15+ Special Lord Ganapathi Rangoli Designs for Ganesh Festival!

Ο Γκανές ή Γκανπάτι είναι ένας από τους πιο σεβαστούς θεούς μεταξύ των Ινδουιστών σε όλο τον κόσμο με το μεγάλο πανηγύρι του Γκανές Τσατούρτι που γιορτάζεται με πολύ θέρμη, ειδικά στην ινδική πολιτεία Μαχαράστρα. Ο Ρανγκόλης που γίνεται κατά τη διάρκεια αυτής της εορταστικής περιόδου παρουσιάζει τον θεό με κεφάλι ελέφαντα με το σώμα του σε σχήμα ανθρώπου, τη στρογγυλεμένη κοιλιά και τον μεγάλο κορμό σε διαφορετικά στυλ και πόζες. Οι πολλές εικονογραφικές αναπαραστάσεις του Λόρδου Γκανές έχουν διάφορες συμβολικές συνδηλώσεις στις οποίες η πλειοψηφία των σχεδίων Ρανγκόλι του Γκανπάτι οφείλουν την έμπνευσή τους. Από τον τεράστιο αριθμό διαθέσιμων σχεδίων, σας προσφέρουμε το καλύτερό μας.

Σχέδια Ganesh Rangoli με Εικόνες 2021:

1. Lord Ganapati Blessings Rangoli:

Ο Λόρδος Ganapati ευλογεί τον Rangoli

Αυτό το rangoli είναι μια πολύ ζωντανή απεικόνιση του Lord Ganesha στη συνήθη στάση του, με το ένα χέρι να δίνει τις ευλογίες του και το άλλο κρατώντας το αγαπημένο του γλυκό, modal. Ο φωτεινός συνδυασμός χρωμάτων κόκκινου, μπλε, κίτρινου και πορτοκαλί είναι μια υπέροχη επιλογή που δίνει σε αυτό το σχέδιο rangoli μια κινούμενη εμφάνιση και αίσθηση.

2. Diyas Surrounding The Rangoli:

Diyas Surrounding The Rangoli

Αυτό το rangoli είναι μια αρχέτυπη αναπαράσταση του Lord Ganesh που γίνεται σε αντίθεση χρωμάτων πράσινου και μαύρου για να του δώσει ένα σκιώδες αποτέλεσμα. Το πιο έντονο χαρακτηριστικό είναι ο μακρύς κορμός του καμπυλωμένος προς τα δεξιά που αντιπροσωπεύει την αρρενωπότητα και συμβολίζει τον καυτό, φλογερό ήλιο. Μια χρυσοκίτρινη πινελιά χρησιμοποιείται για το στέμμα στο κεφάλι του για να δηλώσει την κυριαρχία του. Οι Diyas που περιβάλλουν το rangoli προσθέτουν στο συνολικό αποτέλεσμα.

3. Φοβερός Lord Ganesh Rangoli:

Φοβερός Lord Ganesh Rangoli

Εξαιρετικά διακοσμημένο σε σχεδιασμό, αυτό το rangoli είναι ένα εκπληκτικό έργο με τη δημιουργία του Lord Ganesh στο μεσαίο τμήμα σχεδιασμένο να έχει μια γλυπτή εμφάνιση. Το κόκκινο τούβλο του Ganpati έρχεται σε αντίθεση με το πράσινο φόντο που φαίνεται ακόμα πιο λαμπρό με φόντο τα πέταλα λουλουδιών κατιφέ. Η λευκή λεπτομέρεια που γίνεται μέσα και γύρω από το ίδιο το λουλούδι ανεβάζει αυτό το σχέδιο rangoli σε άλλο επίπεδο με το μοτίβο και την υφή του δαντέλα.

4. Free Hand Rangoli:

Free Hand Ganesh Rangoli

Αυτό το ελεύθερο rangoli του Lord Ganesha είναι πολύ απλά, αλλά φαίνεται ελκυστικό με τη χρυσή απόχρωση του κίτρινου σχεδίου που περιβάλλει το μεσαίο τμήμα. Το rangoli είναι μια σαφής απεικόνιση του τι αγαπάει περισσότερο ο θεός με κεφάλι ελέφαντα, το αγαπημένο του γλυκό πιάτο. Όπως μπορείτε να δείτε, το αριστερό του χέρι ξεχειλίζει από μοντάλ, ενώ το κυκλικό μοτίβο που τον περιβάλλει στίζεται με το ίδιο.

5. Απλό Ganesh Rangoli:

Απλό Ganesh Rangoli

Απλό στο σχεδιασμό με τυρκουάζ χρωματιστά κυκλικά μοτίβα που περιβάλλουν μια βασιλική μπλε βάση, το λευκό περίγραμμα του προσώπου του Λόρδου Γκανέσα αναδεικνύεται στο προσκήνιο σε αυτό το ράνγκολι. Η πλάγια προβολή του προσώπου του που αποκαλύπτει την υπογραφή του σε ένα χαυλιόδοντα συμβολίζει την επικράτηση του καλού πάνω στο κακό. Οι φωτισμένες καμπίνες σε σχήμα κελύφους Diyas προσθέτουν τη λαμπερή πινελιά τους κάνοντας αυτό το rangoli όμορφο και ουσιαστικό.

6. Τελευταίο Ganesh Rangoli:

Τελευταίο Ganesh Rangoli

Η σκιαγραφημένη εικόνα του Ganapati με τη στρογγυλεμένη φιγούρα του, τον μικρό κορμό και τα χάντρες του μάτια μοιάζει μοναδική μέσα στην υπερβολή αυτού του rangoli. Γεμάτο χρώματα ουράνιου τόξου και λευκό διακοσμητικό σχέδιο, αυτό το rangoli είναι ομορφιά αν όχι αριστούργημα.

7. Παραδοσιακό Rangoli:

Παραδοσιακό Rangoli

Αυτό το rangoli είναι μια μικρή παραλλαγή από το παλιό έθιμο της χρήσης σκόνης ρυζιού και άλλων χρωμάτων σε σκόνη όπου τα φύλλα μπανάνας χρησιμοποιήθηκαν για να διαμορφώσουν την εικόνα του Lord Ganesha σε βάση από πάστα ρυζιού. Απλό αλλά δημιουργικό σε σχέδια, καταφέρνει να αποτυπώσει την ουσία ενός παραδοσιακού rangoli.

8. Rangoli χρησιμοποιώντας πέταλα λουλουδιών:

Rangoli χρησιμοποιώντας πέταλα λουλουδιών

Το Rangolis από πέταλα λουλουδιών έχει κερδίσει δημοτικότητα και φαίνεται υπέροχο σε κάθε περίσταση. Η ύφανση διαφορετικών χρωμάτων πέταλα λουλουδιών που χρησιμοποιούνται για τη βάση, το λουλούδι και το Ganesh σε αυτό το rangoli είναι καλλιτεχνική στο σχεδιασμό και υπερβολική στη μοκέτα του.

9. Rangoli με Darker Shades:

Rangoli με Darker Shades

Αυτό το rangoli είναι μια τέλεια αναπαράσταση του ινδουιστικού θεού, του οποίου το κεφάλι παίρνει τη μορφή ελέφαντα. Η χρήση του κίτρινου και του ροζ είναι μια ζωντανή χρωματική επιλογή που δίνει ζωή στο rangoli ενώ οι πιο σκούρες αποχρώσεις του πράσινου και του κόκκινου που χρησιμοποιούνται για την κόμμωση το κάνουν ακόμα πιο εξαιρετικό.

10. Lord Ganesha Rangoli Design with Theme:

Lord Ganesha Rangoli Σχεδιασμός με θέμα

Ο Lord Ganesha είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα σε σχέδια rangoli και αυτή η δημιουργία το απεικονίζει σαφώς. Περιττό να πω ότι πρέπει να αποκτήσετε τεράστια τεχνογνωσία στο σχέδιο για να καταλήξετε σε μια τέτοια υπέροχη τέχνη.

11. Απλός σχεδιασμός Ganesha Rangoli για εορταστική περίοδο:

Σχεδιασμός Ganesha Rangoli για εορταστική περίοδο

Ενώ ο προηγούμενος σχεδιασμός έγινε με τη χρήση ενός φωτεινού μπλε χρώματος, η χρήση σκιάς περιορίστηκε σε γήινο καφέ, πορτοκαλί και κίτρινο μουστάρδα σε αυτό. Το rangoli είναι αρκετά απλό αλλά πολύ συμβατό με την εορταστική περίοδο.

12. Υπέροχα σχέδια Ganesha Rangoli:

Υπέροχα σχέδια Ganesha Rangoli

Αυτό το rangoli είναι αρκετά διαφορετικό από τα άλλα καθώς χρησιμοποιεί μια ποικιλία διακοσμητικών αντικειμένων εκτός από πέταλα λουλουδιών, χρωματιστή σκόνη, φύλλα betel (paan) και Diyas. Ωστόσο, το κέντρο έλξης είναι το υπέροχο σχέδιο του Ganesha και είναι ιδανικό για κατασκευή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Ganpati.

13. Ganpati Rangoli για παιδιά:

Ganpati Rangoli για παιδιά

Αυτό το ζωντανό rangoli Ganpati θα τραβήξει εύκολα την προσοχή των παιδιών. Ο σχεδιασμός είναι πολύ αξιολάτρευτος και τα χρώματα είναι πολύ γοητευτικά.

14. Μοναδική Ganesha Rangoli:

Μοναδική Ganesha Rangoli

Εδώ είναι ένα άλλο μοναδικό Ganesha rangoli για εσάς. Σε αντίθεση με τα κανονικά σχέδια rangoli, δεν περιλαμβάνει μια πλήρη φιγούρα του Lord Ganesha, αλλά ο τρόπος που έχει σχεδιαστεί είναι απολύτως λαμπρός. Είναι πολύ απλό και εύκολο να δημιουργηθεί.

15. Όμορφο Ganapati Kolam Rangoli:

Όμορφο Ganapati Kolam Rangoli

Αν θέλετε να μετατρέψετε το πάτωμα του βαρετού σαλονιού σας σε εντυπωσιακό κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, δοκιμάστε αυτό το όμορφο rangoli. Ο υπέροχος σχεδιασμός του Ganapati που δημιουργήθηκε από πέταλα λουλουδιών θα άλλαζε αμέσως την ατμόσφαιρα.

16. Pretty Ganesh Rangoli Pattern:

Όμορφο μοτίβο Ganesh Rangoli

Είναι επίσης ένα αποκλειστικό rangoli στο οποίο ο Lord Ganesha φαίνεται με διαφορετική εμφάνιση. Μερικά ενδιαφέροντα χρώματα έχουν χρησιμοποιηθεί ακριβώς στο πάτωμα για να καταλήξουν σε αυτό το όμορφο σχέδιο.

17. Φοβερό Ganesh Rangoli με μείγμα χρωμάτων:

Φοβερό Ganesh Rangoli με μείγμα χρωμάτων

Το καλύτερο πράγμα σε αυτό το rangoli είναι το φοβερό μείγμα χρωμάτων. Διαθέτει μόνο το πρόσωπο του Ganapati και το υπόλοιπο σχέδιο είναι επίσης πολύ απλό.