5 βασικές βιταμίνες που βοηθούν στον καθαρισμό των μαύρων κύκλων

Οι μαύροι κύκλοι αποτελούν σημαντικό μέλημα για την ομορφιά και την υγεία. Σίγουρα δεν θα σας άρεσε ο κόσμος να έρχεται κοντά σας και να σας λέει ότι το δέρμα κάτω από τα μάτια σας σκουραίνει. Είναι σαν ντροπή για το όμορφο πρόσωπό σου.

Εάν βρίσκεστε σε μια σκέψη, οι μαύροι κύκλοι συμβαίνουν επειδή είστε νυχτερινό ζώο, δεν είναι απολύτως αλήθεια. Είναι ένα στίγμα που συνδέεται με το ότι οι μαύροι κύκλοι που υπάρχουν κάτω από τα μάτια οφείλονται σε ελλιπείς ώρες ύπνου. Οι κακές συνήθειες ύπνου είναι μόνο ένας από τους πολλούς λόγους. Οι μαύροι κύκλοι είναι επίσης αποτέλεσμα αλλεργιών, ρινικής συμφόρησης και μερικές φορές, ακόμη και λόγω κληρονομικής φύσης.

Οι μαύροι κύκλοι είναι μια ένδειξη ότι έχετε σταματήσει να φροντίζετε τον εαυτό σας. Οφείλεται κυρίως στα γρήγορα και πολυάσχολα προγράμματα ζωής, στα οποία δεν έχετε χρόνο να επικεντρωθείτε στην υγεία και την ομορφιά μας. Επομένως, πρέπει να ξεκινήσετε αμέσως. Οι βιταμίνες είναι πραγματικά χρήσιμες για τη θεραπεία των μαύρων κύκλων σας. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει με τις καλύτερες βιταμίνες για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Οι μαύροι κύκλοι δεν μπορούν επίσης να θεωρηθούν ως ένα χαρακτηριστικό για κάθε ηλικία. Επηρεάζουν όλες τις γενιές αλλά εμφανίζονται κυρίως από τα τμήματα μέχρι την ενηλικίωση. Το άγχος είναι σίγουρα ένας από τους κύριους λόγους πίσω από το σχηματισμό μαύρων κύκλων.

Βιταμίνες που βοηθούν στον καθαρισμό των μαύρων κύκλων

Αλλά ο κοινός λόγος για τους μαύρους κύκλους είναι η έλλειψη βιταμινών στο σώμα σας. Οι βιταμίνες βοηθούν πάρα πολύ στην απαλλαγή από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Θα πρέπει επίσης να φροντίσετε να αλλάξετε τη διατροφή σας και να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμινών και συμπληρωμάτων για να σβήσετε τους μαύρους κύκλους. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε κρέμες δέρματος με πλούσιο σε βιταμίνες για να βοηθήσετε τους μαύρους κύκλους να εξαφανιστούν. Προσοχή όμως σε διπλά προϊόντα ή συμβουλευτείτε τον ειδικό για το δέρμα σας πριν χρησιμοποιήσετε τέτοια προϊόντα. Επίσης, συζητήστε το πρόγραμμα διατροφής σας που περιέχει βιταμίνες με τον διαιτολόγο σας γιατί οποιαδήποτε από τις περισσότερες ή λιγότερες προσλήψεις από την απαιτούμενη ποσότητα μπορεί επίσης να είναι λόγος για βλάβη ή ανησυχίες για εσάς.

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή θα προσθέσει σίγουρα ως πλεονέκτημα στην αφαίρεση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Καθώς μια σταθερή διατροφή θα περιείχε όλα τα απαραίτητα μέταλλα, τα θρεπτικά συστατικά και οι βιταμίνες είναι η βασική απαίτηση για το δέρμα να διατηρήσει τη λαμπερή του κατάσταση. Επομένως, εάν έχετε την τάση για πρόχειρο φαγητό και γρήγορο φαγητό και είστε λάτρης αυτών των τροφίμων στο δρόμο, η διατροφή σας θα είχε σίγουρα έλλειψη βασικών και υγιεινών βιταμινών. Σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, οι μαύροι κύκλοι θα αρχίσουν να εμφανίζονται κάτω από τα μάτια, γεγονός που θα διαταράξει περαιτέρω την εμφάνιση και τη συνολική προσωπικότητά σας. Συνεπώς, συνιστάται να ξεκινήσετε να συμπεριλαμβάνετε απαραίτητα λαχανικά, φρούτα και γαλακτοκομικά προϊόντα για τη θεραπεία των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Επομένως, διαβάστε παρακάτω για να γνωρίσετε τις βιταμίνες που πρέπει να λαμβάνετε για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

5 κρίσιμες βιταμίνες για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων:

Εδώ είναι οι πέντε καλύτερες βιταμίνες που υποστηρίζουν και κάνουν θαύματα για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σας. Οι πέντε κρίσιμες βιταμίνες που βοηθούν στην καταπολέμηση των κακών μαύρων κύκλων είναι η βιταμίνη Κ, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α, η βιταμίνη Β3 και η βιταμίνη Β12. Αυτές οι βιταμίνες βοηθούν στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο αίμα, μειώνουν τη γήρανση μέσω της καλής και εμπεριστατωμένης ροής του αίματος μαζί με την αντιφλεγμονώδη δράση.

1. Βιταμίνη Κ για τους μαύρους κύκλους:

Βιταμίνη Κ για τους μαύρους κύκλους

Η βιταμίνη Κ είναι γνωστό ότι είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη. Η βιταμίνη πήρε το όνομά της από την παρόμοια γερμανική λέξη της, η οποία εννοείται ότι υποδηλώνει πήξη. Αυτό το όνομα διατηρείται καθώς είναι το κύριο χαρακτηριστικό της βιταμίνης. Λέγεται ότι έχει θετικά αποτελέσματα και κάνει θαύματα στη μείωση των μαύρων κύκλων.

Πώς Βοηθά?

 • Η βιταμίνη κ έχει τη μεγαλύτερη υποχρέωση για την πήξη του αίματος στο σώμα μας. Συγκεκριμένα, εάν η κυκλοφορία του αίματος γύρω από τα μάτια δεν είναι σωστή και αρκετά καλή, το αίμα μπορεί να διαρρεύσει και να αρχίσει να μαζεύεται κάτω από τα μάτια, δίνοντάς του ένα σκοτεινό, μώλωπα που μοιάζει με σκιά.
 • Σε περίπτωση που εμφανίζονται οι μαύροι κύκλοι σας λόγω αιμόστασης που αναφέρεται στη διακοπή της ροής του αίματος στην περιοχή που επηρεάζεται, τότε η βιταμίνη Κ είναι αυτό που χρειάζεστε.
 • Οι μαύροι κύκλοι είναι συνήθως αποτέλεσμα τριχοειδούς βλάβης που συμβαίνει λόγω αλλεργιών, αφυδάτωσης ή ακόμη και έκθεσης στο ηλιακό φως. Η βιταμίνη Κ θεωρείται εξαιρετική για την ιδιότητα πήξης του αίματος. Επομένως, κάθε ζήτημα που σχετίζεται με την παροχή αίματος μπορεί να επιλυθεί.
 • Επομένως, φροντίζει η κυκλοφορία του αίματος γύρω από τα μάτια να είναι τέλεια και η πήξη να λαμβάνει χώρα με τον σωστό τρόπο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οφέλη και χρήσεις:

 • Κρέμες πλούσιες σε βιταμίνη Κ διατίθενται στην αγορά. Πρέπει να αρχίσετε να τα εφαρμόζετε τακτικά. Η βιταμίνη Κ για τους μαύρους κύκλους λειτουργεί σαν θαύμα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την κρέμα πριν από την τακτική χρήση και συμβουλευτείτε έναν ειδικό για το δέρμα εάν αντιδρά μη φυσιολογικά.

Πηγή:

 • Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι κ.λπ. και τα φρούτα όπως οι φράουλες, το ακτινίδιο και το αβοκάντο, είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης Κ.

2. Βιταμίνη C για τους μαύρους κύκλους:

Βιταμίνη C για τους μαύρους κύκλους

Η βιταμίνη C είναι ένα τέλειο συστατικό και βιταμίνη για όλα τα θέματα ομορφιάς και υγείας, συμπεριλαμβανομένων των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια σας. Αυτή η βιταμίνη για τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια είναι μια εξαιρετική λύση λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της πίσω. Αυτό λειτουργεί επίσης ως το μυστικό πίσω από το φρέσκο ​​και λαμπερό δέρμα. Ως εκ τούτου, οι μαύροι κύκλοι μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν με βιταμίνη c.

Πώς Βοηθά?

 • Το δέρμα μας περιέχει μια ένωση που ονομάζεται κολλαγόνο και είναι υπεύθυνη για τη σύσφιξή της. Η βιταμίνη C αυξάνει τα επίπεδα κολλαγόνου λόγω των οποίων το δέρμα φαίνεται σφριγηλό και διδασκόμενο.
 • Επίσης, η έκθεση στο ηλιακό φως επιδεινώνει τους μαύρους κύκλους και επιταχύνει επίσης τη γήρανση. Η βιταμίνη c αποτρέπει το δέρμα από βλάβες λόγω του ήλιου και επίσης το προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες.

Οφέλη και χρήσεις:

 • Η βιταμίνη C υπάρχει άφθονα στο L – ασκορβικό οξύ, το οποίο είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός βιταμίνης k και βιταμίνης c. Οι κρέμες δέρματος με αυτόν τον συνδυασμό είναι οι καλύτερες για τους μαύρους κύκλους.
 • Η βιταμίνη C υπάρχει και στα φρούτα, ο οποίος είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους.
 • Η βιταμίνη C δεν πρέπει να λαμβάνεται σε καθαρή μορφή. Αντιδρά με το οξυγόνο που υπάρχει στον αέρα, υφίσταται οξείδωση που αυξάνει τη ζημιά που προκαλείται στο δέρμα λόγω των ελεύθερων ριζών.
 • Η βιταμίνη c δεν είναι ποτέ διαθέσιμη σε καθαρή μορφή. Θα βρείτε πάντα ότι η συγκέντρωση της βιταμίνης C είναι περίπου 5% σε κάθε κρέμα δέρματος που αγοράζετε.
 • Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε βιταμίνη C είναι να τη συνδυάσετε με σίδηρο. Ο σίδηρος είναι επίσης απαραίτητος για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων. Η έλλειψη σιδήρου κάνει το δέρμα χλωμό. Οι φλέβες κάτω από τα μάτια ξεπροβάλλουν κάνοντας το να φαίνεται πιο σκούρο.
 • Αλλά η βιταμίνη c είναι διαθέσιμη με τη μορφή ορών και αναμφίβολα καλής ποιότητας κρέμες που αποδεικνύονται αποτελεσματικές
 • Μπορείτε να ετοιμάσετε έναν ορό βιταμίνης c για τους μαύρους κύκλους σας στο σπίτι. Είναι αβίαστο και πολύ αποτελεσματικό.

Ορός βιταμίνης C

Συστατικά:

 • καθαρή σκόνη βιταμίνης C
 • γλυκερίνη
 • απεσταγμένο νερό
 • κάψουλες βιταμίνης Ε

Μέθοδος:

 • Πρώτον, διαλύστε τη σκόνη βιταμίνης C εντελώς στο αποσταγμένο νερό.
 • Εάν χρησιμοποιείτε μόνο νερό και βιταμίνη C, έχετε τελειώσει. Αλλά πρέπει να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για να διαρκέσει έως και 2 εβδομάδες ή περισσότερο.
 • Αλλά αν χρησιμοποιείτε γλυκερίνη, θα πρέπει να διαλύσετε τη βιταμίνη C σε μικρότερη ποσότητα νερού, στη συνέχεια να προσθέσετε λίγη γλυκερίνη, να την ανακατέψετε σωστά και να την αποθηκεύσετε. Αυτή η έκδοση θα διαρκέσει ένα μήνα ή περισσότερο
 • Τρυπήστε μια κάψουλα βιταμίνης Ε και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο μίγμα αποσταγμένου νερού. Η βιταμίνη Ε βοηθά στη σταθεροποίηση του ορού έτσι ώστε να διαρκεί για μερικές ημέρες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Αφού καθαρίσετε σωστά το πρόσωπό σας, εφαρμόστε τον ορό στο πρόσωπό σας πριν κοιμηθείτε. Ενυδατώστε για να αποφύγετε τυχόν μυρμήγκιασμα ή αίσθημα καύσου.

Πηγές:

 • Η βιταμίνη C βρίσκεται άφθονα σε εσπεριδοειδή όπως λεμόνι, πορτοκάλι, σταφύλια κλπ.
 • Ο σίδηρος βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι.

3. Βιταμίνες Ε και Α για τους μαύρους κύκλους:

Βιταμίνες Ε και Α για τους μαύρους κύκλους

Η βιταμίνη Ε και Α, όταν συνδυάζονται, έχουν δραστικά αποτελέσματα στον μαύρο κύκλο. Ο συνδυασμός λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Η βιταμίνη ε για τους μαύρους κύκλους είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες και την επίδρασή της στη γήρανση. Δρα υπέροχα στα δερματικά εξανθήματα, τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους.

Πώς Βοηθά?

 • Η βιταμίνη Α δίνει ζωή στο δέρμα σας, κάνοντάς το φρέσκο ​​και αναζωογονημένο.
 • Βοηθά επίσης στην επισκευή ιστών εάν απαιτείται γύρω από τα μάτια. Προστατεύει το δέρμα από τις ρυτίδες, την αραίωση και τη γήρανση, χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
 • Η βιταμίνη Ε, από την άλλη πλευρά, ενισχύει την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης Α. Πρέπει να συνδυαστεί με βιταμίνη Α καθώς προστατεύει το δέρμα από τη ρύπανση και τις ελεύθερες ρίζες. Βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος γύρω από τα μάτια.
 • Οι μαύροι κύκλοι σας πρέπει να αντιμετωπιστούν με φέτες κολοκύθας. Η κολοκύθα είναι μια δεξαμενή βιταμινών. Περιέχει βιταμίνες K, C και A, οι οποίες βοηθούν στην αναστροφή της επίδρασης των μαύρων κύκλων. Εάν τοποθετείτε φέτες κολοκύθας στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας για 10-15 λεπτά κάθε μέρα, θα παρατηρήσετε τις αλλαγές.
 • Τα φύλλα μέντας είναι ένα άλλο φάρμακο για τη θεραπεία των μαύρων κύκλων καθώς προσφέρουν ένα δροσερό, μυρμηγκιαζόμενο αποτέλεσμα στο δέρμα όταν εφαρμόζεται που προκαλεί αύξηση της ροής αίματος στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Οι νευρώνες στο δέρμα έχουν μια πρωτεΐνη που ανταποκρίνεται πολύ καλά στην αίσθηση ψύξης. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τα οφέλη μόνο εάν συνθλίψετε πρώτα τα φύλλα μέντας και μετά τα εφαρμόσετε στους μαύρους κύκλους για περίπου 10 λεπτά. Σκουπίστε το από το πρόσωπο με ένα καθαρό και υγρό βαμβακερό πανί
 • Το ροδόνερο είναι μια άλλη αποθήκη όλων των βιταμινών που απαιτούνται για να απαλλαγούμε από τους μαύρους κύκλους, εκτός από το γεγονός ότι είναι επίσης πολύ δροσερό. Περιέχει βιταμίνη Α και C, καθώς και ορισμένα φλαβονοειδή. Αυτό είναι επίσης ένα εξαιρετικό φυσικό στυπτικό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για συμπλήρωση. Είναι επίσης απίστευτα καταπραϋντικό, αναζωογονητικό και δροσιστικό με ευχάριστη οσμή.
 • Βγάλτε μερικά τριαντάφυλλα από τον κήπο σας και σιγοβράστε τα πέταλα σε απεσταγμένο νερό που είναι αρκετό για να τα καλύψει. Μόλις παρατηρήσετε ότι τα πέταλα έχουν χάσει το χρώμα τους και είναι ωχρά, στραγγίστε το υγρό και αφήστε το να κρυώσει. Φυλάξτε το σε βάζο ή μπουκάλι. Βυθίστε μια μπάλα σε ροδόνερο και εφαρμόστε τακτικά στην περιοχή των μαύρων κύκλων.

Πηγές:

 • Η βιταμίνη Α βρίσκεται σε φυλλώδη χόρτα, αυγά, κολοκύθες, συκώτι, μερικά φρούτα και μερικές κρέμες δέρματος.
 • Τα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Ε είναι οι ελιές, τα σπαράγγια, μερικά φρούτα, τα φυλλώδη χόρτα και οι κρέμες δέρματος.

4. Βιταμίνη Β3 ως λύση για τους μαύρους κύκλους:

Η βιταμίνη Β3 ως λύση για τους μαύρους κύκλους

Οι βιταμίνες Β είναι εξαιρετικές για τη μείωση και την εξάλειψη των μαύρων κύκλων. Λειτουργούν σε πρησμένα μάτια που είναι ο κύριος λόγος για τη δημιουργία μαύρων κύκλων κάτω από τις περιοχές των ματιών. Αυτή τη στιγμή μειώνουν έτσι την κατακράτηση νερού. Υπάρχουν διάφοροι τύποι βιταμινών Β που μπορούν να συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν το πρόβλημα των μαύρων κύκλων. Μεταξύ αυτών, βεβαιωθείτε ότι δεν παραλείπετε καμία από τις βιταμίνες που πρέπει να λαμβάνετε για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Τρόφιμα όπως το ελληνικό γιαούρτι είναι ευεργετικά για τη θεραπεία του μαύρου κύκλου με βιταμίνη Β3 και Β6. Επιπλέον, τρόφιμα όπως το σπανάκι (με Β6 και Β9), τα καρύδια (με Β1, Β6 και Β7) μαζί με τα στρείδια (Β12) είναι εξαιρετικά για τη μείωση των μαύρων κύκλων και το πρήξιμο στις περιοχές των ματιών.

Επίσης γνωστή ως νιασίνη, αυτή η βιταμίνη είναι ένα ζωτικό στοιχείο που απαιτείται για την εξάλειψη του μαύρου κύκλου, λόγω των πολλαπλών πλεονεκτημάτων της.

Πώς Βοηθά?

 • Η βιταμίνη Β3 είναι κυρίως υπεύθυνη για την προστασία του δέρματος από τυχόν δυσμενείς επιδράσεις των ακτίνων του ήλιου.
 • Εάν καταναλώνεται κατάλληλα, αυτή η βιταμίνη μπορεί να αντιστρέψει τον αποχρωματισμό του δέρματος που είναι σημάδι γήρανσης.
 • Βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος μέσα στο σώμα, η οποία είναι απαραίτητη για τη μείωση της σκοτεινής μελάγχρωσης του δέρματός μας.
 • Καταπολεμά επίσης τη φλεγμονή και ρυθμίζει τα επίπεδα στο αίμα.

Οφέλη και χρήσεις:

 • Τα συμπληρώματα βιταμίνης β3 είναι άμεσα διαθέσιμα στην αγορά. Εάν όχι, μπορείτε επίσης να φάτε τροφή πλούσια σε βιταμίνη β3
 • Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β και βιταμίνη Ε, τα οποία βοηθούν να φωτίσουν τις σκοτεινές σκιές. Όχι μόνο είναι καλό για το γκουακαμόλε, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως αντιγηραντικό βοήθημα. Μπορείτε να τοποθετήσετε φέτες ώριμου αβοκάντο κάτω από κάθε μάτι ή να κάνετε ένα μείγμα από 3 φέτες αβοκάντο και πέντε σταγόνες αμυγδαλέλαιο και να το αναμίξετε για να σχηματίσετε την πάστα.

Πηγές:

 • Η βιταμίνη b3 είναι άφθονη σε τρόφιμα όπως χοιρινό, ψάρι, κοτόπουλο, πράσινα μπιζέλια, μανιτάρια, φυστίκια, αβοκάντο και ηλιόσπορους.

5. Η βιταμίνη Β12 ως μεγάλη βοήθεια για τους μαύρους κύκλους:

Η βιταμίνη Β12 ως εξαιρετική

Η βιταμίνη Β12 είναι μια από τις πιο δημοφιλείς βιταμίνες και είναι γνωστή για πολλά πλεονεκτήματα που τηρεί. Είναι ένα κρίσιμο συστατικό για τη μείωση των μαύρων κύκλων γύρω από τις περιοχές των ματιών. Αυτή η βιταμίνη είναι υδατοδιαλυτή και ως εκ τούτου μπορεί να αποθηκευτεί για πολλά χρόνια. Επιπλέον, επιπλέον, η βιταμίνη Β12 δρα επίσης ως ενισχυτικό στο δέρμα για την επιδιόρθωση κατεστραμμένων κυττάρων και εξαλείφει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σαν θαύμα.

Πώς Βοηθά?

 • Η βιταμίνη Β12 είναι ο ενισχυτής για τον σχηματισμό νέων κυττάρων που ενεργοποιεί επίσης τον σχηματισμό αίματος. Έτσι, το δέρμα παραμένει απαλό και ελαστικό, γεγονός που καθιστά ευκολότερη τη μείωση των μαύρων κύκλων.
 • Εάν η διατροφή σας έχει έλλειψη βιταμίνης β12, μπορεί να πάσχετε από αναιμία. Ενώ βρίσκεστε σε αυτή την κατάσταση, το δέρμα σας γίνεται χλωμό και φαίνεστε εξαντλημένοι. Και αυτό συμβαίνει όταν οι μαύροι κύκλοι γίνονται πιο εμφανείς.
 • Η βιταμίνη b12 αντιμετωπίζει επίσης πολλαπλά δερματικά προβλήματα όπως έκζεμα, ακανόνιστα λευκά μπαλώματα κ.λπ..
 • Η βιταμίνη Β12 παίζει επίσης πρωταρχικό ρόλο στην ενίσχυση του μεταβολισμού του σώματος.

Πηγές:

 • Η βιταμίνη Β 12 μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα όπως τυρί, μυϊκό κρέας, συκώτι, αυγά κρέατος, ψάρια και είδη γάλακτος.
 • Επιπλέον, μπορεί κανείς να το βρει στο εμπλουτισμένο γάλα σόγιας, στην ενισχυμένη μαγιά και ορισμένα φύλλα θάλασσας είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Β12 για χορτοφάγους.

Πρόσθετες συμβουλές Βιταμίνες για τους μαύρους κύκλους:

 • Οι βιταμίνες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη μείωση των μαύρων κύκλων με την προϋπόθεση ότι τις λαμβάνετε σωστά. Υπάρχουν ορισμένες συμβουλές και κόλπα που πρέπει να ακολουθείτε για τις καλύτερες βιταμίνες για τους μαύρους κύκλους.
 • Η δίαιτα είναι μια αποτελεσματική και άμεση λύση για όλα τα προβλήματα υγείας. Συμπεριλάβετε όλες τις βιταμίνες που αναφέρονται παραπάνω στα γεύματά σας είναι απαραίτητο για διαφορετικές πηγές και βιταμίνες καλές για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα φρούτα κ.λπ. είναι εξαιρετικές πηγές σχεδόν όλων των βιταμινών.
 • Τα συμπληρώματα δεν είναι αξιόπιστα. Είναι καλύτερα να ακολουθείτε τον φυσικό τρόπο και τις λύσεις, αντί να παίρνετε φάρμακα ή να εφαρμόζετε κρέμες πλούσιες σε βιταμίνες. Είναι αποδεκτό όταν οι μαύροι κύκλοι σας βρίσκονται σε τρομερή κατάσταση. Όσον αφορά όμως και κατά το δυνατόν, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε βιταμίνες στη διατροφή σας.
 • Ξεκινήστε να κοιμάστε καλά. Εργαστείτε για τις συνήθειες του ύπνου σας. Απαιτούνται τουλάχιστον 6 ώρες επαρκούς ύπνου, όχι μόνο για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων αλλά για τη βελτίωση της συνολικής υγείας.

φακελάκια τσαγιού για τους μαύρους κύκλους

 • Ξεκινήστε να φτιάχνετε ένα γράφημα διατροφής και συμπεριλάβετε όλες τις απαραίτητες και απαιτούμενες βιταμίνες στο καθημερινό σας καθεστώς. Εμφανίζονται πιο συμφέρουσες και προσανατολισμένες στη λύση, καθώς οι μαύροι κύκλοι αρχίζουν τελικά να μειώνονται. Οι βιταμίνες για τη μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια λειτουργούν σαν μαγεία.
 • Οι σακούλες τσαγιού είναι ένας άλλος φανταστικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους. Το τσάι περιέχει καφεΐνη και αντιοξειδωτικά που είναι πολύ χρήσιμα για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων μαζί με το πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Το τσάι επιτυγχάνει αυτό το αποτέλεσμα συρρικνώνοντας τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνοντας την κατακράτηση υγρών. Οι τανίνες, ειδικότερα, βοηθούν στη μείωση του οιδήματος και του αποχρωματισμού. Τοποθετήστε δύο φακελάκια τσαγιού στο ψυγείο. Μόλις κρυώσουν, βάλτε τα για λίγο στα μάτια σας και πλύνετε αργότερα το πρόσωπό σας.
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την τεχνική του παγωμένου κουταλιού. Πάρτε δύο κουταλιές και κρατήστε τα στο ψυγείο. Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο. Μόλις κρυώσουν αρκετά, αφαιρέστε τα και βάλτε ένα πάνω από κάθε μάτι. Αυτό θα καταπρανει τα αιμοφόρα αγγεία γύρω από τα μάτια σας και οι μαύροι κύκλοι θα εξαφανιστούν σταδιακά.

μαύροι κύκλοι

Αυτό το άρθρο σας βοηθά με μερικές βασικές βιταμίνες που λειτουργούν με εξαιρετικό τρόπο για να μειώσετε τους μαύρους κύκλους και να βοηθήσετε να φαίνεται πιο όμορφος από πριν. Μπορείτε εύκολα να συμπεριλάβετε αυτά τα τρόφιμα ή τα συστατικά στα καθημερινά σας γεύματα, καθώς αυτά είναι γεμάτα με απαραίτητες βιταμίνες και ικανοποιούν τις καθημερινές ανάγκες. Βοηθούν περαιτέρω να παραμείνουν υγιείς μαζί με τη μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Όπως έχουμε παρατηρήσει, οι βιταμίνες που βοηθούν στους μαύρους κύκλους είναι η καλύτερη και τέλεια λύση.

Σας δώσαμε την τέλεια και φυσική λύση για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους που χαλούν το όμορφο πρόσωπό σας. Οι βιταμίνες ήταν πάντα απαραίτητες για το σώμα για αμέτρητους λόγους και πλεονεκτήματα που διαθέτουν. Οι μαύροι κύκλοι είναι ένας από αυτούς. Μπορείτε εύκολα να συμπεριλάβετε βιταμίνες στη διατροφή σας. Βρίσκονται στο καθημερινό σας φαγητό και δεν χρειάζονται ατομικές προσπάθειες.

Εκτός από αυτά τα πλεονεκτήματα, οι βιταμίνες φροντίζουν επίσης τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα σας έως τη δημιουργία νέων κυττάρων. Το μόνο που πρέπει να είστε είναι να ακολουθείτε και να είστε τακτικοί σε αυτήν τη ρουτίνα και να φροντίζετε τον εαυτό σας. Λίγη περιποίηση είναι το μόνο που έχετε να κάνετε και ένα λαμπερό πρόσωπο δεν είναι μακριά.

Συχνές Ερωτήσεις

Ε. Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη βιταμίνη Ε για να μειώσουμε τους μαύρους κύκλους?

Α. Η βιταμίνη Ε διατίθεται με τη μορφή λαδιού καθώς και το τζελ στην αγορά. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε κάψουλες γέλης βιταμίνης Ε αντί για το μάτι. Πρέπει να τρυπήσετε την κάψουλα, έτσι ώστε να φύγει το τζελ. Κάντε μασάζ με αυτό το τζελ απαλά γύρω από τα μάτια σας με επίσης, απαλή και κυκλική κίνηση για άμεσα και αποτελεσματικά αποτελέσματα.

Ε. Πώς να αφαιρέσετε τους μαύρους κύκλους φυσικά?

Α. Οι μαύροι κύκλοι μπορούν να αφαιρεθούν και να εξαλειφθούν φυσικά με τη βοήθεια μιας σωστής διατροφής. Εάν τρώτε φρούτα πλούσια σε βιταμίνες, οι μαύροι κύκλοι θα εξαφανιστούν εντελώς με τον καιρό. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εφαρμόσετε έναν συνδυασμό χυμού αγγουριού και χυμού λεμονιού στους μαύρους κύκλους σας. Αφήστε το για λίγο για λίγο και στη συνέχεια πλύντε το. Εάν κάνετε αυτή τη ρουτίνα τακτικά, θα παρατηρήσετε ότι οι μαύροι κύκλοι σας έχουν εξαφανιστεί. Αυτό συμβαίνει επειδή το αγγούρι και το λεμόνι είναι εσπεριδοειδή και περιέχουν πολλή βιταμίνη C, η οποία είναι κατάλληλη για την αφαίρεση των μαύρων κύκλων

Ε. Υπάρχει κάποιο γρήγορο σπίτι για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους?

Απ. Υπάρχουν πολλές μικρές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους. Τρίψτε τις πατάτες έτσι ώστε να εξαχθεί ο χυμός. Μουλιάστε ένα βαμβάκι και εφαρμόστε τον χυμό πατάτας στους μαύρους κύκλους σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό ντομάτας για το σκοπό αυτό.