Πώς να κάνετε βότανο προσώπου στο σπίτι;

Ένα καλό πρόσωπο έχει τέσσερα απαραίτητα: Καθαρισμός, απολέπιση, τόνωση και ενυδάτωση. Υπάρχουν πολλοί σκοποί για το πρόσωπο και διαφορετικοί τύποι δέρματος χρειάζονται επίσης διαφορετική τροφή. Στην αγορά, υπάρχουν διάφορα διαθέσιμα προϊόντα που μπορούν να δώσουν σε ένα πρόσωπο που μοιάζει με κομμωτήριο. Ωστόσο, η χρήση των χημικών προϊόντων δεν πρέπει να γίνεται τακτικά. Υπάρχουν συστατικά απευθείας από την κουζίνα και το ψυγείο σας με τη χρήση των οποίων μπορείτε να αποκτήσετε ένα φυσικό βότανο προσώπου και στο σπίτι. Τα βασικά βήματα μπορούν να ακολουθηθούν στο σπίτι και στην ευκολία σας.

Πώς να κάνετε βότανα προσώπου στο σπίτι

Εδώ είναι ένα βασικό βοτανικό πρόσωπο για όλους τους τύπους δέρματος που μπορεί να γίνει στο σπίτι χωρίς κόπο. Ωστόσο, σε περίπτωση που υπάρχουν συστατικά που δεν ταιριάζουν στο δέρμα σας, μπορείτε να πειραματιστείτε με εναλλακτικές λύσεις.

Πώς να κάνετε βότανα προσώπου στο σπίτι:

Παρακάτω είναι η διαδικασία βήμα προς βήμα για το πώς να κάνετε βότανα προσώπου στο σπίτι.

Για καθαρισμό:

Συστατικά: Ωμή πατάτα

Πώς να κάνετε βότανα προσώπου στο σπίτι

Οδηγίες Χρήσης: Τρίψτε την ωμή πατάτα με ένα παχύ τρίφτη. Πιέστε λίγο χυμό από αυτό και χρησιμοποιήστε την υγρή πατάτα με κυκλικές κινήσεις στο δέρμα για περίπου 5 λεπτά. Οι πατάτες έχουν φώσφορο, κάλιο και θείο που καθαρίζουν σε βάθος το δέρμα. Απλώστε τον στυμμένο χυμό και αφήστε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα υγρό χαρτομάντηλο. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση του δέρματος και στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε το χυμό και να χρησιμοποιήσετε τριμμένες ωμές πατάτες ως μαξιλάρι ματιών. Ο χυμός είναι δροσιστικός και κάνει το δέρμα να αισθάνεται φρέσκο.

Για απολέπιση:

Συστατικά: ¼ φλιτζάνι πουρέ παπαγιάς & 1 κουταλιά της σούπας Βρώμη

Οδηγίες Χρήσης: Ανακατέψτε τα συστατικά και αφήστε το να μουλιάσει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, εφαρμόστε την πάστα στο πρόσωπο και με απαλές κυκλικές κινήσεις ξεκινώντας από το κάτω μέρος του προσώπου. Αυτό είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση των ξηρών και νεκρών κυττάρων από το πρόσωπο και η παπάγια προσθέτει υγρασία στο δέρμα. Έχει βιταμίνη Α, C και Ε που δίνουν στο δέρμα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να δώσουν μια υγιή όψη. Η βρώμη από την άλλη προσθέτει υφή στη συσκευασία και απαλή στο δέρμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ρυζιού εάν η βρώμη δεν ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας. Αργότερα, σκουπίστε το πρόσωπο με ένα υγρό χαρτομάντηλο.

Για τόνωση:

Συστατικά: 2-3 φακελάκια τσαγιού, ένα μπολ με ζεστό νερό & Παγάκια

Οδηγίες Χρήσης: Βυθίστε τις σακούλες τσαγιού σε ζεστό νερό και αφήστε το να παραμείνει για 5 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα παχύ βαμβάκι, απλώστε το τσάι στο πρόσωπο. Μπορείτε επίσης να το κάνετε με τη βοήθεια υγρών σακουλών τσαγιού. Αυτό κάνει το δέρμα απαλό και ανοίγει τους πόρους. Τώρα, με τη βοήθεια ενός αφαίρεσης μαύρων στίξεων, αφαιρέστε τις ακαθαρσίες. Να είστε ευγενικοί και να μην βλάπτετε το δέρμα σας κατά τη διαδικασία. Εφαρμόστε ζεστό φακελάκι τσαγιού για λίγα λεπτά ακόμη, εάν είναι απαραίτητο. Μετά από σχολαστικό καθαρισμό, τρίψτε 4-5 παγάκια για να κλείσουν οι ανοιχτοί πόροι.

Για ενυδάτωση:

Συστατικά: 3 κουταλάκια γάλα καρύδας (ή νερό καρύδας ή χυμό πορτοκαλιού), ½ κουταλάκι μέλι, ½ πουρέ ώριμη μπανάνα και 6-8 σταγόνες ελαιόλαδο

Οδηγίες χρήσης: Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από το λάδι και λαμβάνοντας μικρές ποσότητες τρίψτε στο δέρμα για 30 λεπτά. Ξεκινήστε με αριστερόστροφη κίνηση από τα μάγουλα και προχωρήστε στο μέτωπο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην Τ-Ζώνη και την περιοχή της μύτης. Χρησιμοποιήστε μόνο τις άκρες των δακτύλων για την περιοχή των ματιών. Ενδιάμεσα, πάρτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και κάντε μασάζ καλά. Αφού τελειώσετε, καθαρίστε το πρόσωπο με ένα υγρό χαρτομάντηλο.

Μετά από ενδελεχή καθαρισμό, μπορείτε τώρα να νιώσετε τη διαφορά που έχει κάνει η μάσκα προσώπου στο πρόσωπό σας. Εάν αισθάνεστε ξηρότητα, εφαρμόστε την κανονική σας ενυδατική κρέμα και αφήστε την να παραμείνει. Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι ή οποιαδήποτε χημική ουσία για τουλάχιστον 24 ώρες.

Το καθεστώς είναι εύκολο και κάνει το δέρμα σας να λάμπει και να αισθάνεται φρέσκο. Αυτό μπορεί να γίνει στο σπίτι χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο, ενέργεια και χρήματα σε ακριβά κομμωτήρια.