Το πράσινο τσάι μειώνει το λίπος στην κοιλιά;

Θέλετε να χάσετε το λίπος στην κοιλιά! Πηγαίνετε για πράσινο τσάι…. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς έχετε δοκιμάσει το πράσινο τσάι για τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Σήμερα η δημοτικότητα του πράσινου τσαγιού είναι τόσο αυξημένη που οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν. Το πράσινο τσάι είναι ένα ισχυρό ποτό που αναζωογονεί το σώμα και το μυαλό σας. Έχει μια ποικιλία πλεονεκτημάτων επειδή αυτό το ποτό διατηρεί το σώμα σας σε φόρμα καθώς και λεπτό. Περιέχει πολυφαινόλες που βοηθούν στην καύση λίπους. Είναι επιπλέον ένα κίνητρο αντιοξειδωτικών που εμποδίζουν την αλλοίωση των θερμίδων που προσλαμβάνονται στο λίπος.

Το πράσινο τσάι μειώνει το λίπος στην κοιλιά

Η μείωση του λίπους, κυρίως στην κοιλιά, μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία που συχνά απαιτεί σημαντικές αλλαγές στη διατροφή συν τις συνήθειες άσκησης. Παρόλο που ορισμένα τρόφιμα και ποτά, όπως το πράσινο τσάι, μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας ενισχύοντας το μεταβολισμό, είναι αμφίβολο γιατί αιτιολογούν σημαντική απώλεια λίπους στην κοιλιά όταν χρησιμοποιούνταν μόνοι τους. Πιο πρόσφατα, έχει χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της γρίπης, του κρυολογήματος, της διαταρακτικής άπνοιας στον ύπνο, της συγκράτησης του ανοσοποιητικού συστήματος και της απώλειας βάρους. Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού περιέχει ένα ισχυρό θερμογόνο αποτέλεσμα στο σώμα. Ως εκ τούτου, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού ενισχύει την εκροή ενέργειας του σώματος, ενισχύοντας το για να κάψει περισσότερες θερμίδες καθώς και σωματικό λίπος.

Οφέλη από το πράσινο τσάι:

• Επιπλέον, η αφαίρεση πράσινου τσαγιού μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά σας. Το περιττό λίπος της κοιλιάς τείνει να κατακλύζει ζωτικά όργανα και μπορεί να ενεργοποιήσει τη διαδικασία φλεγμονής, η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες ασθένειες. Θυμηθείτε, η μεταφορά υπερβολικού λίπους στην κοιλιά μπορεί να αυξήσει την απειλή εμφάνισης της νόσου, για παράδειγμα διαβήτη, καρκίνο, καρδιακές παθήσεις.

• Ορισμένες μελέτες αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να αυξήσει την καύση λίπους ίση με 2 ώρες μετά την πρόσληψη ενός γεύματος.

• Όπως είδαμε, το υπερβολικό κοιλιακό λίπος αυξάνει τον κίνδυνο αύξησης της σκληρής ιατρικής κατάστασης. Οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού και τα διεγερτικά ενισχύουν τον μεταβολισμό, χτίζοντας σας σπαταλώντας περισσότερη ενέργεια στις καθημερινές σας δραστηριότητες, οι οποίες, κατά συνέπεια, μπορούν να προσθέσουν στην απώλεια βάρους.

Ο ρόλος του πράσινου τσαγιού στην απώλεια λίπους στην κοιλιά:

• Το Epigallocatechin Gallate (EGCG), κατεχίνη που εγκαθίσταται στο πράσινο τσάι. Επιπλέον, οι εκπληκτικές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες που βοηθούν στην άμυνα των κυττάρων, το EGCG μειώνει τον υποδόριο λιπώδη ιστό που είναι το λίπος που κρύβεται κάτω από το δέρμα σας. Μαζί με την καταπολέμηση του λίπους στην κοιλιά, το EGCG έχει συνδεθεί με τον αυξανόμενο μεταβολισμό, την απελευθέρωση του αποθηκευμένου λίπους στο σώμα, καθώς και την καταπολέμηση της επιθυμίας.

• Είναι αυτό το υπόγειο σπλαχνικό λίπος που είναι επιζήμιο. Επειδή η φλεγμονή και η ινσουλίνη καταπολεμούνται, μαζί από τις οποίες συνδέονται ισχυρά με κάθε είδους σοβαρές ασθένειες, μετρώντας τον διαβήτη τύπου 2 και τις καρδιακές παθήσεις.

• Το πράσινο τσάι περιέχει ενώσεις που ονομάζονται κατεχίνες που αυξάνουν τα έξοδα ενέργειας, αυξάνουν την απελευθέρωση λίπους από τα λιποκύτταρα – ιδιαίτερα στην κοιλιά – και επιταχύνουν την καύση λίπους από το συκώτι, κυρίως μετά τα γεύματα.

• Το πράσινο τσάι έχει μια ένωση που ονομάζεται EGCG (επιγαλλοκατεχίνη γαλλική). Αυτή η κατεχίνη, ένας τύπος αντιοξειδωτικού, έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την ανάπτυξη των λιποκυττάρων. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, ένα αντιοξειδωτικό βοηθά στην προστασία των κυττάρων σας. Αυτά είναι υπέροχα νέα και τώρα καταλαβαίνετε γιατί έχετε το διπλό όφελος να χάσετε λίπος στην κοιλιά και να βοηθήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

• Το πράσινο τσάι έχει αρκετές ενώσεις, μετρώντας την καφεΐνη συν τις πολυφαινόλες που επηρεάζουν το σώμα με διάφορους τρόπους.

Μηχανισμός του πράσινου τσαγιού:

• Αυξημένη θερμογένεση. δηλ. βελτιωμένη παραγωγή θερμότητας που θα είχε ως αποτέλεσμα αυξημένη δαπάνη ενέργειας (αλλιώς καύση θερμίδων)

• κόψτε την όρεξη

• μείωση της απορρόφησης θρεπτικών συστατικών

• χαμηλότερη ρύθμιση των ενζύμων που εμπλέκονται στο μεταβολισμό του λίπους του ήπατος

• ενίσχυση της οξείδωσης του λίπους (διαφορετικά μέσω του σωματικού λίπους ως ενέργεια)