6ος μήνας εγκυμοσύνης – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Πόσες εβδομάδες είναι έγκυος ο 6 μήνας; Στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης, είστε στο τέλος του δεύτερου τριμήνου της εγκυμοσύνης σας. Έτσι, τώρα απομένουν λίγες μόνο εβδομάδες για να γίνει η κοιλιά σας πολύ μεγάλη και το ενεργειακό σας επίπεδο να πέσει πολύ. Έξι μήνες σημαίνει ότι το μωρό σας είναι σχεδόν 20 εβδομάδων τώρα. Τα βλέφαρά του θα ανοίξουν αυτόν τον μήνα και θα μπορεί επίσης να ανταποκρίνεται σε δυνατούς θορύβους. Οι γευστικοί κάλυκες του μωρού σας θα ενεργοποιηθούν και θα μπορεί να δοκιμάσει τις διαφορετικές γεύσεις αυτού που τρώτε, μέσω του αμνιακού υγρού.

6ος μήνας εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι ένα διαφορετικό συναίσθημα. Στους 6 μήνες της εγκυμοσύνης, μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε συγκεκριμένα συμπτώματα εγκυμοσύνης όπως καούρα, οσφυαλγία, πρησμένα γόνατα, αυξημένη όρεξη, αϋπνία, κράμπες στα πόδια, ζάλη κ.λπ. Σίγουρα πρέπει να έχετε πάρει πολύ βάρος μέχρι τώρα για πολύ καιρό πολύ δύσκολο. Ο εαυτός σας πρέπει να προσπαθήσετε να κρατήσετε τα πόδια σας όποτε μπορείτε κατά τη διάρκεια του 6ου μήνα της εγκυμοσύνης. Μπορεί επίσης να δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε σε μια άνετη θέση, λόγω του μεγέθους σας. Για αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολλά μαξιλάρια o και να δώσετε στο σώμα σας ένα ζεστό μέρος. Μπορεί να υπάρχει κάποιο πρήξιμο στα πόδια ή στον αστράγαλο. Εάν το πρήξιμο είναι ξαφνικό ή σοβαρό, θα πρέπει να καλέσετε αμέσως το γιατρό σας. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε κάποια φαγούρα στο δέρμα σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει με την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας.

Πίνακας Περιεχομένων:

 1. Τι να σκεφτείτε για τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης
 2. Σημεία και συμπτώματα του 6ου μήνα της εγκυμοσύνης
 3. Αλλαγές στο σώμα της μητέρας
 4. Αλλαγές στην ανάπτυξη του μωρού
 5. Τι πρέπει να ληφθεί στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης?
 6. Διατροφή και άσκηση για τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης
 7. Σεξ κατά τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης
 8. Πόνος και πρόβλημα υγείας στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης
 9. Τι και τι να μην κάνουμε
 10. Ιατρικές εξετάσεις & Ιατρικές θεραπείες για έξι μήνες έγκυος
 11. Θέση ύπνου για έγκυες γυναίκες 6ου μήνα
 12. Συμβουλές για να ξεπεράσετε το άγχος κατά τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης
 13. Πρόσθετες συμβουλές για τον 6ο μήνα έγκυος

Τι να σκεφτείτε για τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης Εικόνα:

Αυτές οι έξι μηνών έγκυες εικόνες απεικονίζουν τα ακριβή συναισθήματα που υφίσταται μια μέλλουσα μητέρα. Οι πρώτες εβδομάδες όπως σημειώθηκαν και παραπονέθηκαν από όλες τις μητέρες είναι πάντα μια δύσκολη περίοδος του μήνα. Με την έναρξη της εγκυμοσύνης, η μητέρα έχει πλέον αϋπνία. Είναι θαμπωμένη και σαστισμένη όλη τη νύχτα και ακριβώς όταν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου, τρέχει στο μπάνιο και κάνει εμετό όλο το χθεσινοβραδινό της δείπνο. Αυτό συνεχίζεται για μερικές εβδομάδες με τη συχνή ανάγκη για ούρηση να την κάνει όλο και λιγότερο υπομονετική και στη συνέχεια να δημιουργεί συναισθήματα που σε αυτό το σημείο δεν έχουν καμία λογική για αυτό κατά τη διάρκεια των 6ων μηνών της εγκυμοσύνης.

Είναι είτε μια θλιβερή, καταθλιπτική κατάσταση είτε μια ευτυχισμένη. Είτε κλαίει για θλίψη, είτε έχει δάκρυα χαράς. Έτσι περνάει ο πρώτος μήνας. Με τον καιρό διευκολύνει στο νέο της κέλυφος, αποδέχεται την ευθύνη της και συνεχίζει τη δουλειά της. Τώρα καταλαβαίνει τους λόγους και τις αιτίες και τις τηρεί. Μαζί με το μωρό μεγαλώνει επίσης, και μέσα σε μόλις εννέα μήνες, έχει κατακτήσει το καλό της μητρότητας που είναι η εγκυμοσύνη 6 μηνών.

Σημεία και συμπτώματα του 6ου μήνα της εγκυμοσύνης:

Μερικά από τα έξι μηνών έγκυες συμπτώματα των γυναικών είναι:

 • Μπορεί να παρατηρηθεί πρήξιμο στα πόδια, τον αστράγαλο και τα χέρια. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί αποφεύγοντας να στέκεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα και πρέπει να κρατάτε τα πόδια σας όποτε είναι δυνατόν. Αυτό βοηθά στην ανάπτυξη του μωρού στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης.
 • Πολλές 6 μηνών εγκύων εικόνων αντιμετωπίζουν καούρα. Αυτό μπορεί να ξεπεραστεί χρησιμοποιώντας τακτικά τυρόπηγμα καθώς αυτό βοηθά σε προβλήματα δυσπεψίας. Μιλήστε με το γιατρό σας σε περίπτωση που προκαλέσει δυσφορία.
 • Η 6μηνη εγκυμοσύνη περιλαμβάνει επίσης δυσκοιλιότητα, την οποία πολλές γυναίκες παρατηρούν δυσκοιλιότητα μαζί με καούρα καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Η εγκυμοσύνη του μήνα περιλαμβάνει επίσης ροχαλητό μερικές φορές. Αυτό μπορεί να προκληθεί λόγω ορμονικών προβλημάτων και οι γυναίκες μπορεί επίσης να εμφανίσουν συριγμό σε αυτό το στάδιο.
 • Τα συμπτώματα εγκυμοσύνης 6 μηνών περιλαμβάνουν επίσης πόνους στην πλάτη που παρατηρούνται ιδιαίτερα από το αρχικό στάδιο της εγκυμοσύνης.
 • Άλλοι έξι μήνες έγκυων συμπτωμάτων περιλαμβάνουν αυξημένη όρεξη. Εδώ τρώτε καλά και για τους δυο σας, για το μωρό σας και για τον εαυτό σας, οπότε είναι εντάξει αν νιώθετε ότι η όρεξή σας έχει αυξηθεί.

Αλλαγές στο σώμα της μητέρας: Τι να περιμένετε

Τα ακόλουθα συμπτώματα μπορούν να παρατηρηθούν στη μητέρα όταν είναι 6 μηνών έγκυος.

Baby Bump:

Το χτύπημα του μωρού φαίνεται τώρα εμφανώς. Οι ραγάδες θα αρχίσουν να εμφανίζονται γύρω από την περιοχή του στομάχου σας λόγω του χτυπήματος του μωρού. Από τους 6 μήνες, το μέγεθος του εγκύου είναι περίπου 11 έως 14 ίντσες. το χτύπημα του μωρού φαίνεται ορατά. Το βάρος του μωρού για έξι μήνες εγκυμοσύνης θα είναι επίσης περίπου 2 κιλά.

Επικουρικές ανησυχίες:

Θέματα όπως ο πόνος στην πλάτη και η μάσκα εγκυμοσύνης που αποτελείται από μπαλώματα και χρωστικές ουσίες στο δέρμα μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται. Αρχίστε να φοράτε φαρδιά ρούχα για να ξεπεράσετε τέτοια προβλήματα.

Η δυσπεψία, η καούρα και η δύσπνοια μπορεί να είναι κοινά παράπονα μεταξύ των εγκύων εκείνη τη στιγμή. Αυτό οφείλεται στη θέση του μωρού στον 6ο μήνα της εγκύου, εξαιτίας της οποίας το αναπτυσσόμενο μωρό σπρώχνει τα όργανά σας στην άκρη για να κάνει χώρο για τον εαυτό του. Μπορείτε εύκολα να ξεπεράσετε αυτά τα προβλήματα λαμβάνοντας τη βοήθεια ενός πολύ υγιεινού καθεστώτος διατροφής.

Falευδείς συσπάσεις:

Κάποιος μπορεί επίσης να αρχίσει να βιώνει συσπάσεις και αλλαγές στο σώμα εξαιτίας αυτού. Αυτές είναι μόνο ψευδείς συσπάσεις. Σε αυτό το στάδιο, αντιμετωπίζετε επίσης αντιφάσεις Braxton Hicks, στις οποίες συχνά αισθάνεστε ότι οι μύες της μήτρας σφίγγονται για μικρό χρονικό διάστημα 30 έως 60 δευτερολέπτων και μερικές φορές μπορεί να εμφανιστεί για περίπου δύο λεπτά λόγω της κοιλιάς του 6ου μήνα της εγκύου. Ωστόσο, αυτά είναι απαραίτητα καθώς βοηθούν τον τράχηλο να αραιώσει ή να εξαφανιστεί και ίσως ανοίξει λίγο.

Κιρσοί:

Μπορείτε να παρατηρήσετε αύξηση των επιπέδων ορμονών. Θα υπάρξει αύξηση του όγκου αίματος. Μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις φλέβες εάν δεν ελεγχθούν σωστά από το γιατρό. Δεδομένου ότι η παροχή αίματος μπορεί να αυξηθεί, οι φλέβες μπορεί να γίνουν μπλε, γνωστό ως κιρσοί. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί αν δεν κάνετε καθιστή ή όρθια στάση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντ ‘αυτού θα πρέπει να έχετε μια ελαφριά άσκηση ή καθημερινή εργασία της ρουτίνας σας. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθηθεί μέσω συμπίεσης κάλτσες και κρύες σακούλες.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, θα αντιμετωπίσετε επίσης το πρόβλημα του ύπνου τη νύχτα. Αυτό συμβαίνει λόγω των ορμονών σας και της πρόσθετης αύξησης βάρους.

Αλλαγές στην ανάπτυξη του μωρού:

Ενημερώστε μας για να δούμε τι αλλαγές θα συμβούν σε 6 μήνες, έγκυο μωρό.

Ειδήσεις βλεφάρων:

Μέχρι αυτή τη στιγμή, το μωρό σας ανοίγει τελικά τα μάτια του στον κόσμο, τουλάχιστον σε αυτόν που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Μέχρι τώρα ήταν στο σκοτάδι όπου μπορούσε να νιώσει το άγγιγμα και τώρα είναι η στιγμή που η ευαισθησία στο φως αναπτύσσεται στα μάτια της καθώς χωρίζει τα βλέφαρά της και βλέπει το σημείο για πρώτη φορά. Λόγω των ακόμη ανεπτυγμένων αισθήσεων, ωστόσο περνά τον περισσότερο χρόνο με κλειστά μάτια.

Λόξυγκας:

Εδώ είναι ένα άλλο σημαντικό σημείο αυτής της εβδομάδας για το τι να περιμένετε στην εγκυμοσύνη του 6ου μήνα. Το μωρό, ο μικρός σου αρχίζει να ανακατεύεται από τώρα και μετά. Αυτό συμβαίνει γιατί τώρα τα εσωτερικά της έχουν αρχίσει να λειτουργούν στο έπακρο και τώρα είναι ακριβώς όπως αντλείτε αίμα και οξυγόνο στο σώμα της μέσω του δικού σας, μοιράζοντας ένα μέρος της θρεπτικής ουσίας σας και μεταφέροντας τα απόβλητα μέσω σας. Μεταξύ αυτών ως αντανακλαστική δράση, τώρα αρχίζει να ανακατεύεται στην εγκυμοσύνη του 6ου μήνα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια δυσάρεστη κατάσταση ούτε για το μωρό ούτε για τη μητέρα. Για το μωρό, είναι απλώς ένα αντανακλαστικό και για τη μητέρα, είναι απλώς ένα ευχάριστο συναίσθημα μέσα στο στομάχι.

Γεννητικά όργανα:

Μέχρι τον έκτο μήνα, τα γεννητικά όργανα του μωρού σας θα έχουν μεγαλώσει πλήρως τώρα, μόλις περάσουν τη φάση της τελειότητας. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να εντοπίσετε το φύλο εάν ενδιαφέρεστε και εάν θεωρείται νόμιμο στην πολιτεία σας. Σε περίπτωση «εκείνου», οι όρχεις του έχουν πλέον κατέβει από την άνω κοιλιά κάτω και κάτω στο όσχεό του, το οποίο έχει σχηματιστεί πλήρως μέχρι τώρα. Σε περίπτωση «αυτής», οι ωοθήκες της έχουν αναπτυχθεί και μαντέψτε τι; Οι σχηματισμοί των πρώτων ωαρίων έχουν ήδη ξεκινήσει στην ωοθήκη της. Το ποσοστό αυτή τη στιγμή είναι περίπου επτά δισεκατομμύρια, το οποίο μειώνεται στα δύο μετά τη γέννηση. Η κλειτορίδα και τα χείλη της είναι υπό κατασκευή και σχεδόν τελειωμένα.

Η θέση του μωρού σας:

Δείτε πώς θα είναι η θέση του εμβρύου 6 μηνών όχι. Το σώμα σας μπορεί να επιτρέψει στο μικρό σας να βρίσκεται σε οποιαδήποτε κατάσταση στην εγκυμοσύνη του 6ου μήνα. Ο 6ος μήνας της εγκυμοσύνης η θέση του μωρού μπορεί να είναι πλάγια ή πλάγια, ακόμη και παραβίαση. Το θέμα είναι ότι η περιοχή γεννήσεως είναι γνωστή μόνο όταν πλησιάζει η τελευταία εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Μέχρι εκείνο το σημείο, το παιδί σας θα έχει μια εορταστική ώρα να κολυμπάει γύρω από τον σάκο στη μήτρα σας.

Αναπνοή:

Μέχρι τώρα, οι πνεύμονες και τα ρουθούνια του παιδιού σας έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται και μέχρι το τέλος του 6ου μήνα της εγκυμοσύνης, θα αναπτυχθεί πλήρως. Οι μύτες θα αρχίσουν να αποκτούν εξέχουσα θέση και σύντομα θα αναπτυχθούν πλήρως. Από την άλλη πλευρά, ο πνεύμονας δεν είναι τόσο γρήγορος και μόνο οι κυψελίδες έχουν αρχίσει να επικαλύπτονται στον πνεύμονα. Η κατακράτηση οξυγόνου είναι ένα απαραίτητο πράγμα κατά τη γέννηση για ένα παιδί και το μικρό σας πρέπει να έχει τους πνεύμονες να λειτουργούν στο έπακρο.

Βάρος:

Το μωρό σας δεν έχει γίνει ακόμη πλήρες άτομο στην εγκυμοσύνη του 6ου μήνα που θα βγει και είναι ακόμα σε διαδικασία ανάπτυξης. Το βάρος των έξι μηνών του μωρού στη μήτρα είναι κάπου κάτω από ένα κιλό, αλλά τις περισσότερες φορές, είναι 900 γραμμάρια περίπου. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για αυτόν στη σκηνή, αλλά οι περισσότερες από τις ενοχλήσεις σας θα τελειώσουν μέχρι τη γραμμή τερματισμού αυτού του μήνα. Ως εκ τούτου, το βάρος του εμβρύου των 6 μηνών δεν θα είναι ακόμα πολύ βαρύ.

Τι πρέπει να ληφθεί στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης?

Σε αυτό το στάδιο, το έμβρυο πρέπει να βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης σωστά. Θα πρέπει να υπάρχει καλή διατροφή για αυτό, όσον αφορά την παροχή σιδήρου, φολικού οξέος και ασβεστίου. Επιπλέον, γενικά συνιστώνται ξηροί καρποί, φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και τρόφιμα ολικής αλέσεως. Οι μέλλουσες μητέρες συνιστούν επίσης να ασκούνται τακτικά, καθώς αυτό διατηρεί εσάς και το μωρό σας υγιείς. Θα πρέπει να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες και θα πρέπει να προσπαθήσετε να κοιμηθείτε στο πλάι του σώματός σας, ώστε να μην ασκείτε πίεση στο ορθό σας.

Διατροφή και άσκηση για τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης:

Η εξαμηνιαία φροντίδα εγκυμοσύνης περιλαμβάνει επίσης μια υγιεινή και θρεπτική διατροφή μαζί με καλές ασκήσεις.

Διατροφή:

 • Πρωτεΐνη: Η κατανάλωση άπαχου κρέατος όπως το κοτόπουλο και το λευκό ψάρι θα πρέπει να είναι η καλύτερη για μη χορτοφάγους, αν και πρέπει να αποφεύγετε εντελώς τα ωμά θαλασσινά, όπως πρέπει να κάνετε με το χοιρινό και το βόειο κρέας. Το τόφου και το σπανάκι θα πρέπει να είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για τους χορτοφάγους, εκτός από τους συνηθισμένους συνδυασμούς φασολιών και ρυζιού.
 • Zευδάργυρος: Τώρα που βρίσκεστε στον 6ο μήνα, ο σχηματισμός αίματος του μωρού σας απαιτεί περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου δεν είναι αρκετά από μόνα τους, έτσι τα φρούτα πλούσια σε ψευδάργυρο θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας στην αναπτυξιακή πρόοδο του μικρού σας.
 • Γαλακτοκομικά: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει επίσης να υπάρχουν στη σκηνή. Είναι καλύτερα να μην λαμβάνετε συμπληρώματα ασβεστίου αντί για φυσικά τρόφιμα διατροφής. Εάν αναγνωρίσετε ότι έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, τότε μπορείτε να πάρετε πηγές που μπορούν να σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τα οστά και τα δόντια του μωρού – κάτι σαν σκόνη φύλλων κάρυ.
 • Φρούτα: τα ωμά φρούτα δεν πρέπει να είναι ακριβώς η επιλογή σας σε αυτό το στάδιο, καθώς ακόμη και το ξέπλυμα μερικές φορές δεν μπορεί να απομακρύνει τα φυτοφάρμακα από τη λίστα. Ο κίνδυνος για την υγεία σας δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Δοκιμάστε smoothies και χυμό, καθώς αυτό διατηρεί επίσης ανέπαφο το επίπεδο των υγρών σας.
 • Λαχανικά: Η ισορροπημένη διατροφή σας πρέπει επίσης να περιλαμβάνει απαραίτητα φυτά. Τα απλά φρούτα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν θα σας κάνουν πλήρη τροφή. δεν μπορείτε να παραλείψετε με τα λαχανικά. Μπορεί να το κάνει χειρότερο. Το λάχανο, η κολοκύθα, οι ντομάτες και τα φασόλια είναι οι επιλογές μας.

Ασκηση:

Οι παρακάτω ασκήσεις μπορεί να συνιστώνται για την υγεία του εμβρύου 6 μηνών.

 1. Οι καταλήψεις είναι μια έξυπνη επιλογή για αυτόν τον μήνα, καθώς χρειάζεστε μεγάλη ευελιξία. Αυτή η άσκηση σας βοηθά να πιέσετε τους μηρούς σας και την περιοχή γύρω από τη λεκάνη και να τους χαλαρώσετε.
 2. Η γιόγκα είναι μια άλλη καλύτερη άσκηση για το σώμα και την ευελιξία σας. Κατά κάποιο τρόπο, σας κάνει να αποκτήσετε αρκετή δύναμη τη στιγμή που πλησιάζετε στην παράδοση. Βοηθάει την κοιλιά της εγκύου 6 μηνών σε μεγάλο βαθμό.
 3. Εάν γρήγορα εξαντλείστε από τις ουσιαστικές μορφές άσκησης, κάντε έναν αργό βηματισμό στο πάρκο δίπλα στο σπίτι σας. Αυτό έχει και τα πλεονεκτήματά του!
 4. Η άσκηση Kegel σε αυτό το στάδιο είναι μια καλή επιλογή για εσάς, καθώς θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε περισσότερη ευελιξία στους μυς γύρω από τον κόλπο και το ορθό σας, βοηθώντας έτσι να αντέξετε την πίεση του τοκετού.
 5. Το τέντωμα σε καθημερινή ρουτίνα είναι επίσης μια από τις βασικές ασκήσεις στην εγκυμοσύνη. Οι διατάσεις σάς επιτρέπουν να νιώθετε φρέσκοι και ναι, είναι οι πιο φυσικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε συχνά.

Σεξ κατά τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης:

Σε περιόδους εγκυμοσύνης του 6ου μήνα, τα περιστατικά έχουν υψηλό κίνδυνο να κάνουν σεξ. Πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό, είναι βολικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν προχωρήσετε και αν σας πει ότι είναι ασφαλές μαζί σας, δεν υπάρχει λόγος να εγκαταλείψετε τις πιθανότητες που θα φέρουν τον σύντροφό σας πιο κοντά σας όταν χρειάζεστε τη στήριξή του περισσότερο. Ωστόσο, με τις εναλλαγές της διάθεσης, την κούραση και τη ναυτία, το σεξ πιθανότατα δεν θα σας συμβεί αμέσως.

Πόνος και πρόβλημα υγείας στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης:

Υπάρχουν πράγματι ο έκτος μήνας των επιδράσεων της εγκυμοσύνης στη μητέρα. Η ανάπτυξη του μωρού στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης είναι τεράστια και ως εκ τούτου, υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα που πρέπει να ξεπεράσουν οι έγκυες γυναίκες. Σε αυτόν τον μήνα εάν η εγκυμοσύνη σας, η δύσπνοια σας μπορεί να βελτιωθεί. Το στήθος σας θα αρχίσει να παράγει πρωτόγαλα – σταγόνες φρέσκο ​​γάλα, το οποίο μπορεί να συνεχιστεί για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης σας. Μερικές έγκυες γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν μια συστολή Braxton-Hicks, η οποία μοιάζει με ένα ανώδυνο σφίξιμο της κοιλιάς ή της μήτρας. Είναι ένας τρόπος της μήτρας για να προετοιμαστεί για τον τοκετό και τον τοκετό. Οι συσπάσεις Braxton-Hicks δεν αναφέρονται ως πρόωρος τοκετός. Εάν έχετε συχνές και επώδυνες συσπάσεις, τότε ίσως χρειαστεί να επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Τι και τι δεν πρέπει να κάνετε: Φροντίδα εγκυμοσύνης

Τι περιλαμβάνει δραστηριότητες μωρού 6 μηνών εγκυμοσύνης; Καταλαβαίνουμε πώς θέλετε να τακτοποιήσετε τα πάντα γύρω σας και θέλετε να έχετε μια ομαλή μετάβαση στους επόμενους τρεις μήνες. Ενώ υπάρχουν αλλαγές στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης, μπορεί να βρεθείτε να παίζετε με διάφορες δραστηριότητες, να προετοιμάζεστε για τον τοκετό και τους ατελείωτους ελέγχους. Εκτός από τόση δουλειά, χρειάζεται να προγραμματίσετε σωστά την πατρότητα και να ασκηθείτε. Αυτό το μήνα δεν θα σας ενοχλήσει πολύ, αλλά φροντίστε τον εαυτό σας και ξεκουραστείτε περισσότερο από το συνηθισμένο. Τίποτα τρομερό και ιδιαίτερο δεν πρέπει να γίνει ως φροντίδα της εγκυμοσύνης του 6ου μήνα, φροντίστε να ξεκουράζεστε καλά και να έχετε θρεπτικά τρόφιμα που ετοιμάζονται για να καλωσορίσουν το μωρό.

Ιατρικές εξετάσεις & Ιατρικές θεραπείες για έξι μήνες έγκυος:

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εγκυμοσύνης, πολλές έγκυες γυναίκες έχουν κάνει διάφορες δοκιμές. Οι περισσότερες γυναίκες θα κάνουν υπερηχογράφημα. Γίνονται επίσης δοκιμές ούρων και δοκιμές ανοχής γλυκόζης. Πρέπει επίσης να ενημερώσετε το γιατρό σας για τυχόν αλλαγές στη διατροφή σας ή στον τρόπο ζωής σας από την τελευταία σας επίσκεψη. Και σε περίπτωση που έχετε κάποιες ερωτήσεις, μην διστάσετε. άλλωστε, είναι το θέμα της υγείας σας και του μωρού σας. Κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου, ο γιατρός σας θα κάνει επίσης μια σύντομη φυσική εξέταση. Μπορεί να σας ρωτήσει για την εμβρυϊκή κίνηση, τη διατροφή και τη χρήση προγεννητικών βιταμινών, τα πρότυπα ύπνου, τα συμπτώματα του πρόωρου τοκετού. Η φυσική εξέταση στο δεύτερο τρίμηνο περιλαμβάνει τα ακόλουθα: ύψος του πυθμένα ή μέγεθος κοιλιάς και ανάπτυξη του εμβρύου, καρδιακός παλμός, οίδημα ή πρήξιμο, αύξηση βάρους, αρτηριακή πίεση, επίπεδα πρωτεΐνης ούρων, επίπεδα γλυκόζης ούρων.

Θέση ύπνου για έγκυες γυναίκες του 6ου μήνα:

Στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, μπορεί να αισθάνεστε δυσκολία ενώ κοιμάστε εξαιτίας των δραστηριοτήτων του μωρού στον 6ο μήνα. Οι λόγοι για αυτό μπορεί να περιλαμβάνουν κράμπες στα πόδια, δυσπεψία, ροχαλητό, συμφόρηση και περίεργα όνειρα. Λόγω αυτών των λόγων, μπορεί να δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε ανάσκελα. Η καλύτερη θέση για χαλάρωση στο δεύτερο τρίμηνο είναι να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά. Αυτή η θέση είναι κατάλληλη για την κυκλοφορία του αίματος και για την παροχή θρεπτικών ουσιών στον πλακούντα. Μπορείτε να ξαπλώσετε με τα γόνατά σας προς τα πάνω για να μειώσετε την πίεση στους γοφούς και την πυελική περιοχή. Ωστόσο, θα χρειαστεί να κάνετε προσαρμογές με τις θέσεις σας σε ορισμένες περιπτώσεις:

 1. Σε περίπτωση που έχετε τρομερό πόνο στην πλάτη, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά σας.
 2. Μπορεί να εμφανίσετε δύσπνοια. μπορείτε να ρυθμίσετε τη θέση σας με μαξιλάρια για να κάνετε το σώμα σας άνετο.
 3. Σε περίπτωση που εμφανίσετε έντονες καούρες, χρησιμοποιήστε μαξιλάρια για να ανυψώσετε το πάνω μέρος του σώματός σας.

Συμβουλές για να ξεπεράσετε το άγχος κατά τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης:

 • Απολαύστε τη νέα σας φάση που σύντομα θα φτάσει. Πηγαίνετε για ψώνια και περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Ωστόσο, μην αφήσετε αυτές τις δραστηριότητες να σας κερδίσουν. Με άλλα λόγια, μην γίνετε εμμονικοί.
 • Ο τοκετός είναι μια συντριπτική περίοδος και πρέπει να κρίνετε και να ζυγίζετε κάθε κατάσταση για να γνωρίζετε, η οποία είναι επωφελής για εσάς. Κάνοντας αυτό εκ των προτέρων και μοιράζοντας τα αγαπημένα σας πρόσωπα σας βοηθούν να μειώσετε το άγχος.
 • Θα πάρετε από όλους σε αυτό το στάδιο. Ποιον ακούς εντελώς την απόφασή σου και μπορεί να είναι εκνευριστική μερικές φορές, αλλά μην αφήνεις κανέναν να σε αγχώνει.
 • Να είστε ειλικρινείς για τον εαυτό σας προς τον σύντροφό σας. Η μητρότητα είναι το δικαίωμα και για τους δύο σας. Μην αγχώνεστε και υπερφορτώνεστε μη μοιράζοντας τίποτα
 • Τώρα που το τρίτο τρίμηνο πλησιάζει, παραδεχτείτε ότι η ζωή σας πρόκειται να αλλάξει και ξεκινήστε να τα εφαρμόζετε ανάλογα για να αποφύγετε τα τελευταία δευτερόλεπτα διλήμματα.

Πρόσθετες συμβουλές για τον 6ο μήνα έγκυο:

Δεδομένης της ανάπτυξης του μωρού στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης, εδώ είναι μερικές συμβουλές που μπορείτε να κάνετε ενώ είστε έξι μηνών έγκυος:

 1. Μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε για σύντροφο γέννησης (Doulas) – Η Doulas είναι έμπειρες γυναίκες που παρέχουν υποστήριξη, συμβουλές και βοήθεια στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, κατά τη διάρκεια του τοκετού και μετά τον τοκετό. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος.
 2. Μπορείτε να κάνετε ένα τεστ γλυκόζης-Κάποια στιγμή μεταξύ 24-28 εβδομάδων, θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ γλυκόζης και να δείτε εάν έχετε διαβήτη κύησης.
 3. Εάν κάνετε Kegels – Το Kegels θα σας βοηθήσει να ελέγξετε πλήρως την ουροδόχο κύστη σας – τα οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης σας σε περίπτωση που γελάτε ή φτερνίζεστε.
 4. Πρέπει να αγοράσετε ρούχα εγκυμοσύνης-Όταν είστε έξι μηνών έγκυος, είναι πολύ πιθανό να είστε έτοιμοι να αρχίσετε να φοράτε ρούχα εγκυμοσύνης αντί για φαρδιά μπλουζάκια και κολάν.

Δεδομένων των 6μηνων συμβουλών εγκυμοσύνης, βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχνάτε να είστε ήσυχοι, να ξεκουράζεστε καλά και να έχετε μια υγιεινή διατροφή ως πρώτα πράγματα που πρέπει να σημειώσετε.

Έτσι, τώρα είστε έξι μηνών έγκυος. Τώρα, το έμβρυό σας μπορεί να είναι πολύ ορατό και είναι μόνο λίγοι μήνες πριν το μωρό σας βγει από τη μήτρα σας. Ξεχάστε να μην παραλείψετε να φροντίσετε καλά τον εαυτό σας και το μωρό σας. Έχουμε απαριθμήσει κάποια υγιεινή διατροφή και κάποια τρόφιμα που πρέπει να αποφύγουμε. Υπάρχουν επίσης προφυλάξεις εγκυμοσύνης στον 6ο μήνα. Παραθέτουμε ορισμένα πράγματα που δεν πρέπει να ακολουθήσετε. Αναφέρονται επίσης μερικές από τις ασκήσεις. Μείνετε υγιείς και κρατήστε το μωρό σας ασφαλές.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

1. Είναι φυσιολογική η αιμορραγία ή ο εντοπισμός κηλίδων στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Μην αγνοείτε με κανένα κόστος τέτοια ακανόνιστα μοτίβα. Αναφέρετε κάθε είδους αιμορραγία, κηλίδες σε αυτή την περίπτωση στον γιατρό και ζητήστε τη συμβουλή του. Μπορεί και αυτά να μην είναι φυσιολογικά. Ως εκ τούτου, συνιστάται να μην αγνοείτε τα συμπτώματα που δεν είναι συνηθισμένα.

2. Πότε μπορώ να παγώσω τον ομφάλιο λώρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Σε περίπτωση που σχεδιάζετε να προχωρήσετε για να παγώσετε τον ομφάλιο λώρο για το μέλλον, τώρα είναι μια τέλεια στιγμή. Κατά τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης, μπορείτε να προχωρήσετε και να παγώσετε το καλώδιο χωρίς ανησυχίες για μελλοντικούς σκοπούς. Φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, να ζητήσετε τη συμβουλή του και να ακολουθήσετε τις προφυλάξεις και τα βήματά του.

3. Μπορώ να ταξιδέψω για έξι μήνες έγκυος?

Απάντηση: Ναι μπορείς. Αυτοί οι τρεις μήνες της εγκυμοσύνης θεωρούνται οι πιο ασφαλείς για ταξίδια. Ωστόσο, προσέξτε ότι πρέπει να λάβετε συμβουλές από το γιατρό σας ανάλογα με τα θέματα υγείας και τις ανησυχίες σας. Οποιαδήποτε αιτία επιπλοκών ή ιατρικών καταστάσεων θα πρέπει να λαμβάνεται δεόντως υπόψη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.