9 parasta puistoa ja pyhäkköä Jammussa ja Kashmirissa

Tämän valtion kauneus on vertaansa vailla missään muualla. Se teki suuria runoilijoita jopa pelätyimmistä miehistä. Tässä on luettelo Jammun ja Kashmirin kauniista puistoista ja puutarhoista.

Kuuluisia ja kauniita puistoja Jammussa & Kashmir ja kuvat:

1. Dachigamin kansallispuisto:

Tämä puisto sijaitsee 22 kilometrin päässä kesäpääkaupungista Srinagarista, ja se on saanut nimensä kymmenestä kylästä, jotka on sijoitettu muuttamaan tätä puistoa. Tämän puiston korkeiden korkeiden vaihteluiden vuoksi loiva nurmikko ja terävät kallioiset kalliot rajaavat hyvin selvästi. Puurajan ulkopuolella olevassa osassa on ainutlaatuinen karu kauneus, joka ilahduttaa aistejasi.

Dachigamin kansallispuiston puistot Jammussa ja Kashmirissa

Tärkein eläinlaji, josta Dachigam on tunnetuin, on Hangul tai Kashmirin hirvi. Lintuharrastajat voivat juhlia nähtävyyksiään erilaisilla lintulajeilla, kuten: kanelivarpusella, pyöreällä pöllöllä, heilurilla, oranssilla härkätartaalla ja punasilmäisellä harakalla..

2. Hemis High Altitude National Park:

Ladakhissa se on Intian suurin ilmoitettu suojelualue ja toiseksi suurin vierekkäinen suojelualue. Se on Etelä -Aasian suurin kansallispuisto, ja siellä asuu useita uhanalaisia ​​nisäkkäitä, mukaan lukien lumileopardi. Puistossa on myös 400 vuotta vanha Hemis-luostari. Maamerkki historiallisella silkkireitillä Kiinaan, tämä puisto on henkeäsalpaava lähitaistelu Hemis Tsechu -festivaalin aikana.

Hemis High Altitude -kansallispuisto

Se on ainoa turvapaikka, jossa on Shapu, Euraasian karhu, Red Fox ja Trans-Himalajan petolintuja. Se on osa kylmää jälkiruokaaluetta, jossa ei ole moottoriteitä. Se on hyvä vaelluspaikka ja lintuharrastajien paratiisi.

3. Kishtwarin kansallispuisto:

Kishtwarin kansallispuisto

Kansallispuisto on aivan Kishtwarin kaupungin yläpuolella karu ja jyrkkä maasto, jossa asuu erilaisia ​​laiduntavia paimentolaisia ​​heimoja. Ilmasto on miellyttävä ympäri vuoden, ja lunta sataa satunnaisesti joulu- ja tammikuussa. Tällä alueella on runsaasti kasvillisuutta, ja siellä on puita, kuten hopeakuusi, kuusi, setri, deodar, hevoskastanja, pähkinä, vaahtera, poppeli, hasselpähkinä ja sininen mänty. Se pelaa myös Himalajan lumikukan luonnollista elinympäristöä.

4. Salim Alin kansallispuisto:

Salim Alin kansallispuisto

Kutsutaan myös kaupungin metsän kansallispuistoksi, joka sijaitsee Srinagarissa kuuluisan intialaisen ornitologin Salim Alin muistoksi. Myöhemmin se muutettiin Royal Springsin golfkentälle uudella vuosituhannella. Puistossa asuu myskihirvi ja vähintään 70 lintulajia, kuten Ring Dove, Paradise Flycatcher ja Himalayan Monal.

5. Shalimarin puutarha:

Shalimarin puutarha

Keisari Jehangir oli rakentanut tämän koristeellisen puutarhan Nur Jahanille. Houkuttelevin alue on puutarhaan rakennetut neljä terassia. Neljäs paras oli varattu kuninkaalliselle perheelle juhlimaan kesän ja syksyn tuoreilla kukinnoilla.

6. Chashma Shahi:

Chashma Shahi

Shah Jahan loi Royal Spring Gardenin, jonka tiedettiin olevan paras ruoansulatuskanavan kivennäisvesi. Siinä on myös terasseja, ja tässä on joitain hienoimmista kukista, joita koristavat korkeat Chinar -puut. Se on erittäin romanttinen paikka, joka on todella surrealistinen kokemus. Tässä on myös Indira Gandhin muistomerkki -tulppaanipuutarha, joka on taivaallinen näkymä tulppaanilinjoille täydessä kukassa. Siksi se on Aasian suurin tulppaanipuutarha.

7. Nishatin puutarha:

Nishatin puutarha

Toinen mukalipuutarha sijaitsee kuuluisan Dal -järven ja Zabarwan -kukkuloiden taustalla. Tästä on upea näköala Dal -järvelle. Shikaras -laivasto ja pitkä kävely puutarhassa virkistää aistejasi.

8. Verinagin kevätpuisto:

Verinagin kevätpuisto

Se on Kashmirin laakson ensimmäinen turistikohde matkustettaessa maanteitse Jammusta. Anantnagin alueella sijaitseva nähtävyys on Verinagin lähde. Keisari Jahangir rakensi vuonna 1620A kahdeksankulmaisen kivialtaan ja sitä ympäröivän pelihallin. Myöhemmin hänen poikansa Shah Jahan asetti kauniin puutarhan. Tämä kevät ei koskaan kuivu tai ylitä, ja sen uskotaan olevan Jhelum -joen tärkein lähde. Tämä on Intian arkeologisen tutkimuslaitoksen julistama kansallisesti tärkeä muistomerkki.