15 καλύτερες γιόγκα ασάνες για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά

Μήπως η κοιλιά σας βγαίνει συχνά από το πουκάμισό σας; Θα θέλατε να επιστρέψετε στον πιο αδύνατο εαυτό σας; Έχετε μια τέλεια λύση με τη μορφή Γιόγκα για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά, όταν συνδυάζεται με σωστή διατροφή και τρόπο ζωής. Με το σωστό μείγμα ασκήσεων, τεχνικών αναπνοής και διαλογισμού, η γιόγκα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη συνολική διαχείριση βάρους. Εκτελώντας τα τακτικά, σίγουρα θα παρατηρήσετε πιο σφιχτούς κοιλιακούς, τονισμένη κοιλιακή περιοχή και επίσης έναν πιο ελαφρύ εαυτό!

Ενώ κάνουν γιόγκα για να χάσουν λίπος στην κοιλιά, τα άτομα μπορούν να βιώσουν εσωτερική γαλήνη, καθώς και να παραμείνουν σε φόρμα. Timeρα να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας και να μειώσετε τις ανεπιθύμητες «αποσκευές» στη ζωή σας!

Οι καλύτερες ασάνες γιόγκα για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά

Yoga Asanas για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά:

Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής και οι διατροφικές μας συνήθειες, καθώς και η άσκηση δεν οδήγησαν σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων παχυσαρκίας. Το μεγαλύτερο μέρος του λίπους αποθηκεύεται γύρω από την περιοχή του στομάχου και αυτό είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε. Η γιόγκα είναι μια αποδεδειγμένη μέθοδος για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά και παρέχει επίσης ένα υγιές σώμα και μυαλό χαρίζοντας σας μια συνολική ευεξία.

Η τακτική άσκηση της γιόγκα ενισχύει τους μυς του πυρήνα και της κοιλιάς και συμβάλλει έτσι σε μια πιο επίπεδη κοιλιά. Μπορείτε να εξασκήσετε γιόγκα για να μειώσετε το λίπος της κοιλιάς και οι ασάνες που απαιτούν κάμψη και συστροφή βοηθούν επίσης να σας απαλλάξουν από κάθε συσσώρευση αερίου που προκαλεί φούσκωμα. Το σπλαχνικό λίπος αποθηκεύεται στο στομάχι και έχει τους κινδύνους πολλών ασθενειών. Ορισμένες ασάνες γιόγκα για απώλεια λίπους στο στομάχι, θα βοηθήσουν στην καύση αυτού του επίμονου λίπους και μειώνουν το συνολικό σωματικό λίπος. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η τακτική πρακτική της γιόγκα για ένα χρόνο έχει βοηθήσει στη μείωση του λίπους και των εκατοστών στη μέση.

Εδώ εξηγούμε πώς να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά με τις ασάνες γιόγκα. Αυτές οι γιόγκα δεν θέτουν μόνο λίπος στην κοιλιά και βοηθούν στη φυσική κατάσταση και την υγεία τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Έχουμε παρουσιάσει μερικές από τις καλύτερες στάσεις γιόγκα για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά με εικόνες:

1. Yoga Wheel Pose (Chakrasana):

Το Chakrasana ή η στάση του τροχού είναι μια υπέροχη άσκηση για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Μπορεί να τεντώσει τους κοιλιακούς μυς σας και επίσης να ξεκλειδώσει το τσάκρα της καρδιάς σας. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις γιόγκα για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά.

Πώς να το κάνουμε?

 • Ξαπλώστε ανάσκελα, κάμπτετε τα γόνατά σας. Τα πόδια σας πρέπει να μένουν στο πάτωμα και να βρίσκονται πιο κοντά στους γλουτούς. Βάλτε τα χέρια σας στη γη, οι παλάμες πρέπει να είναι ίσια και να κρατιούνται και οι ώμοι.
 • Προς το παρόν σηκώστε το κεφάλι και τον ώμο σας και στη συνέχεια σηκώστε τους γοφούς σας από το έδαφος και εξισωθείτε στα χέρια σας συν τα πόδια.
 • Μπορείτε να προσπαθήσετε να σηκώσετε το ένα πόδι στον αέρα για 20 δευτερόλεπτα. Πρέπει να επαναλάβετε το ίδιο με το άλλο πόδι.
 • Δοκιμάστε αυτή τη γιόγκα για απώλεια λίπους στην κοιλιά.

Πώς Βοηθά?

 • Αυτή η ασάνα είναι ιδανική και είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ασάνες γιόγκα για απώλεια λίπους στο στομάχι. Τεντώνει τους μύες στο στομάχι και λειτουργεί επίσης στο πάνω μέρος του σώματος και στην πλάτη, τονώνοντας έτσι την περιοχή της κοιλιάς.

Προφυλάξεις: Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν Chakrasana. Αποφύγετε αυτήν τη στάση εάν έχετε σοβαρά προβλήματα με τον νωτιαίο μυελό.

2. Yoga Cobbler’s Pose:

Ονομάζεται επίσης Baddha Konasana, η στάση του τσαγκάρη είναι μία από τις πιο απλές ασάνες γιόγκα. Βοηθά στην απώλεια βάρους και μπορεί να γίνει και από αρχάριους. Αντιμετωπίζει επίσης διάφορες ασθένειες εκτός από τη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα Γιόγκα για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά:

Πώς να το κάνουμε?

 • Η στάση του τσαγκάρη είναι μία από τις πιο εύκολες και υποχρεωτικές στάσεις της γιόγκα. Απαιτείτε να κάθεστε ευθεία στη σπονδυλική σας στήλη.
 • Τα γόνατά σας πρέπει να είναι στριμμένα και τα πέλματα των ποδιών σας να είναι απέναντι το ένα από το άλλο.
 • Πρέπει να σπρώξετε τα πέλματα από κοινού και να πιάσετε αυτήν τη στάση για τουλάχιστον ένα λεπτό.

Πώς Βοηθά?

 • Αυτή η asana βελτιώνει την ευελιξία ανοίγοντας τη βουβωνική χώρα και το ισχίο σας.
 • Αυτό κάνει επίσης τα γόνατα και τους μηρούς σας δυνατά και μειώνει έτσι το λίπος στην κοιλιά.
 • Διεγείρει τους κοιλιακούς μυς σας και βελτιώνει την πέψη σας.

Προφυλάξεις: Αποφύγετε αυτήν την άσκηση εάν έχετε τραυματισμό στη βουβωνική χώρα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα στρώμα από κάτω για επιπλέον υποστήριξη.

3. Θέση σκάφους:

Η στάση του σκάφους ή η Navasana είναι ιδανική για την τόνωση των κοιλιακών μυών σας. Μπορεί να βελτιώσει την ευελιξία σας και να ενισχύσει το σώμα σας. Αυτή είναι η καλύτερη γιόγκα για καύση λίπους στην κοιλιά.

Πώς να το κάνουμε?

 • Καθίστε σε ένα χαλάκι και απλώστε τα πόδια σας. Τα γόνατά σας πρέπει να τραβηχτούν προς τα πάνω, οι μηροί να είναι σφιγμένοι και τα δάχτυλα των ποδιών σας να είναι επισημασμένα.
 • Τώρα προσπαθήστε να σηκώσετε τα πόδια σας από το έδαφος και να μεταφέρετε τα πόδια σας σε γωνία 45 μοιρών. Εισπνεύστε ενώ σηκώνετε τα πόδια σας και αποφεύγετε να τυλίγετε τα γόνατά σας.
 • Η ραχοκοκαλιά πρέπει να είναι ευθεία συν το σώμα σας υποτίθεται ότι έχει σχήμα V. Σηκώστε τα χέρια σας στο ύψος των ώμων.

Πώς Βοηθά?

 • Γνωστή και ως Nauk Asana, η στάση του σκάφους ενισχύει τον πυρήνα σας και σφίγγει τους μυς της κοιλιάς σας. Η τακτική άσκηση αυτής της asana γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι σταθεροποιείται και επιτυγχάνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Προσοχή: Μην εκτελείτε αυτήν την άσκηση εάν είστε έγκυος ή υποφέρετε από χρόνια προβλήματα στη σπονδυλική στήλη.

4. Γιόγκα Καποτασάνα (Πόζα Βασιλιάς Περιστέρι):

Εδώ είναι μια άλλη άσκηση γιόγκα για το λίπος στην κοιλιά. Η στάση Kapotasana ή το Περιστέρι King τεντώνει την κοιλιακή σας περιοχή και τονώνει τους μυς. Είναι μια προχωρημένη στάση που πρέπει να εκτελεστεί μόλις είστε καλά εξοικειωμένοι με τις βασικές στάσεις.

Πώς να το κάνουμε?

 • Καθίστε στα πόδια σας από τα γόνατά σας και οι γάμπες κλειδωμένες μεταξύ τους. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μερικά μαλακά πανιά από κάτω για να αποφύγετε τον πόνο.
 • Τώρα φτάστε στα γόνατά σας και βάλτε τα χέρια σας στους γοφούς σας. Τεντώνοντας τον κορμό, κοιτάξτε από πάνω.
 • Πιάστε τα τακούνια σας αργά, το ένα χέρι μετά το άλλο. Σκύψτε προς τα πίσω και διευρύνετε το στήθος με την κοιλιά.
 • Λυγίστε περισσότερο τον κορμό σας και βάλτε το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια σας και μείνετε 20 δευτερόλεπτα.

Πώς Βοηθά?

 • Μπορείτε να βιώσετε τη μάζα στην αγκαλιά σας. Αυτή η στάση είναι πολύτιμη για να ρευστοποιήσει το λίπος σε όλες σχεδόν τις περιοχές του σώματος. Επίσης ασκεί τη σπονδυλική στήλη και τα άκρα καθιστώντας τα πιο ευέλικτα.

Προσοχή: Τα άτομα με προβλήματα αρτηριακής πίεσης πρέπει να απέχουν από την άσκηση.

5. Donkey Kicks Yoga:

Η γιόγκα με το γαϊδουράκι περιλαμβάνει τέντωμα των μυών της πλάτης για να βελτιώσετε τη δύναμη του πυρήνα σας. Είναι εξίσου αποτελεσματικό με τις πιέσεις για να κάψετε τα λιποκύτταρα στην κοιλιά και να τονώσετε το σώμα σας. Αυτή είναι μια από τις αποτελεσματικές ασάνες γιόγκα για το λίπος στην κοιλιά.

Πώς να το κάνουμε?

 • Ξεκινήστε με το Downward Dog, κάμπτετε λίγο τα γόνατά σας στο έδαφος, και στη συνέχεια πηδάτε τα πόδια σας προς τα πάνω, προσπαθώντας τελικά να φορτώσετε τα γόνατά σας πάνω από τους γοφούς σας.
 • Θα νιώσετε παρόμοια με την προετοιμασία για να μπείτε στο χέρι. Επαναλάβετε αυτές τις κλωτσιές γρήγορα – την επόμενη φορά που τα πόδια σας θα χτυπήσουν το έδαφος, πετάξτε δεξιά προς τα πάνω – 25 έως 50 φορές.

Πώς Βοηθά?

 • Αυτή η γιόγκα ασχολείται με τους κοιλιακούς σας και το λίπος της κοιλιάς σβήνει σε χρόνο μηδέν. Αυτή η asana σας βοηθά να απαλλαγείτε από το ανεπιθύμητο λίπος στη μέση σας.

Προσοχή: Χρησιμοποιήστε τον αυτοέλεγχό σας για να εκτελέσετε κλωτσιές. Προσπαθήστε να ισορροπήσετε το βάρος σας στα χέρια και να είστε προσεκτικοί με τις κινήσεις.

6. Yoga Locust Pose (Shalabhasana):

Η Shalabhasana ή το Locust Pose είναι μια εξαιρετική άσκηση στη σπονδυλική στήλη, που μπορεί επίσης να λειτουργήσει στους κοιλιακούς σας. Μπορεί να συσφίξει τους μυς της κοιλιάς σας και βοηθά στη φυσική καύση των λιποκυττάρων. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες στάσεις γιόγκα για να χάσετε λίπος στην κοιλιά.

Πώς να το κάνουμε?

 • Ξαπλώστε μπρούμυτα στις παλάμες σας απέναντι από το έδαφος. Κατά την εισπνοή, πρέπει να σηκώνετε τα πόδια σας χωρίς να στρίβετε τα γόνατά σας.
 • Ο άνω κορμός και τα χέρια σας πρέπει επίσης να σηκωθούν, δίνοντάς σας ένα τέντωμα των κοιλιακών μυών.
 • Φροντίστε τον εαυτό σας στην κοιλιά. Αυτή η στάση είναι πολύ ευεργετική για τη μείωση του κοιλιακού λίπους.

Πώς Βοηθά?

 • Αυτή η στάση ασκεί μεγάλη πίεση στο στομάχι και οι μύες τεντώνονται, βοηθά να απαλλαγούμε από το στομάχι και επίσης σφίγγει τους μυς στην περιοχή της κοιλιάς.

Προσοχή: Μην εκτελείτε αυτό το asana εάν είστε έγκυος ή υποφέρετε από σοβαρές ασθένειες.

7. Surya Namaskar (Sun Salutation):

Το Surya Namaskar είναι ένα σύνολο από ασάνες γιόγκα για απώλεια λίπους στην κοιλιά. Πρόκειται για μια συνάντηση 12 στάσεων γιόγκα, καθώς και η προς τα εμπρός μαζί με την καμπύλη προς τα πίσω επιτρέπουν διατάσεις, ενώ η βαθιά αναπνοή καθ ‘όλη τη διάρκεια της εργασίας βοηθά στην αποτοξίνωση. Εκτελέστε το Surya Namaskar καθημερινά το πρωί απέναντι από τον ήλιο για να συγκεντρώσετε τα μέγιστα οφέλη. Είναι η καλύτερη γιόγκα για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά σε 1 εβδομάδα.

Πώς να το κάνουμε?

 • Ακολουθήστε τις οδηγίες καθενός από τα asanas.
 • Ξεκινήστε αργά, κατά πέντε γύρους, αυξάνοντας τους μετρήσεις αργά πάνω από το χρόνο.
 • Αυξήστε τον αριθμό σε 12-13 γύρους, ανάλογα με τη σκοπιμότητα.

Πώς Βοηθά?

Εκτός από την ενίσχυση των μυών της πλάτης και του άνω μέρους του σώματος, το suryanamaskar βοηθά στην καύση λίπους σε όλο το σώμα. Όταν το βέλτιστο λίπος έχει καεί, εστιάζει στο λίπος γύρω από την κοιλιακή περιοχή. Βελτιώνει επίσης την ευελιξία, βοηθώντας σας να εξασκηθείτε αποτελεσματικά.

Προσοχή: Το Surya Namaskar δεν πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως ή της εγκυμοσύνης. Τα άτομα με κήλη ή προβλήματα στη σπονδυλική στήλη πρέπει να αποφεύγουν αυτήν την ακολουθία.

8. The Seated Forward Bend:

Γνωστή και ως paschimottanasana όπου το άτομο πρέπει να κάθεται με τα πόδια τεντωμένα μπροστά της και στη συνέχεια με τα χέρια τεντωμένα προς τα πάνω πρέπει να γίνει εισπνοή. Αυτό ακολουθεί το μοτίβο εκπνοής όπου τα χέρια μαζί με το πάνω μέρος του σώματος σκύβουν προς τα πόδια με τον πείρο της σπονδυλικής στήλης ευθεία και τις παλάμες να συγκρατούν τα πόδια. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε κάποια άσκηση στο στομάχι που πραγματικά απαιτούσατε για να κάψετε το περιττό λίπος στο σώμα σας.

Δείτε πώς να το κάνετε αυτό:

 • Τεντώστε τα πόδια σας και καθίστε ίσια.
 • Σηκώστε τα χέρια σας και εισπνεύστε αργά.
 • Καθώς εκπνέετε, γείρετε μπροστά και αγγίξτε τα δάχτυλα των ποδιών σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν λυγίζετε τα γόνατά σας.
 • Αγγίξτε το κεφάλι σας στους μηρούς σας και κρατήστε τα δάχτυλα των ποδιών σας.
 • Μείνετε σε αυτή τη στάση για περίπου 20 δευτερόλεπτα.
 • Επαναλαμβάνω.

Πώς Βοηθά?

 • Αυτή η asana είναι μια μεγάλη τεχνική χαλάρωσης και επίσης τονώνει και δυναμώνει ολόκληρο το σώμα σας.

Προσοχή: Αποφύγετε αυτό το asana εάν πάσχετε από προβλήματα άσθματος ή διάρροιας.

9. Η Ustrasana Yoga:

Η στάση Ustrasana ή καμήλα είναι μια γιόγκα για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά και δίνει δύναμη στους μυς. Μπορεί να τονώσει την κοιλιακή σας περιοχή, τους μηρούς και τα χέρια για να βελτιώσει την ευελιξία. Αυτή είναι μια προηγμένη και καλύτερη γιόγκα για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά.

Πώς να το κάνετε αυτό?

 • Γονατίστε στα γόνατά σας και στη συνέχεια λυγίστε τον κορμό προς τα πίσω σε μια τοξωτή μορφή προς τα τακούνια, ενώ τα χέρια του πηγαίνουν προς τα πίσω υποστηρίζοντας το βάρος του πάνω μέρους του σώματος στο πίσω μέρος του ποδιού σας.
 • Το κόλπο είναι να κρατήσετε τη θέση για λίγο, να συνεχίσετε την εισπνοή και να επιστρέψετε στη βασική στάση και στη συνέχεια να το κάνετε ξανά.
 • Αυτό πρέπει να γίνει διαδοχικά τις επόμενες ημέρες για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Πώς Βοηθά?

 • Θα ενισχύσει τους μύες της κοιλιάς σας, που είναι απαραίτητος για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Με αυτόν τον τρόπο, θα ενισχύσει επίσης τη σπονδυλική σας στήλη και με την πάροδο του χρόνου, η σπονδυλική σας στήλη θα γίνει ισχυρή και ευέλικτη.

Προσοχή: Αυτή η στάση μπορεί να καταπονήσει τους μυς του λαιμού σας. Αποφύγετε, λοιπόν, αν έχετε προβλήματα που σχετίζονται με το λαιμό.

10. Πόμπρα Πόμπρα:

Η στάση Cobra είναι μια άλλη αποτελεσματική Asanas για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις γυναίκες να μειώσουν το βάρος τους μετά τον τοκετό. Αυτή η άσκηση διατάσεων είναι εύκολο να εκτελεστεί ακόμη και για αρχάριους και είναι η καλύτερη γιόγκα για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά σε 15 ημέρες.

Πώς να το κάνουμε?

 • Ξεκινήστε ξαπλώνοντας μπροστά, με τα χέρια να ακουμπούν στο πλάι σας.
 • Τώρα σφίξτε το μυελό σας καθώς τεντώνετε την κοιλιά σας και αρχίζετε να σηκώνετε τους ώμους σας, μέση προς τα πάνω.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παλάμες και τον αγκώνα σας ως στήριγμα καθώς γέρνετε το κεφάλι σας δημιουργώντας ένα ελαφρύ βαθούλωμα στο μυελό σας.
 • Μείνετε σε αυτή τη στάση για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
 • Επαναλάβετε δύο φορές.

Πώς Βοηθά?

 • Αυτή η asana είναι γνωστή για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά και την τόνωση των μυών στην πλάτη σας.

Προσοχή: Τα άτομα με κήλη και προβλήματα στην πλάτη πρέπει να απέχουν από την εκτέλεση αυτής της άσκησης.

11. Θέση ώμου:

Η στάση του ώμου ή η Sarvangasana είναι ιδανική για την τόνωση των μυών σας στην κοιλιά, τους μηρούς και τους γλουτούς. Βελτιώνει επίσης την ευελιξία σας και ενισχύει τη σπονδυλική σας στήλη.

Πώς να το κάνουμε?

 • Τα πρώτα βήματα περιλαμβάνουν να ξαπλώνετε ανάσκελα, τα χέρια σας να ακουμπούν δίπλα σας. Εδώ πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του άνω μέρους του σώματος για να ισορροπήσετε ολόκληρο το κάτω τμήμα σας.
 • Στα αρχικά στάδια μπορεί να χρειαστείτε ένα επιπλέον ζευγάρι χεριών για βοήθεια.
 • Ξεκινήστε ανεβάζοντας τα κάτω άκρα σας στο σημείο που γίνονται κάθετα στο σώμα.
 • Τώρα χρησιμοποιήστε τους αγκώνες σας για να στηρίξετε το σώμα σας καθώς σηκώνετε τους γοφούς σας στον αέρα στηρίζοντας όλο το βάρος στον ώμο και στο πάνω μέρος του σώματος.

Πώς Βοηθά?

 • Η γιόγκα έχει κάποια σοβαρή περιστρεφόμενη στάση, που θα βελτιώσει την πέψη σας, καθαρίζοντας έτσι τις λιπαρές εναποθέσεις στην κοιλιά σας. Όταν ασχολείστε με τους μύες των ποδιών και των χεριών, αυτό που κάνετε είναι ότι επιτρέπετε την οικοδόμηση περισσότερων μυών και έτσι καίτε το περιττό λίπος.

Προσοχή: Δεν πρέπει να εκτελέσετε αυτό το asana εάν έχετε αρτηριακή πίεση, διάρροια, έμμηνο ρύση και τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη.

12. Θέσεις τόξου:

Η πόζα του τόξου είναι μια καλή γιόγκα για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Εδώ σε αυτό το τμήμα το σώμα σας μιμείται πραγματικά το σχήμα του τόξου και για να ξεκινήσετε ξαπλώστε μπροστά. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και καθώς σηκώνετε τόσο το πάνω όσο και το κάτω μέρος του σώματός σας από τα δύο άκρα, καθώς ισορροπείτε στην κοιλιά σας. Τα χέρια σας στο πίσω μέρος σας μπορούν τώρα να χρησιμοποιήσουν τα πόδια ως λαβή για να δημιουργήσετε ένα ρυμουλκό καθώς τελειοποιείτε την ισορροπία.

Δείτε πώς το κάνετε:

 • Ξαπλώστε στο στομάχι σας.
 • Λυγίστε και τα δύο σας πόδια και σηκώστε ελαφρώς το στήθος σας.
 • Κρατήστε τους αστραγάλους σας και σηκώστε απαλά τους μηρούς σας.
 • Καθώς οι μηροί και το στήθος σας είναι ψηλά, η asana εστιάζει στην κοιλιά σας.
 • Μείνετε σε αυτή τη στάση για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
 • Επαναλάβετε δύο φορές.

Πώς Βοηθά?

 • Αυτή η στάση, πόζα τόξου, είναι γνωστή για το ότι κάνει τη σπονδυλική σας στήλη πραγματικά ευέλικτη και εστιάζει επίσης στο λίπος στην κοιλιά σας, μειώνοντάς το έτσι.

Προσοχή: Αποφύγετε αυτήν τη στάση εάν έχετε τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη.

13. Θέση ανακούφισης από τον άνεμο:

Πρέπει να αναρωτιέστε πώς να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά χρησιμοποιώντας τη στάση ανακούφισης του ανέμου ή την Pavanamuktasana; Εδώ χρησιμοποιούμε την ένταση που δημιουργείται στην περιοχή της κοιλιάς σας για να μειώσουμε τα κιλά στο στομάχι σας.

Πώς να το κάνουμε?

 • Ξεκινήστε ξαπλώνοντας ανάσκελα.
 • Διπλώστε τα γόνατά σας και φέρτε τα προς την κοιλιά σας.
 • Με την κάτω τράπεζα τσαλακωμένη, τώρα προσπαθήστε να σηκώσετε το κεφάλι σας, φέρνοντας το πηγούνι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο γόνατό σας.
 • Η κοιλιά σας μέχρι τώρα πρέπει να είναι τεντωμένη και να δημιουργείται κόμπος δημιουργώντας μια πίεση που καίει το υπάρχον λίπος.

Πώς Βοηθά?

 • Γνωστή και ως Pawanmuktasana, αυτή η ασάνα πρέπει να ασκείται με προσοχή. Δυναμώνει και τονώνει τους μυς σας στην κοιλιά, τα πόδια, τα χέρια και το κάτω μέρος της πλάτης. Βοηθά στην πέψη και την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

14. Warrior Twist Pose:

Αυτή είναι μια παραλλαγή στη συνήθη πόζα πολεμιστή. Στρέφει τους κοιλιακούς μυς σας και δυναμώνει την πλάτη και τους μηρούς σας. Βοηθά επίσης στην καύση των λιποκυττάρων γύρω από την κοιλιά σας:

Πώς να το κάνουμε?

 • Σχηματίστε τη στάση του πολεμιστή όπου το ένα σας άκρο τοποθετημένο μπροστά από το άλλο δημιουργεί ένα τράβηγμα στο μεταξύ, το πίσω άκρο τεντωμένο στο πίσω μέρος.
 • Τώρα αντί να γυρίσετε προς τα πίσω, αυτή τη φορά στρίψτε το πάνω μέρος του σώματος σας στη μία πλευρά πιθανώς στο μέγιστο.
 • Τα χέρια σας μπορούν να διατηρηθούν διπλωμένα μπροστά από το στήθος σας για να βοηθήσουν την συστροφή.
 • Μείνετε σε αυτή τη θέση για περίπου 5 αναπνοές, έτσι ώστε ο πυρήνας σας να είναι δεσμευμένος.
 • Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να μειώσετε το λίπος με τη γιόγκα.

Πώς Βοηθά?

 • Αυτή η στάση ενισχύει τους μηρούς σας και τονώνει τους ώμους, τα χέρια και τους μηρούς σας. Τονώνει επίσης τους μυς του πυρήνα σας μειώνοντας έτσι το λίπος από την κοιλιά σας.

Προσοχή: Αποφύγετε αυτήν τη στάση εάν έχετε προβλήματα με τον νωτιαίο μυελό ή προβλήματα με το δίσκο.

15. Πόζα Γέφυρας:

Η γιόγκα για λίπος στην κοιλιά περιλαμβάνει επίσης τη στάση γέφυρας στο απόθεμά της. Αυτή η στάση τεντώνει επίσης την κοιλιακή σας περιοχή και βοηθά στη μείωση του μεγέθους της κοιλιάς σας. Είναι επίσης εξαιρετικό για την ανακούφιση του πόνου στην περιοχή της πλάτης σας.

Δείτε πώς το κάνετε:

 • Ξαπλώστε ανάσκελα.
 • Αυτή τη φορά το σώμα σας ακραία, ο λαιμός και τα δάχτυλα των ποδιών παραμένουν στο έδαφος καθώς δημιουργείτε μια σανίδα με το σώμα σας.
 • Ο ώμος ασκεί μικρή πίεση καθώς σηκώνετε το σώμα σας ενώ κρατάτε τα δάχτυλά σας κολλημένα στο έδαφος.
 • Ακουμπήστε τα χέρια σας δίπλα σας ή χρησιμοποιήστε το σαν σφιγκτήρα για τα δάχτυλα των ποδιών σας για να διατηρήσετε την ισορροπία.

Πώς Βοηθά?

 • Αυτή η asana γιόγκα βοηθά στη βελτίωση της στάσης σας και βοηθά στην καλύτερη πέψη. Ανοίγει το στήθος σας και τονώνει τους μηρούς σας δουλεύοντας μέχρι την κοιλιά σας. Γίνεσαι πιο ευέλικτος και τεντώνει το κάτω μέρος του σώματός σου και τονώνει.

Προσοχή: Αποφύγετε το εάν έχετε πόνο ή δυσφορία στο λαιμό σας.

Κάνετε και μην κάνετε για να απαλλαγείτε από το λίπος στην κοιλιά με τη γιόγκα:

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του προγράμματος Yoga:

Κάνε:

 • Τρώτε μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
 • Πίνετε άφθονο νερό και μείνετε ενυδατωμένοι.
 • Σπάστε τα γεύματά σας σε μικρές μερίδες για εύκολη πέψη.
 • Συμπεριλάβετε πολλές φυτικές ίνες στη διατροφή σας για καλύτερες κινήσεις του εντέρου.
 • Μειώστε τα επίπεδα άγχους και κρατήστε το μυαλό σας ήσυχο.
 • Κοιμηθείτε τουλάχιστον 7-8 ώρες την ημέρα.

Δεν:

 • Αποφύγετε αυστηρά το πρόχειρο φαγητό και τα ποτά και τα επιδόρπια με ζάχαρη.
 • Πείτε όχι σε περίσσεια υδατανθράκων.
 • Αποφύγετε την υπερφαγία και τις βραδινές γιορτές.
 • Μην κοιμάστε υπερβολικά ή δεν κοιμάστε. Απλώς κάντε τη σωστή ανάπαυση που χρειάζεται το σώμα σας.
 • Μην περιορίζεστε σε ένα μέρος. Συνεχίστε να κινείστε και μείνετε δραστήριοι.

Για πολλούς, η απώλεια λίπους στην κοιλιά είναι ένα μακρινό όνειρο. Δεν θα είναι για σας, αν ακολουθείτε τακτικά αυτές τις στάσεις (ασάνες γιόγκα). Η γιόγκα δεν λειτουργεί μόνο στο σώμα, αλλά και στα άλλα όργανά σας, με τον πυρήνα σας να είναι η κύρια εστίαση. Εκτός από την τόνωση, διεγείρει επίσης τους αδένες σας βελτιώνοντας έτσι την απόδοση των οργάνων σας. Βοηθά στην επίτευξη ισορροπίας και στην απώλεια λίπους στην κοιλιά με τακτική εξάσκηση και επιμονή. Πάντα εξασκείστε υπό εκπαιδευμένο εκπαιδευτή γιόγκα και αναζητήστε ιατρική καθοδήγηση εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Ξεκινήστε να ζείτε μια υγιή ζωή από σήμερα!

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

1. Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη γιόγκα για να μειώσει το λίπος στην κοιλιά?

Η απάντηση σε αυτό εξαρτάται από τον συνολικό τρόπο ζωής σας, την αποφασιστικότητά σας και τον χρόνο που αφιερώνετε στη Γιόγκα. Εάν κάνετε τακτικά γιόγκα, μαζί με μια υγιεινή διατροφή, είναι πιθανό να παρατηρήσετε ορατά αποτελέσματα σε περίπου 3-4 εβδομάδες. Και πάλι, αυτός ο χρόνος μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο ανάλογα με τη βασική αιτία του προβλήματος.

2. Μπορώ να πάρω μια επίπεδη κοιλιά με γιόγκα?

Ναί! Είναι πολύ πιθανό να αποκτήσετε μια επίπεδη κοιλιά με τη Γιόγκα! Η γιόγκα περιλαμβάνει πολλές ασκήσεις διατάσεων που μπορούν να βελτιώσουν την ευελιξία σας και να τονώσουν τους μυς σας. Μερικές από αυτές τις ασάνες είναι ίσες με τραγάνες ως προς την επίδραση και το αποτέλεσμα στο σώμα. Πρέπει να το παίρνετε τακτικά για να παρατηρήσετε μια πιο λεπτή γραμμή μέσης και τελικά μια επίπεδη κοιλιά.

3. Πόσο συχνά πρέπει να κάνω γιόγκα για μείωση του λίπους στην κοιλιά?

Συνιστάται να κάνετε γιόγκα καθημερινά για καλά αποτελέσματα. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στην καύση των επιπλέον θερμίδων και να σας κρατήσει σε φόρμα και ελαφρύ. Για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη, κάντε γιόγκα τουλάχιστον 3-4 ημέρες την εβδομάδα και για 1-2 ώρες την ημέρα. Το κλειδί είναι να εξασκείστε τακτικά, μαζί με μια αίσθηση πειθαρχίας στη ζωή σας.

4. Μπορείτε να πάρετε βάρος μετά τη διακοπή της γιόγκα?

Η γιόγκα, όπως κάθε σωματική άσκηση, καίει περιττές θερμίδες στο σώμα. Όταν σταματάτε τη γιόγκα, οι θερμίδες που λαμβάνονται από το φαγητό δεν θα καταναλωθούν λόγω έλλειψης άσκησης. Αυτό μπορεί να καταλήξει να εναποτίθεται με τη μορφή λίπους, ειδικά γύρω από τη μέση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να το χρησιμοποιήσετε σωστά για να επιτύχετε τα σωστά αποτελέσματα.

5. Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά?

Μαζί με τη Γιόγκα, η κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη μεγιστοποίηση των οφελών. Τρόφιμα όπως φρέσκα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, πράσινο τσάι, μούρα, άπαχο κρέας κ.λπ., μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, χωρίς συμβιβασμούς στη διατροφή. Μπορείτε να συνδυάσετε μια σειρά από αυτά τα τρόφιμα καθημερινά για μια υγιεινή διατροφή.