19 εβδομάδες έγκυος: Τι να περιμένετε και τι πρέπει να γνωρίζετε;

Mayσως τώρα ξεπεράσατε την πρωινή ναυτία και τις εναλλαγές της διάθεσής σας. Μπορεί να φαίνεστε πιο δυναμωμένοι από πριν, αλλά μέχρι την 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, μπορεί επίσης να έχετε θυσιάσει πολλά πράγματα, ξεκινώντας από το να εγκαταλείψετε το αγαπημένο σας φαγητό μέχρι να ζήσετε ατελείωτες νύχτες χωρίς ύπνο. Τι είναι αυτό που συμβαίνει πραγματικά στο σώμα σας; Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορεί να βιώνετε. Όπως είπαμε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όταν κατανοήσετε πλήρως το σώμα σας, θα αισθανθείτε πιο ήρεμοι.

Έγκυος 19 εβδομάδων

Πίνακας Περιεχομένων:

 • Τι να περιμένεις? || Σημεία και συμπτώματα || Εμβρυϊκή ανάπτυξη ||
 • Βάρος και μέγεθος μωρού || Δραστηριότητες || Διατροφή και Ασκήσεις ||
 • Πώς να ξεπεράσετε το άγχος || Ιατρική δοκιμή και σάρωση || Υπερηχογράφημα ||
 • Συμβουλές και προφυλάξεις || Λίστα ελέγχου || Κίνδυνοι ||

Σε ποιο μήνα και τρίμηνο είμαι στις 19 εβδομάδες έγκυος?

Βρίσκεστε στον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης σας, στο δεύτερο τρίμηνο. Έχετε μόνο τέσσερις μήνες για να πάτε για την ημέρα D!

19 εβδομάδες έγκυος: Τι να περιμένετε?

Ενώ η ευθύνη του να έχεις μια ζωή που σχηματίζεται μέσα σου είναι τόσο δύσκολη όσο και μαγική, αυτή η αντιπαρατιθέμενη αίσθηση κάνει τη μητέρα να αντέξει αυτούς τους δύσκολους μήνες καθώς διατηρεί τα μάτια της καρφωμένα στο βραβείο της. Τώρα όλοι συνοψίζουμε την εγκυμοσύνη σε 9 μήνες, αλλά λόγω της συχνής διδακτορικής επίβλεψης και των ρευμάτων με την εγκυμοσύνη του γιατρού σας υπολογίζεται σε εβδομαδιαία μορφή καθώς σε συνολικά 40 εβδομάδες αποτελεί ολόκληρη τη διαδικασία της εγκυμοσύνης. Αυτό αναλύεται περαιτέρω και κατηγοριοποιείται σε τρεις ενότητες.

19 εβδομάδες έγκυες ενδείξεις και συμπτώματα:

Εδώ είναι μια καλή περιγραφή του τι συμβαίνει στο μωρό σας και στο σώμα σας στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

1. Αλλαγή δέρματος:

Μετά από μια κουραστική μέρα στο πάρτι της πισίνας, δεν νιώθετε το δέρμα σας τσαλακωμένο και στραβό, ειδικά τα δάχτυλά σας, τα οποία είναι πιο ζαρωμένα από το δέρμα της γιαγιάς σας; Αυτό οφείλεται στην υπερβολική έκθεση στο νερό, γι ‘αυτό και το δέρμα γίνεται ζαρωμένο. Φανταστείτε να επιπλέετε στο υγρό για εννέα μήνες και τι θα κάνει στο δέρμα σας. Στον ελεύθερο χώρο εκτός από το μωρό γεμίζει με αμνιακό υγρό, γι ‘αυτό σε αυτό το στάδιο, το Vernix αρχίζει να αναπτύσσεται στο μωρό. Maybeσως μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, το μωρό σας να καλυφθεί με το λιπαρό λευκό πέπλο, το οποίο είναι ιατρικά το vernix caseosa. Το lanugo ή τα απαλά καστανά μαλλιά που καλύπτουν το σώμα του μωρού σας αποτελούν μέρος αυτού. Αυτό το μαλακό εξώφυλλο προστατεύει το δέρμα του μωρού από το τσαλάκωμα.

2. Νευρικό σύστημα:

Εκείνη τη στιγμή, το νευρικό σύστημα του μωρού γίνεται όλο και πιο λειτουργικό κάθε στιγμή που περνά. Τα νεύρα που αλληλοσυνδέονται μεταξύ τους τώρα γίνονται ισχυρότερα, όπως και οι χτύποι της καρδιάς του. Ο ρυθμός ώθησης γίνεται γρήγορος, πράγμα που σημαίνει τις αυξανόμενες αισθήσεις του μωρού, όπως μυρωδιά, άγγιγμα. Τώρα το μωρό σας έχει μεγαλύτερη επίγνωση του ήχου σας. Τα μάτια του μωρού προσαρμόζονται τώρα στην όραση.

19 εβδομάδες έγκυος εμβρυϊκή ανάπτυξη:

Τι γίνεται με τα μαλλιά του σώματος?

Είναι επίσης περίπου εκείνη την εποχή που μια κουκίδα τρίχας παρατηρείται στο τριχωτό της κεφαλής του καθώς αρχίζει να μεγαλώνει.

Δακτυλικό αποτύπωμα:

Με τον καιρό, τα δάχτυλα του μωρού αρχίζουν να γίνονται εμφανή. Στη συνέχεια έρχονται τα μικρά νύχια που είναι ακόμα απαλά και ημιτελή σε αυτό το χρονικό σημείο. Εκείνη τη στιγμή, μπορεί να παρατηρηθεί η αργή εμφάνιση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, το μωρό σας θα μεγαλώσει το περίφημο δακτυλικό του αποτύπωμα.

Αναπαράγω:

Μέχρι την 19η εβδομάδα, αν κουβαλάτε ένα κορίτσι, υπάρχει ήδη μια κατάθεση 6 εκατομμυρίων ωαρίων στις ωοθήκες της που περιμένουν τα 11α γενέθλιά της. Εάν έχετε αρσενικό, το όσχεό του είναι ήδη κατηφορικό και, τα γεννητικά του όργανα επιτέλους μεγαλώνουν σε σχήμα.

Τι συμβαίνει στη μητέρα αν και?

1. Πόνος στην κοιλιά:

Με την πάροδο του χρόνου η μήτρα μεγαλώνει όλο και περισσότερο, και αυτή την εβδομάδα αισθανθήκατε ένα περίεργο τέντωμα στην κοιλιά σας με ένα αίσθημα πόνου. Οι γιατροί κατηγορούν αυτό για το τεντωμένο μωρό σας, το οποίο σιγά σιγά παίρνει πλήρη μορφή. Οι συσφιγμένοι μύες στην κοιλιά και το τοίχωμα των ωοθηκών αντιμετωπίζουν πλέον πίεση καθώς γεμίζει σαν μπαλόνι. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή την εβδομάδα μπορεί να υπάρχει ένας ελαφρύς πόνος στην περιοχή της κοιλιάς σας. Αυτό συμβαίνει όταν ξεκινούν ορισμένες ραγάδες. Το να απαλλαγείτε από τον πόνο είναι μάλλον αδύνατο, αλλά αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι απλό. Αποτελείται από μια κρύα κομπρέσα ή μια ζεστή σακούλα. Καταλάβατε την ιδέα, έτσι δεν είναι; Τις περισσότερες φορές, αυτά λειτουργούν εξίσου καλά με τα παυσίπονα. Και επειδή είστε έγκυος και η χρήση ναρκωτικών είναι περιορισμένη, αυτό θα ήταν ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

2. Μάσκα εγκυμοσύνης:

Αυτό μπορεί να είναι μια τρομακτική σκέψη, αλλά οι σκοτεινές κηλίδες στο πρόσωπό σας δεν οφείλονται σε οποιαδήποτε πάθηση του δέρματος. Αυτό είναι ένα φυσιολογικό γεγονός για κάπου όπου το σύμπτωμα περιλαμβάνει μαλακές, αλλά καφέ κηλίδες στο πρόσωπο. Κάποιος μπορεί εύκολα να το αντέξει μέχρι το τέλος όταν εξαφανιστεί από μόνο του. Οι γιατροί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ιατρική κατάσταση που ονομάζεται χλόασμα ή «μάσκα της εγκυμοσύνης». Μην ανησυχείς. Απλά κρατήστε αρκετή ποσότητα λαδιού και Αλόη Βέρα. Αυτό θα κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο και θα εμφανιστούν λιγότερα σημάδια. Πίνετε νερό όλη την ώρα σαν να είναι το τέλος του κόσμου.

3. Πόνος σε στρογγυλούς συνδέσμους:

Αυτό είναι μια σημαντική αλλαγή και σύμπτωμα στη 19η εβδομάδα. Συμβαίνει όπως γνωρίζετε ότι όπως κάθε όργανο, η μήτρα σας επίσης υποστηρίζεται από συνδέσμους. Τώρα που βρίσκεστε στο στάδιο της ανάπτυξης και σας συμβαίνουν τόσα πολλά, οι σύνδεσμοί σας αισθάνονται το τέντωμα προσπαθώντας να κρατήσουν την κοιλιά σας στη θέση τους. Αυτό το τράβηγμα μερικές φορές οδηγεί σε απότομους πόνους κάθε τόσο. Συνήθως διαρκούν λίγα δευτερόλεπτα και αν φτάσει περισσότερο από αυτό, καλέστε αμέσως το γιατρό σας. Τώρα, μιλώντας για το πώς να ξεπεράσετε την κατάσταση στην οποία βρισκόσασταν, η καλύτερη διέξοδος είναι να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τα πόδια σας και να την ανασηκώσετε. Πάρτε σε μια άνετη θέση αν αυτό σας βοηθήσει, αλλά σε περίπτωση που ο πόνος γίνει έντονος, ολόκληρο το πόδι με τα πόδια θα πρέπει να κάνει το κόλπο. Εάν τίποτα από αυτά δεν σας βοηθήσει, ο επαγγελματίας σας θα είναι η καλύτερη βοήθεια σας.

4. Αλλαγές διάθεσης:

Τώρα που είναι η 19η εβδομάδα σας, σίγουρα θα νιώσετε την αλλαγή και αυτό θα φέρει πολλές αναποδιές και αλλαγές στη διάθεσή σας. Σε περίεργες ώρες της ημέρας, θα βρεθείτε ευχαριστημένοι με την κατάστασή σας, ενώ τις άλλες ημέρες, για μεγάλα διαστήματα, θα καθίσετε και δεν θα θέλετε να κάνετε τίποτα, αλλά να σαστίζετε. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον εαυτό σου. Είναι η δράση των ορμονών και πρέπει να το χειριστείς σαν επαγγελματίας. Για να ξεπεράσετε την όλη κατάσταση, προσπαθήστε να την ξεκουράσετε, αλλά μπορείτε επίσης να εργαστείτε με τη διατροφή σας και να μιλήσετε με έναν σύμβουλο εάν χρειαστεί γιατί θυμηθείτε, η κατάστασή σας μπορεί να επιδεινωθεί και δεν θέλετε αυτό με όλο το άγχος που ήδη σας ενοχλεί εσείς. Οι ρουτίνες ύπνου είναι επίσης σημαντικός παράγοντας για τη ρύθμιση των συναισθημάτων σας.

5. Falευδείς συσπάσεις:

Μέχρι αυτόν τον μήνα, θα αρχίσετε να βιώνετε τις πάντα φοβισμένες που ονομάζονται συσπάσεις Braxton Hicks. Συνήθως ξεκινούν στη μέση. Είναι πιο συνηθισμένο και συμβαίνει λόγω της αφυδάτωσης του σώματος. Η μήτρα θα συστέλλεται απαλά εντός και εκτός επομένως η αίσθηση σύσφιξης εμφανίζεται όταν η μήτρα μεγαλώσει. Είναι ακριβώς επειδή η μήτρα παίρνει τόνο και την κάνει έτοιμη για σκληρές εργασίες. Πίνοντας άφθονο νερό θα είναι πιο αποτελεσματικό σε αυτό.

Βάρος και μέγεθος 19 εβδομάδων έγκυου μωρού:

Το μωρό σας σε αυτό το χρονικό σημείο μπορεί να είναι ακόμα στο μέγεθος ενός μαλακού μπάλου. Αρχικά, όταν σχηματίζεται το μωρό, το κεφάλι είναι μεγαλύτερο από το υπόλοιπο σώμα. Το σώμα στη συνέχεια μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, μεγαλώνει σε φυσιολογικές αναλογίες, παρόλο που εξακολουθεί να κινείται λίγο. Η αίσθηση του γουργούρισμα στο στομάχι σας είναι πιθανότατα να τρέχει για το παιχνίδι. Ορισμένες αισθήσεις όπως το χαμόγελο ή το χασμουρητό μπορούν να παρατηρηθούν και στο μωρό σας. Εάν είστε αρκετά τυχεροί, κάποιος μπορεί να πιάσει ακόμη και μια από τις ενέργειές της κατά τη διάρκεια ενός υπερηχογραφήματος.

Δραστηριότητες 19ης εβδομάδας:

Isρθε η ώρα να καταλάβετε τα πάντα και να αποφασίσετε και να αναπληρώσετε τα θέματα που σας απασχολούσαν μέχρι τώρα. Οι περισσότερες δραστηριότητες αυτής της εβδομάδας θα περιλαμβάνουν διλήμματα εργασίας, άγχος και ορμονικές αλλαγές και το μωρό θα ορίσει τον εγκέφαλό του για τα αισθητήρια όργανα όπως μυρωδιά, γεύση, ακοή, όραση και αφή. Το μωρό θα μπορεί να ακούσει την ομιλία, επομένως μη διστάσετε να τραγουδήσετε, να μιλήσετε κλπ. Αυτή την εβδομάδα οι σύνδεσμοι που στηρίζουν τη μήτρα θα αρχίσουν να επεκτείνονται για να χωρέσουν το αυξανόμενο βάρος του μωρού. Εάν υπάρχει πόνος, απλώς φροντίστε να ξεκουραστείτε.

19 εβδομάδες έγκυος δίαιτα και ασκήσεις:

Διατροφή:

 • Εάν είστε χορτοφάγος, το τόφου και η σόγια θα σας βοηθήσουν στη διατήρηση του επιπέδου πρωτεΐνης σας. Από την άλλη πλευρά, εάν είστε μη χορτοφάγος, η συνηθισμένη περιεκτικότητα σε άπαχο κρέας πρέπει να είναι μια χαρά.
 • Για την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων του αίματος στο παιδί σας, μην ξεχνάτε τα συμπληρώματα σιδήρου και το φολικό οξύ στη διατροφή σας. Το σπανάκι και οι μπανάνες πρέπει να είναι η καυτή επιλογή σας.
 • Ενώ τα συμπληρώματα ασβεστίου είναι υγιή, δεν μπορούν από μόνα τους να αρκούν ως πηγή για την ανάπτυξη των οστών του μωρού σας. Επομένως, τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να είναι απαραίτητα στη 19η εβδομάδα σας.
 • Μην ξεχνάτε τα λαχανικά στη διατροφή σας, καθώς θα σας φορτώσουν με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Το λάχανο, η κολοκύθα, οι ντομάτες και τα φασόλια είναι οι προσωπικές μας επιλογές.
 • Τα φρούτα είναι συχνά μια έξυπνη επιλογή όταν ψάχνετε για μια υγιεινή διατροφή εγκυμοσύνης. Μπορούν να χρησιμεύσουν ως ανοιχτήρι για το πρωινό σας και επίσης να γίνουν τα νόμιμα σνακ για τις λιγούρες.

Ασκηση:

 1. Το αυξανόμενο βάρος του μωρού θα προκαλέσει περισσότερο άγχος στη σπονδυλική στήλη, επομένως κάντε μερικές διατάσεις για τη σπονδυλική στήλη και ώμο προς τα πίσω και κλίση του λαιμού προς τα εμπρός.
 2. Το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από το άγχος και διατηρεί το βάρος υπό έλεγχο.
 3. Στη λίστα άσκησης εγκυμοσύνης, τεντώστε μία από τις ασφαλέστερες ασκήσεις και τις πιο εύκολες.
 4. Η ευελιξία στην κολπική περιοχή μπορεί να αυξηθεί με την άσκηση Kegel, έτσι ώστε να είναι λιγότερο επώδυνη κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στη 19η εβδομάδα:

Είναι απολύτως φυσιολογικό να κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεν συνδέεται με το μωρό καθώς το παχύ βύσμα βλέννας σφραγίζει τον τράχηλο και προστατεύει το μωρό από τη μόλυνση. Ωστόσο, δεν προτιμάται να κάνετε σεξ εάν έχετε πόνο ή κράμπες, σπασμένο νερό, ιστορικό τραχηλικής αδυναμίας, χαμηλό πλακούντα.

Πώς να ξεπεράσετε το στρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

 • Είναι καλό το μωρό να χαλαρώνει, να συνομιλεί και να τραγουδάει στο αγέννητο μωρό, μπορεί να σε ακούσει. Ακούστε το σώμα σας σε περίπτωση που είστε εξαντλημένοι. Πηγαίνετε για ύπνο το συντομότερο δυνατό. Καθώς το σώμα σας εργάζεται περισσότερο για να θρέψει το μωρό.
 • Η περιποίηση του εαυτού σας μπορεί να είναι μια καλή ιδέα σε αυτό το στάδιο, καθώς πρέπει να νιώσετε καλύτερα και να ανεβάσετε τη διάθεσή σας.
 • Ζυγίστε την υγεία σας και τους κινδύνους σας και αποφασίστε τι είναι καλύτερο για εσάς. Μην αφήνετε τους άλλους να συσσωρεύουν τις αποφάσεις τους πάνω σας και να σας δουλεύουν.
 • Η συνεργασία είναι κάτι που πάει πολύ. Να είστε πιο ειλικρινείς με τον σύντροφό σας. Δεν είναι δίκαιο να υπερφορτώνετε τον εαυτό σας με άγχος, να μοιράζεστε όλα τα πράγματα με έναν σύντροφο.
 • Πηγαίνετε για τακτικούς ελέγχους για να αποφύγετε το άγχος σχετικά με την κατάσταση της υγείας του μωρού. Αυτό όχι μόνο είναι απαραίτητο αλλά σταματά να καταστρέφει την υγεία σας όταν ανησυχείτε για την όλη κατάσταση.

Ιατρική εξέταση και σάρωση στη 19η εβδομάδα εγκυμοσύνης:

Οι συνήθεις ιατρικοί έλεγχοι παρακολούθησης του μωρού θα είναι ενεργοποιημένοι. Αυτό σημαίνει περισσότερο υπερηχογράφημα και λιγότερες εξετάσεις αίματος. Ενώ η κατάστασή σας μπορεί να μην επιδεινωθεί, πιθανότατα θα θέλατε να βάλετε αυτά τα φάρμακα στη λίστα αγορών σας:

 1. Πόνος– Οτιδήποτε εκτός από ιβουπροφαίνη. Κατά προτίμηση επιλέξτε ακεταμινοφαίνη.
 2. Αλλεργία- Η Allegra και ο Xyzal θα πρέπει να κλείσουν τη συμφωνία.
 3. Βήχας- Τα αποχρεμπτικά είναι τα καλύτερα για την περίπτωσή σας.
 4. Δυσκοιλιότητα- Το metamucil είναι ευπρόσδεκτο, αλλά τα καθαρτικά πρέπει να αποφεύγονται.
 5. Δυσπεψία: Δοκιμάστε αντιόξινα, αλλά αποφύγετε εντελώς τους αναστολείς της αντλίας πρωτονίων.

Έγκυος υπέρηχος 19 εβδομάδων: Τι πρέπει να ελέγξετε?

 • Σως χρειαστεί να επαληθεύσετε τον καρδιακό παλμό του εμβρύου.
 • Το μωρό σας εργάζεται τώρα για την κατασκευή των πέντε αισθήσεων.
 • Το στρώμα γύρω από το δέρμα αρχίζει να αναπτύσσεται.
 • Οι πνεύμονες του μωρού σας αναπτύσσονται τώρα!

Ο υπέρηχος σας τώρα θα σας δείξει βασικά την ανάπτυξη του μωρού από την προηγούμενη φορά. Αυτός ο υπέρηχος είναι ασφαλής και ανώδυνος.

Δεκαεννέα εβδομάδες έγκυος με δίδυμα θα δείξει τις ίδιες αλλαγές και στα δύο μωρά σας. Η κοιλιά σας θα είχε επεκταθεί πολύ και ο υπέρηχος θα σας δείξει και τους δύο να κοιμούνται ήσυχοι.

Τι συμβουλές και προφυλάξεις πρέπει να γνωρίζω?

 1. Προσοχή στο Braxton Hicks και προσπαθήστε να αναγνωρίσετε τη διαφορά μεταξύ κάθε συστολής αρκετά σύντομα. Πρέπει να αναφέρονται ασυνήθιστα συμπτώματα.
 2. Μην ξεχάσετε να αποδείξετε το σπίτι για να κρατήσετε το μικρό σας μακριά από τον κίνδυνο. Ξεκινώντας νωρίς σημαίνει μόνο καλύτερη ασφάλεια και μικρότερο άγχος.
 3. Για να παγώσετε τον ομφάλιο λώρο σας σε περίπτωση που το χρειαστείτε, αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε και να εργαστείτε.
 4. Κόψτε εντελώς το πρόχειρο φαγητό, καθώς επηρεάζει το σώμα σας με αρνητικό τρόπο και το υπερβολικό λίπος μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.
 5. Μην αγνοείτε κανένα σύμπτωμα που φαίνεται ασυνήθιστο. Αυτό μπορεί να είναι αιμορραγία, κηλίδες, τεράστιος πόνος και ούτω καθεξής.

ΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ:

 • Δεδομένου ότι μπορεί να είστε επιρρεπείς σε αλλαγές δέρματος αυτήν την περίοδο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κάποιο αντηλιακό αν αποφασίσετε να βγείτε έξω.
 • Μπορεί να εμφανίσετε συχνά πόνο στους συνδέσμους. Ξεκουραστείτε καλά και προετοιμαστείτε για αυτό.
 • Διαβάστε για θέματα εγκυμοσύνης και εμπειρίες άλλων μητέρων. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι δεν είστε μόνο εσείς που νιώθετε δυσφορία!

Ποιους κινδύνους πρέπει να προσέξω?

 1. Μια κράμπα στα πόδια είναι ένα πράγμα που μπορεί να σου συμβεί. Οι επώδυνοι σπασμοί που κινούνται μπρος -πίσω από τα μοσχάρια σας είναι αρκετά συνηθισμένοι. Αυτό μπορεί μερικές φορές να είναι και σοβαρό.
 2.  Η δυσκοιλιότητα είναι ένα άλλο πράγμα που μπορεί να σας συμβεί. Μπορείτε να μιλήσετε με το γιατρό σας για κάποια θεραπεία εδώ.
 3. Πόνοι στην πλάτη! Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό, αλλά, θυμηθείτε ότι τώρα το σώμα σας πρέπει να αντέξει το βάρος σας και τα μωρά. Αυτό θα είναι φυσιολογικό.

Η ανάπτυξη του μωρού στην 19η εβδομάδα της εγκυμοσύνης είναι πολύ! Θα δείτε και θα μπορείτε να θυμηθείτε τη σειρά των αλλαγών που έχει περάσει. Κρατήστε σταθερά τη διατροφή και την άσκηση. Θα δείτε επίσης πώς θα μπουν τα πράγματα στη θέση τους με την ώρα και την ημερομηνία. Το μωρό σας είναι και πάλι μια εβδομάδα πιο κοντά σας. Χαρείτε το ταξίδι!