Ασκήσεις γυμναστικής για να κάνετε το σώμα σας σε φόρμα

Διαβάζουμε στα βιβλία μας από την παιδική ηλικία ότι η υγεία είναι πλούτος και η ασθένεια είναι κατάρα. Το πρώτο πράγμα που είναι απαραίτητο για την καλή υγεία είναι η τακτική σωματική άσκηση. Βοηθά στην πέψη, δίνει ενέργεια και διατηρεί έτσι το σώμα και το μυαλό σε φόρμα. Έτσι, μπορείτε να περάσετε από τα έργα σας- σωματικά και ψυχικά, χωρίς να αισθανθείτε καμία πίεση. Ο εγκέφαλος δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν το σώμα δεν λειτουργεί σωστά. Στην πραγματικότητα, ένας υγιής εγκέφαλος μπορεί να κατοικεί μόνο σε ένα υγιές σώμα. Επιπλέον, τι θα ωφελήσει η γνώση του βιβλίου εάν είμαστε σπασμένοι στην υγεία μας και δεν μπορούμε να ασκήσουμε τον εαυτό μας?

Ασκήσεις γυμναστικής για να κάνετε το σώμα σας σε φόρμα

Στο φυσικό σθένος αυτής της νεαρής ηλικίας, μπορεί να μην αισθανόμαστε τις συνέπειες της παραμέλησης της σωματικής άσκησης. Αλλά αργά ή γρήγορα η βλάβη θα μας φέρει στο σπίτι και τότε θα πρέπει να μετανιώσουμε για τη σημερινή μας παραμέληση.

Υπάρχουν πολλά αρχεία που δείχνουν ότι 60 και πλέον ενήλικες με καλή αερόβια φυσική κατάσταση έζησαν περισσότερο από ακατάλληλα άτομα της ίδιας ηλικίας, ανεξάρτητα από το πόσο σωματικό λίπος φέρουν. Η φυσική κατάσταση όχι μόνο μειώνει τα επίπεδα της υψηλής χοληστερόλης, μειώνει επίσης τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης και οστεοπόρωσης. Διατηρώντας το σώμα μας σε φόρμα μειώνει επίσης τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιοαγγειακών και καρδιακών παθήσεων. Ένα άτομο με χαμηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης σχετίζεται επίσης με μεγαλύτερη παραμονή στα νοσοκομεία μετά από χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και αυξάνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για άλλες παθήσεις όπως ο διαβήτης.

Τα καλύτερα νέα είναι ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε το ρολόι γυμναστικής. Τα χρόνια μπορούν να μειωθούν εάν αυξήσουμε τη συχνότητα και την ένταση των προπονήσεών μας. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι κάποιος που ασκείται αρκετές φορές την εβδομάδα και καταβάλλει προοδευτικά περισσότερη προσπάθεια μπορεί να μειώσει σημαντικά τον ρυθμό με τον οποίο φυσικά μειώνεται η φυσική του κατάσταση με την ηλικία. Κατά συνέπεια, μπορείτε να έχετε ένα επίπεδο φυσικής κατάστασης κάποιου που είναι πολύ νεότερο και τις προοπτικές υγείας κάποιου μισού ηλικίας σας. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε τακτική σωματική άσκηση. Όσον αφορά το είδος της άσκησης που μας ταιριάζει, πρέπει επίσης να συμβουλευτούμε τον ειδικό μας γυμναστικής και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες τους.

Πολλοί από εμάς συχνά παραπλανιόμαστε ότι το να τρώμε λιγότερο είναι καλό για να μας κρατήσει υγιείς. Οπότε ετοιμάζουμε αυστηρές δίαιτες ή πολλά απλά φυλλώδη λαχανικά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το σώμα μας χρειάζεται όλες τις βιταμίνες, το ασβέστιο, τον σίδηρο και άλλα στοιχεία για να είμαστε υγιείς. Θα πρέπει να περιλαμβάνεται μια διατροφή καλά ισορροπημένη με πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες σε κάθε γεύμα και σνακ. Μας προστατεύει από υπερφόρτωση ινσουλίνης. Το κοτόπουλο, η γαλοπούλα και το ελληνικό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά περιέχουν πρωτεΐνες και αμινοξέα υψηλής ποιότητας, τα οποία βοηθούν τους μυς να ανακάμψουν μετά την προπόνηση. Ακολουθήστε μια ρουτίνα λήψης ισορροπημένης διατροφής, έτσι ώστε να λαμβάνετε εξίσου όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

διατροφή

Τρώτε πέντε φορές την ημέρα που περιλαμβάνει τρία γεύματα και δύο σνακ κάθε μέρα. Προσθέτοντας ότι πέντε καθημερινές τροφές σταθεροποιούν το σάκχαρο στο αίμα μας, οπότε δεν έχουμε τρελές εναλλαγές της διάθεσης ή πείνα. Αποφύγετε τους εκλεπτυσμένους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας καθώς αυξάνουν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα μας το οποίο παράγει περίσσεια ινσουλίνης (μια ορμόνη που μπορεί να είναι υπεύθυνη για τη συγκράτηση των αποθεμάτων λίπους). Δεν πρέπει λοιπόν να αποφεύγονται ψωμιά, μπισκότα, σοκολάτα, λευκό ρύζι και οτιδήποτε με σιρόπι καλαμποκιού ή ζάχαρη.

Πίνετε νερό όταν διψάτε. Για διέγερση πιείτε μαύρο καφέ και αν θέλετε να απογειωθείτε προτιμήστε να έχετε βότκα μαρτίνι ή ένα παρόμοιο μη αναμεμειγμένο, απλό ποτό. Αποφύγετε χυμούς, βανίλια, mojitos και άλλα αναψυκτικά καθώς περιέχουν άχρηστη ζάχαρη και θερμίδες.

Ξεκινήστε να κάνετε τουλάχιστον τις βασικές ασκήσεις. Ακόμα και όταν εργάζεστε, είναι σημαντικό να κάνετε κάποιες διατάσεις καθώς δεν παρεμβαίνουν στο πρόγραμμα εργασίας σας και καταφέρνει να μας κρατήσει μακριά από λίγα προβλήματα. Μπορεί να μην έχετε συνειδητοποιήσει τη σημασία του τεντώματος μέχρι να αρχίσετε να πονάτε στην πλάτη λόγω των πολύωρων καθιστικών ωρών στο γραφείο. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές ασκήσεις για το πώς να κάνετε το σώμα σας σε φόρμα?

• Κίνηση λαιμού:

Απλώς μετακινήστε το λαιμό σας πάνω και κάτω και στη συνέχεια στρίψτε αριστερά και δεξιά.

• Τέντωμα βραχίονα:

Φέρτε τα χέρια σας μπροστά με τις παλάμες στραμμένες προς τα έξω και τεντώστε.

• Τέντωμα πλάτης:

Και τα δύο χέρια στην πλάτη ενώ κάθεστε στην καρέκλα σας και τεντώστε.

• Ανασηκώσεις ώμων:

Αυτό θα χαλαρώσει τους ώμους μας.

• Αναλαμπή ματιών:

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να κλείσετε τα μάτια σας για 20 δευτερόλεπτα και να κοιτάξετε μακριά από την οθόνη σας εάν κάθεστε μπροστά από τον υπολογιστή σας για περισσότερο από μισή ώρα.

• Τέντωμα ποδιών:

Ενώ κάθεστε στην καρέκλα σας, απλώς σηκώστε τα πόδια σας παράλληλα με το πάτωμα.

Και πάρτε τις σκάλες αντί να χρησιμοποιήσετε ανελκυστήρες, τουλάχιστον ενώ κατεβαίνετε αν όχι ανεβείτε.

Πηγή εικόνων: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.