11 καλύτερα οφέλη για γρήγορο περπάτημα – Προώθηση της καλής υγείας

Η ζωή ενός σύγχρονου ανθρώπου τυλίγεται από άγχος, ανησυχία και άγχος. Με πολύ λίγο χρόνο για να σκεφτούμε τον εαυτό μας, πολλοί από εμάς πέφτουμε θύματα πρώιμης παχυσαρκίας, καρδιακών προβλημάτων, ακόμη και αιφνίδιων θανάτων. Ενώ μια προπόνηση στο γυμναστήριο μπορεί να είναι μια καλή λύση, δεν ταιριάζει στην τσέπη όλων. Η λύση – Γρήγορο περπάτημα! Το γρήγορο περπάτημα είναι μία από τις καλύτερες μορφές ασκήσεων που μπορεί να γίνει σχεδόν οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Η τακτική άσκηση για γρήγορο περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε το άγχος και να προωθήσετε την υγιή ευεξία. Ας κατανοήσουμε περισσότερα για τα οφέλη για την υγεία από το γρήγορο περπάτημα λεπτομερώς!

Τα καλύτερα οφέλη για γρήγορο περπάτημα για την προώθηση της καλής υγείας

Τι είναι το γρήγορο περπάτημα?

Για να κατανοήσουμε τη γρήγορη έννοια του βαδίσματος, ας το αναλύσουμε. Η λέξη “γρήγορος” σημαίνει γρήγορος ή γρήγορος. Το γρήγορο περπάτημα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για περπάτημα με γρηγορότερο ρυθμό από το κανονικό. Ο αριθμός των βημάτων που εμπλέκονται στο γρήγορο περπάτημα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και τους παράγοντες φυσικής κατάστασης κάθε ατόμου. Ωστόσο, μια μέτρια ποσότητα 100 βημάτων ανά λεπτό θεωρείται γρήγορο περπάτημα.

Είναι το γρήγορο περπάτημα καλό για την υγεία?

Ενώ οι κανονικοί σας περίπατοι σίγουρα σας κάνουν πολλά, το γρήγορο περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες και φυσικά, να χάσετε περισσότερα κιλά εύκολα. Περπατώντας με ρυθμό υψηλότερο από τον κανονικό, το σώμα αρχίζει να χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο λίπος για να τροφοδοτήσει την απόδοση. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι ένας γρήγορος περίπατος 30 λεπτών κάθε μέρα τακτικά, μπορεί να κρατήσει μακριά την κατάθλιψη, τον λήθαργο και το άγχος και να κάνει το άτομο να αισθάνεται ενεργό.

Πώς να κάνετε γρήγορο περπάτημα στο σπίτι?

Αν ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο για να χάσετε βάρος και να γίνετε ξανά υγιείς, δοκιμάστε να κάνετε γρήγορη βόλτα στο σπίτι. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εκπαίδευση, ακριβό εξοπλισμό ή εκπαιδευτή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγος χώρος για να περπατήσετε και είστε ταξινομημένοι!

  • Ζέσταμα: Πριν προσπαθήσετε να κάνετε έναν γρήγορο περίπατο, θυμηθείτε ότι το σώμα σας πρέπει να είναι σωματικά και ψυχικά έτοιμο για αυτό. Δοκιμάστε λοιπόν να κάνετε κάποιες ασκήσεις προθέρμανσης, όπως διατάσεις για να χαλαρώσετε το σώμα σας.
  • Σωστή στάση σώματος: Η διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος είναι αρκετά σημαντική για ένα γρήγορο περπάτημα. Πρέπει να σταθείτε ευθεία με την κοιλιά και το πίσω μέρος σε ευθεία με τη σπονδυλική στήλη. Τα μάτια σας πρέπει να κοιτάζουν μπροστά και το πηγούνι σας πρέπει να είναι παράλληλο με το έδαφος.
  • Αρχικός ρυθμός: Διατηρήστε έναν κανονικό ρυθμό αρχικά μέχρι να ηρεμήσει το σώμα σας. Η εκκίνηση με μεγαλύτερη ταχύτητα τα πρώτα λεπτά μπορεί να σας κουράσει και να κάνει τους χτύπους της καρδιάς σας πιο δυνατούς.
  • Αύξηση ρυθμού: Μόλις νιώσετε άνετα, χρησιμοποιήστε το χέρι σας για να δώσετε στο σώμα σας τη σωστή ώθηση σε ένα γρήγορο περπάτημα. Συνεχίστε να προσπαθείτε μέχρι να διατηρήσετε 80-100 βήματα ανά λεπτό με μέση γρήγορη ταχύτητα περπατήματος 2 μίλια / ώρα-3 μίλια / ώρα, ανάλογα με τους παράγοντες του σώματός σας.
  • Κρυώνω: Μην σταματήσετε απότομα. Αντί να επιβραδύνετε τον ρυθμό σας τα τελευταία λεπτά μέχρι να σταματήσετε τελείως.

Οφέλη για την υγεία από το γρήγορο περπάτημα:

Γνωρίζετε τα πλεονεκτήματα του γρήγορου περπατήματος; Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν το γρήγορο περπάτημα επειδή είναι πολύ εύκολο και επίσης φυσικό να εκτελεστεί. Μόνο 20 με 25 λεπτά από τον γρήγορο περίπατο προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας. Αναμένεται επίσης ότι ένας άνδρας φυσιολογικού βάρους μπορεί να μειώσει 95 έως 100 θερμίδες. στην κατάσταση, βηματίζει για 30 λεπτά με ταχύτητα 2 μίλια / ώρα. Πρέπει να θυμάστε ότι η τέλεια γρήγορη ταχύτητα περπατήματος για ένα υγιές και δραστήριο άτομο είναι 2-3 μίλια / ώρα.

Κορυφαία οφέλη για γρήγορο περπάτημα:

Εδώ καταγράψαμε 11 καλύτερα οφέλη για γρήγορο περπάτημα. Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

1. Κάνει την καρδιά υγιή:

Ο γρήγορος περίπατος δυναμώνει την καρδιά, ανεβάζει τους καρδιακούς παλμούς στα προτεινόμενα επίπεδα, μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, εκτός από αξιοπρεπή για τους μυς καθώς και τους πνεύμονες. Το γρήγορο περπάτημα ωφελεί επίσης την οδήγηση του αίματος και την πτώση των κακών λιπών από το σώμα. Σε ορισμένες μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι οι γρήγοροι περίπατοι μειώνουν την εμφάνιση καρδιακής προσβολής καθώς και καρδιακών παθήσεων.

2. Χάστε βάρος:

Η εύκολη καύση θερμίδων είναι ένα από τα κύρια οφέλη του γρήγορου περπατήματος το πρωί. Από την άλλη πλευρά, πολύ ισχυρές, πιο μακροχρόνιες μέθοδοι άσκησης μπορούν πραγματικά να παρακινήσουν μια αντιπαραγωγική αύξηση της πείνας σε πολλούς άνδρες. Ένας γρήγορος περίπατος έδειξε αξιόπιστη απώλεια βάρους εξίσου ένα από τα χρήσιμα πράγματα. Χρησιμοποιώντας γρήγορο περπάτημα για να χάσετε βάρος, μπορείτε εύκολα να κάψετε 100 kcal ενέργειας και να σας βοηθήσει να επιτύχετε μια λεπτή σωματική διάπλαση.

3. Υγιές σώμα:

Το γρήγορο περπάτημα είναι μια από τις πιο ήρεμες συνήθειες για να παραμείνετε σε φόρμα. Μια λογική δοσολογία σωματικής άσκησης για 30 λεπτά κάθε μέρα είναι αρκετή για να διατηρηθείτε υγιείς. Το γρήγορο περπάτημα είναι ένας τύπος αερόβιας ικανότητας που μπορεί να αυξήσει τη διάθεσή σας, να δημιουργήσει τη φυσική σας κατάσταση, καθώς και να ανακτήσει την αριστεία της ζωής σας. Η υγιεινή ευημερία είναι ένα από τα καλύτερα οφέλη του γρήγορου περπατήματος κάθε μέρα.

4. Μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη:

Το Brisk Walking έχει κέρδη όχι μόνο για το σώμα αλλά και για το μυαλό σας. Είναι ευεργετικό για την ανακούφιση του άγχους καθώς και για τη νευρικότητα, μειώνει την κατάθλιψη, εκτός από την αναφορά μιας σίγουρης εκκίνησης της ημέρας σας. Το γρήγορο περπάτημα βελτιώνει επίσης την αυτοπεποίθησή σας, ανακτά τη διάθεση εκτός από υποστηρίγματα για να σας κρατήσει ενεργούς, σίγουρους και ευχαριστημένους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα οφέλη του γρήγορου περπατήματος το βράδυ.

5. Μείωση της αρτηριακής πίεσης:

Πολλές αναγνώσεις δείχνουν ότι το γρήγορο περπάτημα μειώνει τη συστολική καθώς και τη διαστολική αρτηριακή πίεση στους άνδρες. Αυτό συμβαίνει επειδή το γρήγορο περπάτημα ενισχύει το νιτρικό οξείδιο που επιτρέπει στα αιμοφόρα αγγεία σας να χαλαρώσουν. Τα μικρά επίπεδα αρτηριακής πίεσης μπορούν επίσης να υπερασπιστούν σε αντίθεση με καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και νεφρική ανεπάρκεια.

6. Μειώνει την απειλή του καρκίνου:

Η τρέχουσα έρευνα αποκάλυψε ότι το γρήγορο περπάτημα μειώνει την έκβαση του καρκίνου του παχέος εντέρου, επειδή παρέχει μικρότερο χρόνο στα κύτταρα που προκαλούν καρκίνο να σχετίζονται με την κοιλιακή κάλυψη. Το γρήγορο περπάτημα υποτιμά επίσης τον κίνδυνο της Χημειοθεραπείας λόγω της ενισχυμένης κίνησης του αίματος.

7. Αναπτύσσει τη Νοημοσύνη:

Το γρήγορο περπάτημα διεγείρει την κίνηση του αίματος και προσφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο. Οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα εργασίας του νου καθώς και σε βελτιωμένο ταλέντο για να θυμάστε. Πάνω και πέρα, αρκετή συνταγή σωματικής κίνησης αναγνωρίζεται επίσης για να μειώσει τον κίνδυνο νόσου Αλτσχάιμερ και άνοιας σε ηλικιωμένους.

8. Μειώνει τις πιθανότητες διαβήτη και υπέρτασης:

Το συστηματικό γρήγορο περπάτημα αναπτύσσει τον ΔΜΣ ή τον δείκτη μάζας σώματος συν τα ύψη της αρτηριακής πίεσης σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη. Κυρώσεις ενδείξεις κίνησης μυών για επιπλέον χρήση γλυκόζης μέσω των μυϊκών κυττάρων. Περιλαμβάνει επιπλέον τη λειτουργία της πρόσθετης ινσουλίνης που ανακτά τα ύψη του σακχάρου στο αίμα.

9. Αυξάνει τη μνήμη:

Το γρήγορο περπάτημα κάθε μέρα για 40 λεπτά έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη μνήμη των ενηλίκων. Αυτό συμβαίνει λόγω της αύξησης του ιππόκαμπου, που είναι ένα όργανο στον εγκέφαλο που σχετίζεται με τη μνήμη. Συνιστάται να κάνετε γρήγορο περπάτημα για τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα για να επιτύχετε τα μέγιστα οφέλη.

10. Αυξημένο προσδόκιμο ζωής:

Το γρήγορο περπάτημα προλαμβάνει μια σειρά από καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και πολλές άλλες θανατηφόρες ασθένειες. Έτσι, οι πιθανότητες να πέσουν θύματα αιφνίδιων θανάτων μειώνονται σε σχεδόν 20-30 % σε άτομα που περπατούν γρήγορα για τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό αυξάνει άμεσα τη διάρκεια ζωής του ατόμου.

11. Ενισχύει τους μυς:

Το γρήγορο περπάτημα είναι ένα από τα κύρια συστατικά σε πολλά προγράμματα γυμναστικής για την ενίσχυση των μυών. Ειδικά το γρήγορο περπάτημα στον λόφο μπορεί να κάψει διπλάσιο αριθμό θερμίδων και να σφίξει τους μυς στις περιοχές των ποδιών, της πλάτης και της κοιλιάς. Η βασική δύναμη των μυϊκών ομάδων και η ικανότητα αντοχής τους αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό όταν γίνεται τακτικά.

Εάν το γρήγορο περπάτημα για μόλις 3-4 ώρες την εβδομάδα μπορεί να κάνει τόσα πολλά θαύματα στο σώμα σας, φανταστείτε πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι όταν το κάνετε καθημερινά. Αν και το γρήγορο περπάτημα μπορεί να ακούγεται κουραστικό, είναι στην πραγματικότητα μια από τις καλύτερες ασκήσεις που σας κάνει να νιώθετε λιγότερη κούραση. Δεν χρειάζεστε κανένα μέλος γυμναστικής ή ειδικό πρόγραμμα προπόνησης για να έχετε κυματιστούς μύες στο κάτω μέρος του σώματός σας! Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας ενέπνευσε να ξεκινήσετε το γρήγορο περπάτημα σήμερα και να αποκομίσετε τα εκπληκτικά οφέλη από αυτό!