Τα καλύτερα κόλπα περιποίησης νυχιών μετά από ψεύτικα νύχια

Τα ψεύτικα νύχια έρχονται με πολλές παραλλαγές, χρώματα και ακόμη και διαφορετικά σχέδια. Αλλά πρέπει να εφαρμόσετε κόλλα νυχιών για να τα κολλήσετε στα νύχια σας. Περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες και μπορεί να βλάψει πολύ τα νύχια σας. Μπορεί να πάρει τα νύχια σας ακόμη και μυκητιασική λοίμωξη ή λεκέδες νυχιών. Οι χημικές ουσίες θα κάνουν τα νύχια σας πολύ εύθραυστα και επιρρεπή σε σπάσιμο και σπάσιμο. Ωστόσο, μπορείτε να επαναφέρετε τα νύχια σας σε υγιή σε σύντομο χρονικό διάστημα με καλή φροντίδα των νυχιών και σπιτικές θεραπείες.

Σήμερα θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να περιποιηθείτε και να φροντίσετε σωστά τα νύχια σας αφού χρησιμοποιήσετε ψεύτικα νύχια.

Κόλπα περιποίησης νυχιών:

Βήμα 1: Αφαίρεση ψεύτικων νυχιών

Αυτό είναι το πρώτο βήμα και πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτό το βήμα. Πρέπει να ακονίσετε και να σκουπίσετε τα ψεύτικα νύχια για να τα κοντύνετε. Αν είναι μακριά, τα πραγματικά νύχια σας θα αισθάνονται υπερβολική ένταση και θα τα έκανε να χαλάσουν. Πρέπει να κόψετε τα ψεύτικα νύχια σε κοντό σημείο, ώστε να αφαιρεθούν εύκολα. Όταν είναι αρκετά κοντά, τότε θα πρέπει να βουτήξετε τα νύχια σας στο διάλυμα ακετόνης που συνοδεύει το ψεύτικο κιτ καρφιών. Όταν ξεκολλήσει λίγο, αφαιρέστε το αργά.

Βήμα 2: Κάτι που σίγουρα χρειάζεστε

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε ενισχυτικό βερνίκι εάν χρησιμοποιείτε ψεύτικα νύχια ή ακρυλικά νύχια. Αλλά το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε όλα τα είδη βασικής στρώσης που έχετε εφαρμόσει στα νύχια πριν βάλετε ακρυλικά νύχια. Κρατήστε, λοιπόν, βολικό ένα ενισχυτικό βερνίκι νυχιών.

Βήμα 3: Επιπλέον φροντίδα

Τώρα αφού αφαιρέσετε ολόκληρο το βασικό παλτό από τα νύχια σας, χρησιμοποιήστε λίγο ελαιόλαδο, κατά προτίμηση ζεσταμένο λίγο για να κάνετε μασάζ στα νύχια. Μπορείτε να το κάνετε αυτό και κάθε βράδυ ως τακτική ρουτίνα. Αυτό θα σας δώσει καλά νύχια και μαλακά πετσάκια.

Βήμα 4: Καθαρίστε τα νύχια σας

Βυθίστε τώρα τα νύχια σας σε σαπουνόνερο ή ένα μαλακτικό νυχιών αραιωμένο σε νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κανονικό σας σαμπουάν όπως 1 κουταλάκι του γλυκού για να το αραιώσετε σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια να βουτήξετε τα νύχια σας σε αυτό.

Βήμα 5: Λύσιμο και στίλβωση

Τώρα στεγνώστε τα νύχια σας σε μια πετσέτα και τρίψτε και γυαλίστε τα νύχια σωστά. Εάν έχετε λεκέδες νυχιών, σκουπίστε απαλά την επιφάνεια μέχρι να εξαφανιστούν σχεδόν όλοι οι λεκέδες.

Βήμα 6: Κλείστε τα νύχια

Εάν έχετε αδύναμα και εύθραυστα νύχια, είναι καλύτερο να κόβετε τα νύχια σε μέτριο έως κοντό μέγεθος.

Βήμα 7: Πιέστε τις επιδερμίδες και τα νύχια αρχείων

Ολοκληρώστε τη σύντομη διαδικασία μανικιούρ πιέζοντας σωστά τα πετσάκια και λιώνοντας τα νύχια.

Βήμα 8: Εφαρμογή ενίσχυσης βερνικιού νυχιών

Εφαρμόστε δύο στρώσεις ενισχυτικού βερνικιού νυχιών για να δυναμώσετε τα νύχια.

Βήμα 9: Πρόσθετη φροντίδα

Εφαρμόστε μια κρέμα επιδερμίδας κατά προτίμηση που περιέχει Βιταμίνη Ε στα νύχια μετά το μπάνιο ή τη νύχτα για να κάνετε μασάζ στα νύχια. Αυτό θα κάνει τα νύχια σας πιο δυνατά.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση όλων των ιστών και των σμάλτων του σώματος, είτε πρόκειται για δέρμα είτε για νύχια. Μια υγιεινή διατροφή θα σας δίνει πάντα καλά και πιο δυνατά νύχια. Μπορείτε να πάρετε τροφές πλούσιες σε βιοτίνη όπως δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια, πράσινα λαχανικά όπως το κουνουπίδι για να έχετε καλά νύχια.

Καλό είναι να μην βρέχετε τα χέρια σας για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να μην αφήνετε επιβλαβή απορρυπαντικά να έρθουν σε επαφή με τα νύχια, ειδικά αν έχετε εύθραυστα νύχια. Φορέστε γάντια ενώ πλένετε τα πιάτα και χρησιμοποιήστε σαπούνια πλύσης χεριών που περιέχουν ενυδατικά στοιχεία σε αυτά.

Μην χρησιμοποιείτε πολύ ντεμακιγιάζ γιατί μπορεί να αφαιρέσει τα νύχια από τα φυσικά του έλαια και να κάνει το σμάλτο των νυχιών επιρρεπές στο σπάσιμο.

Δοκιμάστε αυτά τα καλύτερα κόλπα περιποίησης νυχιών και διατηρήστε τα νύχια σας υγιή!