Πρέπει να γνωρίζετε σημεία για 22 εβδομάδες έγκυος: γεγονότα και να κάνετε.

Οι έγκυες γυναίκες της εβδομάδας 22 κάνουν συχνά ερωτήσεις όπως: “Πώς είσαι σήμερα, όλα καλά;” ή κάτι σαν: “Πώς είναι το μωρό μέσα στην κοιλιά σας;” Οι απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις αναφέρονται συχνά ως «Είμαι καλός» και «Ναι, τώρα αισθάνομαι σαφώς τις κινήσεις του μωρού». Αλλά βαθιά μέσα μας, όλοι γνωρίζουμε ότι σας ενδιαφέρει να μάθετε ακριβώς τι κάνει το μωρό σας αυτήν την εβδομάδα. Or εάν είστε έγκυος 22 εβδομάδων, τι να περιμένετε.

Λοιπόν, καλά, καλά, ελέγξτε τον ενθουσιασμό σας καθώς αυτή η πληροφορία μπορεί να σας εκπλήξει περισσότερο και θα σας κάνει πιο προσεκτικούς σχετικά με πολλά γεγονότα και πράγματα που μπορείτε να κάνετε και πράγματα που πρέπει να αποφύγετε. Αυτό το άρθρο ελπίζω ότι θα σας εξυπηρετήσει σαν μια γνώση καθώς θα σας ενημερώσουμε επίσης με το πρόγραμμα διατροφής που πρέπει να ακολουθήσετε μαζί με μερικές συμβουλές και προφυλάξεις που πρέπει να προσέξετε !! Είστε λοιπόν έτοιμοι να γίνετε γνωστοί για την ανάπτυξη του μωρού αυτήν την εβδομάδα; Μάθετε περισσότερα έως τις 22 εβδομάδες εγκυμοσύνης.

Πρέπει να γνωρίζετε πόντους για 22 εβδομάδες Pregnan

Πίνακας Περιεχομένων:

 1. Μήνες & Τρίμηνο που ενδείκνυται για 22 εβδομάδες έγκυος
 2. Φυσικές και ologicalυχολογικές αλλαγές στην έγκυο γυναίκα 22 εβδομάδων (συμπτώματα)
 3. 22 εβδομάδες Έγκυος μέγεθος μωρού & Βάρος
 4. Μωρό & Η κοιλιά μοιάζει με 22 εβδομάδες εγκυμοσύνης
 5. Τοποθέτηση μωρού κατά τη διάρκεια 22 εβδομάδων εγκυμοσύνης
 6. Διατροφή και άσκηση για την 22η εβδομάδα
 7. Ιατρικές εξετάσεις & Σάρωση κατά τη διάρκεια 22 εβδομάδων εγκυμοσύνης
 8. Συμβουλές για 22 εβδομάδες έγκυος
 9. Προφυλάξεις για 22 εβδομάδες έγκυος
 10. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια 22 εβδομάδων κύησης
 11. Λίστες ελέγχου κατά τη διάρκεια της 22ης εβδομάδας Έγκυος

Μήνες & Τρίμηνο που δείχνει για 22 εβδομάδες έγκυος:

22 εβδομάδες εγκυμοσύνης πόσους μήνες; Πολλοί σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο. Η 22η εβδομάδα εγκυμοσύνης αναφέρεται στο γεγονός ότι έχετε ολοκληρώσει το ήμισυ του ταξιδιού της εγκυμοσύνης. Αυτό το ταξίδι υποδηλώνει επίσης ότι έχετε μπει στον 5ο μήνα της περιόδου εγκυμοσύνης σας, ενώ, όσον αφορά τα τρίμηνα, αυτός θα είναι ο τελευταίος μήνας του δεύτερου τριμήνου. Καλή εγκυμοσύνη μπροστά σου.

Δείτε περισσότερα: Κίνηση εγκύου μωρού 20ης εβδομάδας

Φυσικές και ologicalυχολογικές αλλαγές στην έγκυο γυναίκα 22 εβδομάδων (συμπτώματα):

Η φροντίδα εγκυμοσύνης 22 εβδομάδων περιλαμβάνει πολλές προφυλάξεις και πράγματα που πρέπει να θυμάστε. Μπορεί κανείς να παρατηρήσει πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι οποίες μπορεί να οφείλονται τόσο σε σωματικές όσο και σε ψυχολογικές αλλαγές.

 • Είκοσι δύο εβδομάδες έγκυες συμπτώματα θα αρχίσουν επίσης μέσω της ορατότητας των ραγάδων. Μπορεί να είναι ροζ ή μοβ και να είναι ορατό στο χτύπημα σας, μαζί με το στήθος και την περιοχή των μηρών. Τελικά, θα γίνουν ασημί, λόγω των ορμονικών αλλαγών που παρατηρεί το σώμα. Ωστόσο, κάποιος μπορεί να βρει χαλάρωση αν το κάνετε απαλό μασάζ με λάδια ή κρέμες.
 • Εβδομάδα 22 της εγκυμοσύνης τι να περιμένετε περιλαμβάνει επίσης άλλα σημάδια πρησμένων ποδιών και χεριών, παχύτερες ή λαμπρότερες τρίχες, αυξημένο ρυθμό τριχών του σώματος κ.λπ..
 • Τα πρησμένα χέρια και πόδια γίνονται αντιληπτά με το σφίξιμο των δαχτυλιδιών ή των παπουτσιών. Μπορεί να οφείλεται στη συλλογή περισσότερων υγρών, που ονομάζονται οίδημα, στο σώμα. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε ξαφνικό έντονο πρήξιμο στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια, πόνο στα πλευρά, πρόβλημα κεφαλαλγίας με προβλήματα που σχετίζονται με την όραση ή σοβαρό έμετο. προτείνεται να συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας για να αποφύγετε τυχόν επιπλοκές.
 • Επιπλέον, τι συμβαίνει στις 22 εβδομάδες της εγκυμοσύνης; Επιπλέον, μια έγκυος γυναίκα της 22ης εβδομάδας μπορεί επίσης να δει τις αλλαγές όπως το δέρμα, όπως σκουρόχρωση θηλών και αρεόλας, αλλαγή δέρματος και επιτάχυνση της ταχύτητας ανάπτυξης των νυχιών.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γυναίκες μπορεί επίσης να αναφέρουν ότι έχουν έντονες φλέβες στο στήθος τους, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό.
 • Από την άλλη πλευρά, η αλλαγή του δέρματός σας μπορεί να αντανακλά μια «ιδιαίτερη λάμψη», κάνοντάς το πιο απαλό και λείο.
 • Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οι γυναίκες μπορεί να έχουν προβλήματα που σχετίζονται με την ακμή, τα οποία μπορούν να επιλυθούν με τη χρήση προϊόντων ακμής που διατίθενται στην αγορά.

Άλλα συμπτώματα:

 • Εκτός από αυτά, άλλα συμπτώματα που μπορεί να δει η έγκυος είκοσι δύο εβδομάδες είναι προβλήματα κατάποσης καθώς το μωρό σας αρχίζει να εξάγει την ενέργειά σας για τις ανάγκες του, την κολπική έκκριση και την ευαισθησία κοντά στο στήθος, την αδεξιότητα και το ροχαλητό.
 • Όσον αφορά τις κολπικές απελευθερώσεις, δεν υπάρχει συγκεκριμένο φάρμακο ή θεραπεία για να σταματήσει. Αντ ‘αυτού, συμβαίνει για κάποιο λόγο και δείχνει ότι το σώμα σας προετοιμάζεται για περαιτέρω αλλαγές για να χειριστεί την εγκυμοσύνη. Ωστόσο, προτείνεται να διατηρείτε την περιοχή καθαρή και στεγνή για να αποφύγετε τυχόν λοιμώξεις.
 • Επίσης, κράμπες στα πόδια, καούρες, δυσκοιλιότητα, προεξέχοντας ομφαλός και ζάλη είναι μερικά άλλα προαιρετικά συμπτώματα, τα οποία αναφέρονται από μερικές γυναίκες στην 22η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Είναι επίσης συνηθισμένο και είναι αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών ή όταν το σώμα σας εξακολουθεί να καταφέρνει να υιοθετήσει αυτήν την εγκυμοσύνη. Ωστόσο, προτείνεται να αναφέρετε κάθε λεπτό πρόβλημα ή πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, για να είστε σίγουροι για την ασφάλεια της υγείας σας καθώς και για το μωρό.
 • Επιπλέον, θα παρατηρήσετε την αλλαγή στον αφαλό της εγκύου 22 εβδομάδων. Θα είναι περισσότερο προς την εξωτερική πλευρά. Θα μοιάζει περισσότερο με εσωτερική μορφή !! Μη φοβάστε? είναι αποτέλεσμα της αλλαγής μεγέθους της κοιλιάς. Θα φύγει σύντομα μετά τον τοκετό.
 • Επιπλέον, ορισμένες γυναίκες ανέφεραν ότι είχαν αυξημένη σεξουαλική ορμή κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Μπορεί να οφείλεται στην αυξημένη λίμπιντο μαζί με τις μεταβαλλόμενες ορμόνες του σώματός σας γύρω από την εγκυμοσύνη αυτής της εβδομάδας. Δεν είναι μόνο αυτό. υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα για τα οποία πρέπει να γνωρίζετε.

22 εβδομάδες Έγκυος μέγεθος μωρού & Βάρος:

Μέχρι αυτήν την εβδομάδα, ο υπέρηχος εγκυμοσύνης 22 εβδομάδων θα έχει ολοκληρωθεί. Το μέγεθος του εγκύου 22 εβδομάδων θα έχει μήκος 27,8 εκατοστά περίπου από το στέμμα μέχρι τη φτέρνα και θα αντιπροσωπεύει σαν μια μικρογραφία ενός νεογέννητου μωρού.

Αντίθετα, το βάρος του μωρού στις 22 εβδομάδες της εγκυμοσύνης θα είναι περίπου 15,17 ουγγιές, που ισοδυναμεί με 430 γραμμάρια. Αυτό το μωρό μισού κιλού θα μοιάζει κάπως με το μέγεθος μιας καρύδας !! Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα βλέφαρα του μωρού έχουν αναπτυχθεί αλλά θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 28 εβδομάδες. Τα κουτσάκια του θα αναπτυχθούν και θα αρχίσουν να λειτουργούν και η μητέρα θα μπορεί να αισθάνεται τις κλωτσιές του, τις ευέλικτες κινήσεις του και το σφίξιμο των χεριών του ως συμπτώματα εγκυμοσύνης 22 εβδομάδων. Η μητέρα μπορεί επίσης να παρακολουθήσει τις κινήσεις του μωρού της εγκυμοσύνης 22 εβδομάδων κατά την ανάπαυση, το φαγητό, ακόμη και τον ύπνο !! Όλα οφείλονται στο αναπτυσσόμενο έμβρυο, το οποίο προετοιμάζει το σώμα του μωρού σας.

Μωρό & Η κοιλιά μοιάζει με 22 εβδομάδες εγκυμοσύνης:

Θα είστε πρόθυμοι να μάθετε τι συμβαίνει στις 22 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, καθώς έχετε ήδη καλύψει το μισό αυτού του ταξιδιού. Κατά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης σας, τα χείλη, τα βλέφαρα και τα φρύδια θα γίνουν πιο διακριτικά. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ο σχηματισμός των ματιών έχει ολοκληρωθεί αυτόν τον μήνα, αλλά το χρώμα του ματιού, γνωστό και ως ίριδες, εξακολουθεί να στερείται της διαδικασίας χρώσης, πράγμα που σημαίνει ότι το χρώμα του ματιού δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Μελέτες αποκάλυψαν ότι το μωρό σας θα έχει μόνο 1% σωματικό λίπος και σταδιακά θα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου για να παράγει και να διατηρεί τη θερμότητα του σώματος. Από ιατρική άποψη, το σωματικό λίπος που υπάρχει στο σώμα του μωρού ονομάζεται καφέ λίπος, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε ενέργεια σε χρόνο μηδέν.

Δείτε περισσότερα: 21 εβδομάδες έγκυος

Τοποθέτηση μωρού κατά τη διάρκεια 22 εβδομάδων εγκυμοσύνης:

Σε αυτή τη θέση εγκύου 22 εβδομάδων, το κράτημα, η ακοή και τα οράματα του μωρού σας θα γίνουν ισχυρότερα. Παρακάτω είναι ο κατάλογος των 22 εβδομάδων εγκυμοσύνης της ανάπτυξης του μωρού που θα δει το μωρό σας:

1. Λειτουργίες αίματος:

Εκείνη τη στιγμή, το συκώτι του μωρού αρχίζει τώρα να λειτουργεί πλήρως μαζί του παράγοντας ούρα φιλτραρισμένα από το ήπαρ. Αλλά το κύριο χαρακτηριστικό της εβδομάδας είναι τα ερυθρά αιμοσφαίρια του μωρού σας. Όλες αυτές τις εβδομάδες τρέφεται με το δικό σας μερίδιο αίματος και μέχρι την 22η εβδομάδα, το μωρό μπορεί να παράγει τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Αυτά τα ερυθρά αιμοσφαίρια που πρέπει να διασπαστούν από ένζυμα που ως εκ θαύματος θα ξεκινήσουν μέχρι τώρα την παραγωγή στο σώμα του μωρού σας. Στη συνέχεια, τίθεται το ζήτημα των ενεργειακών κυττάρων που διασπώνται από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Το μωρό σας μπορεί τώρα να παράγει χολερυθρίνη.

2. Sense Alert:

Μέχρι την 22η εβδομάδα, εσείς ως μητέρα έχετε ήδη περάσει το μέσο όρο και το ίδιο και το μωρό σας. Το μωρό σας είναι τώρα στα μισά του δρόμου και λειτουργεί σαν μια νέα λαμπερή δεκάρα. Το οξύ δίκτυο νεύρων του μέσα στο σώμα του έχει δημιουργηθεί και μεγαλώσει. Οι νευρικοί σύνδεσμοι, η μυελίνη έχουν αρχίσει να στέλνουν γρήγορες ώσεις στον εγκέφαλο και αυτός είναι ο λόγος που οι αισθήσεις του αναπτύσσονται σταδιακά. Μπορείτε να παρατηρήσετε το χασμουρητό και τα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως το χαμόγελο. Στις άλλες μεγάλες ειδήσεις, το κράτημα του γίνεται πιο δυνατό καθώς βελτιώνεται η όρασή του και προσέχει τη φωνή σας που εξοικειώνεται.

3. Οι κινήσεις:

Μέχρι την κίνηση της βρεφικής εγκυμοσύνης στις 22 εβδομάδες, μπορεί κανείς να προσδιορίσει γρήγορα το φύλο του μωρού, κάτι που οι γιατροί δεν υποτίθεται ότι αναφέρουν. Αυτό όμως που μπορεί να πιαστεί στον υπέρηχο είναι ότι το μωρό σας σιγά -σιγά θα ζωντανέψει. Ο υπέρηχος εγκυμοσύνης 22 εβδομάδων μπορεί να καταγράψει εικόνες της να κυλάει σχετικά με τις αλλαγές θέσεων και ακόμη και να κοιμάται στην άλλη αγαπημένη του θέση. Μπορεί να παρατηρηθούν ορισμένες κινήσεις, όπως να αγγίζει το πρόσωπο ή να πιπιλίζει τον αντίχειρά της ή να χαμογελάει ή να συνοφρυώνεται κ.λπ..

4. Ανάπτυξη μωρού:

Στις 22 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, το μωρό έχει μετατραπεί σε ένα άτομο που μοιάζει με μια μίνι μορφή μητέρας ή πατέρα. Το πρόσωπο είναι ευδιάκριτο τώρα και τα μπουμπούκια των δοντιών και τα ούλα ενισχύονται. Ο χτύπος της καρδιάς του μωρού ακούγεται τώρα καθαρά και ζυγίζει 1 κιλό τώρα. Το δάχτυλο και τα νύχια του σχηματίζονται, όπως και τα μάτια του. Ωστόσο, η ίριδα δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη.

5. Όργανα:

Σε αυτό το στάδιο, το μωρό θα εξελιχθεί σε όλα τα εσωτερικά όργανα και θα αρχίσουν να λειτουργούν μέχρι τώρα. Θα ξεκινήσει η λειτουργία του ήπατος και των νεφρών. τα απόβλητα θα φιλτραριστούν από το νεφρό και το συκώτι θα αρχίσει να παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια. Οι πνεύμονες θα αρχίσουν να λαμβάνουν οξυγόνο και να εκπνέουν διοξείδιο του άνθρακα. Η Καρδιά θα αρχίσει επίσης να λειτουργεί. ο καρδιακός παλμός ακούγεται με το στηθοσκόπιο στο στομάχι της μητέρας. Το νευρικό σύστημα αναπτύσσεται σε αυτό το στάδιο καθώς η μαζική διασύνδεση των νεύρων συμβαίνει στο σώμα. Η λειτουργία του εγκεφάλου θα δημιουργηθεί επίσης.

6. Οστά:

Είναι η εποχή που τα οστά άρχισαν να αναπτύσσονται και να αποκτούν μια ισχυρότερη δομή. Το μωρό αποκτά τώρα την ικανότητα να κινεί τα όργανά του, όχι όπως οι κινήσεις στο αρχικό στάδιο, αλλά οι κινήσεις τώρα θα είναι διαφορετικές και αξιοσημείωτες. Καθώς το μωρό, τώρα έχει αναπτύξει οστά και αρθρώσεις, τα οστά της ουράς του αρχίζουν να υποβαθμίζονται. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου για την κατάστασή σας και το μωρό σας σε αυτό το στάδιο είναι η διατήρηση της πρόσληψης ασβεστίου. Η πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων και τροφών που είναι πλούσιες σε ασβέστιο είναι σημαντική καθώς το μωρό χρειάζεται περισσότερο ασβέστιο για την ανάπτυξη των οστών.

Διατροφή και άσκηση για την 22η εβδομάδα:

Διατροφή:

Η δίαιτα της εγκυμοσύνης της 22ης εβδομάδας απαιτεί μια καλή και θρεπτική πρόσληψη. Αυτό συμβαίνει επειδή το μωρό σας είναι πλέον ικανό να χρειάζεται την καλή τροφή του καθώς χρειάζεται να περιέχει την ενέργεια από το σώμα σας. Οι γυναίκες αισθάνονται κυρίως αφυδατωμένες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επομένως προτείνεται να βλέπετε το νερό ως τον καλύτερο σύντροφό σας. Δεν θα κρατήσει μόνο το σώμα ενυδατωμένο αλλά θα θρέψει και το μωρό !! Η δεύτερη προτεραιότητα αποδίδεται στις πρωτεΐνες. βεβαιωθείτε ότι έχετε μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες, για να διασφαλίσετε τις υγιείς και ομαλές εξελίξεις εντός των 22 εβδομάδων έγκυου εμβρύου.

Τι να φάτε στην 22η εβδομάδα της εγκυμοσύνης; Για τις μη χορτοφάγες μητέρες, η απαίτηση πρωτεΐνης μπορεί να καλυφθεί με την πρόσληψη κρέατος και προϊόντων κρέατος, ενώ για εκείνες τις χορτοφάγες έγκυες μητέρες, η συμμετοχή όσπρια, τόφου, προϊόντα σόγιας και άλλα τέτοια προϊόντα διατροφής θα ολοκληρώσει το έργο. Ωστόσο, για να είστε ασφαλείς, μπορείτε επίσης να ζητήσετε από το γιατρό σας να συνταγογραφήσει ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης καλής ποιότητας.

Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν επίσης το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει μια πλήρη σαλάτα πιάτων στο πρόγραμμα διατροφής σας. Οι σαλάτες μπορούν να είναι είτε φρούτα, λαχανικά ή συνδυασμός και των δύο. Θα συμπληρώσει το σώμα σας με την απαιτούμενη ποσότητα ινών που θα λύσει τα προβλήματα δυσκοιλιότητας. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε ντομάτες, καρότα και παντζάρια σε αυτή την πιατέλα με μπανάνα, καρπούζια και μήλα.

Προτείνεται επίσης να συμπεριλάβετε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά στη δίαιτα εγκυμοσύνης 22 εβδομάδων, καθώς βοηθά στην παροχή σιδήρου. Εκτός αυτού, μπορείτε επίσης να ανακατέψετε αυτά τα φρούτα με ένα ποτήρι γάλα για να κάνετε ένα smoothie για να έχετε μια αλλαγή!!

Ασκηση:

Γενικά, οι διαταραχές της πυέλου έχουν αποδειχθεί οι καλύτερες για τακτικούς τοκετούς. Αυτή η άσκηση χαλάρωσε την περιοχή της πυέλου και μπορεί να γίνει με τη βοήθεια μπάλας, καρέκλας ή ακόμα και μαξιλαριού !! Μπορείτε επίσης να κάνετε γιόγκα για να χαλαρώσετε το σώμα σας. Στοχεύει επίσης στην ηρεμία του νευρικού σας συστήματος και ενισχύει την πηγή ενέργειας που κρύβεται στο σώμα σας. Επιπλέον, το περπάτημα θεωρείται η καλύτερη άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της 22ης εβδομάδας.

Ως εκ τούτου, συνιστάται να περπατάτε τακτικά 30 λεπτά, για να είστε σε φόρμα και να είστε σίγουροι για την καλή υγεία. Αυτή η συνεδρία περπατήματος θα διασφαλίσει επίσης την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου και θα επιβεβαιώσει τις συνήθεις μεταφορές υγρών από το σώμα της μητέρας σε αυτό του εμβρύου!!

Επιπλέον, η έγκυος μπορεί επίσης να εξασκήσει πιέσεις για την ενίσχυση των οπίσθιων μηριαίων μυών, των γλουτών και των τετρακέφαλων, μαζί με τη βελτίωση της ισορροπίας. Εκτός από τις πίτες, η άσκηση στο πλάι και στον εσωτερικό μηρό είναι επίσης ευεργετική για τις μέλλουσες μητέρες !! Και έχει ως αποτέλεσμα τον ισχυρό πυρήνα και το εσωτερικό των μηρών. Άσκηση με σανίδα, μπούκλα και άρση και μια σειρά χεριών είναι μερικές από τις άλλες δραστηριότητες που μπορούν να ασκηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της εγκυμοσύνης.

Επιπλέον, κάθε μέρα η ρουτίνα άσκησης 22 εβδομάδων εγκυμοσύνης πρέπει επίσης να περιλαμβάνει 25 καταλήψεις, 25 επιτραπέζια άκρα, 25 pushups, μαζί με 25 προεκτάσεις για τα πόδια, 12 πλευρικά τρικέφαλα push-ups ανά πλευρά, 12 κουνιστές κνήμες ανά πόδι και λοξή ανύψωση ποδιών ανά πλευρά καθε!! Κάποιος πρέπει να ασκήσει αυτές τις ασκήσεις μόνο υπό την επίβλεψη ενός ειδικού. Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε μαθήματα γιόγκα ή γυμναστήριο κοντά σας για να εκπληρώσετε αυτό το κριτήριο.

Δείτε περισσότερα: 29 Εβδομάδες Ανάπτυξη εμβρύου

Ιατρικές εξετάσεις & Σάρωση κατά τη διάρκεια 22 εβδομάδων εγκυμοσύνης:

Είκοσι δύο εβδομάδες φροντίδας εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν επίσης ορισμένους ελέγχους και εξετάσεις ρουτίνας. Οι περισσότερες γυναίκες θα έχουν προγραμματίσει τους υπέρηχους τους αυτόν τον μήνα. Εκτός αυτού, θα σας συνταγογραφηθεί επίσης μια εξέταση ούρων, εξέταση αίματος και δοκιμή ανοχής γλυκόζης. Οι γιατροί μπορεί επίσης να προτείνουν κάποιες άλλες εξετάσεις με βάση την υγεία της μητέρας, μαζί με το ιατρικό ιστορικό της. Ωστόσο, το βάρος και η αρτηριακή πίεση πρέπει να ελέγχονται κάθε φορά, για να παρακολουθείται η υγεία της μέλλουσας μητέρας μαζί με το μωρό της. Σε περίπτωση χαμηλής αρτηριακής πίεσης, η μητέρα μπορεί να συμβουλευτεί με υποκατάστατα όπως νερό καρύδας ή μείγμα ζάχαρης-αλατιού για τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης. Μπορείτε επίσης να σας συστήσουν με ένα τεστ τριπλής οθόνης ή ένα τεστ τριπλού δείκτη, μια εξέταση αίματος μαζί με σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις ή ΣΜΝ για να προστατεύσετε την υγεία του αγέννητου μωρού σας.

Ποιες είναι οι συμβουλές & προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια των 22 εβδομάδων της εγκυμοσύνης?

Πρώτα απ ‘όλα, συγχαρητήρια, για την επιτυχή ολοκλήρωση του ταξιδιού της μισής εγκυμοσύνης !! Αλλά, θυμηθείτε ότι ο αγώνας έχει ξεκινήσει !! Επομένως, να γνωρίζετε ορισμένες βασικές συμβουλές και προφυλάξεις για την εβδομάδα 22 εγκυμοσύνης τι να περιμένετε, οι οποίες είναι απαραίτητες για εσάς καθώς και για την υγιή ανάπτυξη και ανάπτυξη του μωρού.

Συμβουλές για 22 εβδομάδες έγκυος:

1. Να είστε πάντα χαλαροί και ευτυχισμένοι και να αποφεύγετε να παίρνετε άγχος για οτιδήποτε. αυτό θα χαροποιήσει την ανάπτυξη του μωρού!!

2. Έχετε μια σωστά ισορροπημένη διατροφή για να εμπλουτίσετε το σώμα σας με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να καλύψετε τις ανάγκες του σώματος. Αλλά αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να εστιάσετε σε μερικά μικρά γεύματα.

3. Παρακολουθήστε τις κινήσεις του μωρού καθώς είναι απαραίτητο να κρίνετε την ανάπτυξη του εμβρύου. Εάν δεν μπορείτε να αισθανθείτε τίποτα για πολύ, συμβουλευτείτε αμέσως γιατρό.

4. Δοκιμάστε να κοιμηθείτε πολύ, αντί να κοιμάστε πολύ τις ώρες της ημέρας. Θα σας κρατήσει ανανεωμένους και θα κρατήσει το άγχος μακριά.

Προφυλάξεις για 22 εβδομάδες έγκυος:

5. Προσπαθήστε να κάνετε τακτικούς ελέγχους, χωρίς μεγάλα διαστήματα ενδιάμεσα. Αυτοί οι έλεγχοι θα σας ενημερώσουν για τις σωστές και σωστές πληροφορίες ανάπτυξης του μωρού.

6. Αποφύγετε τη δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς είναι φυσικό για κάθε γυναίκα να έχει 22 εβδομάδες έγκυο αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, μπορείτε να μειώσετε το βάρος σας εάν είστε υπέρβαροι, μετά τον τοκετό.

7. Αποφύγετε την κατανάλωση ανεπιθύμητων ή χαπιών ή φαρμάκων. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν από τη χρήση του για να είστε σε ασφαλέστερη πλευρά.

8. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ήπιες ασκήσεις. Και μην ξεχάσετε να εμπλέξετε περίπου. Τριάντα λεπτά περπάτημα στη ρουτίνα σας !! Αυτό το περπάτημα θα εξασφαλίσει τη φυσική κατάσταση του σώματός σας!!

9. Προσπαθήστε να καταναλώνετε την κατάλληλη ποσότητα υγρών όλη την ημέρα !! Μπορεί να έχει τη μορφή νερού καρύδας, χυμών φρούτων, σούπες, ρόφημα, γάλα κλπ. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικές σπιτικές λεμονάδες, η σύνθεση του αλατιού και της ζάχαρης θα εξισορροπήσει την περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες στο σώμα σας και θα είναι ευεργετική για 22 εβδομάδες έγκυο έμβρυο επίσης!!

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να διατηρήσετε την ίδια αγάπη και στοργή με τον σύντροφό σας. Οι μεταβολές της διάθεσης είναι φυσικές και αυξάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στις γυναίκες. Αλλά, κρατήστε όλα τα παράπονα στην άκρη και απολαύστε ξανά την αγάπη !! Είναι επίσης απαραίτητο να ενημερώσετε τον σύντροφό σας για κάθε πιθανή αλλαγή που παρατηρείτε στο σώμα σας, ανεξάρτητα από αυτή του σωματικού, ψυχολογικού και συναισθηματικού στρες. Αυτή η κοινή χρήση και φροντίδα θα οδηγήσει επίσης στην προώθηση της παραγωγής ορμονών ευτυχίας στο σώμα, ανακουφίζοντας από το άγχος και τις καταστάσεις άγχους.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια 22 εβδομάδων κύησης?

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τέτοιες περίπλοκες συνθήκες για έναν φυσιολογικό τοκετό. αυτοί οι κίνδυνοι μπορούν να βλάψουν εσάς ή το μωρό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της 22ης εβδομάδας !! Εκτός από τις γενικές εξετάσεις, η έγκυος θα πρέπει να γνωρίζει τις αποβολές και τις δυνατότητές τους. Οι αποβολές αναφέρονται στην απώλεια εγκυμοσύνης τις πρώτες 20 εβδομάδες. Μπορεί να παρατηρηθεί με κολπικό στίγμα ή αιμορραγία. Προτείνεται σε περίπτωση που δείτε ότι σας συμβαίνουν αυτά, να σπεύσετε αμέσως σε γιατρό.

Η κατανάλωση καφεΐνης είναι ακόμα αμφισβητήσιμο γεγονός. Ορισμένες μελέτες ευνοούν την κατανάλωση καφεΐνης, ενώ άλλες ανέφεραν ότι δεν συνέβη με την κατανάλωση προϊόντων καφεΐνης. Περιορίστε λοιπόν τη χρήση προϊόντων καφεΐνης στη διατροφή σας. Οι γυναίκες μπορεί επίσης να παρατηρήσουν τακτικές συσπάσεις, πριν από τις 37 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, λόγω πρόωρου ή πρόωρου πόνου στον τοκετό. Το μωρό που γεννήθηκε πριν από αυτή την εβδομάδα συχνά αναγνωρίζεται ως πρόωρο μωρό.

Ένας μικρός αριθμός εγκύων είναι επίσης επιρρεπής σε κατάσταση προεκλαμψίας, η οποία συσχετίζεται με τα υψηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης στο σώμα. Επιπλέον, η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη στο ήπαρ, στα νεφρά ή στα ούρα είναι επίσης ικανή να ευνοήσει αυτήν την κατάσταση.

Λίστες ελέγχου κατά τη διάρκεια της 22ης εβδομάδας Έγκυος:

Η λίστα ελέγχου των εγκύων 22 εβδομάδων πρέπει να γνωρίζει τα ακόλουθα κριτήρια:

 1. Πίνετε πολύ νερό για να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο. Επιπλέον, προσέξτε το χρώμα των ούρων σας, καθώς θα σας ειδοποιήσει για την ανάγκη για περιεκτικότητα σε νερό στο σώμα σας.
 2. Μην είστε τεμπέλης και ξεκινήστε τη μέρα σας με μερικές άνετες και ελαφριές ασκήσεις. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε με το περπάτημα και το τέντωμα. Αυτή η άσκηση θα αποτρέψει τη σύσφιξη των μυών και θα χαλαρώσει το μυαλό και το σώμα σας.
 3. Τρώτε υγιεινά τρόφιμα και συνεχίστε να τρώτε όλη την ημέρα. Αποφύγετε την υπερφαγία και αυξήστε τον αριθμό των μικρών γευμάτων την ημέρα, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης υγιεινών σνακ.
 4. Αποφύγετε να κοιμάστε πολλές ώρες, αλλά προτιμήστε να κάνετε υπνάκο, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 5. Διατηρήστε τις αναμνήσεις της εγκυμοσύνης σας με εγγραφές και φωτογραφίες. Maybeσως κάποια μέρα, θα είναι μια ιστορία για ύπνο για το παιδί σας.
 6. Ξεκινήστε να σχεδιάζετε για ένα baby shower πάρτι και επιλέξτε μερικά ελκυστικά ονόματα για το μωρό σας !! Αυτός ο προγραμματισμός θα διατηρήσει τις έγκυες εικόνες των 22 εβδομάδων σας με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο.
 7. Προγραμματίστε ένα ταξίδι πριν από την εγκυμοσύνη πριν από τον τοκετό. Αυτό το ταξίδι όχι μόνο θα αναζωογονήσει τη διάθεσή σας, αλλά θα καλύψει επίσης την απόσταση μεταξύ εσάς και του συντρόφου σας, η οποία προέκυψε λόγω των εναλλαγών της διάθεσής σας.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, απολαύστε την εγκυμοσύνη σας στο έπακρο !! Αυτή η περίοδος είναι μια αξέχαστη εμπειρία ζωής που θα σας χαροποιήσει κάθε φορά που βλέπετε το παιδί σας να γελάει!!

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Q1. Ποιο πρέπει να είναι το πραγματικό μέγεθος του χτυπήματος κατά τη διάρκεια της 22ης εβδομάδας κύησης?

Απάντηση: Το μωρό σας θα αυξήσει το μέγεθός του κάθε μέρα μέχρι την ημερομηνία λήξης. Αυτή η ανάπτυξη υποτίθεται ότι είναι ένα καλό σύμπτωμα εγκυμοσύνης 22 εβδομάδων, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόβλεψη της ανάπτυξης του μωρού. Γενικά, το χτύπημα του μωρού θα είναι περίπου 20 έως 24 εκατοστά μακρύτερο όταν μετράται από το πυελικό κόκκαλο στην κορυφή της μήτρας, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της εγκυμοσύνης.

Q2. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό με το οποίο μπορούν να υπολογιστούν οι κινήσεις του μωρού κατά τη διάρκεια της 22ης εβδομάδας κύησης?

Απάντηση: Όχι, δεν υπάρχει τέτοιος υπολογισμός για να κρίνουμε την κίνηση του μωρού. Εξαρτάται πλήρως από την ανάπτυξη του εμβρύου. Ωστόσο, αυτές οι κινήσεις θα γίνονται πιο δυνατές όσο περνάει ο καιρός. Δεν είναι συγκεκριμένο για την εβδομάδα 22 της εγκυμοσύνης τι να περιμένετε, αλλά η διατροφή σας παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου.

Q3. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να με ενδιαφέρει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της 22ης εβδομάδας?

Απάντηση: Όχι, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αλλά πρέπει να παρακολουθείτε σωστά τη διατροφή σας, για να διατηρήσετε την υγιή υγεία του μωρού. Επίσης, μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τακτικά το γιατρό σας !! Κρατήστε το σώμα σας ζεστό με ήπια άσκηση και περπάτημα. Και χορηγήστε επαρκή ποσότητα υγρού στο σώμα σας.

Είκοσι δύο εβδομάδες εγκυμοσύνης είναι ένα ενδιάμεσο ορόσημο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και θα σας θυμίζει συνέχεια για το ταξίδι που ολοκληρώσατε με αγάπη και στοργή. Πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το υπόλοιπο της περιοδείας. Μπορεί να υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά θυμηθείτε τη μικρή ζωή που διεισδύει μέσα σας. Εξάλλου, το χαμόγελο του μωρού σας δεν μπορεί να συγκριθεί με τέτοιους πόνους εγκυμοσύνης στις 22 εβδομάδες. Απλώς επικεντρωθείτε σε μια υγιεινή διατροφή, σωστό ύπνο, τακτικούς ελέγχους και δοκιμές, πρακτική γιόγκα ή άσκηση και είστε ένα βήμα πιο κοντά για να κρατήσετε το μωρό σας στην αγκαλιά σας.