Τα καλύτερα οφέλη για την υγεία από το περπάτημα – πρέπει να γνωρίζετε

Ακόμη και γνωρίζοντας το γεγονός ότι πρέπει να κάνουμε κάποια άσκηση για να διατηρούμε τον εαυτό μας σε φόρμα και υγιή, κατά κάποιο τρόπο αποτυγχάνουμε να διατηρήσουμε αυτή τη ρουτίνα. Το πολυάσχολο πρόγραμμά μας δεν μας επιτρέπει καθόλου ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε τις βασικές ασκήσεις. Θα πρέπει λοιπόν να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να κάνουμε μια άσκηση που όχι μόνο μας κρατά σε φόρμα και μας χαλαρώνει από όλες τις εντάσεις μας κάνοντάς μας χωρίς άγχος όλη την ημέρα. Μια τέτοια ευκολότερη και ασφαλέστερη άσκηση είναι το περπάτημα, το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν τακτικά για να ενεργοποιήσουν εκ νέου το σώμα τους και να κάψουν τις βλαβερές συνέπειες του στρες. Η τακτική άσκηση όχι μόνο μας δίνει κίνητρο αλλά μας δίνει και ενέργεια και μας δίνει δύναμη. Εδώ καταχωρήσαμε, μερικά κορυφαία οφέλη για την υγεία από το περπάτημα. Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

Τα καλύτερα οφέλη για την υγεία από το περπάτημα

Συχνά προσπαθούμε να μειώσουμε το βάρος μας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πολλοί άνθρωποι δεν διστάζουν να περάσουν από το μαχαίρι ή άλλες ανώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις ή θεραπείες με λέιζερ που μας υπόσχονται να μειώσουμε το βάρος μας σε λίγες μόνο ημέρες. Αλλά ακόμη και μετά από σχολαστική ρουτίνα διατροφής ή για χειρουργικές επεμβάσεις, επιστρέφω στα ίδια κομμάτια. Οι περισσότεροι από εμάς παραπονιόμαστε για γιόγκα/ άσκηση όταν δεν μπορούσαν να βρουν κάποια αισθητή αλλαγή στον εαυτό τους. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να κάνουμε τζόκινγκ, τρέξιμο, περπάτημα. ποδήλατο ή κολύμπι για τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα τότε θα υπάρξει μια ορατή αλλαγή στο σώμα μας. Το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση μεταξύ των υπολοίπων, είτε πρόκειται για πρωινή βόλτα είτε για βραδινή βόλτα, είναι εξίσου ωφέλιμη και είναι η απλούστερη μορφή άσκησης. Θα πρέπει να θέσουμε το νόημα να περπατάμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Η γενιά μας είναι τόσο πολύ στη δουλειά που συχνά ξεχνάμε τις βασικές ανάγκες και απαιτήσεις του σώματός μας για τις οποίες συχνά υποφέρουμε από διάφορες εναλλαγές της διάθεσης. Το περπάτημα χαλαρώνει το μυαλό μας και μας κάνει πιο ενεργητικούς όλη την ημέρα. Οι πρώτες ώρες το πρωί πιθανότατα θα σας έδιναν φρέσκο ​​οξυγόνο και ποιοτικό χρόνο για να περάσετε με το πράσινο και την ομορφιά γύρω σας, που θα νιώσετε ότι όλες οι εντάσεις και οι πόνοι σας εξαφανίζονται. Με την αλλαγή του νου, αλλάζει η διάθεσή μας και βιώνουμε σωματική και πνευματική ανάταση. Το περπάτημα παρέχει επίσης μεγαλύτερη χαλάρωση και μετατρέπει μια καθημερινή βόλτα σε δημιουργικό & αναζωογονητική εμπειρία.

Το οξυγόνο που λαμβάνουμε νωρίς το πρωί μας δίνει επίσης μεγάλη ποσότητα ενέργειας, ειδικά στις αρθρώσεις μας. Οι ηλικιωμένοι προτιμούν τις πρωινές βόλτες περισσότερο γιατί οι πρωινές ασκήσεις τους κρατούν απαλλαγμένους από τους πόνους των αρθρώσεων όλη την ημέρα. Η κίνηση των ποδιών μας ανοίγει ορισμένα ενεργειακά κανάλια στο σώμα μας και απελευθερώνει καλή χοληστερόλη στο αίμα μας. Μετακινώντας συνεχώς τις αρθρώσεις μας, μπορούμε να αυξήσουμε την κυκλοφορία του αίματός μας με τρόπο που μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με την καθημερινή πρωινή μας βόλτα. Για να κάνουμε πρωινή βόλτα, μπορούμε να πάμε μόνοι ή μαζί με τους φίλους, την οικογένεια και τα κατοικίδια ζώα ή ακόμη και να κάνουμε μερικούς νέους φίλους για πρωινές βόλτες!

Το πιο σημαντικό είναι ότι πολλοί ειδικοί στο γυμναστήριο συμβουλεύουν το περπάτημα αντί για γυμναστική, καθώς καθώς μπορείτε να το κάνετε χωρίς κόστος, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, καθώς δεν απαιτεί συντροφιά ή ακριβά gadget, αλλά καίει σχεδόν την ίδια ποσότητα θερμίδων με το τζόκινγκ. Το περπάτημα προτιμάται περισσότερο σε ένα ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον, όπως ένας κήπος ή πάρκο που χαλαρώνει το σώμα από την ένταση και το άγχος.

Το περπάτημα είναι η πιο αγνοημένη και παραμελημένη μορφή άσκησης την οποία πολλοί από εμάς δεν παίρνουμε στα σοβαρά ως άσκηση όπως ακούγεται και φαίνεται εύκολο!

Λίγα σημαντικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε το περπάτημα ως άσκηση:

•    Κάντε μια ρουτίνα για να περπατάτε τουλάχιστον 30 λεπτά με τα πόδια κάθε μέρα διατηρώντας το ρυθμό με 3 έως 5 μίλια την ώρα.

•    Το περπάτημα με άδειο στομάχι είναι πιο ωφέλιμο. Η πέψη της τροφής απαιτεί χρόνο και πολλή ενέργεια από το σώμα. Εάν αρχίσετε να κάνετε την άσκηση αμέσως μετά το φαγητό, επιβαρύνει το σώμα σας κάνοντάς σας να νιώθετε υπνηλία. Έτσι, είναι βολικό να μην τρώτε μια ώρα πριν βγείτε για βόλτα, μπορείτε να φάτε φρούτα και χυμούς.

    Μόνο η άσκηση από μόνη της δεν θα σας κάνει υγιείς. Πρέπει να τρώτε σωστά ή να μην δείχνετε καμία αγάπη για το τσιγάρο και το αλκοόλ.

•    Αν και ο περίπατος νωρίς το πρωί είναι καλύτερος καθώς ο αέρας είναι πιο φρέσκος από τον βραδινό αέρα, αλλά οι ώρες δεν έχουν καμία σημασία.

    Το περπάτημα πρέπει να γίνεται για να χαλαρώσουμε το μυαλό μας καθώς και να ασκήσουμε το σώμα, οπότε πρέπει να αποφύγουμε τους πολυσύχναστους δρόμους. Επιλέξτε ένα ωραίο, γαλήνιο και καταπράσινο μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε καθαρό αέρα με πράσινο & καθαρό περιβάλλον. Θυμηθείτε ότι η λήψη περισσότερου διοξειδίου του άνθρακα από το οξυγόνο μπορεί να βλάψει το σώμα μας.

Οφέλη από το περπάτημα:

Το περπάτημα συμβάλλει σημαντικά στη συνολική υγεία και φυσική μας κατάσταση με τους ακόλουθους τρόπους:

•    Το περπάτημα ενισχύει τις αρθρώσεις, τα οστά και την καρδιά μας διατηρώντας μας υγιείς.

•    Το περπάτημα είναι μια πολύ καλή άσκηση για τον έλεγχο του βάρους. Το τακτικό περπάτημα σε συνδυασμό με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι μια εξαιρετική μορφή ελέγχου του βάρους.

•    Βελτιώνει τη διάθεση και την αυτοεκτίμησή μας.

    Μας δίνει ενέργεια και μας βοηθά να ξεκουραζόμαστε καλά.

•    Ο τακτικός περίπατος είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για την πλάτη μας. Προωθεί τη μυϊκή ανάπτυξη και επιταχύνει την απελευθέρωση ενδορφίνης που παρέχει το φυσικό μας ύψος.

    Για τους ηλικιωμένους το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση. Μέρα με τη μέρα γερνάμε, οπότε η υφή και η περιεκτικότητα σε μέταλλα των οστών μειώνονται, καθιστώντας τα πιο λεπτά. Για το λόγο αυτό, τα οστά γίνονται πολύ πορώδη και εύθραυστα καθιστώντας πιο πιθανό να σπάσουν. Αυτή η κατάσταση στην ιατρική ορολογία είναι γνωστή ως οστεοπόρωση και η άσκηση σε καθημερινή βάση είναι επίσης ένα κλειδί για την πρόληψη και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης.

•    Το τακτικό περπάτημα μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση και την υπέρταση κάνοντας την καρδιά να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και επίσης βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας.

•    Το τακτικό περπάτημα βοηθά στην αύξηση των επιπέδων της «καλής» χοληστερόλης στο αίμα και μειώνει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής. Το περπάτημα βοηθά επίσης στη μείωση του κινδύνου στεφανιαίας νόσου.

Η διατήρηση της φυσικής κατάστασης και της υγείας είναι το κλειδί για να ζήσετε μια καλή ευτυχισμένη ζωή. Όταν νιώθουμε κατάλληλοι και υγιείς, η αυτοπεποίθησή μας αυξάνεται και αισθανόμαστε πιο ικανοί να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής. Ακόμα και οι διασημότητες παίρνουν λίγο χρόνο από το ταραχώδες πρόγραμμά τους για να περπατήσουν για λίγα λεπτά γιατί δεν μπορούμε εμείς! Το περπάτημα είναι μια λύση σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με την υγεία. Έτσι για να παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς ξεκινήστε να κάνετε περίπατο σε τακτική βάση.