9 καλύτερες γιόγκα ασάνες για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Η γιόγκα είναι πάντα καλή για την απόλυτη υγεία και ευεξία. Για διαφορετικά προβλήματα, έχουμε διαφορετική μέθοδο ασκήσεων γιόγκα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Εδώ αυτές οι στάσεις και οι προπονήσεις μας κρατούν μακριά από τη διαδικασία γήρανσης των ματιών και των γύρω περιοχών, διατηρώντας τις ρυτίδες ελεύθερες και επίσης χωρίς μαύρους κύκλους.

Γιόγκα Asanas για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Οι καλύτερες ασάνες γιόγκα για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια:

Εδώ είναι μερικές μέθοδοι γιόγκα για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια,

1. Lion Posture Yoga:

Λιοντάρι στάση για τους μαύρους κύκλους

Αυτή η στάση της γιόγκα είναι μέρος της σειράς ασκήσεων που βοηθούν να απαλλαγούμε από τους μαύρους κύκλους με τον πιο εύκολο και υγιεινό τρόπο. Για αυτό, πρέπει πρώτα να καθίσετε στα γόνατά σας. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να έρθετε στη θέση που σέρνεται το παιδί. Αυτή τη στιγμή, εισπνέοντας βαθιά, τεντώστε την πλάτη σας και χτυπήστε προς τα πάνω. Εναλλακτικά, θα πρέπει επίσης να κρατάτε το στόμα σας με λιοντάρι να βρυχάται όπως φαίνεται στην εικόνα. Σιγά, κατεβαίνετε κρατώντας το σώμα σας στη θέση ανίχνευσης και επίσης εκπνέοντας τον αέρα. Επαναλάβετε για 5 φορές.

2. Στάση Sarvangasana:

Στάση Sarvangasana για τους μαύρους κύκλους

Ξαπλώστε με την πλάτη κρατώντας τα χέρια σας ίσια και τεντωμένα πάνω από το επίπεδο του κεφαλιού. Σηκώστε και τα δύο σας πόδια μαζί και προσπαθήστε να βάλετε τα χέρια σας κάτω από τους γλουτούς σας. Και στη συνέχεια σηκώστε ελαφρώς το σώμα σας με τα πόδια σε θέση 90 μοιρών στο πάτωμα. Ο λαιμός πρέπει να στηρίζει όλο το σώμα και να στέκεται πάνω του. Μείνετε σε αυτή τη στάση για περίπου 3 λεπτά διατηρώντας την αναπνοή σας κανονικά. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν τη γιόγκα για τους μαύρους κύκλους στα μάτια για την επόμενη φορά μετά από 5 λεπτά χαλάρωσης.

3. Στάση Parvatasana:

Στάση Parvatasana για τους μαύρους κύκλους

Στην ίδια σειρά, έχετε μια άλλη άσκηση γιόγκα για την αφαίρεση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Σε αυτή τη στάση, τα χέρια και τα πόδια μένουν στο έδαφος. Μόνο το μεσαίο μέρος του σώματος ανυψώνεται στο μέγιστο επίπεδο για να επιτευχθεί μια θέση που μοιάζει με βουνό. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να συνεχίσετε να δοκιμάζετε τα τακούνια στο έδαφος. Μείνετε σε αυτή τη στάση για άλλα 3 λεπτά. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αναπνοή σας είναι φυσιολογική.

4. Στάση Shavasana:

Στάση Shavasana για τους μαύρους κύκλους

Αυτή είναι η τελική στάση γιόγκα για να χαλαρώσετε ολόκληρο το σώμα μας από τις προπονήσεις. Θα πρέπει να τερματίσετε τη συνεδρία σας για γιόγκα με αυτή τη στάση shavasana μόνο. Αυτό σας κάνει να διατηρείτε την αναπνοή σας στα φυσιολογικά επίπεδα. Κρατώντας τα μάτια κλειστά και κάνει το μυαλό και την ψυχή σας να χαλαρώσουν. Ηρεμήστε όλες τις αισθήσεις σας ξαπλωμένοι σε αυτή τη στάση για περίπου 10 λεπτά. Εάν αυτή η πρακτική στάσης γίνεται σωστά και τακτικά, θα έχετε τα μέγιστα οφέλη της. Αυτή η γιόγκα για τους μαύρους κύκλους και τα πρησμένα μάτια θα θεραπεύσει αργά τα προβλήματα σε λίγες μέρες και ταυτόχρονα το δέρμα σας γύρω από τα μάτια θα φωτιζόταν και θα φωτιζόταν. Επίσης, αυτή η γιόγκα προσώπου για τους μαύρους κύκλους κάνει όλο το πρόσωπό σας να φωτίζεται με μια λάμψη.

5. Στάση Sambhavi Mudra:

Sambhavi Mudra στάση για τους μαύρους κύκλους

Θα πρέπει να καθίσετε στην άνετη θέση κρατώντας το κεφάλι, τη σπονδυλική στήλη και το λαιμό σας ίσια. Τοποθετήστε τα χέρια σας στα γόνατα και χαλαρώστε. Τώρα κλείστε τα μάτια σας διατηρώντας την αναπνοή σας φυσιολογική και επίσης ο ώμος σας πρέπει να είναι ίσιος. Μετά από 2 λεπτά, ανοίξτε τα μάτια σας και προσπαθήστε να εστιάσετε την όρασή σας στα φρύδια. Κρατήστε και τα δύο σας μάτια στραμμένα στα φρύδια χωρίς καμία ενόχληση. Κρατήστε το βλέμμα σας όσο σας βολεύει. Αν βρείτε κάποια πίεση ή δυσκολίες, μπορείτε σιγά σιγά να βγείτε από τη θέση και να χαλαρώσετε. Και στη συνέχεια επαναλάβετε για 3 φορές. Αυτή η γιόγκα για τα μάτια για την αφαίρεση των μαύρων κύκλων είναι πολύ αποτελεσματική για να διατηρήσετε τα μάτια σας υγιή χωρίς μαύρους κύκλους.

6. Μετακινήστε το όραμά σας Κρατώντας το κεφάλι ακίνητο:

Μετακίνηση του οράματός σας Κρατώντας το κεφάλι ακίνητο

Καθίστε ίσια κρατώντας την πλάτη σας ίσια και τα χέρια ακουμπισμένα στα γόνατα όπως φαίνεται στην εικόνα. Τώρα, χωρίς να κουνήσετε το κεφάλι σας, πάρτε την όρασή σας εντελώς στη δεξιά πλευρά. Προσπαθήστε να εστιάσετε στην περιοχή στα δεξιά σας σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Μετά από περίπου ένα λεπτό, διατηρήστε την όρασή σας ευθεία. Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο στα αριστερά. Εστίαση για ένα λεπτό. Και πάλι επιτύχετε την αρχική θέση κοιτάζοντας ευθεία. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη Γιόγκα για μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, και στις δύο πλευρές για 5 φορές η κάθε μία.

7. Trataka Yoga for Dark Circles:

Trataka Yoga για τους μαύρους κύκλους

Κατεβάστε άνετα τη θέση σας, είτε στην Padmasana είτε στην Vajrasana. Τοποθετήστε ένα κερί δύο μέτρα μακριά σας. Τώρα ανάψτε το και κρατήστε το βλέμμα σας στη φλόγα χωρίς να ενοχλείτε τον εαυτό σας. Χωρίς να αναβοσβήνει, θα πρέπει να διατηρήσετε τη συγκέντρωσή σας στη φλόγα όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορείτε επίσης να πείτε τα θρησκευτικά σας μάντρα ή να αρχίσετε να μετράτε αριθμούς για να παρακολουθείτε πόσο καιρό κρατάτε τον εαυτό σας. Όσο περισσότερο κρατάτε το βλέμμα σας, τόσο καλύτερα τα οφέλη που επιτυγχάνονται. Λειτουργεί πολύ καλά στη θεραπεία όλων των οφθαλμικών παραπόνων και βελτιώνει επίσης την οπτική διαύγεια. Αυτή η γιόγκα για την απομάκρυνση των μαύρων κύκλων είναι η καλύτερη για την υγεία των ματιών για να τα κρατάτε μακριά από τους μαύρους κύκλους και τη χαλάρωση.

8. Palming Yoga για σκοτεινούς κύκλους:

Palming Yoga για σκοτεινούς κύκλους

Τρίψτε τις παλάμες σας η μία πάνω στην άλλη δυνατά. Μετά από λίγο, αρχίζετε να αισθάνεστε τη θερμότητα να εκπέμπει από την παλάμη. Τοποθετήστε τις παλάμες που καλύπτουν τα μάτια σας εντελώς για περίπου ένα λεπτό. Νιώστε τη ζεστασιά των παλάμων. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τελικά απαλλάσσεται από τους μαύρους κύκλους.

9. Rolling Eyes Yoga for Dark Circles:

Rolling Eyes Yoga για τους μαύρους κύκλους

Πάρτε την άνετη θέση σας και χαλαρώστε. Κάντε τα μάτια σας να φαίνονται ένα προς την ευθεία κατεύθυνση. Μετά από μισό λεπτό, αρχίστε να κοιτάτε από την άκρα δεξιά πλευρά και φέρτε το όραμά σας προς την επάνω πλευρά. Στη συνέχεια, μετά από 30 δευτερόλεπτα, φέρτε ξανά τους βολβούς των ματιών σας προς τα αριστερά και, στη συνέχεια, προς τα κάτω. Επαναλάβετε αυτόν τον κύκλο δεξιόστροφα και αριστερόστροφα για 5 φορές το καθένα.

Όλες οι ασκήσεις και οι στάσεις γιόγκα που περιγράφονται παραπάνω είναι πραγματικά δοκιμασμένες και αποδεδειγμένες. Δίνουν 100% αποτέλεσμα στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, των ρυτίδων και της χαλάρωσης του δέρματος γύρω από τα μάτια. Βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και ρυθμίζει επίσης την αρτηριακή πίεση. Αυτό καθιστά τη συνολική υγεία ολόκληρου του σώματός μας, αλλά εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην υγεία των ματιών.