25 εβδομάδες έγκυος: Ποια είναι τα συμπτώματα και οι εξελίξεις;

Δεν είναι υπέροχο να βλέπεις πόσο σταδιακά το μωρό σου έχει εξελιχθεί από έναν ιστό σε έναν εντελώς νέο άνθρωπο; Ο εντοπισμός της προόδου είναι καθαρά μαγικός. Στην εγκυμοσύνη 25 εβδομάδων, το σώμα σας θα είχε αλλάξει από πριν. Το μωρό σας είναι και πάλι ένα βήμα πιο κοντά στην τελειότητα. Το 25 εβδομάδων έγκυο μωρό εξελίσσεται ραγδαία κάθε μέρα που περνά. Τι γίνεται όμως με τα σημεία και τα συμπτώματα; Τι να περιμένετε τώρα; Ακολουθεί μια λεπτομερής ματιά σε όλα όσα μπορούν να συμβούν σε αυτό το στάδιο.

25 εβδομάδων έγκυος

Αυτοί οι μακροχρόνιοι εννέα μήνες εγκυμοσύνης απαιτούν το μωρό να παρακολουθείται συχνά με αυστηρές εβδομαδιαίες επισκέψεις στο γιατρό και χάρτες για τα πρέπει και τα μη. Για αυτό, οι ιατρικοί συνεργάτες μετρούν την εγκυμοσύνη σε εβδομάδες και όχι μήνες. Με αυτόν τον τρόπο, η εβδομαδιαία και συχνή παρακολούθηση είναι εύκολη και διαθέσιμη. Ως εκ τούτου, εννέα μήνες μετατρέπονται σε συμφωνία 40 εβδομάδων. Αυτό χωρίζεται περαιτέρω σε τρία τρίμηνα ή στάδια. Το πρώτο τρίμηνο ασχολείται με τη δημιουργία του μωρού από μια βλαστοκύστη σε ένα έμβρυο και στη συνέχεια σε ένα έμβρυο.

Πίνακας Περιεχομένων:

 • Μήνας και Τρίμηνο || Τι να περιμένεις? || Συμπτώματα || Baby’s Developments ||
 • Κοιλιά || Δραστηριότητες || Δίαιτα || Ασκήσεις || Ιατρικές δοκιμές και σάρωση ||
 • Πώς να ξεπεράσετε το άγχος || Συμβουλές και προφυλάξεις || Κίνδυνοι || Λίστα ελέγχου ||

Μήνας και τρίμηνο που υποδεικνύει 25 εβδομάδες εγκυμοσύνης:

Βρίσκεστε στο δεύτερο τρίμηνο, άλλες δύο εβδομάδες από την ολοκλήρωση του δεύτερου και την είσοδο στο τρίτο τρίμηνο. Είστε τώρα 5 μηνών και 2 εβδομάδων έγκυος.

25 εβδομάδες έγκυος: Τι να περιμένετε?

Οι αρχικοί χρόνοι μπορεί να είναι δύσκολοι. Συχνά θα βλέπατε τον εαυτό σας να σπεύδει στην τουαλέτα κάθε πρωί για να ουρήσει. Η συχνή ούρηση γίνεται πλέον κανονική υπόθεση. Πριν από αυτό, οι μητέρες θα είχαν μια ισχυρή μάχη με την αϋπνία, με την αϋπνία να κερδίζει κάθε φορά. Με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα, η μητέρα συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί πλέον να συναντήσει τους φίλους της για ένα βράδυ Σαββάτου ή να κάνει πεζοπορία αυτό το Σαββατοκύριακο με τον σύζυγό της. Αυτό την αναστατώνει και ανάμεσα στα τυχαία συναισθήματά της, συνειδητοποιεί ότι η όρεξή της για ένα είδος επιθυμητού φαγητού έχει αυξηθεί. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο για τους πρώτους μήνες μέχρι η μητέρα να χαλαρώσει σιγά σιγά στη νέα της ζωή, δημιουργώντας έναν δεσμό με το μωρό που μεγαλώνει και ευημερεί μέσα της και η μαγεία του ταξιδιού επιστρέφει.

25 εβδομάδες έγκυος συμπτώματα:

Εδώ είναι μερικά συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε.

1. Περιποίηση μαλλιών:

Συνήθως, η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι άσχημη στο πρόσωπο αφού περίπου αυτή τη στιγμή σχηματίζονται μπαλώματα στο πρόσωπο. Αλλά το καλό της εγκυμοσύνης είναι τα μακριά λαμπερά μαλλιά. Οι μητέρες έχουν συχνά νιώσει τα μαλλιά τους να γίνονται πιο πυκνά και μεταξένια πιο θρεμμένα και εξημερωμένα από πριν. Το κόλπο είναι οι ορμονικές αλλαγές λόγω των οποίων τα μαλλιά που ρίχνεις μια κανονική μέρα κολλάνε στο κεφάλι σου και αρνούνται να τα αφήσουν. Τα μαλλιά σας μπορεί να είναι μπερδεμένα, αλλά ο ευκολότερος τρόπος για να τα ξεφορτωθείτε είναι να τυλίξετε τα μαλλιά σας σε τακτοποιημένα τσουρέκια όσο πιο συχνά γίνεται. Αφήνοντάς τα ανοιχτά σημαίνει περισσότερη τριχόπτωση. Προσθέστε αμυγδαλέλαιο στο φίλτρο διάσωσής σας, αφού κάνει θαύματα.

2. Δύσπνοια:

Η δύσπνοια μπορεί να είναι ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή, καθώς το μωρό μεγαλώνει συνεχώς, δίνοντάς σας λιγότερο χρόνο για να προσαρμόσετε τα εσωτερικά σας όργανα. Σε ανάγκη για περισσότερο χώρο, σπρώχνει τα εσωτερικά σας όργανα στο πλάι. Με το περιεχόμενο του στομάχου να ωθείται προς τα πάνω, οι πνεύμονες έχουν τώρα μια μικρότερη θέση για να επεκταθούν σωστά, κάτι που θα μπορούσε τώρα να σας δώσει μια ασφυκτική αίσθηση. Μην ανησυχείς; δοκιμάστε να πάρετε ρινικά σπρέι και να ξεκουραστείτε για βουλωμένη μύτη και θα καθαρίσει από μόνο του. Εάν το ανησυχητικό σας συναίσθημα δεν υποχωρήσει, μιλήστε με το γιατρό σας.

3. Δυσπεψία:

Με το περιεχόμενο του στομάχου να ωθείται όλο και περισσότερο προς τα πάνω, το στομάχι πλησιάζει τώρα τον οισοφάγο, έτσι ώστε η τροφή που πέφτει να παίρνει λίγο χρόνο για επεξεργασία πριν πέσει στο στομάχι. Αυτό μπορεί να προκαλέσει καούρες ή δυσπεψία. Η δυσπεψία είναι αρκετά συχνή τώρα, είναι προτιμότερο να αποφύγετε το φαγητό που είναι ξινό και πικάντικο. Η υπερβολική σιελόρροια θα σας κάνει ευερέθιστους να φτύνετε όλη την ώρα περισσότερο από το κανονικό. Ελέγξτε τη διατροφή σας και προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τα τρόφιμα που προκαλούν γαστρικά οξέα.

4. Κατάθλιψη:

Τώρα είναι η στιγμή που θα βουλιάξουν όλα. Σύντομα θα γίνετε μητέρα. Διαπιστώθηκε ότι το 33% των γυναικών επηρεάζονται από κλινική κατάθλιψη ή αγχώδη διαταραχή. Τα συμπτώματα είναι δύσκολο να διαγνωστούν και ως εκ τούτου μπορεί να επικαλύπτονται με τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης που περιλαμβάνουν την όρεξη, το επίπεδο ενέργειας, τη συγκέντρωση και τον ύπνο. Συνιστάται να λάβετε βοήθεια εάν αντιμετωπίζετε επίμονα συμπτώματα κατάθλιψης και εάν δεν μπορείτε να λειτουργήσετε κανονικά. Τα μαθήματα θα σας βοηθήσουν επίσης να μάθετε περισσότερα για τη φροντίδα του μωρού πριν και μετά τη γέννηση.

5. Αϋπνία:

Σε αυτό το στάδιο, θα κουραστείτε εύκολα, αλλά θα δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε. Όχι μόνο είναι πιο δύσκολο να κοιμηθείτε, αλλά η ποιότητα του ύπνου δεν είναι καλή. Όποιος και αν είναι ο λόγος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η αϋπνία δεν πρόκειται να βλάψει το μωρό. Είναι πολύ φυσιολογικό και επηρεάζει σχεδόν το 78% των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το αυξημένο μέγεθος της κοιλιάς είναι μία από τις κύριες αιτίες αϋπνίας και υπάρχουν διάφοροι λόγοι εκτός από αυτόν όπως πόνος στην πλάτη, καούρα, συχνή ούρηση τη νύχτα, ορμονικές αλλαγές κ.λπ..

25 εβδομάδες έγκυος έμβρυος: Ποιες είναι οι εξελίξεις του μωρού στις 25 εβδομάδες?

Αυτοί οι σχηματισμοί του, στο δεύτερο τρίμηνο, αρχίζουν να αναπτύσσονται και στη συνέχεια το τρίτο τρίμηνο δείχνει την τελειότητα να τελειοποιείται και να προετοιμάζεται για καλωσόρισμα στον έξω κόσμο. Μέσα σε αυτές τις περιόδους ένα υπερηχογράφημα παρακολουθεί την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μωρού που μπορεί να δει και να αισθανθεί και η μητέρα. Την εβδομάδα 25, έχετε ήδη ξεπεράσει το όριο του ημιχρόνου, καθώς οι 40 εβδομάδες είναι το σημάδι. Μέχρι τώρα είστε 5 εβδομάδες μπροστά από το ημίχρονο με το μωρό σας να περνά ακόμα αλλαγές. Αυτή την εβδομάδα οι πιθανές αλλαγές και εξέλιξη θα είναι:

1. Απάντηση:

Το μωρό στην 25η εβδομάδα του έχει κατακτήσει την τέχνη της ακοής σχεδόν στην τελειότητα. Μέχρι τώρα τα οστά του αυτιού του είναι γερά και ανθεκτικά και τα νεύρα του στον εγκέφαλο έχουν αναπτυχθεί αρκετά ώστε να εξοικειωθεί με τις γύρω φωνές. Το μωρό τώρα έχει αναπτύξει μια ισχυρή αναγνώριση για παρόμοιες φωνές ή ρυθμούς, όπως ίσως μια μελωδία.

2. Κίνηση:

Οι γιατροί λένε ότι με το μωρό να μαθαίνει νέες κινήσεις, μπορεί ακόμη και να απαντήσει στη φωνή σας με ένα κτύπημα ή μια γροθιά. Σύντομα μπορεί να είναι σε θέση να αιωρείται γύρω από τον σάκο σας με την ελεύθερη βούλησή του. Μην ανησυχείτε, είναι απολύτως ασφαλές.

3. Χρώμα μαλλιών:

Με την πρωτεΐνη κερατίνη ενσωματωμένη στα κύτταρα από την αρχή αυτής της εβδομάδας τα θυλάκια τρίχας του μωρού σας μπορεί να είναι με ή χωρίς τρίχα, τώρα παίρνει τις κατάλληλες χρωστικές που απαιτεί. Μέχρι τώρα, μπορείτε να κρίνετε το χρώμα των μαλλιών από το μωρό μέσω υπερήχων.

4. Λίπος μωρού:

Ενώ ο σχηματισμός συνέβαινε, τα εσωτερικά όργανα του μωρού σας κατασκευάζονταν και τελειοποιούνταν. Σε αυτή τη βιασύνη, το μωρό ήταν ακόμα αδύνατο να μεγαλώνει μόνο πάνω από τους μυς και τις φλέβες του. Τώρα με το λεπτό πέπλο του λεγόμενου δέρματος να γίνεται εμφανές αυτή την εβδομάδα, το χαλαρό δέρμα γεμίζει σιγά-σιγά από ένα υποκείμενο στρώμα λίπους.

5. Αναπνοή:

Όλο αυτό το διάστημα μιλούσαμε για τις λειτουργίες των πνευμόνων ως μέρος της διαδικασίας αναπνοής και είναι τέλειο για το μωρό να αναπνέει σωστά, αλλά αρκετά για στοματική αναπνοή! Αυτή την εβδομάδα το μωρό θα ξεκινήσει με τα δικά του νεοσύστατα ρουθούνια τα οποία ήταν κλειστά σε όλο αυτό το διάστημα. Με το ρουθούνι να ανοίγει αργά, το μωρό μπορεί πλέον να αναπνέει και από τη μύτη του.

6. Αύξηση βάρους:

Με το μωρό να παχαίνει με σταθερό ρυθμό, το βάρος του μωρού αυξάνεται τώρα όλο και περισσότερο καθώς αισθάνεστε επίσης ότι το μωρό σας χτυπάει όλο και πιο βαριά. Τώρα ζυγίζει λίγο κάπου 1-1/2 κιλά.

Το βάρος του μωρού στις 25 εβδομάδες έγκυου είναι αυτό του σκουός βελανιδιάς. Το μωρό θα ζυγίζει περίπου 1,7 κιλά, δηλαδή 785 γραμμάρια με μέτρο 13,1 ίντσες. Η θέση του μωρού της εγκύου 25 εβδομάδων δεν είναι σίγουρη. Το μωρό δεν έχει αποφασίσει να κρατήσει το κεφάλι του κάτω. Το κεφάλι του είναι κοντά στο στήθος σας και τα πόδια στραμμένα προς τα κάτω.

25 εβδομάδες έγκυος κοιλιά:

Η μήτρα σας έχει πλέον το μέγεθος μιας μπάλας ποδοσφαίρου. Θα είχατε πάρει περίπου 7-8 κιλά βάρος μέχρι τώρα. Η αύξηση βάρους στις 25 εβδομάδες της εγκυμοσύνης είναι φυσική, καθώς είναι ως επί το πλείστον αύξηση βάρους νερού. Η κοιλιά σας είναι πλέον ένας ακουστικός τοίχος για το μωρό σας. Τώρα θα ανταποκρινόταν στη μουσική και περιστασιακά θα ξεκινούσε να εκτελεί ακροβατικά όπως κλωτσιές και αυλακώσεις.

Δραστηριότητες 25ης εβδομάδας:

Την 25η εβδομάδα, το στομάχι σας θα έχει το μέγεθος μιας μπάλας ποδοσφαίρου. Οι δραστηριότητες είναι περιορισμένες, καθώς το χτύπημα στο στομάχι θα κάνει τη δουλειά πολύ σκληρή. Θα ουρείτε συχνά και θα περνάτε τον περισσότερο χρόνο πηγαίνοντας στην τουαλέτα. Θα υπάρξει περισσότερη κούραση και λαχτάρα για φαγητό αυτή την περίοδο. Πρέπει να γίνουν περισσότεροι έλεγχοι και δοκιμές με περισσότερες ασκήσεις. Αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης πρέπει να περιέχει περισσότερο ύπνο και ξεκούραση με μια τακτική και καλά ισορροπημένη διατροφή και ασκήσεις.

Διατροφή και άσκηση για την 25η εβδομάδα:

Δίαιτα εγκυμοσύνης 25 εβδομάδων:

1. Φρούτα και λαχανικά:

Για την εβδομάδα, το μωρό θα είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος και χρειάζεται περισσότερα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες για να αναπτυχθεί. Πρέπει να καταναλώνετε πολύ περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D ειδικά. Η διατροφή με φρούτα πρέπει να περιλαμβάνει μπανάνες, πορτοκάλια, μήλα, μπρόκολο κλπ. Λαχανικά όπως φασόλια και σπανάκι.

2. Ακατέργαστα τρόφιμα:

Τα θρεπτικά συστατικά γενικά διατηρούνται περισσότερο στα ωμά τρόφιμα παρά στα βρασμένα τρόφιμα. Η επιθυμία για φαγητό ικανοποιείται με τη λήψη περισσότερων φρούτων και τροφών που μπορούν να καταναλωθούν ωμά.

3. Νερό:

Το νερό είναι ένα σημαντικό υγρό που πρέπει να ληφθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επειδή πρέπει να καταναλώνετε τα πάντα και για το μωρό. Σας βοηθά επίσης να παραμείνετε σε φόρμα και βοηθά στη μείωση του υπερβολικού βάρους.

4. Βιταμίνη C:

Τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται επιπλέον από τον οργανισμό με τη βοήθεια της βιταμίνης C. Τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C Η κατανάλωση εσπεριδοειδών όπως το λεμόνι και τα πορτοκάλια θα είναι καλή. Πρέπει να σημειωθεί ότι η υπερβολική κατανάλωση βιταμίνης C οδηγεί σε πρόωρο τοκετό.

5. Κοτόπουλο:

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το άπαχο κρέας μπορεί να ληφθεί για να αποκτήσει περισσότερες ανάγκες σε πρωτεΐνη και μας βοηθά να βελτιώσουμε το μεταβολισμό και την ενεργειακή μας ταχύτητα. Το χοιρινό και τα θαλασσινά είναι επιβλαβή για το μωρό, επομένως πρέπει να αποφεύγονται.

25 εβδομάδες έγκυες ασκήσεις:

1. Τραβήξτε το στομάχι:

Η αναπνοή ενώ τραβάτε το στομάχι και τεντώνετε το σώμα θα είναι καλή και εύκολη άσκηση. Πρέπει να επαναλαμβάνεται 5 φορές την ημέρα.

2. Πλήρες τέντωμα ποδιών:

Οι ασκήσεις για τα πόδια είναι πολύ σημαντικές καθώς πρέπει να φέρουν το βάρος τόσο της μητέρας όσο και του μωρού. Λυγίστε το δεξί γόνατο και το δεξί πόδι προς τα πίσω και προς τα πάνω στους γλουτούς. Κρατήστε για 10-30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

3. ingπνος:

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχουν στιγμές που δυσκολεύεστε να βρείτε μια άνετη θέση για ύπνο. Η τακτική στάση του ύπνου δεν θα είναι χρήσιμη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η καλύτερη στάση για καλό ύπνο είναι να λυγίζετε τα γόνατα και τα πόδια σας και να βάζετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας.

4. Ποδηλασία:

Κατά τη διάρκεια της 25ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης, το βάρος θα αρχίσει να αυξάνεται γρήγορα οδηγώντας σε ραγάδες. Η ποδηλασία ως μέρος του καθεστώτος απώλειας βάρους θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ραγάδων.

5. Περπάτημα:

Οι πιο αξιόπιστες ασκήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το περπάτημα. Θα σας βοηθήσει να παραμείνετε ενεργοί όλη την ημέρα.

Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην 25η εβδομάδα:

Κανένα μωρό δεν πληγώνεται όταν η μαμά της και ο σύντροφός της κάνουν έρωτα. Η μήτρα του μωρού προστατεύεται από ισχυρούς μυς της μήτρας που σφραγίζουν τον τράχηλο και προστατεύουν το μωρό. Δεν προτιμάται η σεξουαλική δραστηριότητα, καθώς μπορεί να είναι άβολη και μπορεί να οδηγήσει σε κολπικές λοιμώξεις.

Ιατρικές εξετάσεις και σάρωση: Πώς μοιάζει το υπερηχογράφημα?

Αυτή την εβδομάδα θα έχετε ένα τεστ ανίχνευσης πρόκλησης γλυκόζης. Αυτό θα βοηθήσει στον αποκλεισμό ή τον εντοπισμό της πιθανότητας διαβήτη κύησης. Διαφορετικά, δεν θα είχατε προγραμματισμένο υπέρηχο αυτήν την εβδομάδα. Μόνο εάν ο γιατρός σας προγραμματίσει και χρειάζεται στενή παρακολούθηση, θα χρειαζόταν υπερηχογράφημα αυτήν την εβδομάδα?

Πώς να ξεπεράσετε το στρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

 • Μπορεί να έχετε άγχος για πολλά πράγματα αυτήν την εβδομάδα. Συνεχίστε να μιλάτε με το γιατρό σας όλη την ώρα για να έχετε τα συναισθήματά σας υπό έλεγχο. Το πρόσθετο άγχος και ταλαιπωρίες περιορίζονται από την τεκμηρίωση της έκθεσης.
 • Έχετε μια κοινότητα που μπορεί να συζητήσει και να συμβουλευτεί για το άγχος και τα πράγματα που περνάτε.
 • Ξεκουραστείτε καλά εκτός από την άσκηση καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφορτίσετε τις έγκυες γυναίκες.
 • Η συζήτηση με έναν σύντροφο θα σας βοηθήσει να σας απαλλάξετε από το άγχος και να σας κάνει να νιώσετε καλά και καλά.
 • Σκεφτείτε πιο θετικά πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε ευχάριστα για να ξεπεράσετε το άγχος.
 • Ιατρικές θεραπείες και έλεγχος

Λάβετε υπόψη και να είστε προετοιμασμένοι να κάνετε περισσότερες ιατρικές θεραπείες και έλεγχο καθώς είναι η 25η εβδομάδα. Οι ανωμαλίες στο έμβρυο ελέγχονται από τα υγρά της σπονδυλικής στήλης και της HCG.

1. Πόνοι και πόνοι– Ακεταμινοφαίνη. Αποφύγετε την ιβουπροφαίνη και τη ναπροξένη.

2. Αλλεργία- Αντιισταμινικά και λοραταδίνη. Αποφύγετε την ψευδοεφεδρίνη και τα αποσυμφορητικά όπως η φαινυλεφρίνη.

3. Βήχας– Δεξτρομεθορφάνη και Γκουαϊφενεσίνη.

4. Δυσκοιλιότητα- Metamucil and Colace. Αποφύγετε τα καθαρτικά και το ορυκτέλαιο.

5. Καούρα- Αντιόξινα και φαμοτιδίνη.

Συμβουλές και προφυλάξεις για είκοσι πέντε εβδομάδες έγκυες:

 • Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για να κρατήσετε το μωρό σας μακριά από δερματικά προβλήματα.
 • Χρησιμοποιήστε πολλή στοματική υγιεινή τώρα για να αποτρέψετε τις κακές προσβολές των λοιμώξεων στα ούλα σας, οι οποίες μπορούν να περάσουν από τα τρόφιμα και να βλάψουν το μικρό σας.
 • Πρέπει να φοράτε ρούχα εγκυμοσύνης
 • Η στάση του ύπνου, η στάση του καθίσματος και το περπάτημα πρέπει να διατηρούνται προσεκτικά για να αποφευχθούν οι πόνοι
 • Κρατήστε τον εαυτό σας καλά ενυδατωμένο πίνοντας περισσότερο νερό από το συνηθισμένο.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι να αντιμετωπίσετε στην εγκυμοσύνη μου στις 25 εβδομάδες?

1. Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Ορισμένα από τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κατακράτηση υγρών, ορμονικές διακυμάνσεις με τάση να οδηγούν σε οίδημα. Μπορεί επίσης να υπάρχει νευρική υπερευαισθησία και το επίπεδο γλυκόζης σας μπορεί να κυμαίνεται. Η θεραπεία δεν απαιτείται πραγματικά στις περισσότερες περιπτώσεις.

2. Αιμορροΐδες: Όταν μεγαλώνει η κοιλιά, ασκεί πίεση στις πυελικές φλέβες, προκαλώντας έτσι αιμορροΐδες.

3. Φούσκωμα: Στην εγκυμοσύνη σας, οι ορμονικές αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν την πέψη σας και να την επιβραδύνουν, οδηγώντας σε φούσκωμα.

4. Καούρα: Η καούρα εμφανίζεται επειδή το μωρό ασκεί πίεση στην πεπτική οδό, ωθώντας έτσι το οξύ προς τα πάνω στο σωλήνα τροφής.

Λίστα ελέγχου σε 25 εβδομάδες έγκυος:

 • Ξεκινήστε να ψωνίζετε παιδικά είδη. Κάντε το τώρα γιατί όταν τα χτυπήματα του μωρού αυξάνονται, μπορεί να έχετε δυσφορία ψωνίζοντας ή κάνοντας οτιδήποτε.
 • Εάν είστε για πρώτη φορά μέλλουσα μητέρα, σας βοηθά να διαβάζετε για νεογέννητα μωρά. Αυτό θα σας προετοιμάσει για όλες τις προκλήσεις που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε.
 • Η παράδοσή σας δεν είναι πολύ μακριά. Θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το άγχος και το άγχος σας.

Καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά με την πάροδο του χρόνου συμβαίνουν πολλές αλλαγές. Αυτό που θα μπορούσε, ωστόσο, να προκαλέσει τη δυσφορία είναι η ανησυχία για τον τοκετό. Μπορεί να βρεθείτε να αγχώνεστε και να αγχώνεστε τις περισσότερες φορές. Αυτό είναι κοινό. Είναι επίσης η ώρα που διαχειρίζεστε τα επίπεδα άγχους σας και το διατηρείτε υπό έλεγχο. Θα μπορούσατε να ακούσετε μουσική ή να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας εκπομπή για να μειώσετε λίγο το άγχος.