15 εβδομάδες έγκυος – συμπτώματα και ανάπτυξη του εμβρύου

Τώρα είσαι νέα μητέρα. Το σώμα σας είναι διαφορετικό και σας προετοιμάζει για τη γέννηση ενός μικρού ανθρώπου. Κάθε μέρα που περνά, το σώμα σας αλλάζει, το ίδιο και το μωρό σας. Στη 15η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, το σώμα σας θα αντιμετωπίσει κάποιες νέες αλλαγές και θα δείτε πώς έχει μεγαλώσει η κοιλιά σας. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Στη 15η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, το μωρό σας αναπτύσσεται ήδη και τώρα έχουν αναπτυχθεί τα κύρια όργανα όπως τα νεφρά, επιτρέποντας στο μωρό να ουρεί τώρα όποτε το χρειάζεται. Άλλα όργανα όπως η καρδιά και ο εγκέφαλος αναπτύσσονται επίσης, επιτρέποντας στο μωρό σας να κάνει πολλές νέες εκφράσεις του προσώπου, τις οποίες διαφορετικά θα δυσκολεύονταν να κάνουν. Μια δυνατή καρδιά επιτρέπει στο μωρό να κινείται πιο πρόθυμα από πριν.

15 εβδομάδες κύησης

Σε αυτό το σημείο, το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται σε εξέλιξη και επιτρέπει στο μωρό να πάρει τις δικές του αποφάσεις για το αν του αρέσουν ορισμένα τρόφιμα ή όχι που καταναλώνει η μητέρα. Μαζί με το ανοσοποιητικό σύστημα, το μωρό έχει έναν ισχυρό και λειτουργικό εγκέφαλο που είναι καλά συνδεδεμένος με το νευρικό σύστημα του μωρού. Το μωρό σας μπορεί πλέον να αισθάνεται πόνο, πείνα, κόπωση και πολλά άλλα συναισθήματα. Τα μάτια αναπτύσσονται επίσης σε αυτό το σημείο, επιτρέποντας στις πρώτες αναλαμπές του μωρού σας για το μέλλον τους. Γενικά αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική εβδομάδα για το μωρό.

Πίνακας περιεχομένων:

 • Πόσους μήνες? – Συμπτώματα – Τι να σκεφτείτε – Ανάπτυξη μωρού
 • Δραστηριότητα – Διατροφή και Άσκηση – Πώς να ξεπεράσετε το άγχος – Συμβουλές
 • Ιατρικές δοκιμές και σάρωση – φροντίδα & Προφυλάξεις – ποιοι είναι οι κίνδυνοι?

Η 15η εβδομάδα εγκυμοσύνης είναι πόσοι μήνες?

Στην 15η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, είστε περίπου 3 μήνες στην εγκυμοσύνη. Βρίσκεστε τώρα στην αρχή του δεύτερου τριμήνου. Το δεύτερο τρίμηνο είναι ιδανικά το μέσο των τριών μηνών της εγκυμοσύνης και σε αυτό το σημείο οι άνθρωποι συνήθως ανακοινώνουν στον έξω κόσμο για την εγκυμοσύνη τους.

Συμπτώματα εγκυμοσύνης 15 εβδομάδων:

Θα το μάθετε όταν βρίσκεστε στη 15η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας. Εδώ είναι μερικές αλλαγές εγκυμοσύνης 15 εβδομάδων στο σώμα. Μαζί με τις αλλαγές στο σώμα σας, αρχίζουν και κάποιες ψυχολογικές αλλαγές.

1. Αύξηση βάρους:

Σε αυτή την περίοδο θα αποκτήσετε το μέγιστο βάρος. Ωστόσο, το βάρος μπορεί να μειωθεί μετά την 15η εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το μωρό μεγαλώνει. Η μέγιστη ανάπτυξη του μωρού συμβαίνει στο δεύτερο τρίμηνο. Αυτή είναι μια σημαντική περίοδος ανάπτυξης του μωρού σας και αυτή τη στιγμή το σώμα σας έχει προσαρμοστεί στην εγκυμοσύνη, αλλά το μωρό εξακολουθεί να μεγαλώνει και εξαιτίας αυτού το σώμα σας χρειάζεται όλη τη δυνατή υποστήριξη για να βοηθήσει το μωρό σας να μεγαλώσει. γιατί παχαίνεις. Το λίπος στο σώμα σας παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για το μωρό καθώς τα στομαχικά αμινοξέα διασπούν το λίπος σας για να παρέχουν διατροφή στο μωρό. Ως εκ τούτου, όσο περισσότερο το λίπος, τόσο πιο υγιές το μωρό. Για να ξεπεράσετε το επιπλέον βάρος που παίρνετε, η απόλαυση γρήγορων και άνετων ασκήσεων θα σας βοηθήσει πολύ.

2. Προβλήματα του εντέρου:

Το άλλο ενοχλητικό πρόβλημα που θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε είναι η αλλαγή του εντέρου σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ενδέχεται να υποφέρετε από ανεπιθύμητα προβλήματα στο έντερο και να τρέξετε στην τουαλέτα περισσότερο από το συνηθισμένο, αυτό συμβαίνει μόνο επειδή το μωρό είναι πλέον σε θέση να επεξεργάζεται την κατανάλωση τροφής με καλύτερο ρυθμό από πριν. Όσο περισσότερο επεξεργάζεται, τόσο περισσότερο απεκκρίνεται προκαλώντας σας όχι μόνο να πεινάσετε αλλά και να σας κάνει να τρέχετε στην τουαλέτα πιο συχνά από το κανονικό. Η λήψη φαρμάκων για τη δυσκοιλιότητα όπως το Metamucil θα πρέπει να φροντίζει τα προβλήματα του εντέρου σας σε χρόνο μηδέν. Μια ρυθμισμένη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού και στη βελτίωση των κινήσεων.

3. Χαμηλά επίπεδα ενέργειας:

Μπορεί να εξαντλείτε συχνά την ενέργεια και θα το αισθάνεστε. Σε αυτή την περίοδο το μωρό σας είναι πιο ενεργό στο στομάχι σας, κινείται πολύ, και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τη γέννηση του μωρού, και λόγω αυτού, θα αρχίσετε να νιώθετε κουρασμένοι. Αυτό συμβαίνει επειδή το παιδί σας είναι προσκολλημένο σε εσάς και όσο περισσότερη ενέργεια χρησιμοποιεί το μωρό τόσο περισσότερη ενέργεια θα χρησιμοποιήσετε. Θα διαπιστώσετε ότι έχετε αρχίσει να κοιμάστε περισσότερο και όταν ξυπνάτε, θα αισθάνεστε σαν να έχετε κοιμηθεί σχεδόν. Κρατήστε ένα ενεργειακό ποτό και αυτό θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την έλλειψη ενθουσιασμού σας.

4. Γαστρεντερικά προβλήματα:

Ένα άλλο πρόβλημα κατά τον 15ο μήνα είναι τα ζητήματα αερίου. Το γαστρεντερικό πρόβλημα εμφανίζεται επειδή τα επίπεδα προγεστερόνης σας βοηθούν τους γαστρεντερικούς μυς να χαλαρώσουν επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία της πέψης σας. Αυτό το ζήτημα μπορεί να οδηγήσει σε ρέψιμο και μετεωρισμό. Για να ξεπεράσετε αυτό το ζήτημα, πρέπει να παρακολουθείτε τις διατροφικές σας συνήθειες ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πρόσληψη θερμίδων. Αυτό θα διευκολύνει την πέψη σας.

5. Αϋπνία:

Ένα πολύ συχνό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η αϋπνία. Μελέτες δείχνουν ότι το 70% των εγκύων είναι αϋπνίες μέχρι τη 15η εβδομάδα. Ο κύριος λόγος πίσω από αυτό θα μπορούσε να είναι η πίεση στην κύστη σας από την αυξανόμενη κοιλιά σας, αναγκάζοντας την ούρηση σας να είναι πιο συχνή και να σας ξυπνά. Μια μεγαλύτερη κοιλιά σημαίνει επίσης ότι δυσκολεύεστε να βρείτε τη σωστή θέση για ύπνο. Αυτός μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος. Ο καλύτερος τρόπος για να το ξεπεράσετε είναι να κάνετε υπνάκο κατά το δυνατό και όταν είναι δυνατόν. Αυτό θα δώσει στο σώμα σας μια καλύτερη λήψη στην ανάπαυση. Υπάρχουν μαξιλάρια εγκυμοσύνης διαθέσιμα και στα καταστήματα τώρα, ώστε να μπορείτε να τα αγοράσετε για να στηρίξετε την κοιλιά σας.

6. Καούρα:

Το πιο κοινό πρόβλημα στις μέρες μας στην εγκυμοσύνη είναι η καούρα. Η υπερβολική σιελόρροια μπορεί να επιδεινώσει αυτό το ζήτημα. Για να το αποφύγετε, προσπαθήστε να πείτε όχι σε σόδες, πικάντικα και ξινά τρόφιμα. Επίσης, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την παραγωγή γαστρικού οξέος διατηρώντας έναν έλεγχο στη διατροφή σας. Ως εκ τούτου, η φροντίδα των 15 εβδομάδων εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική.

7. Βουλωμένη μύτη:

Η βουλωμένη μύτη είναι ένα σύμπτωμα στο οποίο θα βρεθείτε θύματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης την 15η εβδομάδα. Αυτό συνήθως οφείλεται στο πρήξιμο των μεμβρανών της μύτης λόγω της αύξησης της παραγωγής ορμονών. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε το αίσθημα συμφόρησης στο ρινικό κανάλι είναι να αποφύγετε καταστάσεις που οδηγούν σε άσχημο κρυολόγημα. Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να έχετε πάντα μια ζεστή σακούλα και να παίρνετε τσάι με τζίντζερ κάθε πρωί.

Κατά τη 15η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις που δείχνουν την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του παιδιού σας. Οι συνεχείς υπερηχογραφικοί έλεγχοι κάθε εβδομάδα θα σας δώσουν έναν λεπτομερή απολογισμό για την εξέλιξη του μωρού σας από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Τι να σκεφτείτε αυτήν την εβδομάδα:

Τώρα που η μήτρα σας έχει αρχίσει να δείχνει περισσότερα ενδεικτικά σημάδια εγκυμοσύνης, θα παρατηρήσετε πόσο τακτοποιημένο μοιάζει ο αφαλός σας.

Μια άλλη αλλαγή αυτή την εβδομάδα θα είναι είτε ενεργοποιημένοι αδένες γάλακτος που έχουν ήδη ξεκινήσει την παραγωγή είτε θα ξεκινήσουν σύντομα. Κρατήστε τα μαξιλάρια στήθους γύρω, ώστε να μπορείτε να χωρέσετε μέσα στο σουτιέν όταν χρειάζεται. Το σώμα σας θα αισθάνεται επίσης σαν να χαλαρώνει, επιβαρύνοντας το δέρμα σας. Πρέπει να βρείτε τρόπους για να ελέγξετε τις ραγάδες, οπότε βάλτε το και στη λίστα σκέψεών σας.

Πώς φαίνονται τώρα το μωρό και η κοιλιά σας?

Λοιπόν, τώρα η μήτρα σας θα τεντωθεί έξω από τη λεκάνη για να χωρέσει το αναπτυσσόμενο μωρό. Θα μεγαλώσει περαιτέρω και θα καθίσει πιο ψηλά στην κοιλιά, κάνοντάς το έτσι να φαίνεται μεγάλο. Η κοιλιά της εγκύου 15 εβδομάδων θα δει πραγματικά τη μετάβαση.

Τι είναι ένα μέγεθος εγκύου μωρού 15 εβδομάδων?

Το μωρό σας έχει μέγεθος πορτοκαλιού ή μήλου, περίπου 70 γραμμάρια. Θα έχει συνολικό μέγεθος περίπου 10 εκατοστά.

Εγκυμοσύνη 15 εβδομάδων με δίδυμα?

Δεν θα βλέπετε πραγματικά μεγάλη διαφορά αν είναι δίδυμος ή όχι δίδυμος. Η μόνη διαφορά μπορεί να είναι ότι είναι πιο πιθανό να έχετε πρωινή αδιαθεσία και θα αντιμετωπίσετε σοβαρή ναυτία. Ωστόσο, η κοιλιά σας θα ανοίξει πιο γρήγορα

Ανάπτυξη εγκύου μωρού 15 εβδομάδων:

Εδώ είναι μερικές αλλαγές που συμβαίνουν στο μωρό.

1. Λειτουργώντας νεφρά:

Στη 15η εβδομάδα, ο νεφρός του μωρού σας έχει μπει στη φάση λειτουργίας καθώς αρχίζει επίσης να αναπτύσσεται η ανάπτυξη οργάνων. Λόγω αυτού, το μωρό σας μπορεί να ουρήσει, επιτρέποντας έτσι σε ορισμένα βακτήρια να απομακρυνθούν από το σώμα. Η ούρα αναμιγνύεται με το υγρό και τελικά αποβάλλεται από τη μέλλουσα μαμά. Τα νεφρά παίζουν ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη του μωρού.

2. Πνεύμονες:

Οι πνεύμονες του μωρού διευρύνονται τώρα, επιτρέποντας στο μωρό να ξεκινήσει τη διαδικασία της αναπνοής. Αν και οι πνεύμονες διευρύνονται, το μωρό δεν θα αναπνέει μέχρι να γεννηθεί. Οι πνεύμονες μέχρι αυτή τη στιγμή θα επεκταθούν και θα παραμείνουν αδρανείς. Οι πνεύμονες είναι ένα από τα σημαντικά όργανα ανάπτυξης στο σώμα του μωρού σας και αυτό συμβαίνει στη 15η εβδομάδα ανάπτυξης.

3. Στομάχι:

Το στομάχι είναι μια άλλη εξέλιξη που περνά το παιδί σας. Λόγω αυτής της εξέλιξης, το παιδί σας μπορεί τώρα να επεξεργαστεί όλο και περισσότερο φαγητό επιτρέποντας στη δύναμη και την ανάπτυξή του να αυξηθούν με σημαντικό ρυθμό. Το σώμα αρχίζει να δέχεται περισσότερους τύπους τροφής από ό, τι πριν δείξει ότι το παιδί μεγαλώνει κανονικά.

4. Ανοσοποιητικό σύστημα:

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι το πιο σημαντικό μέρος ενός ατόμου. Επομένως, κατά τη διάρκεια της 15ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης, η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι εξαιρετικά σημαντική. Ένα υγιές μωρό έχει αναπτυσσόμενο ανοσοποιητικό σύστημα κατά τη διάρκεια της 15ης εβδομάδας ανάπτυξής του και τώρα έχει αρκετά λευκά αιμοσφαίρια για να καταπολεμήσει ορισμένα βακτήρια που διαφορετικά θα εμπόδιζαν την ανάπτυξή του.

5. Μαλλιά:

Ένας υπέρηχος θα δείξει ότι το μωρό έχει ένα επίπεδο τρίχας στο κεφάλι που δεν ήταν εκεί πριν. Αν και τα μαλλιά είναι μικρά, εξακολουθεί να είναι μια σημαντική εξέλιξη που δείχνει ότι το μωρό σας βλασταίνει τώρα μαλλιά. Τα μαλλιά μπορεί να έχουν οποιοδήποτε χρώμα και συνήθως εξαρτώνται από το χρώμα των μαλλιών του γονέα. Το χρώμα των μαλλιών είναι συνήθως κληρονομικό. Τα μαλλιά είναι το πρώτο ενδεικτικό σημάδι της πλήρους ανάπτυξης του μωρού σας. Ένα μικρό στρώμα τρίχας αναπτύσσεται επίσης σε ολόκληρο το σώμα του μωρού, αν και δεν είναι ορατό, τα μαλλιά είναι εκεί στο δέρμα του μωρού.

6. Χέρια και πόδια:

Το μικρό σας έχει τα πόδια του να μεγαλώνουν γρηγορότερα και μακρύτερα τώρα σε σύγκριση με τα χέρια του. Οι αρθρώσεις του είναι πιο εύκαμπτες και μπορούν να κινηθούν τώρα. Mightσως χρειαστεί να περιμένετε περισσότερο για την επόμενη σάρωση, η οποία συνήθως έχει προγραμματιστεί γύρω στα 20 χρόνια της εβδομάδας.

Δραστηριότητα 15ης εβδομάδας:

Η κοιλιά σας βρίσκεται ακόμα στην περίοδο ανάπτυξης, οπότε πρέπει να βρείτε τρόπους να περπατάτε άνετα. Σε αυτή τη φάση, πρέπει επίσης να φροντίσετε τη θέση ύπνου σας. Στη 15η εβδομάδα έπρεπε να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο στυλ που κάθεστε, κοιμάστε και περπατάτε. Πρέπει επίσης να θυμάστε ότι υιοθετείτε καλή στάση. Η σπονδυλική στήλη του σώματός σας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ίσια και όταν σηκώνεστε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάτι για να διατηρήσετε την ισορροπία και το κέντρο βάρους σε όλο σας το σώμα.

Δίαιτα και άσκηση για 15 εβδομάδες εγκυμοσύνης:

Η διατροφή και η άσκηση θα πρέπει να μπουν στη θέση τους τώρα. Εδώ είναι μερικές από τις προτάσεις μας.

Διατροφή:

1. Φρούτα και λαχανικά:

Μια υγιεινή διατροφή θα θεραπεύσει εσάς και το μωρό σας από όλα τα προβλήματα. Πάρτε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που θα σας δώσουν βιταμίνες. Στην πρότασή μου, πάρτε τουλάχιστον πέντε διαφορετικές ποικιλίες πλούσιων φρούτων και λαχανικών όλη την εβδομάδα.

2. Ακατέργαστα τρόφιμα:

Μην σκεφτείτε ποτέ ότι πρέπει να τρώτε περισσότερο φαγητό καθώς το μωρό μου αναπτύσσεται ακόμη, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα. Προσπαθήστε να τρώτε ωμή τροφή όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά διατηρημένα.

3. Σίδερο:

Όλοι χρειάζονται σίδηρο για να ζήσουν μια υγιή ζωή, το ίδιο και μια έγκυος. Ο σίδηρος παρέχει ερυθρά αιμοσφαίρια για την ανάπτυξη του μωρού σας. Θα πρέπει να τρώτε τρόφιμα όπως σπανάκι, όσπρια, μπανάνα, κρέας κλπ. Οι τανίνες, από την άλλη πλευρά, που βρίσκονται στο τσάι και τον καφέ είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τον τρόπο απορρόφησης του σιδήρου από το σώμα σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σωστό είναι να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα αξιοπρεπές χάσμα μεταξύ του τσαγιού ή του καφέ και των τροφών πλούσιων σε σίδηρο.

4. Ασβέστιο:

Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το κρέας ή είστε χορτοφάγος, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε περισσότερο ασβέστιο και σίδηρο, καθώς αυτά είναι τα δύο κύρια συστατικά εκτός από τις πρωτεΐνες και τις βιταμίνες που χρειάζονται για την ανάπτυξη του παιδιού σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει να τρώτε γαλακτοκομικά προϊόντα, ψωμί, φυλλώδη λαχανικά, σταφίδες και ξηρούς καρπούς.

5. Βιταμίνη C:

Η απορρόφηση της βιταμίνης C μπορεί να διευκολύνει το σώμα σας να αποκτήσει σίδηρο που λαμβάνετε. Για αυτό, μπορείτε να έχετε πορτοκάλια και λεμόνια ανάμεσα στα φρούτα για να αυξήσετε τα επίπεδα σας. Η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης C δεν είναι μια σοφή ιδέα δεδομένης της κατάστασής σας.

Γυμνάσια:

Οι καλύτερες ασκήσεις για να δουλέψετε αυτό το διάστημα θα πρέπει να είναι αυτές που εστιάζουν στο στομάχι και τη λεκάνη σας για καλύτερη στάση του σώματος. Μερικές ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν είναι:

1. Αναπνοή στην κοιλιά:

Για να κάνετε αυτήν την άσκηση, καθίστε και σταυρώστε τα πόδια σας, δώστε στήριξη στην πλάτη σας και κρατήστε τα χέρια σας στο στομάχι. Εισπνεύστε από τη μύτη σας τώρα και συνεχίστε να διευρύνετε την κοιλιά σας. Επαναλάβετε για 5 φορές.

2. Κατάληψη:

Για να ξεκινήσετε την άσκηση κατάληψης, κρατήστε κάποιο αντικείμενο όπως μια μπάλα άσκησης ή μια καρέκλα και σταθείτε μακριά από αυτό. Χαμηλώστε αργά το σώμα σας και κρατήστε το βάρος σας κυρίως στις φτέρνες σας. Εισπνεύστε και εκπνεύστε ενώ κάνετε το ίδιο. Επαναλάβετε 5 φορές. Αυτή η άσκηση βοηθά στη διόρθωση της στάσης σας και δίνει περισσότερη περιοχή στην περιοχή της πυέλου για επέκταση.

3. Περπάτημα:

Κάθε γιατρός σας ζητά να περπατήσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτή η άσκηση όχι μόνο σας κρατά ενεργούς, αλλά σας βοηθά να διατηρήσετε την ηρεμία και να χαλαρώσετε και αποτρέπει την αρνητική σκέψη ενώ περνάτε χρόνο ξαπλωμένοι στο δωμάτιό σας.

4. Εισπνεύστε & Αποπνέω:

Αυτή η άσκηση εισπνοής και εκπνοής σας βοηθά να δυναμώσετε τους μυς σας έτσι ώστε να μπορούν να βοηθήσουν στις συσπάσεις σας σε μεταγενέστερο στάδιο. Για να κάνετε αυτήν την άσκηση, εισπνέετε την αναπνοή από τη μύτη και την κρατάτε για λίγο. Στη συνέχεια εκπνέετε και ενώ το κάνετε, φέρνετε την κοιλιά σας πίσω και φέρνετε τον αφαλό σας κοντά στη σπονδυλική στήλη.

5. Τέντωμα:

Το τέντωμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας δίνει την ευελιξία και τη δύναμη στα πόδια σας. Αυτή η άσκηση επίσης απελευθερώνει την ένταση των μυών, δίνοντας έτσι άμεση ανακούφιση στην πληγή της πλάτης και της λεκάνης σας.

Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης 15η εβδομάδα:

Μπορείτε σίγουρα να κάνετε σεξουαλικές δραστηριότητες όταν είστε έγκυος. Ωστόσο γνωρίζοντας ότι είναι η 15η εβδομάδα και σύντομα πρόκειται να μπείτε στο δεύτερο τρίμηνο, ο χειρισμός των πραγμάτων με προσοχή θα ήταν ο σωστός τρόπος. Πράγματι, η εγκυμοσύνη είναι όταν χρειάζεστε περισσότερο τον σύντροφό σας και το σεξ μπορεί να σας δώσει τη σύνδεση καλύτερα από ποτέ. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις επικίνδυνες θέσεις. Αυτή θα πρέπει να είναι μια καλή εμπειρία και για τους δύο συντρόφους και το να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας σίγουρα θα φωτίσει τα πράγματα.

Πώς να ξεπεράσετε το στρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

 • Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στο μωρό σας και στα υπόλοιπα που χρειάζεστε για να αναπτυχθεί. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να χαλαρώσετε. Εμπιστευσου μας; το μωρό σας θα σας ευχαριστήσει αργότερα.
 • Μιλήστε με το γιατρό σας ώστε να ξεπεράσετε το άγχος στο κεφάλι σας. Μιλώντας όχι μόνο θα ξεκαθαρίσετε τα πράγματα για εσάς, αλλά και θα σας διευκολύνει να μάθετε πού κατευθύνεστε.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προγεννητικά μαθήματα για αλλαγή για να δείτε πώς αντιμετωπίζουν οι άλλες μέλλουσες μαμάδες το άγχος τους σε παρόμοιες καταστάσεις. Μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια.
 • Μην παραμελείτε το φαγητό σας. Πολλοί ξηροί καρποί και σπόροι βοηθούν στη μείωση της κατάθλιψης λόγω των συνθέσεών τους.
 • Να ασκείστε τακτικά καθώς μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Μπορείτε επίσης να πάτε για γιόγκα και διαλογισμό εάν το άγχος σας είναι έντονο.
 • Να είστε χαλαροί και να μην αγχώνεστε. Προετοιμαστείτε για τη γέννηση. Μιλήστε με το καλύτερο σας μισό και να είστε ευτυχισμένοι.

15 Εβδομάδες Συμβουλές για την εγκυμοσύνη:

 1. Μάθετε για την προεκλαμψία. Αυτό γενικά αναπτύσσεται μετά από 20 εβδομάδες και θα παρατηρήσετε μια ξαφνική αύξηση της αρτηριακής πίεσης και θα αντιμετωπίσετε έντονο πρήξιμο στα χέρια και το πρόσωπο.
 2. Μάθετε για το ύψος του μωρού. Αυτό συνήθως μετριέται από το μέγεθος της μήτρας της μητέρας.
 3. Φάε πολύ. Προσθέστε πολλά θρεπτικά συμπληρώματα στη διατροφή σας και κάντε ένα διάλειμμα μεταξύ της εργασίας σας για φαγητό.
 4. Μην παραλείπετε το πρωινό σας και αφήστε το να είναι και η προτεραιότητά σας. Αφεθείτε σε μια τσάντα με smoothie δημητριακών ή πρωινού που θα συσκευάσει όλα τα απαραίτητα σε ένα ποτήρι.

Ιατρικές εξετάσεις και σάρωση:

Οι ιατρικές εξετάσεις και οι σαρώσεις σε 15 εβδομάδες φροντίδας της εγκυμοσύνης είναι σημαντικές. Υπάρχουν έλεγχοι και θέματα υγείας, αλλά δεδομένου ότι αυτή είναι η 15η εβδομάδα, μπορεί εύκολα να θεραπευτεί. Οι περιστασιακοί υπέρηχοι και οι εξετάσεις αίματος μπορούν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Τα υγρά της σπονδυλικής στήλης και τα υγρά HCG θα ελέγχονται επίσης για να διαπιστωθούν τυχόν ανωμαλίες στο έμβρυο, οι οποίες θα πρέπει τώρα να είναι σαφείς. Μερικά φάρμακα που πρέπει να έχετε δίπλα στο κρεβάτι σας είναι:

 • Πόνοι και πόνοι- Ακεταμινοφαίνη. Αποφύγετε την ιβουπροφαίνη και τη ναπροξένη.
 • Βήχας- Δεξτρομεθορφάνη και Γκουαϊφενεσίνη.
 • Καούρα- Αντιόξινα και Φαμοτιδίνη.
 • Αλλεργία- Αντιισταμινικά και Λοραταδίνη. Αποφύγετε την ψευδοφεδρίνη και τα αποσυμφορητικά όπως η φαινυλεφρίνη.
 • Δυσκοιλιότητα- Metamucil and Colace. Αποφύγετε τα καθαρτικά και το ορυκτέλαιο.

15 Εβδομάδες Εγκυμοσύνης & Προφυλάξεις:

 1. Βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό.
 2. Φροντίστε τη στοματική υγιεινή τώρα για να αποφύγετε τις κακές προσβολές των λοιμώξεων στα ούλα σας, οι οποίες μπορούν να περάσουν από τα τρόφιμα και να βλάψουν το μικρό σας.
 3. Αγοράστε ρούχα εγκυμοσύνης πολύ έγκαιρα
 4. Φροντίστε τη θέση σας όταν περπατάτε, κοιμάστε ή κάθεστε, καθώς διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε άσχημους πόνους.
 5. Πίνετε περισσότερο νερό από το συνηθισμένο για να είστε ενυδατωμένοι, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει περισσότερη ούρηση.

Εβδομάδα 15 εβδομάδων: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι?

Μπορεί να είστε επιρρεπείς σε αποβολή εάν δεν ακολουθείτε τη διατροφή σας και ό, τι σας προτείνει ο γιατρός σας. Δεδομένου ότι το βάρος του εμβρύου των 15 εβδομάδων δεν είναι πολύ μεγάλο, δεν θα το ξέρετε καν. Συχνά θα αντιμετωπίσετε πόνους στο σώμα και μυρμήγκιασμα στα πόδια σας. Ωστόσο, αυτοί δεν είναι σημαντικοί κίνδυνοι. Οι ορμονικές αλλαγές μπορούν να προκαλέσουν αιμορραγίες από τη μύτη και ευαίσθητα ούλα και δόντια.

Η 15η εβδομάδα μπορεί να είναι εξαντλητική επειδή πολλά από τα συμπτώματα του δεύτερου τριμήνου θα ξεκινήσουν. Δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε εάν ακολουθείτε τη δίαιτα που σας συνιστάται. Η συζήτηση με τους ανθρώπους μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από το άγχος.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

1. Είναι ασφαλές να ταξιδεύετε στις 15 εβδομάδες Baby Development?

Τα ταξίδια δεν συνιστώνται γενικά τώρα. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε το γιατρό και να λάβετε οδηγίες. Παρ ‘όλα αυτά, ακόμα κι αν ταξιδεύετε, θυμηθείτε να έχετε μαζί σας όλα όσα χρειάζεστε.

2. Τι είναι η θέση ύπνου?

Η ασφαλέστερη θέση ύπνου είναι στην αριστερή πλευρά. Αυτό θα εξασφαλίσει καλή παροχή αίματος σε ολόκληρο το σώμα σας.

3. Πότε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό στις 15 εβδομάδες έγκυος?

Εάν εμφανίσετε σοβαρή αιμορραγία ή οποιοδήποτε είδος έκκρισης, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Στις 15 εβδομάδες, η κίνηση του μωρού δεν θα είναι πολύ έγκυος. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις κλωτσιές του μωρού.