Top 10 Αιτίες Λίπους στην Κοιλιά

Το λίπος της κοιλιάς! Φαίνεται καλό; Ερεθίζεστε από το λίπος της κοιλιάς σας; Ξέρετε τον λόγο του; Το λίπος στην κοιλιά ακολουθεί την επιπλέον επίσημη ορολογία της κεντρικής παχυσαρκίας, συν το οποίο είναι σαφές ως κοιλιακό λίπος που δίνει το αποτέλεσμα της αύξησης του μεγέθους της μέσης σας. Το λίπος στην κοιλιά μπορεί να προκαθορίσει προβλήματα που σχετίζονται με καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, αντίσταση στην ινσουλίνη, καθώς και το Αλτσχάιμερ.

Αιτίες του λίπους στην κοιλιά

Κορυφαίες 10 αιτίες λίπους στην κοιλιά:

1. Υπερφαγία:

Επίσης, το να τρώτε πολύ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους που μπορεί να δώσει επιπλέον δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην ανάπτυξη της μέσης σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν δεν καταφέρετε να βρείτε επαρκή άσκηση σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη ημέρα. Η αύξηση βάρους βασίζεται στην εύκολη αρχή των θερμίδων, λαμβάνοντας ειδικά πάρα πολλές θερμίδες ενώ αποτυγχάνει να κάψει αρκετά για να το αντισταθμίσει.

2. Ορμονικές αλλαγές:

Οι ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση είναι ένας πιο συνηθισμένος ένοχος μετά το περίσσευμα λίπους στην κοιλιά. Η εμμηνόπαυση προκαλεί περικοπή στην παραγωγή των ορμονών φύλου για παράδειγμα τα οιστρογόνα, οδηγώντας στην ανάπτυξη μεγαλύτερου κοιλιακού λίπους. Επίσης, η εμμηνόπαυση οδηγεί σε μια αλλαγή στη θέση όπου το σώμα σας αποθηκεύει λίπος, αλλάζοντας από την αποθήκευση στα πόδια, τα χέρια και τους γοφούς στην κοιλιακή σας περιοχή.

3. Άγχος:

Οι γυναίκες που είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στο άγχος αλλά κατά τα άλλα υγιείς και όχι υπέρβαροι είναι πολύ πιθανό να έχουν περίσσεια λίπους στην κοιλιά. Ορισμένες γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις ιδιότητες της κορτιζόλης της ορμόνης του στρες που ευθύνεται για τη συσσώρευση λίπους περίπου στα όργανά σας και την ανάπτυξη εξαιρετικής ποσότητας κοιλιακού λίπους.

4. Γήρανση:

Ενώ γερνάτε, η παραγωγή της ορμόνης δεϋδροεπιανδροστερόνης στο σώμα σας, ή αλλιώς αναγνωρισμένη ως DHEA, διαπιστώθηκε ότι μειώνεται. Παρόλο που τα αποτελέσματα του DHEA σχετικά με το λίπος στην κοιλιά είναι σε κατάσταση ηρεμίας, λίγοι επαγγελματίες υγείας θεωρούν ότι η συμπλήρωση DHEA μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κοιλιακού λίπους.

5. Πρόσληψη ζάχαρης:

Η κατανάλωση ζάχαρης, ιδιαίτερα το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή φρουκτόζη, ενισχύει την παραγωγή ινσουλίνης που μπορεί να επιταχύνει τη συσσώρευση σπλαχνικού λίπους στην κοιλιά. Μείνετε μακριά από αναψυκτικά με ζάχαρη και καραμέλες για να δεσμεύσετε την κατανάλωση σιροπιού καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης.

6. Έλλειψη μαγνησίου:

Το σώμα μας χρειάζεται μαγνήσιο για περισσότερες από 300 χημικές αντιδράσεις, μετρώντας τον καρδιακό ρυθμό σταθερό και τα προσαρμόσιμα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ωστόσο εκτός από τα οφέλη για την υγεία, αυτό το θρεπτικό συστατικό μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και τη διαμόρφωση του σώματος.

7. Τρώγοντας πλεόνασμα αλατιού:

Πρόσθετο αλάτι προκαλεί τη μετατόπιση του νερού από την κυκλοφορία του αίματός σας στο δέρμα σας. Σχεδόν το 90 τοις εκατό των ανθρώπων τρώνε επιπλέον από το προτεινόμενο 2.300 mg νατρίου για κάθε μέρα. Αποφύγετε, λοιπόν, τη λήψη αλατιού από άλλες πηγές, για παράδειγμα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, αλλαντικά, ντρέσινγκ σαλάτας και ακόμη πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα παρόμοια με το τυρί cottage.

8. Καθιστικός τρόπος ζωής:

Η κύρια αιτία του λίπους στην κοιλιά είναι ο καθιστικός τρόπος ζωής που είναι σαφής ως τρόπος ζωής στο ότι ένα άτομο αποτυγχάνει να γυμνάζεται συχνά, διαφορετικά αποτυγχάνει να ασκήσει καθόλου εργασία. Ένας καθιστικός τρόπος ζωής συνίσταται συνήθως στην πρακτική του να κάθεσαι στον καναπέ συν να βλέπεις πλεόνασμα, να διαβάζεις επιπλέον ή αλλιώς να χρησιμοποιείς υπερβολικά τον υπολογιστή.

9. Κάνετε λάθος προπόνηση:

Ένα κανονικό τρέξιμο διαφορετικά το μάθημα Spin είναι μεγάλο για την καρδιά σας. Ωστόσο, οι ασκήσεις καρδιο δεν θα αποδώσουν πολύ στη μέση σας. «Απαιτείται να κάνετε ένα μείγμα βαρών και καρδιαγγειακής προπόνησης. Οι προπονήσεις ενδυνάμωσης αυξάνουν τη μυϊκή μάζα, η οποία ρυθμίζει το σώμα σας να είναι πιο λιπαρό. «Ο μυς καίει επιπλέον θερμίδες από το λίπος, και έτσι φυσικά καίτε επιπλέον θερμίδες όλη την ημέρα έχοντας επιπλέον μυ.

10. Έλλειψη ύπνου:

Τέλος, οι ενήλικες πρέπει να κοιμούνται περίπου επτά έως εννέα ώρες κάθε βράδυ. Μόλις αποτύχετε να κοιμηθείτε επαρκώς, το επίπεδο κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) αυξάνεται και σας προκαλεί επιθυμία για τροφές με ζάχαρη. Για να διατηρήσετε τα φυσιολογικά επίπεδα της ορμόνης του στρες κορτιζόλη, προσπαθήστε το καλύτερο για να φτάσετε στις προτεινόμενες ώρες ύπνου κάθε βράδυ.