έχει επίσης τα είδωλα για Ashta-dipaalakas ή φύλακες των κατευθύνσεων όπως Indra, Agni, Yama, Nirrti, Varuna, Vayu, Kubera και Isana. Στην είσοδο του ναού υπάρχει ένα μεγάλο άγαλμα του Νάντι ή ιερού ταύρου λαξευμένου από έναν μόνο βράχο.

 • Χρόνοι ναών: Ανοιχτό όλες τις ημέρες – 6 π.μ. έως 12:30 μ.μ. και 4:00 μ.μ. έως 20:30 μ.μ
 • Διεύθυνση Ναού: Membalam Rd, Balaganapathy Nagar, Thanjavur, Tamil Nadu 613007
 • Ενδυματολογικός κώδικας: απαιτείται να φοράτε παραδοσιακά ρούχα όταν επισκέπτεστε τους ναούς. Η Δυτική φοράει σαν μίνι φούστες, τα τζιν δεν επιτρέπονται. Οι άνδρες που φορούν πουκάμισο θα πρέπει να τα αφαιρούν κατά την είσοδό τους στο χώρο του ναού.
 • Πώς να προσεγγίσετε: Η πιο βολική μορφή μεταφοράς είναι οι σιδηρόδρομοι. ο πλησιέστερος σταθμός είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός Thanchavoor. Κατεβείτε σε αυτόν τον σταθμό.
 • Πλησιέστερα αξιοθέατα: Υπέροχοι ζωντανοί ναοί Chola, παλάτι Thanjavur Maratha, κήπος Shiva Ganga,

7. Ναός Perur Pateeswarar στο Perur, West Coimbatore:

ναοί στο tamil nadu

Ο ναός Perur Pateeswarar είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Shiva και βρίσκεται στο Perur στο δυτικό τμήμα του Coimbatore. Χτίστηκε περίπου 2000 χρόνια πίσω από τον Raja Raja Chola I. Ο ναός αποτελείται από ένα χρυσό άγαλμα του Nataraja εκτός από πολλά γκοπουργάματα και αίθουσες. Υπάρχει μια λάρνακα αφιερωμένη στον Σίβα και τη Γκανέσα το καθένα και πολλά άλλα αγάλματα της Γκαγιασαμχάρα, Βιραμπάντρα, Σαρασβάτι και άλλα.

 • Χρόνοι ναών: Ανοιχτό όλες τις ημέρες – 5:30 π.μ. έως 1:00 μ.μ. και 04:00 μ.μ. έως 09:00 μ.μ
 • Διεύθυνση Ναού: Perur, Western Coimbatore, Tamil Nadu
 • Ενδυματολογικός κώδικας: χωρίς συγκεκριμένο κώδικα ενδυμασίας
 • Πώς να προσεγγίσετε: ο ναός βρίσκεται σε εύκολα προσβάσιμο σημείο. Βρίσκεται σε απόσταση 9 χιλιομέτρων από το Κοϊμπατόρε. Έτσι, μπορείτε να κατεβείτε στο Coimbatore και να πάρετε ένα αυτοκίνητο, λεωφορείο ή ταξί για να φτάσετε στον ναό.
 • Πλησιέστερα αξιοθέατα: Λόφοι ελέφαντα, λίμνη Sengulam

8. Ναός Ulagalanda Perumal στο Kanchipuram:

ναοί στο tamil nadu

Ο ναός Ulagalanda Perumal είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Vishnu που βρίσκεται στο Kanchipuram. Είναι μια αρχιτεκτονική στυλ Dravidian που δοξάστηκε στο Divya Prabandha. Η Ulgalantha Perumal, μια μορφή του Λόρδου Vishnu λατρεύεται, η οποία είναι μία από τις 108 Divyadesam αφιερωμένες στον Vishnu. Ο ναός πραγματοποιεί έξι καθημερινές τελετουργίες και διάφορα ετήσια φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων το φεστιβάλ άρματος είναι το πιο εμφανές.

 • Χρόνοι του Ναού: Ανοιχτά καθημερινά από τις 6:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ. και από τις 16:00 έως τις 8:00 μ.μ
 • Διεύθυνση Ναού: Gandhimaa Nagar, Peelamedu, Coimbatore, Tamil Nadu 641006
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Κανονικά όλοι οι ναοί στο Ταμίλ Νάντου προτιμούν την παραδοσιακή ένδυση. Τα δυτικά ρούχα γενικά δεν επιτρέπονται. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας για αυτόν τον ναό, αλλά το να φοράς εθνικά φορέματα θα ήταν καλό.
 • Πώς να προσεγγίσετε: ο ναός βρίσκεται σε μια εύκολα προσβάσιμη τοποθεσία από οποιοδήποτε μέρος του Kanchipuram. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε ταξί ή αυτοκίνητο ή λεωφορείο για να φτάσετε στο ναό.
 • Πλησιέστερα αξιοθέατα: Ναός Kamakshi Amman, ναός Ekambareswarar, ναός Kailasnathar, ιερό πουλιών Vedanthangal

9. Ναός Aiyarappar In Tiruvaiyaru:

ναοί στο tamil nadu

Ο ναός Aiyarappar βρίσκεται στο χωριό Tiruvaiyaru στις όχθες του ποταμού Kaveri είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Vishnu. Οι ύμνοι του Thevaram ενσαρκώνονται στον ναό. Οι άνθρωποι συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Saphta Sthanam που διεξάγεται τον Απρίλιο κάθε έτους, μαρτυρώντας τη σύγκλιση επτά γυάλινων παλανκίνων που φέρουν κύριες θεότητες των αντίστοιχων ναών από επτά μέρη. Στην όχθη του ποταμού, μπορείτε να δείτε το Samadhi (τόπος ταφής) του αγίου συνθέτη Thyagararaja. Είναι εδώ όπου γίνεται το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ στην Ινδία κάθε χρόνο.

 • Χρόνοι ναών: Ανοιχτό από τις 6:00 το πρωί έως τις 11:00 το πρωί και από τις 4:00 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ όλες τις ημέρες
 • Διεύθυνση Ναού: SH 22, Thiruvaiyaru, Tamil Nadu 613204
 • Ενδυματολογικός κώδικας: δεν υπάρχει συγκεκριμένος ενδυματολογικός κώδικας για την είσοδο σε αυτόν τον ναό
 • Πώς να προσεγγίσετε: Το Thiruvviayaru βρίσκεται στην περιοχή Thanjavur. Υπάρχουν λεωφορεία που εκτελούν συχνά δρομολόγια από Thanjavoor προς Thiruvaiyaru.
 • Πλησιέστερα αξιοθέατα: Φράγμα Thenperambur, ναός Rajagopalaswamy, βασιλικό παλάτι Thanjavur και γκαλερί τέχνης.

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι για να επισκεφθείτε μερικούς από τους αρχαίους ναούς στην Ινδία; Τότε αυτή θα ήταν η τέλεια επιλογή. Όλοι αυτοί οι ναοί που αναφέρονται εδώ είναι γνωστοί για τα ιστορικά του στοιχεία στην αρχαία ινδουιστική μυθολογία. Κάθε χρόνο αυτοί οι ναοί γιορτάζουν φεστιβάλ σε ειδικές περιπτώσεις όπως το Maha Shivratri, το Navaratri, το Pongal κ.λπ. Εάν είστε αρκετά τυχεροί, μπορείτε να τους δείτε αν επισκεφθείτε αυτούς τους ναούς κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Την επόμενη φορά που σκοπεύετε να επισκεφθείτε τους ναούς της Ινδίας, κάντε μια επίσκεψη στο Ταμίλ Νάντου.