5 καλύτερες ασκήσεις βαθιάς αναπνοής για να χαλαρώσετε

Οι καλύτερες ασκήσεις βαθιάς αναπνοής για να χαλαρώσετε

Το άγχος και το άγχος της καθημερινότητας αφήνουν τους ανθρώπους με μια πανική ή μια γρήγορη αναπνοή. Οι άνθρωποι είναι αγχωμένοι συνεχώς και η ένταση έχει γίνει ένα μέρος της ζωής που δεν μπορείτε να αποβάλλετε. Η βαθιά αναπνοή είναι εξαιρετικά ευεργετική καθώς ηρεμεί το σώμα σας και το χαλαρώνει. Επιτρέπει επίσης μια καλή ροή οξυγόνου στο αίμα και το σύστημά σας, αποτρέποντας την υποξία. Η βαθιά αναπνοή ενισχύει επίσης την υγεία και τη λειτουργία των οργάνων. Ακολουθεί μια λίστα με τεχνικές βαθιάς αναπνοής που μπορείτε να κάνετε στην ίδια σας την περιοχή.

Ασκήσεις βαθιάς αναπνοής:

Σάμα Βρίττι:

Χαλαρώστε τη στάση σας. απλά καθίστε ίσια χωρίς να τεντώνετε την πλάτη σας. Τώρα, εισπνεύστε για τέσσερις μετρήσεις ήρεμα και εκπνεύστε για άλλες τέσσερις μετρήσεις. Χαλαρώνει το τεντωμένο νευρικό σας σύστημα και ηρεμεί το κεφάλι σας. Επαναλάβετε αυτό 6-7 φορές. Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε.

Nadi Shodhana:

Αυτή η τεχνική αναπνοής ενώνει την αριστερή και τη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου σας και φέρνει ισορροπία στο σώμα σας. Καθίστε με τα πόδια σας διπλωμένα στην κλασική στάση πραναγιάμα. Τώρα πιέστε το δεξί αντίχειρά σας πάνω από το δεξί σας ρουθούνι, μπλοκάροντας το ρουθούνι και αναπνεύστε με το αριστερό σας ρουθούνι. Όταν φτάσετε στην κορυφή της εισπνοής σας και, στη συνέχεια, αποκλείστε το χρησιμοποιώντας το δακτύλιο του δεξιού σας χεριού. Στη συνέχεια εκπνεύστε με το δεξί σας ρουθούνι και συνεχίστε το μοτίβο. Κάντε το πέντε έως έξι φορές.

Καπαλαμπάτι:

Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό το πρωί. Λειτουργεί σαν σύστημα καθαρισμού για το σώμα σας. Εισπνεύστε αργά και βαθιά, τώρα όταν εκπνέετε, η εκπνοή σας πρέπει να είναι δυνατή, σύντομη και η δύναμη να προέρχεται από την κοιλιά σας. Οι εκπνοές είναι επαναλαμβανόμενες και προσπαθήστε να τις συνεχίσετε όσο περισσότερο μπορείτε, μέχρι να εξαντληθείτε. Επαναλάβετε αυτό 6-7 φορές. Αλλά αυτό είναι ένα αυστηρό όχι για τους ασθματικούς και τους ανθρώπους που πάσχουν από ΧΑΠ.

Η άσκηση χαλαρωτικής αναπνοής:

Εισπνεύστε βαθιά και στη συνέχεια εκπνεύστε από το στόμα σας. Αλλά όταν εκπνέετε, κλειδώστε την άκρη της γλώσσας σας πίσω από τα μπροστινά σας δόντια και βγάλτε έναν «ήχο» όταν πιέζετε τον αέρα έξω. Εισπνεύστε για τέσσερις μετρήσεις, κρατήστε την αναπνοή σας για πέντε και όταν εκπνεύσετε, επεκτείνετε σε οκτώ μετρήσεις. Μην το κάνετε αυτό εάν έχετε γρίπη ή κρυολόγημα.

Κίνηση αναπνοής:

Αυτή είναι μια απλή άσκηση βασισμένη κυρίως στην φαντασία της κίνησης του εισπνεόμενου αέρα σε όλο το σώμα. Εισπνεύστε βαθιά και κρατήστε το για πέντε μετρήσεις. Τώρα στο μυαλό σας, φανταστείτε τη σφαίρα του αέρα να ανεβαίνει στο κεφάλι σας, μετά να κατεβαίνει στο στήθος σας και στη συνέχεια στην κοιλιά και στη συνέχεια στο κάτω μέρος του σώματος μέχρι τα πόδια σας και στη συνέχεια να ανεβαίνει ξανά στη σπονδυλική σας στήλη. Όταν εκπνέετε φανταστείτε ότι αφήνετε τον αέρα να βγει από την κάτω σπονδυλική σας στήλη. Συνεχίστε αυτό το κύκλωμα για 7-8 φορές. Είναι η καλύτερη άσκηση για να ηρεμήσετε ολόκληρο το σώμα σας.