Πώς να μειώσετε γρήγορα το λίπος του άνω στομάχου

Ανησυχείτε για το λίπος στην άνω κοιλιά; Πολλοί από εμάς είμαστε απογοητευμένοι με το λίπος γύρω από την κοιλιά, καθώς δεν είναι μόνο αντιαισθητικό αλλά προκαλεί και σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο τρόπος ζωής σας, η γενετική και πολλοί άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο στον καθορισμό της αποθήκευσης λίπους στο σώμα σας και το λίπος στο πάνω μέρος του στομάχου είναι δύσκολο να καεί για πολλούς από εμάς. Σας παρουσιάζουμε ελκυστικές επιλογές για το πώς να μειώσετε το λίπος στο άνω στομάχι σε αυτό το άρθρο.

Πώς να μειώσετε γρήγορα το λίπος του άνω στομάχου

Αιτίες του λίπους στην άνω κοιλιά:

1. Ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες:

Σε ποιον δεν αρέσει να απολαμβάνουμε τον εαυτό μας με τα αγαπημένα μας σνακ; Αν και τρόφιμα όπως κέικ, μπιφτέκια, τυροκομικές πατάτες μπορεί να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες σας, η τακτική και απεριόριστη κατανάλωσή τους είναι η κύρια αιτία του λίπους στην άνω κοιλιά. Αυτοί οι τύποι τροφίμων είναι πεντανόστιμοι αλλά έχουν λίγη έως καθόλου θρεπτική αξία και μειώνουν το μεταβολικό ρυθμό με αποτέλεσμα τη συσσώρευση λίπους.

2. Έλλειψη άσκησης:

Η επαγγελματική ζωή πολλών ανθρώπων στις μέρες μας δεν τους δίνει αρκετό χρόνο για οποιοδήποτε είδος άσκησης ή σωματικής δραστηριότητας. Δεδομένου ότι υπάρχει κατανάλωση θερμίδων που δεν έχουν καμία πηγή καύσης, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση λίπους στην άνω περιοχή του στομάχου. Εάν έχετε έναν ανενεργό τρόπο ζωής, τότε το λίπος στο άνω στομάχι είναι μία από τις σημαντικές παρενέργειες.

3. Άγχος:

Το άγχος έχει γίνει ένας καθημερινός σύντροφος για πολλούς από εμάς για πολλούς λόγους, όπως οι προθεσμίες, η κίνηση και πολλοί άλλοι. Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη που παράγει το σώμα μας και αναγκάζει το συκώτι να απελευθερώσει περίσσεια ζάχαρης από το συκώτι, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα σπλαχνικό λίπος στην περιοχή του άνω στομάχου. Επηρεάζει επίσης τη μεταβολική δραστηριότητα στο σώμα σας.

4. Προβλήματα υγείας:

Αρκετοί λόγοι μπορούν να προκαλέσουν συσσώρευση λίπους στην άνω περιοχή του στομάχου. Ορισμένες καταστάσεις υγείας που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τη διατροφή ή τη σωματική σας δραστηριότητα μπορούν επίσης να προκαλέσουν αυτό. Οι καρδιακές παθήσεις, ο θυρεοειδής ή η ορμονική ανισορροπία στο σώμα σας έχουν επίσης ως αποτέλεσμα το λίπος στην άνω κοιλιά.

5. Υπερβολική φαρμακευτική αγωγή:

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε φάρμακα μερικές φορές με και πολλές φορές χωρίς τη συμβουλή του γιατρού. Ορισμένα φάρμακα είναι απαραίτητα για την υγιή συντήρηση του σώματός σας, αλλά μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες. Αλλά αν δεν διατηρείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής αλλά χρησιμοποιείτε υπερβολικά φάρμακα, μπορεί να οδηγήσει σε λίπος στην άνω κοιλιά.

6. Γήρανση:

Η γήρανση είναι μια αναπόφευκτη φάση στη ζωή κάθε ατόμου. με την ηλικία έρχονται αλλαγές στο σώμα μας όπου το σπλαχνικό λίπος αυξάνεται, οι οποίες είναι αποτέλεσμα του αργού μεταβολικού ρυθμού. Πολλές ασθένειες του τρόπου ζωής, όπως η αύξηση βάρους, είναι αποτέλεσμα του μειωμένου μεταβολικού ρυθμού ενός γηράσκοντος σώματος.

7. Ακανόνιστος χρόνος ύπνου:

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής περιλαμβάνει επίσης τις απαιτούμενες ώρες ύπνου. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου ή ένας ακανόνιστος κύκλος ύπνου οδηγεί σε αύξηση βάρους. Επίσης αισθάνεστε λιγότερο ενεργητικοί όλη την ημέρα όταν δεν κοιμάστε καλά. Η υπερβολική κατανάλωση τροφής είναι επίσης μια από τις παρενέργειες του λιγότερου ύπνου.

Πώς να μειώσετε γρήγορα το λίπος του άνω στομάχου:

Συμβουλές υγιεινής διατροφής και διατροφής:

1. Τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο ή γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λιπαρά:

Το σώμα μας χρειάζεται 1000 mg ασβεστίου κάθε μέρα για να διατηρήσει ένα υγιές σώμα. Πολλοί από εμάς δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές καθημερινές απαιτήσεις για αυτό το ορυκτό. Όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι είναι άφθονα σε ασβέστιο, μαζί με πολλά άλλα απαραίτητα μέταλλα. Μπορείτε να επιλέξετε γάλα άπαχο ή χωρίς λιπαρά αντί για πλήρη κρέμα. Ορισμένες άλλες τροφές που είναι πλούσια πηγή ασβεστίου περιλαμβάνουν φυλλώδη χόρτα, όσπρια, τόφου κ.λπ. βοηθούν στην εξάλειψη του λίπους στην άνω κοιλιά.

2. Περιορίστε την πρόσληψη θερμίδων:

Ο περιορισμός του αριθμού των θερμίδων που καταναλώνετε είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε από το λίπος στην κοιλιά. Μπορείτε είτε να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων είτε να αυξήσετε τη δραστηριότητα που βοηθά στην καύση περισσότερων θερμίδων από όσες καταναλώνετε. Δημιουργώντας έλλειμμα θερμίδων, κάνετε το σώμα σας να χρησιμοποιεί τις θερμίδες που είναι αποθηκευμένες στο σώμα σας.

3. Μειώστε τη ζάχαρη στη διατροφή σας:

Ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής που έχει χαμηλούς υδατάνθρακες είναι απαραίτητο για να ισιώσει το πάνω μέρος του στομάχου σας. Αλλά απαιτείται επίσης να προσέχετε και να αποφεύγετε τα τρόφιμα που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που παράγει περίσσεια ζάχαρης με αποτέλεσμα την αποθήκευση λίπους. Θυμηθείτε να αποφύγετε τηγανητά, γλυκά ή όλα τα τρόφιμα που έχουν υψηλές ποσότητες ζάχαρης.

4. Προσθέστε τρόφιμα που μειώνουν το άγχος στη διατροφή:

Το άγχος είναι μια από τις κύριες αιτίες συσσώρευσης λίπους στο σώμα μας. Εισάγοντας τρόφιμα που μειώνουν το άγχος στη διατροφή σας, μπορείτε όχι μόνο να χάσετε λίπος στο πάνω μέρος του στομάχου, αλλά και να αποτρέψετε περαιτέρω συσσώρευση λίπους. Η βρώμη είναι ένα από τα τρόφιμα που ενισχύουν την παραγωγή σεροτονίνης και μπορείτε να προσθέσετε φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C, και τα δύο είναι γνωστά τρόφιμα που καταπολεμούν το άγχος. Οι καρύδες, οι φακές είναι άλλες τροφές που μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας για θετική ενέργεια.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής για να χάσετε το λίπος στην άνω κοιλιά:

1. Sπνος τουλάχιστον 6-8 ώρες:

«Νωρίς για ύπνο νωρίς για να σηκωθεί, κάνει έναν άνθρωπο υγιή, πλούσιο και σοφό» είναι ένα απόσπασμα που ακούμε συχνά και ισχύει. Ο ύπνος βοηθά το σώμα σας να ξεκουραστεί και να ανακάμψει από μια κουραστική μέρα. Ο μη ύπνος αρκετού ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και έτσι για να μειώσετε το πάνω μέρος του στομάχου φυσικά, πρέπει να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες.

2. Κόψτε το κάπνισμα και το αλκοόλ:

Το αλκοόλ και το κάπνισμα δεν είναι μόνο επιβλαβή για την υγεία σας, αλλά επίσης αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά. Τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν περίσσεια ζάχαρης, η οποία μπορεί να επηρεάσει το σωματικό βάρος. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε γρήγορα από το λίπος στην άνω κοιλιά, τότε η εξάλειψη της χρήσης αλκοόλ και το κάπνισμα είναι ο καλύτερος τρόπος.

3. Αποφυγή ανεπιθύμητων τροφίμων:

Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είναι ένας άλλος τρόπος για να μειώσετε το λίπος στο άνω στομάχι. Ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής όχι μόνο σας βοηθά να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, αλλά έχει επίσης θετική επίδραση στο σώμα σας. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα τρόφιμα με εκλεπτυσμένους υδατάνθρακες, γεμάτα ζάχαρη και να τα αντικαθιστάτε με φρέσκα φρούτα και λαχανικά μαζί με σύνθετους υδατάνθρακες και άπαχη πρωτεΐνη.

4. Τακτική άσκηση και διαλογισμός:

Ένας τρόπος ζωής όπου έχετε ελάχιστη έως καθόλου φυσική δραστηριότητα μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει ανησυχίες για την υγεία αλλά και να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Μπορείτε να συμπεριλάβετε δραστηριότητες όπως ο διαλογισμός για την ανακούφιση από το άγχος και μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να μειώσετε το λίπος στο πάνω μέρος της κοιλιάς με τη γιόγκα. Η τακτική άσκηση βοηθά στην αντιμετώπιση του λίπους της κοιλιάς συνδυάζοντας κομμάτια προπόνησης έτσι ώστε να ταιριάζουν στον σωματότυπό σας και να σας βοηθήσουν να χάσετε αποτελεσματικά το λίπος στην κοιλιά.

5. Πίνετε περισσότερο νερό:

Το νερό είναι η πηγή της φύσης για να απαλλαγείτε γρήγορα από το λίπος στην άνω κοιλιά και είναι ένας φυσικός τρόπος για να διατηρήσετε ένα υγιές σώμα. Η κατανάλωση αρκετού νερού βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα σας που βοηθούν στην αντιμετώπιση άλλων θεμάτων υγείας όπως φλεγμονή, πεπτικές διαταραχές. Βοηθά να διατηρείται το σώμα σας ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

6. Μειώστε τα επίπεδα άγχους:

Το άγχος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής όλων αυτών των ημερών λόγω των επαγγελματικών επιλογών και του τρόπου ζωής. Μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη απελευθερώνεται από το σώμα σας και αυξάνει την όρεξη κάθε φορά που το σώμα σας είναι αγχωμένο, προσθέτοντας λίπος σε περιττές περιοχές. Η εισαγωγή πρακτικών όπως ο διαλογισμός, η προσοχή και η γιόγκα σας βοηθούν να χάσετε βάρος στο πάνω μέρος του στομάχου.

Ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το λίπος στο άνω στομάχι:

1. Αερόβια Άσκηση:

Όταν κάνετε αερόβια, η αναπνοή επιταχύνεται και η αερόβια άσκηση, εξ ορισμού, σημαίνει οξυγόνο. Με άλλα λόγια, είναι η καρδιαγγειακή κατάσταση του σώματός σας. Το γρήγορο περπάτημα, το κολύμπι, η ποδηλασία και το τρέξιμο είναι μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα αερόβιων δραστηριοτήτων για τη μείωση του λίπους στο πάνω μέρος της κοιλιάς με άσκηση.

2. Κάψτε περισσότερες θερμίδες:

Μια ρουτίνα προπόνησης πρέπει να είναι ένα απαραίτητο μέρος της ζωής μας, μαζί με μια σωστή διατροφή για ένα υγιές σώμα. Γυμνάζοντας περισσότερο, μπορείτε να κάψετε όλες τις υπερβολικές θερμίδες, συμπεριλαμβανομένου του λίπους γύρω από την περιοχή του στομάχου. Μπορείτε να χάσετε βάρος στο πάνω μέρος του στομάχου σας ανεβαίνοντας τις σκάλες αντί για ασανσέρ, κάντε έναν γρήγορο περίπατο όποτε είναι δυνατόν, ώστε να μπορέσετε να πάρετε το απαραίτητο κάψιμο θερμίδων.

3. Τονώστε τους μυς του στομάχου σας:

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάψετε λίπος στο άνω στομάχι είναι να ακολουθήσετε μια ρουτίνα άσκησης που περιλαμβάνει διατάσεις και προπονήσεις που όχι μόνο βοηθούν στην απώλεια λίπους στην άνω κοιλιά αλλά και τονώνουν τους μυς του στομάχου σας. Μερικές από τις διατάσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι:

 • Σανίδες.
 • Μισές ανασηκώσεις.
 • Το καλώδιο τσακίζει.
 • Γόνατα.
 • Κρεμαστά ανυψωτικά ποδιών.

Κορυφαίες ασκήσεις για την ισοπέδωση του λίπους στην άνω κοιλιά για άνδρες και γυναίκες:

Η άσκηση είναι απαραίτητη για τον καθένα μας για να διατηρήσει ένα υγιές σώμα. Ανάλογα με τον τύπο του σώματός σας, μπορείτε να επιλέξετε μια ρουτίνα προπόνησης που όχι μόνο βοηθά στην γρήγορη απώλεια λίπους στο πάνω μέρος του στομάχου, αλλά βοηθά και στην τόνωση των μυών στο σώμα σας. Ακολουθεί μια λίστα με τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε στην άνεση του σπιτιού σας.

 1. Reverse Crunches
 2. Διπλές πιέσεις
 3. Όρθια πλάγια κάμψη
 4. Twist Crunches
 5. Lunge Twist
 6. Rolling Plank
 7. Άσκηση ποδηλάτου
 8. Κατακόρυφο κράξιμο ποδιών
 9. Κενό στομάχου
 10. Καπετάνιο καπετάνιου.

Ένα από τα απογοητευτικά μέρη της απώλειας βάρους είναι να κάψετε τα περιττά κιλά στην άνω περιοχή του στομάχου. Αντί να ανησυχείτε για αυτό, μπορείτε να επιστρέψετε σε φόρμα έχοντας μια υγιεινή ρουτίνα που περιλαμβάνει μια σωστή διατροφή μαζί με μια ρουτίνα προπόνησης. Με τις επιλογές που παρέχουμε σε αυτό το άρθρο σχετικά με το πώς να μειώσετε το λίπος στην άνω κοιλιά, μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάζετε μια καλή μέρα για λίπος λιγότερο κοιλιά, ώστε να μπορείτε να φορέσετε ξανά την αγαπημένη σας κορυφή.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο είναι απλές προτάσεις και δεν μπορούν να θεωρηθούν ως αντικατάσταση ιατρικών συμβουλών. Ο ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τις παρενέργειες.

Συχνές Ερωτήσεις:

1. Ποια άσκηση είναι η καλύτερη για τη μείωση του λίπους στην άνω κοιλιά?

Απάντηση: Όσον αφορά το λίπος στην άνω κοιλιά, δεν υπάρχει πιθανότητα μείωσης των κηλίδων. Πρέπει να προγραμματίσετε μια ρουτίνα άσκησης που διατηρεί την βασική υγεία του σώματός σας. Surya Namaskar, στρίψιμο στρίψιμο, ποδήλατο είναι μερικές από τις ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

2. Γιατί το άνω στομάχι μου φαίνεται πιο εμφανές από την κάτω κοιλιά μου?

Απάντηση: Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τον τρόπο συσσώρευσης λίπους στην κοιλιακή περιοχή. Ο τρόπος που ζείτε, οι διατροφικές συνήθειες, ο κύκλος του ύπνου είναι μερικοί από τους λόγους που το σπλαχνικό λίπος μπορεί να βρεθεί γύρω από την κοιλιά, γεγονός που κάνει την άνω κοιλιά σας να φαίνεται μεγαλύτερη.

3. Τι είδους ρουτίνας πρέπει να ακολουθήσω για να χάσω το λίπος του άνω στομάχου?

Απάντηση: Η σωστή ρουτίνα διατροφής και προπόνησης είναι ένας τέλειος συνδυασμός για να αποκτήσετε μια ιδανική τονισμένη κοιλιά. Μία από τις καλύτερες τεχνικές επεξεργασίας είναι η υιοθέτηση προπονήσεων υψηλού διαστήματος. Συνεχίστε να εκτελείτε διατάσεις όπως άλματα, καταλήψεις, σανίδες με ανάπαυση σε τακτά χρονικά διαστήματα.