26 εβδομάδες έγκυος: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε είναι εδώ!

Είστε νευρικοί για το τι να περιμένετε στις 26 εβδομάδες της εγκυμοσύνης; Παίρνουμε τα συναισθήματά σας. Εάν είστε έγκυος 26 εβδομάδων, εδώ είναι ένας πλήρης οδηγός για την εγκυμοσύνη σας αυτήν την εβδομάδα !! Η μεγαλύτερη επανάσταση της ανθρωπότητας είναι η αλυσίδα της ζωής που συνεχίζεται, από τη μια γενιά στην άλλη. Και μόλις ξεκινήσει η διαδικασία της εγκυμοσύνης, διάφορες αλλαγές συμβαίνουν στο σώμα και ακόμη και στο σώμα της μητέρας. Πολλαπλές αλλαγές συμβαίνουν κατά την 26η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Η γνώση αυτών των αλλαγών κάνει την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη, καθώς δεν θα υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε.

Μια συνηθισμένη ερώτηση που τίθεται από πολλές γυναίκες σε αυτό το στάδιο είναι «Είμαι 26 εβδομάδων έγκυος και τι πρέπει να με ενδιαφέρει περισσότερο;» Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέξει κανείς σε αυτήν την περίοδο, καθώς αυτό βρίσκεται στα μισά της εγκυμοσύνης περίοδος. Αυτές οι αλλαγές είναι νέες για το σώμα της μητέρας, αν είναι το πρώτο της παιδί και ακόμη και για τους ανθρώπους γύρω της που την φροντίζουν. Η εγκυμοσύνη όχι μόνο θα πυροδοτήσει τις ορμονικές αλλαγές αλλά θα βοηθήσει και σε άλλες σωματικές αλλά και ψυχολογικές αλλαγές που μπορεί να δει μια γυναίκα σε αυτό το στάδιο !! Αυτός ο οδηγός εγκυμοσύνης της 26ης εβδομάδας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να μελετήσετε τις αλλαγές στο σώμα σας και να μάθετε τις συμβουλές και τις προφυλάξεις, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες σας με ευκολία.

26 εβδομάδες κύησης

Πίνακας Περιεχομένων:

 1. Μήνες & Τρίμηνο που δείχνει για 26 εβδομάδες έγκυος
 2. Φυσικές και ψυχολογικές αλλαγές σε μια έγκυο κυρία 26 εβδομάδων (συμπτώματα)
 3. 26 εβδομάδες Έγκυο μέγεθος μωρού & Βάρος
 4. Μωρό & Η κοιλιά μοιάζει σε 26 εβδομάδες εγκυμοσύνης
 5. Τοποθέτηση μωρού κατά τη διάρκεια 26 εβδομάδων εγκυμοσύνης (εμβρύου & Φυσική ανάπτυξη)
 6. Διατροφή εγκυμοσύνης & Ασκήσεις κατά τη διάρκεια 26 εβδομάδων έγκυου
 7. Ιατρικές εξετάσεις & Σάρωση κατά τη διάρκεια 26 εβδομάδων εγκυμοσύνης
 8. Ποιες είναι οι συμβουλές & Προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια 26 εβδομάδων εγκυμοσύνης?
 9. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια 26 εβδομάδων εγκυμοσύνης?
 10. Λίστες ελέγχου κατά τη διάρκεια 26 εβδομάδων έγκυου

Μήνες & Τρίμηνο που δείχνει για 26 εβδομάδες έγκυος:

26 εβδομάδες έγκυος πόσους μήνες; Ο υπολογισμός του ακριβούς μήνα της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι προβληματικός. Παρόμοια είναι η περίπτωση των εγκύων της 26ης εβδομάδας. Αλλά απλά δεν είναι πολύ περίπλοκο. Αυτή η εβδομάδα 26 της εγκυμοσύνης αναφέρεται στον έκτο μήνα του ταξιδιού σας. Και, είστε στα πρόθυρα να ολοκληρώσετε το δεύτερο τρίμηνο. Καλή επιτυχία λοιπόν για το υπόλοιπο ταξίδι!!

Φυσικές και ψυχολογικές αλλαγές σε μια έγκυο κυρία 26 εβδομάδων (συμπτώματα):

Δεδομένου ότι είστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση των δύο τρίτων του ταξιδιού της εγκυμοσύνης σας, το σώμα σας θα δει πολλές αλλαγές. Η θέση του μωρού της εγκύου 26 εβδομάδων συνεχίζει να αλλάζει και θα υπάρξουν επίσης κινήσεις μωρού 26 εβδομάδων. Μερικές από τις αλλαγές και τα συμπτώματα εγκυμοσύνης 26 εβδομάδων αφορούν τα παρακάτω στοιχεία:

26 Εβδομάδες Εγκυμοσύνης

1. Πίεση αίματος:

Η αρτηριακή πίεση είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι έγκυες γυναίκες. Μπορεί να είναι υψηλό ή ίσως χαμηλό. εξαρτάται πλήρως από την κατάσταση του σώματος της μητέρας, μαζί με την παραγωγή γυναικείων ορμονών. Ωστόσο, οι έγκυες γυναίκες της 26ης εβδομάδας μπορεί επίσης να υποφέρουν από προεκλαμψία, μια κατάσταση υψηλής αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, η κατανάλωση χαμηλότερου ορίου αλατιού μπορεί ακόμη και να επιδεινώσει την κατάστασή σας.

2. Κούραση:

Λόγω του αυξανόμενου βάρους του μωρού, το σώμα της μητέρας θα παρατηρεί επίσης κόπωση. Επίσης, η εξάντληση είναι πολύ συχνή σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης. Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του ζητήματος είναι να κάνετε έναν τακτικό έλεγχο και να φροντίζετε καλά την υγεία σας.

3. Επικουρικές ανησυχίες:

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης της εγκυμοσύνης, η κυρία είναι επίσης πιθανό να αντιμετωπίσει κάποια παράπλευρα προβλήματα όπως καούρες και δύσπνοια. Καθώς το αναπτυσσόμενο μωρό φτιάχνει το δωμάτιό του σπρώχνοντας τα όργανά σας πλάγια. Αυτή η πίεση μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στους πνεύμονες ή τη μήτρα. Για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, η μητέρα πρέπει να ακολουθήσει μια υγιεινή διατροφή μαζί με μεγάλη ποσότητα νερού.

4. seευδείς συσπάσεις:

Από αυτήν την εβδομάδα και μετά, η έγκυος κυρία είναι επίσης πιθανό να αντιμετωπίσει ψευδείς συσπάσεις. Μην εκπλαγείτε καθώς αυτές οι συσπάσεις είναι πολύ συχνές και είναι υπεύθυνες για την προετοιμασία του σώματός σας με τη διαδικασία του τοκετού. Ωστόσο, εάν η 26η εβδομάδα εγκύου αισθάνεται πολύ πόνο, τότε προτείνεται να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό.

5. Ροχαλητό:

Το ροχαλητό είναι ένα άλλο συνηθισμένο αλλά σχετιζόμενο με την εγκυμοσύνη ζήτημα, το οποίο παρατηρείται κυρίως από γυναίκες. Οι μεταβαλλόμενες ορμόνες του σώματός σας ευθύνονται αποκλειστικά για αυτήν την κατάσταση. Ωστόσο, εάν το ροχαλητό σας αποτελεί πρόβλημα για τον σύντροφό σας, τότε προτείνεται να χρησιμοποιήσετε μια ρινική λωρίδα για να ελέγξετε ή να αποφύγετε το ροχαλητό.

6. Κράμπες στα πόδια:

Οι έγκυες κυρίες είναι επίσης επιρρεπείς σε κράμπες στα πόδια, ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες. Μπορεί να οφείλεται στην αυξανόμενη πίεση του μωρού στο σώμα σας. Έτσι, συνιστάται να κάνετε απαλό μασάζ στον αστράγαλο και στη γάμπα για να ανακουφίσετε τον πόνο. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την τοποθέτηση της σακούλας ζεστού νερού ή της σακούλας πυριτίου στην πληγείσα περιοχή για να απαλύνει τον πόνο!!

7. Θέματα ύπνου:

Τα συμπτώματα εγκυμοσύνης 26 εβδομάδων ευθύνονται επίσης για διαταραχές ύπνου. Είναι ένας άλλος πολύ τυπικός παράγοντας που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτή η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί με ήπιες ασκήσεις και τη χρήση επιπλέον μαξιλαριών για να επαναφέρετε τον υγιή ύπνο σας.

8. Οίδημα:

Η κατακράτηση νερού στο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα στο πρόσωπο, το χέρι ή τα πόδια. Δεν πρέπει να αποφεύγεται. Αντίθετα, μπορεί να είναι ένα πρώιμο στάδιο προεκλαμψίας. Καλύτερα να συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας για να μειώσετε τις επιπλοκές.

9. Πονοκέφαλοι:

Είναι μια άλλη κατάσταση που μαρτυρούν οι κυρίες, λόγω των ορμονικών αλλαγών στο σώμα. Αυτή η κατάσταση θεραπεύεται με διαλογισμό και γιόγκα. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να επιλέξετε θεραπεία βελονισμού ή άλλες θεραπείες βιοανάδρασης για την ανακούφιση αυτής της κατάστασης.

10. Απώλεια μνήμης:

Οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα σας μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε παράγοντα απώλειας μνήμης. Έτσι, θεωρείται μια καλή συνήθεια αν αρχίσετε να αναπτύσσετε μια συνήθεια γραφής. Θα σας θυμίσει τα πράγματα που πρέπει να εκτελέσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας σας!!

26 εβδομάδες Έγκυο μέγεθος μωρού & Βάρος:

Μέχρι αυτή την περίοδο της εγκυμοσύνης, το αγέννητο μωρό σας θα παρατηρήσει πολλές αλλαγές, οι οποίες οφείλονται στο αυξανόμενο μήκος του από στέμμα σε τακούνι, το αυξημένο του βάρος σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των οργάνων του. Η κοιλιά της εγκύου 26 εβδομάδων θα αυξηθεί επίσης σε μέγεθος και θα αναπτυχθεί όπως συμβαίνει με κάθε πρόοδο. Κατά μέσο όρο, το ύψος του μωρού σας για 26 εβδομάδες θα είναι περίπου 14 ίντσες ή ύψος 35,6 εκατοστά. λαμβάνοντας υπόψη ότι το βάρος του μωρού για 26 εβδομάδες θα είναι περίπου 760 γραμμάρια. Μέχρι σήμερα, το μωρό σας θα μπορεί να ανοίξει τα μάτια του και θα ανταποκρίνεται περισσότερο στον ήχο. Εκτός αυτού, αυτή τη φορά, μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε αύξηση των κινήσεων. Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, το μωρό σας θα είναι ισοδύναμο με το μέγεθος των κολοκυθιών.

Μωρό & Η κοιλιά μοιάζει σε 26 εβδομάδες εγκυμοσύνης:

Μέχρι το τέλος των 26 εβδομάδων της εγκυμοσύνης, αναμένεται ότι η έγκυος θα πάρει βάρος περίπου 16 έως 22 κιλά σε περίπτωση ενός και μόνο παιδιού. Ενώ, στην περίπτωση των διδύμων, το βάρος σας είναι πιθανό να αυξηθεί κατά 27 έως 42 κιλά. Η ανάπτυξη του μωρού στις 26 εβδομάδες θα είναι επίσης προβλέψιμη με το αυξανόμενο μέγεθος του μωρού. Ωστόσο, σε περίπτωση κοιλιάς, η εγκυμοσύνη σας 26 εβδομάδων θα οδηγήσει σε αύξηση της μήτρας κατά περίπου 2,5 ίντσες πάνω από τον αφαλό. Ωστόσο, η κοιλιά σας θα συνεχίσει να μεγαλώνει περίπου μισή ίντσα κάθε εβδομάδα. Όλες αυτές οι αλλαγές είναι απολύτως φυσιολογικές με την παρούσα περίοδο της εγκυμοσύνης σας. Μην ξεχνάτε και ανησυχείτε καθώς τα πράγματα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό, αμέσως μετά τον τοκετό!!

Τοποθέτηση μωρού κατά τη διάρκεια 26 εβδομάδων εγκυμοσύνης (εμβρύου & Φυσική ανάπτυξη):

Το ταξίδι της εγκυμοσύνης σας μπορεί να ταξινομηθεί σε τρία τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο είναι εκεί που το μωρό προσκολλάται και βρίσκεται ακόμα σε εξωγήινο σχήμα. Μέσα στις εβδομάδες μετατρέπεται σε έμβρυο και έπειτα σε έμβρυο. Το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο σηματοδοτούν τις εξελίξεις του μωρού. Η 26η εβδομάδα είναι η τελευταία εβδομάδα της «χρυσής εποχής», η οποία είναι ένα άλλο όνομα για το δεύτερο τρίμηνο. Μερικές από τις αλλαγές που παρατηρήθηκαν στο μωρό σας αυτήν την εβδομάδα θα περιλαμβάνουν:

Στην 26η εβδομάδα της, το μωρό στρογγυλοποιείται μέχρι τα καλά δύο κιλά σε βάρος και μια μέτρηση μήκους 23 εκατοστών. Καθώς αναπτύσσεται, οι αισθήσεις ενισχύουν τις ράχες δίνοντας μια ελεύθερη ευκαιρία κίνησης κατά βούληση. Αυτά τα κινήματα γίνονται τώρα με τις εβδομάδες που περνούν να γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Με το σφίξιμο της λαβής της, μπορεί πλέον να παίζει με τον εαυτό της- να γυρίζει ή να πέφτει στην κοιλιά ή να παίζει με το κορδόνι που είναι προσαρτημένο. Ως εκ τούτου, μπορεί να αισθανθείτε πόνο 26 εβδομάδων εγκυμοσύνης μερικές φορές. Τα παρακάτω είναι εξελίξεις σε έμβρυο 26 εβδομάδων.

ΕΝΑ). Δέρμα:

Οι λανούγκο στο σώμα της γίνονται σιγά σιγά πιο μαλακές και προσπαθούν να απομακρυνθούν. Με αυτό, ένα λεπτό στρώμα λίπους αρχίζει επίσης να εναποτίθεται στο σώμα, δίνοντάς της ένα τέλειο σχήμα μωρού.

ΣΙ). Μάτια:

Το αποκορύφωμα αυτής της εβδομάδας είναι ότι το μωρό τώρα μπορεί επιτέλους να προσαρμόσει τα μάτια της στο δώρο της όρασης καθώς ανοίγει τελικά τα μάτια της για να δει το περιβάλλον γύρω της. Αναβοσβήνει και καθαρίζει τα μάτια της και τώρα μπορεί να δει τι ή πού έχει μεγαλώσει όλο αυτό το διάστημα. Το μωρό στα αρχικά της στάδια έχει τα μάτια κλειστά αλλά σιγά -σιγά βιώνει ευαισθησία στο φως λόγω της αναπτυσσόμενης ίριδας. Εδώ είναι η 26η εβδομάδα, ο υπέρηχος μπορεί να την πιάσει να αναβοσβήνει μέσα και φωλιάζει άνετα καθώς τα μάτια της κοιτάζουν τριγύρω. Τα μάτια, ωστόσο, έχουν πιο ανοιχτό χρώμα λόγω της έλλειψης χρώσης στην ίριδα που αλλάζει μετά τη γέννηση.

ΝΤΟ). Προσδιορισμός φύλου:

Μέχρι τώρα, το φύλο του μωρού είναι εμφανές και διακριτό. Πριν από αυτό, το φύλο ήταν κάπως σαφές με το οποίο οι γιατροί μπορούσαν να πουν τη διαφορά, αλλά τώρα έχουν αναδειχθεί. Για ένα αγόρι αυτήν την εβδομάδα οι όρχεις του θα πέσουν τελικά στο πλήρως σχηματισμένο όσχεό του και για τα κορίτσια, οι σήραγγές τους προς τις ωοθήκες έχουν πλέον διαπιστωθεί που φιλοξενούν ήδη έξι έως επτά εκατομμύρια πρωτόγονα ωάρια. Ωστόσο, ο αριθμός μειώνεται σε δύο μόλις γεννηθεί το μωρό.

ΡΕ). Καρδιά:

Μέχρι τώρα, ένας από τους συγγενείς ή τους φίλους σας μπορεί να βάλει ένα αυτί στην κοιλιά σας και να ακούσει τους καρδιακούς παλμούς του παιδιού, καθώς δυναμώνει κάθε στιγμή που ξυπνάτε. Τώρα η καρδιά αντλεί αίμα στο σώμα της και μπορεί επίσης να δημιουργήσει ερυθρά αιμοσφαίρια.

ΜΙ). Αναπνοή:

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οι πνεύμονες και τα ρουθούνια του μωρού έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται, στο τέλος της εβδομάδας, θα ολοκληρωθεί η ανάπτυξή τους. Οι μύτες είναι απαραίτητες και έτσι θα ολοκληρωθεί σύντομα, αλλά οι πνεύμονες δεν είναι τόσο γρήγοροι λόγω των κυψελίδων, αρχίζει να επικαλύπτεται στους πνεύμονες. Οι πνεύμονες θα βοηθήσουν το μωρό σας να αναπνέει καλά και υγιεινά.

ΦΑ). Βάρος:

Το μωρό σας δεν έχει ακόμη μεγαλώσει ως ένας πλήρης άνθρωπος που θα βγει και είναι ακόμα σε διαδικασία ανάπτυξης. Θα ζυγίζει οπουδήποτε κάτω από ένα κιλό, αλλά τις περισσότερες φορές, είναι 900 γραμμάρια περίπου. Θα κινείται και θα παίζει, και ως εκ τούτου, είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε έγκυες, εμβρυϊκές κινήσεις 26 εβδομάδων. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για αυτόν στη σκηνή, αλλά οι περισσότερες ανησυχίες σας θα τελειώσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Διατροφή εγκυμοσύνης & Ασκήσεις κατά τη διάρκεια 26 εβδομάδων έγκυου:

Πάντα υπάρχουν ίσως 26 εβδομάδες επιπλοκών της εγκυμοσύνης. Ως εκ τούτου, η διατήρηση μιας σωστής διατροφής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ένας άλλος βασικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί μέριμνα κατά τη διάρκεια της περιόδου. Στο εξής, είναι απαραίτητο να διατηρήσετε την καλή υγεία καθώς είναι ο μόνος δυνατός τρόπος για να ταΐσετε το έμβρυό σας. Επομένως, είναι υποχρεωτικό η καλή δίαιτα εγκυμοσύνης 26 εβδομάδων να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Διατροφή:

1. Φρούτα και λαχανικά:

Τα φρούτα και τα λαχανικά θεωρούνται απαραίτητο μέρος της διατροφής σας. Καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Η πιατέλα φρούτων πρέπει να αποτελείται από μήλα, πορτοκάλια, μπανάνες, καρπούζι και άλλα φρούτα που σας ευχαριστούν. Αντίθετα, το μέρος του λαχανικού πρέπει να γεμίσει με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως σπανάκι, φασόλια, καρότα, κουνουπίδια κ..

2. Ακατέργαστο τρόφιμο:

Η έγκυος 26 εβδομάδων πρέπει να αποφεύγει να τρώει ωμή τροφή. Όλα τα φρούτα ή λαχανικά πρέπει να αλευρωθούν σε ζεστό νερό πριν από την κατανάλωσή του. Ακόμα και το φρέσκο ​​κοτόπουλο πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία και να μαγειρευτεί καλά πριν το φαγητό!!

3. Πρόσληψη υγρών:

Το νερό ή τα υγρά πρέπει να είναι κατάλληλα για την καταπολέμηση του παράγοντα αφυδάτωσης. Θα ενυδατώσει επίσης το δέρμα σας και θα ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματος. Η κατανάλωση υγρών θα διασφαλίσει επίσης τη σωστή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών από το έμβρυο!!

4. Ο ρόλος των συμπληρωμάτων:

Είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το σώμα σας με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, οι γιατροί θα σας συνταγογραφήσουν τα απαραίτητα, κατά το πρώιμο στάδιο της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, συνιστάται να βασίζεστε στις φυσικές πηγές αυτών των συμπληρωμάτων, καθώς θα ωφελήσετε το σώμα σας με καλύτερο τρόπο!!

5. Κατανάλωση κοτόπουλου:

Εάν είστε καταναλωτής κοτόπουλου ή λάτρης του κοτόπουλου, η διατροφή σας πρέπει να περιλαμβάνει άπαχο κρέας. Καθώς είναι πιο υγιεινό από ό, τι σε σύγκριση με άλλα. Η κατανάλωση κοτόπουλου στη διατροφή σας θα διασκεδάσει το σώμα σας με άφθονη ποσότητα πρωτεϊνών και έτσι θα μειώσει την ανάγκη για τέτοια συμπληρώματα που σχετίζονται με πρωτεΐνες. Ωστόσο, αντί να αγοράζετε φθηνά προϊόντα κρέατος, συνιστάται να τα προμηθευτείτε αυτά από αυθεντική πηγή, καθώς τα προϊόντα κρέατος παρατίθενται στην κατηγορία των τροφών με υψηλή φθορά..

Γυμνάσια:

Εκτός αυτού, είναι απαραίτητο για μια γυναίκα εγκυμονούσα 26 εβδομάδων να ασκείται καθημερινά, να είναι χωρίς άγχος και χωρίς προβλήματα σύσφιξης των μυών. Εάν δεν μπορείτε να ασκηθείτε τακτικά ή αν νιώθετε τεμπέλης, τότε συνιστάται να εγγραφείτε στο πλησιέστερο γυμναστήριο ή κέντρα γιόγκα. Καθώς θα βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τακτικά την ρουτίνα άσκησης. Η άσκηση εγκυμοσύνης 26 εβδομάδων μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα για υγιή ανάπτυξη του μωρού.

A. Επέκταση κοιλιάς:

Καθίστε με τα πόδια σας αλληλεπικαλυπτόμενα και στη μέση στηριγμένα, και τα χέρια στο στομάχι. Κρατήστε την πλάτη και τους ώμους σας να εισπνέουν σταδιακά πάνω από τη μύτη σας καθώς μεγαλώνετε την κοιλιά σας. Κάντε το για 5-10 λεπτά την ημέρα.

Β. Κατάληψη:

Η κατάληψη είναι η καλύτερη άσκηση, καθώς αυτό σας βοηθά να βελτιώσετε τη στάση σας και να κάνετε περισσότερο χώρο στην οσφυϊκή περιοχή για επέκταση. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές των καταλήψεων και η μεγάλη κατάληψη θα θεωρηθεί ως η κατάστασή σας.

Γ. Τέντωμα:

Σε αυτό το στάδιο, ο ύπνος στην κανονική σας θέση θα είναι δύσκολος, θα πρέπει να κάνετε κάποια διάταση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα σας δώσει την ευελιξία και επίσης θα δυναμώνει τα πόδια και τους μυς σας.

Δ. Περπάτημα:

Το περπάτημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα σας βοηθήσει να μειώσετε τα αναπνευστικά προβλήματα και όλο το άγχος, το περπάτημα θα διατηρήσει τη φρεσκάδα του σώματος και του μυαλού σας. Θα κρατήσει εσάς και το μωρό σας καθώς και υγιείς εάν περπατάτε τακτικά.

Ε. Ρύθμιση στομάχου:

Προσπαθήστε να διατηρήσετε το κέντρο βάρους σας, έτσι θα είναι πιο άνετο να εργαστείτε στη θέση σας και να δοκιμάσετε κάποιες ασκήσεις.

Αναμένεται ότι αυτές οι τακτικές προπονήσεις θα ανακουφίσουν το άγχος σας και θα σας φρεσκάρουν για το επόμενο έργο!!

Ιατρικές εξετάσεις & Σάρωση κατά τη διάρκεια 26 εβδομάδων εγκυμοσύνης:

Ο ρόλος του γιατρού είναι απαραίτητος σε όλη τη φάση της εγκυμοσύνης. Η 26η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή φαρμάκων. Εκτός αυτού, η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να καταναλωθεί μετά από διαβούλευση με έναν εγγεγραμμένο γιατρό, για τη θεραπεία ορισμένων ιατρικών καταστάσεων όπως το άσθμα και οι συνθήκες υψηλής αρτηριακής πίεσης. Ορισμένα φάρμακα που σας συνιστώνται για την αποφυγή βήχα, αλλεργίας, γαστρικών, πόνων μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Aches- Acetaminophen. Μην επιδοθείτε σε Ibuprofen και Naproxen.
 • Αλλεργία- εάν έχετε κάποια αλλεργία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που πρέπει να πάρετε, Αντιισταμινικά ή έναν υπαινιγμό λοραταδίνης. Αποφύγετε τη χρήση ψευδοεφεδρίνης και αποσυμφορητικών, για παράδειγμα, φαινυλεφρίνης.
 • Βήχας- για έντονο κρύο, δοκιμάστε το Dextromethorphan.
 • Γαστρικά προβλήματα-Αποφύγετε τα καθαρτικά και το ορυκτέλαιο.
 • Κάψιμο καρδιάς και έλκη – αποφύγετε το κάψιμο της καρδιάς, δοκιμάστε σιρόπια και ταμπλέτες Antacids.

Βεβαιωθείτε ότι ό, τι παίρνετε πρέπει να ελεγχθεί εκ νέου με το γιατρό σας.

Ποιες είναι οι συμβουλές & Προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια 26 εβδομάδων εγκυμοσύνης?

Είναι σημαντικό για την έγκυο να φροντίζει καλά την υγεία σας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της 26ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν τις ακόλουθες συμβουλές και προφυλάξεις:

1. Πείτε αντίο στις γόβες:

Το επίκεντρο μιας εγκύου πρέπει να είναι στη βαρύτητα με την αυξανόμενη κοιλιά των 26 εβδομάδων έγκυου. Έτσι, συνιστάται να φοράτε επίπεδη παπούτσια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η κυρία πρέπει να είναι μακριά από τα τακούνια κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης!!

2. Παρακολούθηση της διατροφής:

Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τη λήψη της εγκύου της 26ης εβδομάδας καθώς μπορεί να παραπονιέται για συμπτώματα όπως οξύτητα, καούρες ή θέματα που σχετίζονται με το αέριο. Επίσης, αποφύγετε προς το παρόν το πρόχειρο φαγητό ή το γρήγορο φαγητό!

3. Αυξήστε την πρόσληψη υγρών:

Προτείνεται να αυξηθεί η κατανάλωση υγρών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εγκυμοσύνης. Η δίαιτα εγκυμοσύνης 26 εβδομάδων πρέπει να αναφέρεται με επαρκή ποσότητα νερού, σούπες, ρόφημα, χυμούς, νερό καρύδας κ.λπ..

4. Επαρκής ύπνος:

Συνιστάται στις έγκυες γυναίκες να κοιμούνται σωστά για 8 ώρες. Ωστόσο, μπορεί επίσης να διασκεδάσει με υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα τη βοηθήσει επίσης να αντιμετωπίσει θέματα πρωινής αδιαθεσίας.

5. Κατανάλωση φαρμάκου:

Συνιστάται η κατανάλωση μόνο συνταγογραφούμενων φαρμάκων, καθώς η κατανάλωση περιττών φαρμάκων μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία. Ποτέ μην παραλείψετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε τέτοια φάρμακα.

6. Ξεκινήστε να σχεδιάζετε πράγματα:

Τα ψώνια είναι η καλύτερη θεραπεία ανακούφισης από το άγχος για τις γυναίκες. Και νιώθεις το ίδιο. τότε μπορείτε να αρχίσετε να ψωνίζετε τον αγέννητο ήρωά σας !! Αυτές οι αγορές μπορεί να καλύπτουν την αγορά χαριτωμένων μικρών μαλακών παιχνιδιών, πουλόβερ, κάλτσες κλπ. Αυτό θα δώσει τεράστια ευχαρίστηση και θα ενισχύσει την αιώνια δύναμή σας να αντιμετωπίσετε 26 εβδομάδες εγκυμοσύνης.

Οι τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης θα σας υπενθυμίζουν συνεχώς για τις επερχόμενες ευθύνες, οι οποίες θα είναι μια πιο ευτυχισμένη περίοδος για εσάς με την τρέχουσα εμβρυϊκή κίνηση των 26 εβδομάδων. Το μωρό σας θα σας θυμίζει συνέχεια για την ύπαρξή του. Η ευτυχία, η αγάπη, η θλίψη, οι θλίψεις σας θα γίνουν μάρτυρες του μωρού, και ως εκ τούτου, συνιστάται να είστε ευτυχισμένοι και απαλλαγμένοι από το άγχος. Αναμένεται ότι αυτές οι συμβουλές που αναφέρονται παραπάνω θα είναι επωφελείς για εσάς και θα σας βοηθήσουν με τα υπάρχοντα προβλήματα εγκυμοσύνης. Ελπίζω να τα καταφέρετε από το ένα στο άλλο τρίμηνο εξίσου ομαλά με αυτό. Και σας εύχομαι καλή τύχη για το μέλλον!!

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια 26 εβδομάδων εγκυμοσύνης?

Η περίοδος εγκυμοσύνης είναι μία από τις βασικές φάσεις της ζωής μιας γυναίκας και είναι απαραίτητο να την τρέφουμε με καλή υγεία μαζί με μια σωστή διατροφή. Θα διασφαλίσει την υγιή υγεία της μητέρας και του μωρού. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί κίνδυνοι που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Επιπλέον, οι γυναίκες θα πρέπει επίσης να είναι προσεκτικές για πολλές καταστάσεις υγείας, στις οποίες μπορούν να σπεύσουν στον γιατρό. Αυτές οι περιστάσεις αφορούν τον πόνο της εγκυμοσύνης 26 εβδομάδων στην κοιλιακή χώρα και εάν παρατηρήσετε διαρροή υγρού ή κολπική αιμορραγία.

Επίσης, εάν οι έγκυες παρατηρήσουν θολή όραση ή άλλες 26 εβδομάδες επιπλοκών της εγκυμοσύνης, τότε συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό χωρίς καθυστέρηση για καλύτερη ασφάλεια και προφυλάξεις. Επιπλέον, παρατηρείτε τυχόν συμπτώματα πυρετού ή άλλων παρόμοιων καταστάσεων. προτείνεται να ρωτήσετε έναν γιατρό πριν από την κατανάλωση οποιασδήποτε δόσης από το στόμα!!

Λίστες ελέγχου κατά τη διάρκεια 26 εβδομάδων έγκυου:

Η λίστα σας για την εγκυμοσύνη αυτής της εβδομάδας περιλαμβάνει την ξενάγηση στο μαιευτήριο σας, για να είστε ασφαλείς και εγκαίρως για απροσδόκητα πράγματα. Συνιστάται επίσης η προεγγραφή στο νοσοκομείο. αυτό θα διευκολύνει τη βιασύνη της τελευταίας στιγμής. Προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με το μωρό σας, καθώς οι αισθήσεις ακοής του μωρού έχουν αναπτυχθεί αυτή τη στιγμή. Παίξτε επίσης μερικά θρησκευτικά bhajans ή παιδικές ρίμες !! Όπως αργότερα, αυτό θα είναι ευεργετικό για να αφήσετε το μωρό σας να κοιμηθεί, καθώς γίνεται επιρρεπές στο ρυθμό που παίζετε τακτικά.

Επίσης, περάστε χρόνο με τον σύντροφό σας, μοιραστείτε τα συναισθήματά σας και βεβαιωθείτε ότι τον ενημερώσατε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε αυτήν την περίοδο. Η φροντίδα και η στοργή του συντρόφου σας είναι επίσης ευεργετικές για την υποστήριξη της εγκυμοσύνης σας. Θα διευκολύνει επίσης το άγχος της εγκυμοσύνης σας και θα μειώσει τα επίπεδα άγχους σας κατά τη διάρκεια της 26ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να εστιάσετε στη διατροφή σας. Προσπαθήστε να πίνετε την απαιτούμενη ποσότητα νερού, υπολογίζοντας σε 8-10 ποτήρια υγρά, συμπεριλαμβανομένων χυμών, σούπων κλπ. Επίσης, επικεντρωθείτε στην κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής. Και μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε ασκήσεις στην καθημερινότητά σας, ξεκινώντας από ήπια άσκηση και τελειώνοντας την ημέρα με 30 λεπτά περπάτημα. Ξεκινήστε να προετοιμάζετε το δωμάτιο του μωρού σας και συνιστάται να παρακολουθείτε επίσης την υγεία της μητρότητας σας!!

Η περίοδος εγκυμοσύνης είναι τόσο απαραίτητη όσο και ζωτική φάση της ζωής μιας γυναίκας. Η διατήρηση του σωστού προγράμματος διατροφής μαζί με την παρακολούθηση της υγείας σας θα πρέπει να κάνετε στη λίστα σας. Επίσης, ενδιαφερθείτε ενεργά για να μάθετε περισσότερα για την υγεία του εμβρύου σας 26 εβδομάδων και σχεδιάστε ανάλογα την επίσκεψη του γιατρού σας. Όχι μόνο αυτό, θυμηθείτε να φέρετε τα φάρμακά σας εγκαίρως μαζί με άλλα απαραίτητα υγρά για να κρατήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο και έτοιμο για την εγκυμοσύνη !! Καλή εγκυμοσύνη!!

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Q1. Η θέση του μωρού μου είναι να μην κατεβαίνω. Πρέπει να ανησυχώ αυτή τη στιγμή?

Απάντηση: Καθόλου, στις 26 εβδομάδες είναι αρκετά φυσιολογικό στις περισσότερες περιπτώσεις το μωρό να βρίσκεται σε θέση «εγκάρσιου ψέματος». Εδώ το κεφάλι του μωρού είναι κοντά στην πλευρά της μητέρας και το κάτω μέρος είναι τοποθετημένο προς την κοιλιά από την άλλη πλευρά. Το μωρό μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι οποιαδήποτε στιγμή αργότερα πριν από τις 30 εβδομάδες, οπότε μην ανησυχείτε.

Q2. Δεν είχα πρωινή ναυτία από τις τελευταίες δύο εβδομάδες και τώρα βλέπω ναυτία να επανέρχεται. Είναι φυσιολογικό;?

Απάντηση: Ναι, εντελώς πολλοί υποφέρουν και παραπονιούνται για πρωινή αδιαθεσία παρά το γεγονός ότι είναι 26 εβδομάδων έγκυος. Ενώ οι περισσότερες έγκυες γυναίκες αναρρώνουν από ναυτία μετά το πρώτο τρίμηνο, κάποιες εξακολουθούν να υποφέρουν και είναι φυσιολογικό.

Q3. Μπορώ να δω πολλούς ψευδείς συναγερμούς και συσπάσεις να συμβαίνουν στην 26η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Πώς διαφοροποιούμαι από τα κανονικά και είναι φυσιολογικό να έχω συσπάσεις αυτή τη στιγμή?

Απάντηση: Αυτό ονομάζεται συσπάσεις Braxton Hicks, οι οποίες είναι συχνές από το τρίτο τρίμηνο, αλλά εξακολουθούν να ξεκινούν ήδη στο δεύτερο τρίμηνο. Αυτά δεν είναι επώδυνα και δεν είναι τακτικά, και έτσι διαφοροποιείτε από τις κράμπες και τους πόνους τοκετού. Σε περίπτωση που αισθάνεστε αρκετά δυνατοί και συμβαίνει συνεχώς, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό.