Αστρολογία Κεράλα

Η αστρολογία είναι η επιστημονική μελέτη των πλανητών, των άστρων και άλλων ουράνιων σωμάτων και πώς η θέση τους επηρεάζει τον άνθρωπο και τις δραστηριότητές του. Πρόκειται για μια πλήρως αποδεδειγμένη μελέτη που χρονολογείται σχεδόν 5000 χρόνια και έχει ιδρυθεί, κατανοηθεί και αναπτυχθεί από τους Ρίσι των Βεδικών χρόνων. Μερικά από τα επιφανή ονόματα που είναι γνωστά για τη συμβολή τους στην βεδική αστρολογία είναι τα Aryabhatta, Garga, Kalidasa, Varahamihira και Maharishi Parashara..

Η μελέτη της αστρολογίας περιστρέφεται γύρω από 8 πλανήτες που είναι ο Sunλιος, η Σελήνη, ο Δίας, ο Άρης, ο Κρόνος και η Αφροδίτη και δύο άλλοι σκιώδεις πλανήτες, δηλαδή ο Ραχού, γνωστός και ως Κεφάλι του Δράκου και Κέτου ή Ουρά του Δράκου. Διαφορετικοί αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο εργάζονται στις πλανητικές τοποθετήσεις αυτών των ουράνιων σωμάτων στο σύμπαν και κάνουν προβλέψεις με αυτόν τον τρόπο.

Η επιστήμη της Αστρολογίας έχει δοθεί στον ινδικό πολιτισμό από την αρχαιότητα. Με τα χρόνια η μεθοδολογία έχει μελετηθεί δυναμικά και έχει αποδειχθεί σωστή ξανά και ξανά. Παραμένει ως σημαντική όψη στο διακριτικό τμήμα της ινδικής υπο-ηπείρου. Από αυτά η Κεράλα ήταν παγκοσμίως γνωστή για την αστρολογία και τα ταντρικά τελετουργικά της. Αυτή η νοτιότερη πολιτεία δεν είναι δημοφιλής μόνο για τις πρακτικές της Αγιουρβέδα, η αστρολογική της πρόβλεψη έχει επίσης τραβήξει ανθρώπους από διάφορες γωνιές του κόσμου.

Η αστρολογία της Κεράλα θεωρείται επίσης η παλαιότερη, συνεπής και ακριβέστερη μορφή αστρολογίας στον κόσμο. Δεν είναι παρά η κοσμική επιστήμη της πραγματικής αστρονομίας. Η μεθοδολογία αστρολογίας της Κεράλα χρησιμοποιεί «καουρίδες» ή κοχύλια θαλάσσης και εκτιμάται πολύ παγκοσμίως για την προγνωστική ακρίβειά της. Η πολιτεία είναι πολύ γνωστή για τις πολυμήχανες πληροφορίες της σε θέματα όπως η αστρονομία, η αστρολογία, το ωροσκόπιο και ο Βαστού Σάστρα.

Η αστρολογία της Κεράλα χρησιμοποιεί τις αρχές του ‘Ashtamangala Prasnam’ ως αναπόσπαστο μέρος για να κάνει αστρονομικές προβλέψεις. Χρησιμοποιείται για την εξεύρεση λύσεων και των βασικών αιτιών των διαφορετικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, όπως οικογενειακά προβλήματα, άγχος, υπογονιμότητα, επιχειρηματικές αποτυχίες και άλλα άλυτα ζητήματα.

Το Ashtamangala Prasnam ακολουθείται επίσης για νέες κατασκευές και άλλες ευοίωνες δραστηριότητες όπως η κατασκευή ναών. Αποκαλύπτει επίσης την επίδραση, τόσο καλή όσο και κακή, των παρελθόντων, παρόντων και μελλοντικών ενεργειών μας και παρέχει επίσης θεραπείες για την εξάλειψη των κακόβουλων πράξεων. Γενικά το Ashtamangala Prasnam εκτελείται από δύο αστρολόγους. Ωστόσο, μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος που συζητήθηκε.

Στην αρχαιότητα, οι μαχαρίσι χρησιμοποιούσαν την αστρολογία για να κάνουν προβλέψεις βάσει της εμπειρίας και της γνώσης τους με τις ευλογίες του Θεού. Με την πάροδο του χρόνου, μόνο η γνώση του ατόμου και η επιτυχία των ευρημάτων του έγιναν η βάση της πίστης. Οι αστρολογικές προβλέψεις της Κεράλα βασίζονται εξ ολοκλήρου σε επιστημονική μελέτη διαφορετικών πλανητικών αστερισμών.

Ακριβείς προβλέψεις μπορούν να γίνουν μόνο μέσω ολοκληρωμένης γνώσης διαφορετικών αστρολογικών όψεων και επιτυγχάνονται με την κατοχή αστρολογικής εκπαίδευσης.

Η συμβολή της Κεράλα στον τομέα της Βεδικής αστρολογίας είναι σημαντική. Αυτές οι αρχές επεκτείνονται επίσης στο Vastu Shastra και κερδίζει τεράστια δημοτικότητα στην πολιτεία. Οι κατασκευαστές καλούνται να ακολουθήσουν αυτές τις παραδοσιακές αρχές κατά την κατασκευή νέων κατοικιών ή γραφείων. Τα ευρήματα αυτής της μελέτης χρησιμοποιούνται επίσης για την επίλυση πολυάριθμων εμποδίων της καθημερινής μας ζωής. Χρησιμοποιείται για την ευημερία κατά τη διάρκεια της συνολικής θητείας της ζωής σας.

Τέλος, πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι πρακτικές της αστρολογίας της Κεράλα δεν πρέπει ποτέ να συγκρίνονται με αυτές των μάντη. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως υπερφυσικός οδηγός για την αντιμετώπιση προβλημάτων ακολουθώντας τα διορθωτικά μέτρα. Ωστόσο, η επιτυχία ή η αποτυχία στη ζωή εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το κάρμα μας. Είναι προσωπική επιλογή η εκτέλεση καλών ή λανθασμένων πράξεων. Οποιεσδήποτε λανθασμένες ενέργειες, που γίνονται εν γνώσει ή εν αγνοία μπορούν να κάνουν τη ζωή άθλια.

Η αστρολογία της Κεράλα μπορεί να μας καθοδηγήσει να αφήσουμε μια ευτυχισμένη και λαμπρή ζωή κάνοντας καλές πράξεις και εξαλείφοντας όλες τις κακές πράξεις.